Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Серия от терористични атаки в Мумбай

Featured Replies

Опитай и ще разбереш как става това.... просто опитай.. ...

Предпочитам да не ми говориш с недомлъвки,просто ми кажи,ако не е тайна разбира се?Или не е за пред хора ,на площада?

Всичко зависи и от теб смешнико.. няма еднозначен отговор.... каквото ти направиш.. същото ще получиш.. дори с добавка .. Така че май мегдана е за теб, какво ще правиш ти " смелчаго" :whist:

П.С Май навика да си мериш пишката с мен още седи .. за съжаления досега пишката ти винаги се е оказвала доста къса ахахахаах

За пореден път доказваш , колко куха лейка си всъщност.Смешника си ти ,независимо колко голям и страшен си мислиш че си.Както и си мислех,не ти стиска да напишеш това което ти се иска и почваш да дрънкаш глупости с цел да ме ядосаш.Уви ,мисията ти е невъзможна драги. :speak: съжалявам за офтопика...

И за да не продължавам да си губя времето с теб,вече няма да те забелязвам.Твоите думи ,скъпа ,важат предимно за теб.Ще си получиш каквото си търсиш,рано или късно.

Е, ще се наложи да обобщя малко нервната дискусия.Значи сладура с гръмките никове,изживяващ се като велик боец,одобрява убийството на около 200 беззащитни човека в Мумбай,а на всичкото отгоре си позволява и да отправя недвусмислени заплахи към несъгласните с неговото мнение!!! Браво,просто коментарите са излишни.

Редактирано от Angel Heart (преглед на промените)

• Отговори 144
  • Прегледи 15,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Браво бе, maat, това другия акаунт ли ти е? И какви чудни мюсюлманско звучащи имена само - маат, алия. И какво съвпадение че случайно са плъзнали лекичка дезинформация, как дрогирано-пияни барети на с

Изтрих си някои постове, които си бяха чиста проба спам... Ум и разум с лопата не се налива...

А наглостта която е хронична за някои.. е тя се лекува само по един начин... който те ще разберат....

П.С Дойдох, видях, прецених .... :P ----->нищожен

Редактирано от Mua_dib (преглед на промените)

Моля да оставите празните приказки и да обясните какви са според вас причините за тия безсмислени и лишени от всичко човешко убийства на невинни хора.Кажете най-накрая какви са според вас причините за трагедията в Мумбай.Или пак ще ми приказвате за отвлечени неща които нямат нищо общо с това.

Според мен за подобни зверства е виновна религията ислям с неговите учения която насажда вражда и мъст към друговерците.Това е мое мнение за тая трагедия.

Ако имате друго мнение кажете го .но по темата моля.

А ако искате да пишете за друго създайте тема за да я коментираме

Отговарям:

Според сайта МиГнюз атаките в Мумбай били финансирани от Дауд Ибрахим, един от най-богатите хора в Азия и прочут криминален бос. През 1980-те и 1990-те години Ибрахим е бил крал на престъпния свят в Мумбай. Той напълно е контролирал хазартните игри, проституцията и търговията с наркотици. По-късно Ибрахим избягал в Пакистан. Именно Ибрахим поръчал на терористите да избиват евреи.

Индия може да поиска от Пакистан да бъде екстрадиран Дауд Ибрахим - местен криминален бос и един от най-богатите хора в Азия, съобщи МИГнюз. Според Делхи кървавите атентати, осъществени от ислямски терористи в индийската финансова столица Мумбай, в които загинаха 174 души, а над 300 бяха ранени, са финансирани от Ибрахим. Той е бил крал на престъпния свят в Мумбай. Контролирал е хазарта, проституцията и търговията с наркотици. Той е терорист №1, издирван от Индия, включен е в черния терористичен списък на САЩ и е издирван от Интерпол за различни престъпления. В края на 90-те Дауд бяга от Индия в Пакистан. Атентатите в Мумбай не са провокирани от правителството на Пакистан. Това е официалното становище на Белия дом, цитирано вчера от Ройтерс. Утре държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс заминава за Индия по молба на президента Буш, а специализирани антитерористични екипи от ФБР също се включват в разследването, допълва агенцията.

Мафията няма нищо общо с никоя религия!

----

Гнусни са лъжите и измишльотините които плямпаш тука без много много да се замисляш. Какви гори нощно време, какви жени, какви деца, какви танкове ти се въртят из изкуфялата кратуна не мога да разбера. Бе ти направо още малко и ще измислиш някакво Баташко клане, дееба! Направо се изумявам като чета подобни простотии! Кого си чула, някой сериозен историк или член на ДПС дори да е, да говори за такива неща? Ако имаше нещо подобно и до ден днешен щяха да го развяват политиците насам натам, не само наши ами и чужди.

Никой никого не е разстрелвал с никакви танкове по време на възродителния процес! Още по-малко жени и деца!

Има една или две жертви доколкото знам, който са станали посред бял ден при сблъсък на протестираща тълпа с полицаи. Но това може да стане във всяка една държава, дори и в САЩ е ставало, като жертвите са протестиращи студенти.

Не съм предполагал, че някой така безочливо ще лъже и то ще обвинява българи в някакви чудовищни престъпления - пияни войници избиват деца. Ей, къде се намираш, как може да си позволяваш такова нещо? Българите не са някакви фанатизирани психопати които почват да избиват деца след една две чашки, ясно ли ти е, малоумна откачалке!

Не мога да повярвам, че нормален човек може да повярва на нещо подобно! Докъде сме стигнали!

На това вместо отговор по-добре ще бъде да му се постави ваксина против бяс.

----

Благодаря на Трихо за показаната доблест. Винаги съм вярвала в силата на здравия разум!

Редактирано от Maat (преглед на промените)

На това вместо отговор по-добре ще бъде да му се постави ваксина против бяс.

А ти си пий хапчетата редовно, щото като забравиш резултата е налице.

Отговарям:

Според сайта МиГнюз атаките в Мумбай били финансирани от Дауд Ибрахим, един от най-богатите хора в Азия и прочут криминален бос. През 1980-те и 1990-те години Ибрахим е бил крал на престъпния свят в Мумбай. Той напълно е контролирал хазартните игри, проституцията и търговията с наркотици. По-късно Ибрахим избягал в Пакистан. Именно Ибрахим поръчал на терористите да избиват евреи.

Индия може да поиска от Пакистан да бъде екстрадиран Дауд Ибрахим - местен криминален бос и един от най-богатите хора в Азия, съобщи МИГнюз. Според Делхи кървавите атентати, осъществени от ислямски терористи в индийската финансова столица Мумбай, в които загинаха 174 души, а над 300 бяха ранени, са финансирани от Ибрахим. Той е бил крал на престъпния свят в Мумбай. Контролирал е хазарта, проституцията и търговията с наркотици. Той е терорист №1, издирван от Индия, включен е в черния терористичен списък на САЩ и е издирван от Интерпол за различни престъпления. В края на 90-те Дауд бяга от Индия в Пакистан. Атентатите в Мумбай не са провокирани от правителството на Пакистан. Това е официалното становище на Белия дом, цитирано вчера от Ройтерс. Утре държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс заминава за Индия по молба на президента Буш, а специализирани антитерористични екипи от ФБР също се включват в разследването, допълва агенцията.

Мафията няма нищо общо с никоя религия!

Браво ,Маат!Направо всичко ни обясни!!!Мафията викаш?

Мафиотите не убиват безцелно и никога случайни хора!Те просто така си правят бизнеса.Много е удобно да не забелязваш това което не ти изнася .Разбирам каква ти е идеята ,но не виждам смисъл от това.

Браво ,Маат!Направо всичко ни обясни!!!Мафията викаш?

Мафиотите не убиват безцелно и никога случайни хора!Те просто така си правят бизнеса.Много е удобно да не забелязваш това което не ти изнася .Разбирам каква ти е идеята ,но не виждам смисъл от това.

Тя искаше да каже че исляма е мафия. cool.gif Така го разбрах аз.Мафия на която и Коза ностра ще завиди.

Мафия която уби само тук 195 невинни човека безцелно.По престъпна мафия от исляма не съм виждал.

Хора които бих си дали и последната хапка за да ти помогнат изведнъж когато стане на въпрос за религията се превръщат в убийци.Това прави с хората тая религия.

От добри и честни хора исляма ги превръща в изверги.Тая религия кара хората да не мислят и сляпо като роботи да се подчиняват и губят всичко човешко в себе си.

Иначе как ще ми обясните как и защо се убиват невинни хора,които дори не познават.

Тя искаше да каже че исляма е мафия. cool.gif Така го разбрах аз.Мафия на която и Коза ностра ще завиди.

Мафия която уби само тук 195 невинни човека безцелно.По престъпна мафия от исляма не съм виждал.

Хора които бих си дали и последната хапка за да ти помогнат изведнъж когато стане на въпрос за религията се превръщат в убийци.Това прави с хората тая религия.

От добри и честни хора исляма ги превръща в изверги.Тая религия кара хората да не мислят и сляпо като роботи да се подчиняват и губят всичко човешко в себе си.

Иначе как ще ми обясните как и защо се убиват невинни хора,които дори не познават.

Теб обяснението и да те удари по главата пак няма да го видиш.Затова стига с избиването на комплекси,омраза и прочие.Осъждането на акта е нормално,но използването му като основа за оплюването на други хора включително и на пишещите тук не са доводи на разумни хора.

Теб обяснението и да те удари по главата пак няма да го видиш.Затова стига с избиването на комплекси,омраза и прочие.Осъждането на акта е нормално,но използването му като основа за оплюването на други хора включително и на пишещите тук не са доводи на разумни хора.

Въпрос лично към теб.

Ти като мюсюлманин как си го обясняваш избиването на невинни хора които дори не познаваш?

Моите твърдения против исляма са поради причината че убийците са от ислямската радикална групировка "Лашкар е тайба" (Легиони на правоверните)

Дай разумно обяснение за трагедията и дори ще ти се извиня.

roy2roy - изместваш темата .

Това, че терористите за мохамедани, не означава, че всички мохамедани са терористи :

1.)21 септември, Северна Испания - атентати от християни-терористи

2.)ИРА - в Ирландия - от 1969 до 1997 г. загинали са около 1 800 души,а ранени 6 000 британски войници и сътрудници на UDR и RUC, и около 14 000 цивилни. (още един пример за християнски терористи)

3.)Март 1995 г - в токийското метро атентат със зарин - будистки терористи

4.)За нашия принос в световния тероризъм вече говорихме по-горе с пример за атентатите в Солун от началото на миналия век, а друг показателен пример е и атентатът в църквата Света неделя от 1925 година

До тук ти показах примери на 1.)католици, 2.)протестанти 3.)будисти, 4.)православни - и всички те са терористи.

Твърдиш ли, че всички , изповядващи тези религии са терористи, защото вярата им ги кара ?

Има и още примери, подкрепящи тезата ми, че тероризмът няма религия , и е повече от глупаво да се твърди, че щом някой е терорист, то всички от неговото вероизповедание са терористи.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Опитни спецове извършили ударите в Мумбай

news.bg

Терористичната атака срещу Мумбай е подготвяна дълго време от опитни инструктори - специалисти по разузнавателно-диверсионни операции.

Това коментира пред „Интерфакс" Владимир Клюкин, ветеран от спецотрядите „Вимпел", участник в афганистанските събития.

За осъществяването на подобни операции е необходима две-три години подготовка и тренировки, твърди Клюкин, като прогнозира, че част от нападателите в атаката срещу Мумбай може би са участвали в подобни акции в други региони на света.

Анализирайки информацията за случилото се в индийския град, Клюкин смята, че в ударите са участвали около 50 терористи.

Хора събрани от улицата - без точно планирана подготовка за осъществяване на операцията, не могат да завземат и толкова дълго време да контролират четири големи обекта в града, подчертава Владимир Клюкин.

Той изтъква, че терористите са били много добре ориентирани в обстановката и местността, професионално са координирали действията си по атаките срещу набелязаните обекти.

Това е почерк на професионално подготвени членове на разузнавателно-диверсионни части, повтаря Клюкин.

Според него атаките може да са извършени от сили за специални операции под ислямски флаг, към чието създаване отношение имат американските спецслужби.

Почеркът и характерът на събитията в Мумбай сочат, че това не са случайни терористи, а членове на силите за специални операции под зелен флаг, сформирани от американците на територията на Пакистан - година преди изтеглянето на съветските части от Афганистан, смята още ветеранът от „Вимпел".

В конкретния случай няма религиозни мотиви, нито пък е намесен кашмирския проблем в пакистано-индийските отношения.

Терористите не са предявили и никакви политически искания.

Цел на атаката е усложняване ситуацията в Индия, отнемане възможността страната да играе ролята на един от водещите играчи в световната икономика, коментира още Владимир Клюкин.

----

Добре ли се вижда? Да увелича ли още размера на шрифта?

Кажете сега, че това са глупости!

Да ви е честит НАТО И МОНКАТА ПАСИ!!!! Да живеят новите братушки - братските САЩ!!!

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Добре ли се вижда? Да увелича ли още размера на шрифта?

Няма нужда да крещиш, а и това е само мнение, неизвестно чие. При всеки терористичен акт всеки се опитва да изкара враговете си виновни. Бившия испански министър-председател например твърдеше че мадридкия атентат е извършен от баски, но се оказаха ислямисти извършителите.

Въпрос лично към теб.

Ти като мюсюлманин как си го обясняваш избиването на невинни хора които дори не познаваш?

Моите твърдения против исляма са поради причината че убийците са от ислямската радикална групировка "Лашкар е тайба" (Легиони на правоверните)

Дай разумно обяснение за трагедията и дори ще ти се извиня.

Предполагам си чувал поговорката,че "целта оправдава средствата".Избиването на невинни хора се случва непрекъснато и по различни поводи.За терористите това е бизнес,преследване на лични цели и т.н.Злите и безскрупулни хора готови да се продат за пари далеч не са мит,нито са дефицит.Наемниците за тези организации може да работят за пари или власт,част от тях са претърпели някаква семейна трагедия(най-често избиване на близки) мислещи единствено за отмъщение,други са заплашени с живота на семействата си,както и хора с изкривена действителност не успяващи да правят точна разлика между добро и зло.Преди терористичния акт Пакистан и Индия са на път да сключат траен мир и затопляне на взаимоотношенията си.Именно посегателството на подбрани терористи задължително с пакистански произход за да усили ефекта е оръжието,с което този мир може да бъде прекратен.Достатъчно е да се подбуди към гняв обществото,което да доведе до други трагедии.От там положението ескалира и може да се стигне дори до война.Точните цели можем само да гадаем,в крайна сметка информацията достигаща в пресата е нищожна.

По съществено в случая е становището на исляма за подобни ситуации.Забранено е убиването на невинни хора по всякакви поводи.Забранено е убиването на деца,жени,болни,немощни хора,монаси дори по време на война.Забранено е самоубството без значение какви са целите.За първите две провинения следва смъртно наказание,като това означава излизане и от исляма(освен в непредумишлените случаи).На самоубилия се също няма право да се твърди,че е бил мюсюлманин.Тези неща ги знае всеки имам и ходжа,когато налице е друго поведение и пропаганда,тогава има преследване на някакви други цели,където исляма е последното важно нещо за въпросните индивиди.

Проблема не е в това да ли ще ми се извиниш,а именно,че подобно крайно отсъждане събужда гняв заради несправедливите обвинения.Ти реагираш първосигнално под въздействието на дадени чувства и с това събуждаш гняв в други мюсюлмани,които са също толкова сдържани колкото теб.Резултата е налице.

Забранено е убиването на невинни хора по всякакви поводи....Тези неща ги знае всеки имам и ходжа...

А когато съответния имам или ходжа обяви някого за виновен, какво става? Все пак основата на исляма е подчинението.

А когато съответния имам или ходжа обяви някого за виновен, какво става? Все пак основата на исляма е подчинението.

Само съд обявява някого за виновен.Саморазправата се третира като престъпление.

Същото е и при католиците - Библията се чете на латински, проповедите и тъкуването -не. Папата е непогрешим и каквото каже -трявба да се изпълнява.

roy2roy - изместваш темата .

Това, че терористите за мохамедани, не означава, че всички мохамедани са терористи :

И слава богу че не са.Аз дори и не съм споменавал за подобна възможност.

Говорим за една част които са направо зомбирани от религията.Исляма се намира на това ниво днес,на което е били християнството през средновековието и когато за една дума са слагали човека на кладата.Но времената са други и оръжията също.А попаднали в ръцете на фанатици,могат да доведат и до ядрена война.

Ако терористите в Мумбай бяха поискали било пари.било политически искания щеше да има коренна разлика.Ако бяха поискали нещо което би могло да им се даде и те да освободят заложници,щях да се съглася.Ако бяха нападнали някой който е виновен за нещо според тях да.Но те просто избиваха невинни хора.Не искаха нищо освен кръв.

А примерите които даваш никак не са удачни защото:

В Северна Ирландия убиваха военни или полицаи или хора които според терористите са виновни.

Атентатът в църквата Света неделя от 1925 година няма нищо религиозно а политика.

В токийското метро атентата със зарин е единичен случай и то дело на секта.

В България турците също взривиха влак с невинни майки с деца,но не го споменавам,защото няма нищо общо с религията.Или поне се надявам.

Само съд обявява някого за виновен.

"Когато имама извършва грях, ти пак го следвай, защото той ще отговаря за това." Свободен превод на една фетва, макар и да се отнася за по-дребни прегрешения, е доста показателна за това как се спазват наредбите в исляма.

Свободен превод на една фетва

Стари друже, това е доста свободен превод, особено в посока на точността.

Редактирано от badr (преглед на промените)

"Когато имама извършва грях, ти пак го следвай, защото той ще отговаря за това." Свободен превод на една фетва, макар и да се отнася за по-дребни прегрешения, е доста показателна за това как се спазват наредбите в исляма.

Превода наистина е свободен и съответно неясен.Това се прилага в определени ситуации,като тази с молитвата.Имам прави грешка по време на молитва,молещите се го виждат,но въпреки това продължават.Няма вина за тях.Както ти сам отбеляза става въпрос за дребни прегрешения,характерно е за хората да сгрешат.Подобни изречения не е желателно да ни цитираш,особено извадени извън контекста.За да се разбере точно за какво се отнася фетвата,при каква ситуация и прочие,задължително не с твои думи,а на автора.И на какво е показател?

И на какво е показател?

Когато авторитета прави грешки, ти го следваш, а не се ровиш в корана за да поправяш грешките. Така и тези млади момчета са се хвърлили да убиват невинни.

И слава богу че не са.Аз дори и не съм споменавал за подобна възможност.

Говорим за една част които са направо зомбирани от религията.Исляма се намира на това ниво днес,на което е били християнството през средновековието и когато за една дума са слагали човека на кладата.Но времената са други и оръжията също.А попаднали в ръцете на фанатици,могат да доведат и до ядрена война.

Ако терористите в Мумбай бяха поискали било пари.било политически искания щеше да има коренна разлика.Ако бяха поискали нещо което би могло да им се даде и те да освободят заложници,щях да се съглася.Ако бяха нападнали някой който е виновен за нещо според тях да.Но те просто избиваха невинни хора.Не искаха нищо освен кръв.

А примерите които даваш никак не са удачни защото:

Та нима не виждаш приликите ? ohmy.gif

В Северна Ирландия убиваха военни или полицаи или хора които според терористите са виновни.

И тези казват, че индийското правителство ги подтиска, онеправдава и отнема свободите им

В токийското метро атентата със зарин е единичен случай и то дело на секта.

Ислямистите са също със статут на "секта", но в мюсюлманските страни -там ако се задълбаеш в материята ще откриеш секти, сектички и под-под сектички, та чак свят ще ти се завие.

Атентатът в църквата Света неделя от 1925 година няма нищо религиозно а политика.

Не, разбира се.Но е извършен от православни християни, тъй като всички комунисти по онова време са били кръщавани още като деца.Дадох ти го като пример за терористичен акт , извършен от православни хрстияни (ли пък ако искап - считай ги за атеисти - все тая)

В България турците също взривиха влак с невинни майки с деца,но не го споменавам,защото няма нищо общо с религията

Наистина не го споменавяй, защото няма общо с религията.Има общо с едни идиоти, част от които и в момента ни управляват - и то не само подлизуркувците около Доган, ами и от останалите партии в парламента.

Когато авторитета прави грешки, ти го следваш, а не се ровиш в корана за да поправяш грешките. Така и тези млади момчета са се хвърлили да убиват невинни.

Умар ибн Хатаб в една от проповедите си настоял, жените да определят по малък свадбен дар(махр) , на което една от тях го попитала:

-- Кой е Умар та си позволява, да отменя правото на жената, сама да се разполага с правата си.

Така е и в случая. Не може ей така, да му хрумне на някого, да трепе хора.

В един хадит се казва:

Престава да бъде мюсулманин извършващият кражба.

Престава да бъде мюсулманин лъжесвидетелстващият.

Престава да бъде мюсулманин извършващият убийство.

Предадено от Бухари.

Това е куфр(неверие) на действието.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Не може ей така, да му хрумне на някого, да трепе хора.

Ами оказва се че може. Терористичната атака е точно такъв пример. Нещо повече, дори в този форум има хора с промити мозъци които оправдават такива атаки.

Нещо повече, дори в този форум има хора с промити мозъци които оправдават такива атаки.

Няма такива друже.Няма.Просто Морфей е малко по кибритлия.

Когато авторитета греши и хората го виждат,те му казват.Тук не само теоритически,но и практически се прилага.Ако посетиш един ислямски форум на живо ще разбереш за какво става въпрос.Дори да приемем хипотетично,че някой нарочно е промил мозъците на тези мъже с доктрина,която е различна от ислямската,следва,че той(исляма) няма никаква вина за това.Тук има подстрекателство от определен човек с цел лична облага.Преди всичко Пакистан е мюсюлманска държава и информация за исляма няма да е била оскъдна.В крайна сметка всеки си носи отговорността в съда незнанието не се приема като оправдание?Затова в твоята хипотетична ситуация,дори да са били излъгани не ги извинява от ислямска гледна точка.Тогава следва,че трябва по добра кампания на властите в обяснението на исляма и защита от подобни хора,които евентуално се опитват да налагат някаква изкривена форма на исляма.

Поради факта,че това са изключения с твърде неясен произход явно проблема е някъде другаде.

Редактирано от Arsen (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.