Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко книги сте прочели

Колко книги сте прочели 564 гласували потребители

1. 1. Колко книги сте прочели

• Нито една
      2%
      12
    • по-малко от 10
      6%
      35
    • 10-50
      14%
      72
    • 50-100
      10%
      52
    • 100-200
      10%
      53
    • 200-500
      14%
      72
    • над 500
      23%
      119
    • не мога да броя до толкова
      18%
      93

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

явно наистина скоро не сте посещавали библиотеката. първо, там има нови книги и второ ,не всяка нова книга по пазарите e първо издание. но явно вие сте "ценители" и обичате да трупате книги с лъскави корици. а, да ви светна,че книгите мойе да се взимат и за вкъщи. :down:

• Отговори 219
  • Прегледи 40,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

а, да ви светна,че книгите мойе да се взимат и за вкъщи. :down:

Може ли? Ако в София е така, много добре, но в библиотека "Иван Вазов" в Пловдив положението е друго. Може да се намери почти всяка книга, излязла на пазара у нас, 6 месеца след излизането й, но и дума не може да става да се вземе за вкъщи. Повечето ценни книги са само в по един екземпляр и са само за ползване в читалня. А да не говорим за пазарджишката библиотека, в която няма почти нито една нова книга на тема ИТ, например. Най-новите са от 1999 година.

явно наистина скоро не сте посещавали библиотеката. първо, там има нови книги и второ ,не всяка нова книга по пазарите e първо издание. но явно вие сте "ценители" и обичате да трупате книги с лъскави корици. а, да ви светна,че книгите мойе да се взимат и за вкъщи. :down:

Не мога да разбера, защо се ограничавате в София и Пловдив! Ами за другите градове? Да не мислите, че при нас в Севлиево библиотеката е пълна с нови издания или дори от по-старите? А и нека да ви кажа нещо друго. Преди време се опитах да даря доста книги и учебници на нашата библиотека и ми казаха, че според законодателството ни, трябвало да се оформят редица документи и трябвало това да бъде като дарение и т.н. Общо взето извода беше, че трябва доста да се потрудя, за да даря тези книги, че даже и да платя!!!! Това е същото, както с домовете за сираци - ако искаш да дадеш дрехи, трябва преди това задължително да ги занесеш на химическо чистене и да си платиш за това!!! Е, честито българи, радвайте се, че живеете в България!
  • 4 седмици по-късно...

Гласувах за над 500, макар че може и да са около 400, не съм сигурен..... обаче научна литература който може да ми даде направо ще я изям с кориците..... дори и e-book всичко свързано с компютрите, статии и книги като цяло.

Гласувах с "Не мога до броя до толкова", не защото е така, а защото границата над 500 е много разтегливо понятие и е равносилна на не мога до броя до толкова.Ако се позамисля малко, може би ще се получи приблизителен отговор.Може би са между 1500 и 2000 книги. Като имам пред вид, че библиотеката ми е от около 1000-1200 известни и хубави заглавия и че съм вземал и книги от библиотека или прятели.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

доста. ама от известно време нещо не ми се чете художествена литература,предпочитам повече научна.пък с тоя интернет бая ме домързява...не че има място за сравнение,ама...

Да направим 1 малка сметка :down:

Ако човек чете по 1 книга за 1 седмица - това прави около 50 книги за година..., така че,

500 книги се четат за около 10 години

1000 - за около 20 години (и все пак да не забравяме, че това е при 1 книга - 1 седмица)

я да видим - кой каза 1000 Публикувано изображение

шегувам се ;)

Аз гласувах за 50-100, но ако почна да броя и компютърната литература, и книгите-игри (по които бях много запален като ученик), сигурно са повече...

Аз гласувах за 50-100, но ако почна да броя и компютърната литература, и книгите-игри (по които бях много запален като ученик), сигурно са повече...

Оуууууу с книгите - игри добавям една стотачка отгоре ;) ;)
Оуууууу с книгите - игри добавям една стотачка отгоре ;) ;)
Че то тогава и аз да добавя шкафа с книги ;) (150-200 заглавия, които още пазя)

Да ви попитам-Какво намирате(сте намирали) в тези книги-игри?Аз лично съм пробвала две-три,но не ми бяха твърде интересни!!! ;)

Да ви попитам-Какво намирате(сте намирали) в тези книги-игри?Аз лично съм пробвала две-три,но не ми бяха твърде интересни!!! ;)

Просто момчетата (и юношите) се радват на разни приключенски истории, разни.....хмм.... преживявания, те да решават какво ще се случи и така нататък.. поне аз така си го обяснявам ;)

Книгите-игри трябва да се възприемат най-вече като игри, а не като художествени произведения. Те са интересни, защото, участвайки в дадено приключение ти взимаш различни решения,които се отразяват на хода на събитията, намираш различни предмети, които можеш да ползваш- т.е. те са книжния еквивалент на игрите от тип "adventure/quest".
  • 4 седмици по-късно...

Гласувах за "над 500", някъде около 1000-1200 приблизително... Чета за удоволствие от 8-годишен, а като ученик имах периоди, през които прочитах по 2-3 книги всяка седмица. Сега вече нямам толкова време, а и ми се струва, че започнаха да издават все повече слаби произведения на известни автори, но все пак рядко заспивам с непрочетена книга :wub:

Редактирано от V12 (преглед на промените)

Ами аз по този повод сега си чета любовна лирика (Българска), сонетите на Шекспир и някои други...

Ами аз по този повод сега си чета любовна лирика (Българска), сонетите на Шекспир и някои други...

<{POST_SNAPBACK}>

Малииииии, ти звучиш също като момичета от Плейбой, те всичките четат "сериозни" автори Публикувано изображение

аз лично не мога да отговоря. Като си помисля от първи до 11 клас колко учебници съм прочел, колко книги за компютри, вече не мога да преценя! Но ей така да седна и да чета худ литература - невъзможно. В училище учим досатъчно - Ботев, Вазов, Михайловски и любимия ми НИКОЛА ВАПЦАРОВ.

аз лично не мога да отговоря. Като си помисля от първи до 11 клас колко учебници съм прочел, колко книги за компютри, вече не мога да преценя! Но ей така да седна и да чета худ литература - невъзможно. В училище учим досатъчно - Ботев, Вазов, Михайловски и любимия ми НИКОЛА ВАПЦАРОВ.

<{POST_SNAPBACK}>

Достатъчно? Публикувано изображение

На мен това не може да ми се случи,по принцип не обичам да ми казват какво да чета,така че рядко чета произведенията за училище през ваканцията!!!Тогава,както и през учебната година си чета всякаква художествена литература,макар че сега просто не знам как намирам време и за това,но човек малко или много трябва да се глези!!!Е аз го правя главно с книги(глезенето)!!! :)

Малииииии, ти звучиш също като момичета от Плейбой, те всичките четат "сериозни" автори Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Като изключа това че не съм момиче и че не пускат ненормални в Плейбой, възможно е :)
  • 8 месеца по-късно...

Aз съм прочел около 25 книги,а в момента чета 26-тата-Шифърът на Леонардо!!!Прочел съм малко книги,но за възрастта ми(14 години)мисля,че е достатъчно.Много мои връстници не са прочели и една книга.Обичам да чета книги от жанра фантастика,но откакто чета Шифърът на Леонардо харесвам и триилари.

Страшно голяма бройка,адски много книги съм прочела,на най различна тематика.

Публикувано изображение

Малко,наблягам на вестници повече.

За сега съм между 200 и 500, но уверено вървя напред.

Аз също не чета много. Даже рядко. Една книга на година сигурно. Уроците ми стигат.

Гласувах за над 500, въпреки че наистина ми беше много трудно да преценя. В продължение на 12 години поглъщах всякаква худежествена литература. Библиотеката на родителите ми е страшно богата, те ми предадоха любовта си към книгата и аз живеех чрез и за четенето. В момента, в който се преместих в друг град и попаднах в друга среда просто не ми оставаше време за това от много други глупости. Открих кафетата, дискотеките, после компютъра, след това започнах работа и сега се чувствам като дърво, което не може да се зарежда с живителните сокове, от които се нуждае. Просто съм забравила как да си ги набавям! Единствено когато се прибера в родния си град се нахвърлям жадно върху няколко книги и това е! Ужас!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.