Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко книги сте прочели

Колко книги сте прочели 564 гласували потребители

1. 1. Колко книги сте прочели

• Нито една
      2%
      12
    • по-малко от 10
      6%
      35
    • 10-50
      14%
      72
    • 50-100
      10%
      52
    • 100-200
      10%
      53
    • 200-500
      14%
      72
    • над 500
      23%
      119
    • не мога да броя до толкова
      18%
      93

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Аз по едно време миналата година толкова много бях се запалила да чета, че изчетох на съседите цялата библиотека Публикувано изображение Пък и от самата градкс библиотека ходих да взимам книги. За съжаление, напоследък ми остава все по-малко време за книги. Но все пак - трябва да се чете :speak:

• Отговори 219
  • Прегледи 40,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Администратор

Чета непрекъснато. Но мисля, че не бройка е важна. Ако прочета 250 любовни романа, ще науча ли повече, от колкото ако прочета само 25 от тях?

• 4 месеца по-късно...

Ако се съди по анкетата над 70% от читателите на форума са прочели над 100 книги - доста добре звучи. Само така. Оттук нагоре да се хвалиш колко книги си прочел е без смисъл за мен, а и аз обичам четнето а не броенето Публикувано изображение Независимо дали е художествена, техническа или друга, книгата е нещо страхотно. В крайна сметка те са направили хората това което са нали? Така че, каквото и да казва онази физичка с големия коефициент на интелигентност всяка прочетена книга има смисъл и от всяка може дасе научи нещо. Дали са електронни или на хартия също е без значение за мен. Хартиеният вариант без съмнение е ужасно удобен, но и електронния си има своите предимства нали? (като например да носиш цялата е-библиотека на Александър Минковски (Боже колко го уважавам този човек) в джоба си във вид на мини CD).

Към книги се включват и учебниците нали ? Аз гласувах за между 50-100, млад съм не ме съдете има време да чета ;)

Аз гласувах за над 500.причините са не съм си водил статистика.Но като ученик библиотекарките в училище и в градската библиотека се бяха видели в чудо,по едно време нямаше вече книга(художествена) която да не съм чел и затова минах на научни дори,хахах.Така беше и докато завърша висшето си образование.

А сега поради все по малкото време има периоди в които не мога да хвана книга( цели седмици).Но когато мога чета винаги с удоволствие.

Основен проблем и при мен са високите цени на книгите,и трудно си позволявам да ги купувам.Жалко но е така.Последните книги които си купих беше преди 3 месеца.Публикувано изображение

и аз гласувах и аз няма да ви казвам колко са но само ще загатна че работя в книжарницата Публикувано изображение

Хммм книги ли ? Ами трябва да са някаде около 20-30 но интересното е не това че са прекалено малко а това че 100 % от прочетените от мен книги са били на тема Компютърна литература

Доста, но съм чел една книга (сто и един далматинци) около 30 пъти в периода 12-15 годишен ;)

като бех по-малък ми харесваше да чета и си четех ..неможех да се спра ама сега чета само най-интересните ми книги на Анкетата гласувах 100-200 , но мисля ,че може да са и повече истината е че като ти се чете -> четеш не те интересува бройката им!

Ами и аз не съм водил статистика,но със сигурност са над 300,а може и отгоре...Чета книги още от много малък и не съм изоставил това и до ден днешен.Това ми е едно от любимите занимания.Така се отпускам и релаксирам - оттеглям се в създадения от автора свят и забравям за всичко около мен.Искрено съжалявам хората,които изобщо не четат,а само гледат телевизия и висят пред компютъра.

Никога не съм обръщала внимание на бройката която съм прочела, но са определено много и продължавам да чета :P

Никога не съм си поставял за цел да броя прочетените от мен книги, затова и отговора ми е неточен(200-500).Обичам да чета. Поради високите цени на новите книги в последно време се задоволявам с книгите от нета. ... Отговорих на въпроса от любопитство.Очаквам продължение на темата с някакъв извод от това статистическо проучване. Интересно какъв?

Обичам да чета а ниакои книги ги препрочитам по дозина пъти, така че съм чела доста но просто немога да ги пеброя ,но... около 200 можеби и повечко... :)

• 3 седмици по-късно...

Сигурно са около 1500.Но бройката не е толкова важна - ако си пропуснал да прочетеш книги като "Време разделно", "Майстора и Маргарита", "Климати", "Цар Плъх","Историята на О", "Дългото сбогуване","Белю Пушилката","Етюд в червено"... Все едно цял живот да си се хранил с брашняна каша.

• 2 седмици по-късно...

не съм броила но определено не са малко.И все пак мисля че човек не би трябвало да се хвали колко е прочел защото за книгите е важно качеството и дали научаваш нещо от всяка от тях

Аз не ми доставя удоволствие (като повечето от вас) да чета книги Публикувано изображение Не мога да задържа продължително вниманието си върху някоя,а и винаги си намирам друго занимание,което ми е по-проятно.Не съм запален читател :whist:

Определено не им знам точната бройка но със сигурност са над 200. Това ми е едно от любимите занимания.

Със сигурност не мога да изброя колко книги съм изчел. Не искам да прозвучи нескромно но са наистина много. Записах се в библиотеката на нашето малко градче още в трети клас и започна щуро четене. Завършил съм училище през тоталитаризма (сега съм на 36 г.), а тогава нямаше кой знае какви забавления. Съгласен съм с по горните мнения, че не е важна бройката на прочетените книги, а удоволствието което получаваме при задълбочения прочит на един хубав роман. По мое лично мнеие, не искам да обиждам никого :hush: , прочита на "Война и мир" от Толстой се равнява на най-малко 10 прочетени книги от някой съвременни автори.

Честно казано и аз съм чел книги по много пъти, главно защото са ми харесали и удоволствието което са ми доставили. Често ми се случва да заспивам чак в 2 часа през нощта, само и само да мога да прочета повече от дадена книга.

Не мога да определя колко книги съм прочел но определено не са малко-беше ми доста любимо занимание до скоро,за съжаление в момента нямам време поради непрекъснато увеличаващите се ангажименти-но намалеят ли винаги бих намерил време за някоя книга...

• 3 седмици по-късно...

Okoло 500, но една част от тях са любовни романчета от онези тъничките. Какво да се прави, на възраст 13-14г. аз това четях. Сега си наваксвам със серизни неща. Я колко класики изчетох.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.