Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко книги сте прочели

Колко книги сте прочели 564 гласували потребители

1. 1. Колко книги сте прочели

• Нито една
      2%
      12
    • по-малко от 10
      6%
      35
    • 10-50
      14%
      72
    • 50-100
      10%
      52
    • 100-200
      10%
      53
    • 200-500
      14%
      72
    • над 500
      23%
      119
    • не мога да броя до толкова
      18%
      93

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

горе долу са над между 1500 и 2000 а може и да са повече - кой ли ги брои , но от 10 годишен си чета редовно ( сега съм на 30 ) , вече една книга от 500 страници я вземам за един ден. Горе долу сега чета между 10 -15 книги на година - вече нямам свободно време - имам си две деца :wors: Последно препрочетох Hotel на Артър Хейли - препоръчвам я на всички - автора е много добър в детайлното представяне на местата за които пише - след прочитането му и маш чувството че си бил там и го помниш :wors: сега ме чака Шифъра на Леонардо ( много ми прилича на Знакът на Братството ) но ще видим .

• Отговори 219
  • Прегледи 40,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

По-малко от 10 и честно казано не съжалявам.

<{POST_SNAPBACK}>

Поздравлания.. ;):):)

Преди години попаднах на интервю с жената с най-висок коефициент на интелигентност - мисля, че беше ядрен физик. На въпроса колко книги е прочела, отговори: 10 и ми бяха напълно достатъчни, за да разбера какви проблеми разглежда художествената литература, оттогава чета само специализирана литература.(цитирам по памет)

Иначе съм запален библиофил и личната ми бройка е определено над 2000. Смешна ми се видя сметката - "ако човек прочита 1 книга за 1 седмица...и т.н.", ако книгата ми е интересна, мога и да не спя, докато я свърша, е на другия ден, на работа съм с еий такива очи, но това е друга тема. Може би истински ще ме разберат тия, които докато четат една по скучна книга, пътьом прочитат още две три.

И за финал.. Ползата от прочетената литература спрямо изгубеното време, не е особено голяма, но ако нямате наум нещо смислено, за което да го употребите - четенето е още едно удоволствие. Публикувано изображение

Редактирано от kao (преглед на промените)

да си кажа честно не съм ги броил но определено са много ;)

• 2 седмици по-късно...

аз напълно подкрепям мнението на као на мен ми се е случвало да чета някоя по-загубена книга но междо другото прочитам аще една или две а иначе за това колко книги съм прочела много са над 500 но никога не съм се сещала да ги броя

• 2 седмици по-късно...

Аз лично гласувах за 200-500 Публикувано изображение защото и аз още от малка имах възможността да си избирам книги от една огромна библиотека.Започнах със "Световна класика за деца и юноши" и т.н.,"Тримата мускетари",през "Граф Монте Кристо" и така до "Край река пиедра седнах и заплаках" на Пауло Коело.По принцип много мразя да ми казват какво да чета :whist: (това за училище е неизбежно),но досега два пъти съм послушала съвети-1ят път беше за "Птиците умират сами",а 2ят за Богомил Райнов-и двата пъти не останах разочарована.Има и книги,които така и не съм дочела,защото не са ме "грабнали",не са ме заинтригували от самото начало и съм ги зарязала.За сметка на това обаче нямам навика да чета по няколко пъти една и съща книга-определени моменти да,но никога цялата книга наново. :bye: :bye: :bye:

Нямам представа даже колко са.Научих се да чета,когато бях на 5 години,докъто брат ми се мъчеше да срича в първи клас и нашите го учиха,аз само седях,гледах и се научих преди него. Прочела съм сигурно хиляди книги,като почнеш от детските приказки,минеш през розовите романчета,криминалета,класики и т.н.,от няколко годинки чета само сериозна литература,но за съжаление напоследък нямам много време за книжки.

Редактирано от natikot (преглед на промените)

аз съм на 14год и смятам,че за възрастта с чета много!!!бих предпочела книгата пред много други удоволствия!!! познатите ми могат да подвърдят колко обичам книгите!!! в 6кл една моя учителка ме беше написала забележка "в час чете книги не съобразени с учебния материал"!!! на всички други деца им казва четете на мен-нечети!

<{POST_SNAPBACK}>

Това ,ми е до болка познато, стигала съм дори да бягам от час за да си чета.

Дори сега като ходя на училище, ако бръкнете в раницата ми ще напипате една книга с размерите на тухла 4-ка. 8-мата от "Колелото на времето".

Иначе съм запален библиофил и личната ми бройка е определено над 2000. Смешна ми се видя сметката - "ако човек прочита 1 книга за 1 седмица...и т.н.", ако книгата ми е интересна, мога и да не спя, докато я свърша, е на другия ден, на работа съм с еий такива очи, но това е друга тема. Може би истински ще ме разберат тия, които докато четат една по скучна книга, пътьом прочитат още две три.

И за финал.. Ползата от прочетената литература спрямо изгубеното време, не е особено голяма, но ако нямате наум нещо смислено, за което да го употребите - четенето е още едно удоволствие.  Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Чета по 3 на седмица, но не по задължение. Заради това(доста от прочетеното е специализирана литература) непрекъснато съм обект на подигравки от страна на съучениците си-те са едни недоръфляци, забутани пубери, които не знаят какво е книга! И затова съм на мнение, чети полезното за да си над другите, а приятното за да не ги гледаш как гният в собствената си простота! :whist:

Нямам представа даже колко са.Научих се да чета,когато бях на 5 години,докъто брат ми се мъчеше да срича в първи клас и нашите го учиха,аз само седях,гледах и се научих преди него.

Прочела съм сигурно хиляди книги,като почнеш от детските приказки,минеш през розовите романчета,криминалета,класики и т.н.,от няколко годинки чета само сериозна литература,но за съжаление напоследък нямам много време за книжки.

<{POST_SNAPBACK}>

На мен, като най-голямото дете, ми бе прилаган огромен натиск да съм над другите, защото нашите имат болни амбиции - и аз на 5-6- вече четях без проблем.

Затова бях принудена да им тичам по свирката. Но от 5 години насам няма такъв филм-чета каквото ми харесва, а не каквото те искат. Правя всичко (или почти всичко) по свое усмотрение! Обожавам фантастика, фентъзи и криминални романи. Сапунено-бозавите (любовните) романчета ме изнервят- винаги знам какво ще стане най-накрая, а по средата е по-ясно и от бял ден! :)

Чета много и от малък. Като знам колко пари давам за книги, лошо ми става.

Какво да кажа, чета активно 21 години вече и не смятам да спирам. Четенето на книги независимо от жанра обогатява духовно, а и подобрява речника на младите, така че издигам апел Четете хора! Писнало ми е да слушам разни груби диалекти от хора, които се хвалят , че никога не са прочели една книга през живота си! Помнете образованите и четящи хора просперират! ;)

Добре, че художествената литература не се продава толкова скъпо колкото научната, че много солено ще ни излезе удоволствието. А и все пак научната литература е инвестиция. Дано и да се подобри стандарта на живот за да можем да си позволим повече книги, защото е казано:

Прост народ - слаба държава.

Аз чета много.Със сигурност са над 1000,но колко точно не мога да кажа.Може и да са 10000. Публикувано изображение

Със сигурност мога да броя до толкова, но четенето на книги не се измерва в количество, а в качеството. Иначе независимо каква е книгата нормално чета по около 40-50 страници на час. А и базата за сравнение е различна - примерно един 40 годишен човек е нормално да е прочел повече от един 15 годишен, но това не му дава право да претендира, че е по-начетен. В крайна сметка не можеш да сравняваш някое "самолетно" романче с "Името на розата" или "Наследникът от Калкута"... Публикувано изображение

Със сигурност мога да броя до толкова, но четенето на книги не се измерва в количество, а в качеството. Иначе независимо каква е книгата нормално чета по около 40-50 страници на час. А и базата за сравнение е различна - примерно един 40 годишен човек е нормално да е прочел повече от един 15 годишен, но това не му дава право да претендира, че е по-начетен. В крайна сметка не можеш да сравняваш някое "самолетно" романче с "Името на розата" или "Наследникът от Калкута"... Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Категорично съм съгласен !!! :)

Важното е не бройката, а това как ти е повлияла дадена книга, какво си научил от нея и какви поуки си си извлякъл.

Категорично съм съгласен !!! :angry:

Важното е не бройката, а това как ти е повлияла дадена книга, какво си научил от нея и какви поуки си си извлякъл.

<{POST_SNAPBACK}>

Истина, истина ;) Аз гласувах за 10-50, но знам ли може и да са повече. Има хора, които прочитат една книга 3-4,5 пъти, защото много им е харесала. Аз не мога да се похваля, че съм прочел една книга два пъти и тези които съм запомнил съм ги запомнил от веднъж и за цял живот... Сега да не ме биете тези с по над 50000 бройки - само изразявам моето скромно мнение по въпроса. Човешкият мозък е твърде ценен ресурс, за да го хабим за едно и също нещо отново и отново :sobbing:

Със сигурност над 1000 - чета от шест годишен, а отгогава измина доста време! :) И някак си не мога да заменя добрата стара хартия с компютърния екран, стигам понякога дори до там да печатам (поне 50 броя!) книги на принтер... Просто не мога да си легна без книга... :)

Аз съм прочел към 20 и от скоро много обичам да чета.

Резултатите от това гласуване са доста приятна изненада, защото напоследък чувам все повече коментари, че четенето е "болестта на 20 век". Добре, че заразата не е преминала съвсем :newspaper: Аз лично не знам нещо по-хубаво от комбинацията книга + легло + храна. Прочела съм вече над 1000 книги и все още не мога да кажа, че са ми в повече :)

Преди известно време се запалих отново по книгите, защото за съжаление много години твърдях, че не ми остава време. Не съм прочел много книги, споделих това и в темата, но всяка прочетена книга е едно ново богатство за мен. Исках да споделя нещо друго. Много приятно ме учуди нещо, което видях в Бон, Германия. Там в един парк, където хората ходеха да си почиват, да се разходят или да прочетат книга на открито имаше няколко стъклени кутии, в които имаше много книги. Интересното за тези места беше, че бяха свободни за всички, т.е. всеки можеше да вземе дадена книга от там, да я прочете и след това да я върне. Зачудих се как книгите са се озовали там, кой ги е оставил и се досетих, че един от начините е когато да речем някой си купи дадена книга, изчете я и реши да я хвърли, той просто я оставя там, вместо да я държи вкъщи или да я махне. Така и други хора могат да прочетат тези книги, като не се налага и да ходят до библиотеката първо. Идеята много ми допадна, защото аз лично не съм от хората, които искат огромни библиотеки в къщите си (както навремето правеха родителите ни), но все пак си купувам книги, които след това се чудя какво да правя. За съжаление обаче това е неприложимо в България, защото книгите веднага ще бъдат откраднати, изгорени, скъсани или просто унищожени ей така. А идеята е толкова интересна и добра.

Аз обичам списанията. Всякакви. От тях "смуча" информация. Знам, че е коренно различно от книгите, но е въпрос на вкус. Дори сега ни изпращат "Мениджър" всеки месец (любимото спание на мен и приятелката ми) от България, тук в САЩ.

Чета от много малък:blink: , преди първи клас, а това беше толкова отдавна .... :hush: Имам лична библитека с около 10 000 книги, по голямата част на руски, по мое време там, в руската книжарница се намираха по лесно качествени книги и на достъпни цени за един ученик! За анкетата, почти всичките съм ги прочел, някои по два, три пъти, че и повече! Притеснен съм от това, че моите деца не искат да четат :doh::doh::doh:

Редактирано от komit (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Аз също съм изчела много книги, не им следя бройката, няма смисъл.Напоследък чета доста книги в електронен формат, става по-бързо, а и има толкова много книги онлайн, които не можеш да намериш вече в библиотеките.Верно, че са на английски език, но пък какво по-хубаво от това да четеш книга в оригинал, особено ако си придирчив към неспокопсаните преводи.. :)

Гласувах за 50-100 но наистина не знам колко са . От 2-3 години не сам чел книги, но преди това доста четях. Има книги, които съм прочел по 5-10 пъти. Например трилогията която всъщност не е трилогия:wors: 'Пътеводител на галактическия стопаджия' на Дъглас Адамс (едни от най- добрите книги според мен) или 'Съкровището в сребърното езеро' на Карл Май а книгите на Богомил Райнов просто са бестселъри!!!! Това са най-добрите БГ произведения от много близкото минало!!!! Тия сам ги чел много и много пъти и пак ще ги чета, понеже ме подсетихте сега :nono: Благодаря за темата, защото бях забравил , че съществуват и книги ;). То само със списания и интернет не се живеее . Просто тоя интернет е едно недоносче и му трябва доста време за да се оправи ;)

Цялата Фантастика,Фентъзи и от тоя род излезнали в България + разни други! над 500

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Със сигурност не мога да изброя колко книги съм изчел. Не искам да прозвучи нескромно но са наистина много. Записах се в библиотеката на нашето малко градче още в трети клас и започна щуро четене. Завършил съм училище през тоталитаризма (сега съм на 36 г.), а тогава нямаше кой знае какви забавления. Съгласен съм с по горните мнения, че не е важна бройката на прочетените книги, а удоволствието което получаваме при задълбочения прочит на един хубав роман. По мое лично мнеие, не искам да обиждам никого :) , прочита на "Война и мир" от Толстой се равнява на най-малко 10 прочетени книги от някой съвременни автори.

Прочел съм адски много книги особенно фантастика.Като ученик изхарчих доста пари за да си купувам всяка книга на библиотека Галактика:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.