Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Есета на всякакви теми -

Featured Replies

Здр на всички аз съм нов във форума но виждам че сте помогнали с проблеми и на други потребители та ако може и на мене :wors: имам да пиша есе на тема Агресията в Компютарните Игри...Аз имам нещо на ум да напиша но странична помощ няма да е излична :wors:

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравейте... Спешно ми трябва есе на тема: "Културата на един народ определя отношението и поведението му към природата". МОЛЯ някой да ми помогне! Благодаря ви предвалително.!.!.

• Ето ти нещо за първата тема- може би му трябват леки корекции,но те ще са от теб. Какво е човекът? Есе За да си човек трябва да имаш вяра – вярата в това, че си човек! Човекът – праши

• Съжалявам, но никой не намери есе на тази тема досега, както виждаш отдавна стои въпросът.

Публикувани изображения

Здр на всички аз съм нов във форума но виждам че сте помогнали с проблеми и на други потребители та ако може и на мене ;) имам да пиша есе на тема Агресията в Компютарните Игри...Аз имам нещо на ум да напиша но странична помощ няма да е излична :baby:

Не е точно по темата,но ще ти помогне много:

Защо децата днес са агресивни?

и тук

някой може ли да ми помогне барзо!!!!! трябва ми есе на тема "Трябва лии да се спазваме традициите" благодаря предварително :):);)

Здравейте! Имам голям преблем :idea: . В университет съм и ми зададоха ужасна задача. Трябва да напиша есе на тема "Как изглежда жената и модернизацията на Турция през погледа на Орхан Памук" по книгата Черна книга. Надявам се някой от вас да е прочел тази огромна книга която е около 600 страници, тъй като аз нямам това време и да ми драсне няколко реда на тази тема. Ще бъда много благодарна. БЛАГОДАРЯ предварително. :)

Спешно ми трябва есе на тема :"Святата истинами бе знамето " Захарий Стоянов. sad.gif

Ще съм ви много благодарна.Краен срок: 05.03.2009 (четвъртък) до вечерта.... PLS PLS PLS :clap:

Здравейте 9-ти клас съм и спешно ми трябва есе на тема "МОЕТО КУЧЕ" ще съм много благодарна ако някои може да ми помогне sad.gif

Здравейте нова съм тук :rolleyes: 8 клас съм и искам малка СПЕШНА помощ тази г0дина за първи път ми дават да пиша есе трябва да избирам между три теми

1) Какво ще видя ако имам рентгенови очи (Дамата с рентгеновите очи)

2) Какво бих искал да ми пожелае третата орисница ?

3) Какво никога няма да разберат другите за мен ?

Благодаря предварително

Моляви, тряабва ми есе до утре! ПЛС помогнете да е варху : "Няма по-сладко от езика и по-горчиво от него" , "В огледалото се вижда лицето, а в словото душата" , "Със словото душата се напълва, а сърцето - обогатява" Плс помогнете ми :rolleyes:

Здравейте 9-ти клас съм и спешно ми трябва есе на тема "МОЕТО КУЧЕ" ще съм много благодарна ако някои може да ми помогне sad.gif

Само това намерих: За кучето ми с много любов

Здравейте нова съм тук :P 8 клас съм и искам малка СПЕШНА помощ тази г0дина за първи път ми дават да пиша есе трябва да избирам между три теми

1) Какво ще видя ако имам рентгенови очи (Дамата с рентгеновите очи)

2) Какво бих искал да ми пожелае третата орисница ?

3) Какво никога няма да разберат другите за мен ?

Благодаря предварително

Нещо което ще ти е от полза по първата тема:

Ако имах рентенови очи есе

КАКВО СКРИТО ИСКАМ ДА ВИДЯ

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение

Редактирано от potrebitel
кирилица!!! (преглед на промените)

Здравейте.Трябва ми тема до днес вечерта :"Европейци сме,но все не до там" ако някой знае да пише плсс

здравеите ;) имам сложната задача да напиша 4 есета а не ми се отдава ако може някои да ми помогне

"Отечество любезно , как хубаво си ти"

"Българио,аз тебе всичко дадох/душа,сърце,любов,зари небесни/от теб приети варнах ти ги в песни"

"На теб Българио свещенна / покланям песни си сега"

"и моите песни все ще се четат "

Благодаря предварително :newspaper:

как да си намера есе"Песен за човека "-какво изразява особеният с предсмъртното пеене :snowballfight::jeer:

Здравейте.Трябва ми тема до днес вечерта :"Европейци сме,но все не до там" ако някой знае да пише плсс

Европейци сме, ама все не дотам(есе)

автор: Георги Георгиев

ащо българите винаги искат да са европейци? Почти съм сигурна, че повечето от тях дори не разбират значението на това, защото ние сме европейци от нашето раждане, намираме се в Европа и да сме европейци е наше неотменно право. Но може би макар и грешно във фразата е вкаран друг подтекст, а именно, че ние няма да постигнем никога нивото на култура и етика в по-напредналите страни в Европа. Но нима това трябва да е цел? Ние първо сме българи, а след това всичко останало. Не е необходимо да загубим нашата национална идентичност за да се почувстваме европейци на някакво ниво.

От нас не се изисква винаги да се сравняваме с другите, защото като нация ние сме различни от всички останали, а фразата – \"Европейци сме, ама не все до там.\"- ни кара да забравим кои сме ние и да искаме да бъдем хванати във фината мрежа от псевдо култура на останалите общества, защото те също са толкова грешни, лицемерни и антилиберални колкото и нашето, просто \"лустрото” им издържа на по-силно слънце.

Разбира се съществуват и отрицателни примери за българската народност като литературният образ на Алеко Константинов бай Ганьо. С това се стига и до въпроса съществува ли бай Ганьо днес като тип характер? На него категорично се отговаря с да, колкото и тъжно да е. Винаги ще има културни хора като студентите, с които бай Ганьо се среща из Европа, но същевременно винаги ще има и хора като този отрицателен образ, защото той сякаш е допустимата грешка на обществото в хода на еволюцията.

Но заради хора като него не бива да страда цялото общество, защото българската народност е неизчерпаем източник на вдъхновение и гордост. Българина обикновено има навика или желанието да пренебрегва положителните качества или просто положителните аспекти от своя живот и да се съсредоточава само върху негативните участъци в битието му. Но България е отгледала способни и осъзнати чеда, готови да научат човекът наречен българин да се гордее, че е такъв. Такива са повечето от нашите поети като:Иван Вазов, който обича родният си език с горещ плам, предаващ се и досега на хората; Петко Славейков, който е успял по умел начин да вплете народният фолклор в своите произведения; неговият син Пенчо Славейков, последовател на модернизма, който също обича българският фолклор и го пресъздава по нов начин в творбите си. Автори има много, но на въпроса защо тогава не сме по оптимистично настроени като цяло – отговорът е един – просто последователите и осъзнатите хора стават все по-малко и народът все повече смята, че четенето е загуба на време. Тъжни думи, но който и да се замисли ще разбере, че е така.

Като помисля с какво ни привличат останалите общества в Европа? Както вече писах те също са пропаднали морално. Тогава защо толкова много копнеем за това да бъдем техни копия? Вероятно завиждаме за начинът им на живот, за това че те живеят по леко или поне ние си мислим така. За друга съществена причина просто не се сещам, а и вероятно няма такава. Но нима това е причина да загубим себе си?

Българинът e удовлетворен когато неговите желания са изпълнени, а те не са чак толкова сложни колкото повечето хора си мислят. На него му е напълно достатъчно да има дом, пари за нуждите си, деца и много роднини. Но сякаш ние забравя ме за тях и в желанието да си направим добро вършим възможно най-лошото за нас като се отричаме от почти всичко родно.

Затова защо трябва да сме еднакви, когато различията ни правят неповторими. Не е и задължително да сме еднакви за да се почувстваме европейци – ние сме такива и винаги ще бъдем.

здравеите :) имам сложната задача да напиша 4 есета а не ми се отдава ако може някои да ми помогне

"Отечество любезно , как хубаво си ти"...

"Отечество любезно , как хубаво си ти"

А бр хора няма ли да се намери някой, който да ми драсне едно есенце за тая черна книга. Темата е "Жената и модернизацията в Турция през погледа на Орхан Памук" по книгата Черна книга. ПЛС помогнете мииии. На живот и смърт е както се казва.

Търся помощ за 1 есе на тема "Конфликтът-сблъсък на ценности"(не е по дадено призведение) моля ви помогнете ми sad.gif

Търся есе на тема "Конфликтът-сблъсък на ценности" темата не е по произведение..Моля ви помогнете ми :speak:

Аз търся есе на тема " Моят нрав " ако ми помогнете ще ви бъда много признателен sad.gif

ЦИТАТ(sashkox @ 26.02.2009г. в 12:10ч.)

Моля помогнете.Писах по-горе.

За Прошката

Прошката

Това съобщение е било редактирано от iveta7 на 26.02.2009г. в 19:55ч.

--------------------

Мерси Много!!!! :):):):):):offtopic_s:

Това може да ти помогне:

Байганъовщината през 21 век

,,,,,

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.