Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Есета на всякакви теми -

Featured Replies

съжалявам за флууда, обаче наистина

Спешно ми трябва есе на тема

"Музеите загуба на пари ли са" sad.gif sad.gif много спешно

мерси предварително

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравейте... Спешно ми трябва есе на тема: "Културата на един народ определя отношението и поведението му към природата". МОЛЯ някой да ми помогне! Благодаря ви предвалително.!.!.

• Ето ти нещо за първата тема- може би му трябват леки корекции,но те ще са от теб. Какво е човекът? Есе За да си човек трябва да имаш вяра – вярата в това, че си човек! Човекът – праши

• Съжалявам, но никой не намери есе на тази тема досега, както виждаш отдавна стои въпросът.

Публикувани изображения

:blink: Здравейте!Трябва ми ЛИС на тема-,,Човек се подмладява,когато душата му е свободна "-(Крадецът на праскови). :P Благодаря ви предварително!

Трябва ми за неделя!

Това ще ти помогне:

Човек се подмладява , когато душата му е свободна

"Крадецът на праскови" , Емилиян Станев

Увод : През целия си живот човекът се бори и следва целите си, търсейки своето място в света, в който живее. В повестта \"Крадецът на праскови\" от Емилиян Станев двамата главни герои търсят своето щастие, смисъла на своя живот и сякаш го достигат.

Теза : Човек се подмладява знаейки ,че някои го обича .Той осъзнава ,че не е безразличен на света .Душата му е свободна и ще остане свободна докато любовта бъде взаимна и докато бъде взаимна ,човек няма да остарее.

Илзожение : Любовта е тази , която дава смисъл на Елисавета и Иво да живеят.Тази "забранета" любов прочиства тяхната душа от всички злини .Също така ги подлмадява и им дава смисъл да живеят.

Заключение : Но все пак "Кои са нещата, които дават смисъл на живота?". Смятам, че всеки трябва да потърси отговора в себе си. Дали това е любовта, както за Елисавета и пленника, дали това е семеиството, дали това е свободата или самият живот с всичките му чудеса...

Добре си се насочил, трябва само да поразшириш мислите си. Ще си позволя да допълня някои твои мисли...

Теза : Човек се подмладява знаейки ,че някой го обича .Той осъзнава ,че не е безразличен на света .Душата му е свободна и ще остане свободна докато любовта бъде взаимна и човек няма да остарее. Обичта е тази, която може да се запази жива през годините, човешката душа не умира, нито пък губи жизнеността си. Няма нищо по - силно от любовта и щастието и те успяват да вдъхнат живот на всеки един човек - било то млад или стар...

Избързал си с разсъжденията за Елисавета и пленника. Можеше да има други мисли преди това и чак после да пишеш за тях.Ето пример:

Изложение:

Има хора, които успяват да вкусят от насладите на живота. Хора, които не просто съществуват, а живеят. Вместо да стават роби на общочовешките норми и правила, те търсят своя собствен път, своето собствено щастие, било то и непонятно за другите. В търсене на любовта, в търсене на радостта, човек преминава през множество трудности и разочарования. Душата му отслабва след всеки удар, който съдбата му нанася. Заради мечтите си обаче, си струва да се борим. Заради сладкия вкус на щастието и обичта, си струва да страдаш. Струва си да бъдеш неразбран и осъждан от другите, защото макар и неправилен според другите, твоя избор е правилен, защото сърцето ти го е направило! Сърцето единствено има право да избира кое е грешно и кое - не. Заради този, който обичаш, си струва да рискуваш...

Така е и в произведението на Емилиян Станев - "Крадецът на праскови". Авторът разкрива живота на една жена, която не знае какво значи да обичаш. Въпреки, че има мъж до себе си, тя няма любим. Въпкреки, че споделя дните си с някого, тя не споделя сърцето си с него...Лицето й е красиво, но безизразно, душата й е млада, но състарен е ликът й, защото животът й е празен...Тя не е усещала нежност, нито страст. Не обич, а задължения я свързват с мъжа й. А душата й крещи! А сърцето й плаче. Защото всеки един от нас има нужда да обича. Всеки изпитва потребност от човек, с когото да преоткрие за пореден път себе си, от човек, който да успява да върне усмивката ни, да успява да върне вярата в живота ни, дори когато трудностите са много...Елисавета обаче не познава такъв човек...Не и в лицето на съпруга си. И докато дните минават, сърцето й вехне...Заключила е младостта и жаждата си за обич, някъде дълбоко в душата си. В очакване на чудо...И чудото идва. Крадецът на праскови всъщност й прави най - големия дар. Той й разкрива колко чуден е плодът на любовта. И душата възкръсва, и жаждата за живот се пробужда и мъката умира...Любовта на Елисавета и пленника е греховна, но красива. Тя дава на тази жена всичко, което е желала. Тя успява да възвърне радостта в дните й и блясъка в очите й. Подмладява я. Няма по - ефективно лекарство за самотата от обичта, няма по - красив човек от този, който е влюбен. Животът на Елисавета коренно се променя, сякаш младостта й се връща, сякаш желанието й да е щастлива, отново я жегва. Въпреки, че мами съпруга си, тя е вярна на себе си. Избирайки любовта пред задълженията, тя успява да докаже на душата си, че е млада, че е свободна...

Животът е пълен с избори, различни пътища, по които можем да тръгнем, животът е пълен с хора, които могат да ни помогнат по пътя ни...Не трябва да се спираме на едно място и да отхвърляме възможностите, които ни се дават. Това, което трябва да направим, е, да се радваме на чудните плодове на любовта и да й позволим да ни направи безсмъртни. Само тя има властта да дари младост на сърцата ни. Само тя може да изтрие следите от сълзите и миналите ни разочарования.

Заключение:

Свободата е най-важна за един човек.Оковите на душата тежат повече от всичката болка на света.Човек не трябва да спира да се бори срещу поробването на мечтите му.Ние имаме право да сме щастливи.Ние имаме право да обичаме.Имаме право да сме вечно млади.Животът е пред нас,само ние можем да го направим вълнуващ.Нека да захвърлим веднъж за винаги предрасъдъците,страховете си.Звездите са далеко,но можем да ги сграбчим,ако полетим...

Може ли някой да ми напише есе на една от посочените теми ( трябва ми за понеделник).

Благодаря предварително !

2 Забранения плод

5.Пътят през пустинята

Забраненият плод

Моят път през пустинята

:speak: Много ти благодаря - iveta7 за помощта!

Здравейте на всички.Спешно ми трябва философско есе по философия за утре. Попринцип много обичам да пиша обаче отсъствах когато сме взели материала и нямам идея какво да правя .Ако някой има желание да ми помогне ето ги темите

1.Злото се познава от тълпата около него.

2.Понасяй достойно онова което не можеш да промениш.

3.Страхът е страх от себе си от миналото и от бъдещето.

4.Човекът е най-малко себе си когато говори от свое име дай му масна и ще се разкрие.

Попринцип сам нахварляля някой идеи за 1ва и 4та тема обаче нали ви казвам че нямам никаква представа от философси есета и незнам дали са вярни, така че е без значение по коя от темите ще се пише.Благодаря ви предварително.

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от potrebitel
кирилица (преглед на промените)

Трябва ми спешно .. транформиращ преразказ на 3 произведение на Елин Пелин

1. По жътва

2.Грях

3.Тотка ...

незнам от на кой името.. моля ако намерите нещо да го сложите

Търсих но нищо не намирам

Трябва ми спешно до четвъртък на обяд към 12 ..

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :P

P.S: За последните 2 не съм сигорен че с на Елин Пелин сигорно учетелката се е объркала ... днеска ще я питам ..

Редактирано от diwaka (преглед на промените)

Здравейте бихте ли могли дами разработите есе варху Граф Монте Кристо на тема "защо граф Монте Кристо си отмъшава"Ще ви бтда много благодарен ако ми помогнете

прочел ли си книгата?

книгата не съм чел четох отказ които е поместен в христоматията , но искам да направя нещо по-добро за това ви помолих за помощ

спешно ми трябва есе по география на тема моят град-богат и проспериращ с култура и туриэьм ((эа варна)) трябва ми оценка моля ви помогнете ми

Здравейте бихте ли могли дами разработите есе варху Граф Монте Кристо на тема "защо граф Монте Кристо си отмъшава"Ще ви бтда много благодарен ако ми помогнете

Това ще ти помогне: Отмъщението и прошката в романа „Граф Монте Кристо” (Интерпретативно съчинение)

ПП:Ако те мързи да прочетеш книгата, може да изгледаш поне филма The Count of Monte Cristo

Един от любимите ми е :huh:

Трябва ми есе на тема :за култа към личността и неговите последици,

или :берлинската стена или другото лице на студената война

или: има една мечта,че четирите ми деца един ден ще живеят в свят,в който няма да бъдат съдени по цвета на кожата си,а по силата на характера

;) Здравейте!Трябва ми ЛИС на една от тези теми

Една невъзможна любов по-време на войната

,,Стремежът ,към свобода и щастие -основен стремеж в човешкия живот''

,,Защо повестта ,,Крадецът на праскови'' е озаглавена по-този начин

от (,,Крадецът на праскови'' )

Някой ,ако може да ми помогне -трябва ми за Понеделник.

Благодаря ви , предварително! :clap:

Някой ще ми помогне ли за написването на есе: "Има ли ги в съвременния свят Борис и Ирина ?" от романа "ТЮТЮН". Ако може до утре, ще съм ви много благодарна!

здравейте хора моля помогнете ми трябва ми есе на тема библията-вечна книга до сряда plssss :mark::P:bye1: :bye1: :bye1: :bye1: :bye1:

здравейте! Спешно ми трябват есета на теми: Случайност или съдба (coincidence or fate) и моят великден (My Easter) ако са на английски още по - добре защото са за час по англ и ще трябва да ги превеждам после. Моля ви помогнете! sad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gif

Здравейте трябва ми 1 краткo есе или по скоро сравнениe от 10 до 20 реда за -

1. Жената и нейната сексуалност през последните 70 години

(Как са се променили с течението на годините) БЛАГОДАРЯ

Редактирано от Jeni (преглед на промените)

спешно ми трябва есе по география на тема моят град-богат и проспериращ с култура и туриэьм ((эа варна)) трябва ми оценка моля ви помогнете ми
трябват ми 10-20 изречения моля Ви помогнете ми :P:):super:

Спешно ми трябжа есе на тема : "Какви имена бих избрала за децата си? " и научно съчинение на тема " Защо избрах специалността български и руски език (моята) ?" моля помогнете ми ако можете

Здравейте :blink: Аз търся есе на тема "Дори да не вярваш в Бог,живей така всякаш той съществува"(мисъл на Йордан Радичков) Ако го има и съм го пропуснал,моля да ме извините ;)

Редактирано от WelcomE (преглед на промените)

Това са няколко теми:

Посланията на апостол Павел до коритяните за любовта.

Не можеш да чуеш истината ако няма кой да ти я покаже.

Вижда който вярва.

Аз се родих за истината.

Какви са посланията на библията.

Слабите търсят причини,а силните пътища.

Отговорността да живеем и да пазим другия.

Ние потомщите на Каин.

Целувката на Юда.

Състрадания,любов към падналия в грехове човешки род.

Размисли върху 10 божи заповеди.

Ако някой може да ми помогне дори само по една от темите ще съм му много благодарен.

Благодаря предварително.

• 2 седмици по-късно...

Спешно ми трябва (за утре) есе на тема "Романтиката на един дъждовен ден"

Благодаря предварително!

Здравейте.трябва ми есе на тема "Поява и разрастване на нагона в съвременния българин за ограбване на бедния съсед".Моля ви спешно е.Благодаря предварително

• 2 седмици по-късно...

Следните есета и теми ми трябват за класното в петък 29

песента в живота на човека Есе-"по житва"

да помогнем на непознат Есе- "По жича"

трудът като жертвоприношение - расъждение и расъждение-"по жътва"

човешката доброта и вяра - расъждение и расъждение "По жица"

Редактирано от b0928 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.