Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко книги сте прочели

Колко книги сте прочели 564 гласували потребители

1. 1. Колко книги сте прочели

• Нито една
      2%
      12
    • по-малко от 10
      6%
      35
    • 10-50
      14%
      72
    • 50-100
      10%
      52
    • 100-200
      10%
      53
    • 200-500
      14%
      72
    • над 500
      23%
      119
    • не мога да броя до толкова
      18%
      93

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Не бих казала, че ми остава, буквално си крада време. Но просто го правя непрекъснато - в градския траснпорт, като върпя по тротоара, докато съм на масата, докато съм на работа, през часовете в учулище, задължително преди заспиване. Без книжа в чантата се чувствам като гола и необръсната ;) (което е с пъти по-зле от просто гола).

Същата работа. И аз се подучих да чета всякак си;)

Докато чакам на опашката пред М-Тел за да платя тлефоните, докато чакам в банката, в някой часове в училище, често докато вървя по улиците...навсякъде.:)

Много полезен навик - хем минава по-бързо времето, хем си свършил нещо полезно (и докато си се усетил си стигнал закъдето си тръгнал). Аз така веднъж да си изпусна спирката в Редута Публикувано изображение

• Отговори 219
  • Прегледи 40,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

над 500 ... но от няколко години чета само специализирана литература и от време на време ако има нещо друго да ме заинтригува.

в момента съм на номер 265 и без стихосбирки или научна литература, само романи.

И аз чета доста...Има моменти когато нямам никакво време и се заравям в разни други дейности и след това ме обхваща някакво нетърпение да изгълтам някоя книжка колкото се може по - бързо. Обожавам да чета, но за съжаление зрението ми не е това, което беше.А имаше дни в които да 4-5ч. сутринта не съм ставала от книгата сега вечер не чета...на запалена лампа отбягвам...Преди четях много по автобусите, но взе да ми става лошо, да ми се вие свят и да ми се гади общо взето чета когато съм на работа или когато бойкотирам по някакъв повод в къщи, че и там все има някакви домакински задължения за вършене. 3 книги на седмица не чета, но по една задължително ми се връзва...

Научих се да чета още на 5-6,когато се роди сестра ми и майка ми нямаше какво да прави докато бебок спи и взе че ме научи. Публикувано изображение От тогава само сега като кандидатствах си четох темите по икономика,но като отивах на последния изпит към София си взех една книга и докато се прибера я прочетох.Много ми липсваха книгите. Случвало ми се е с фенерче под одеялото да чета.И като ми останат към стотина страници и вече не мога да оставя книга. Може да не спя,но докато не я свърша няма сън няма нищо. Публикувано изображение

от 4-5 годишна почти постоянно чета, а стаята им е станала същинска библиотека. (е, има и доста дискаве но това е друг въпрос)

• 1 месец по-късно...

от 50 до 100 по-точно 73 за сега...аз порпинцип си ги записвам и си водя записки ;) мисля че това е добре като се има напредвид на колко съм :wors: Смятам да продължавам да чета :wors:

Във началото на трети клас спрях да си водя читателски дневник и бях изписал три солидни тетрадки по една страница на книга, като се замисля че прочитах около трийсет книги на лято, предполагам че са били сто и петдесет. Сега съм девети клас и определено са много над петстотин, изчел съм най малко половината библеотека вкъщи,а в нея има над три хиляди книги.Майка ми твърди че са около пет хиляди, но не ми се вярва много много.

Не мога да ги преброя, но при всички обстоятелства са повече от 5000, като не включвам учебна литература. Няма по-голямо удоволствие от това да седнеш/легнеш с книга в ръка и ... заспиш (майтап бе, Уили!) т.е. да си оползотвориш свободното време. В последно време ми се налага да чета някои електронни варианти, но усещането не е същото (поне за мен). Публикувано изображение

Прочел съм със сигурност повече от 500, само моята колекциея е от около 100~150 книги които съм препрочел по някоилко пъти.Книгите са ми голяма слабост. Гледам че по ранно сте дискотирали библиотеките,дано да ги оправят и в бг скоро време. Тука в US имат невероятни библиотеки сички нови книги ги имат веднага, моято бибилиотека притежава и доста добра колекция от ДВД-та и всичко е безплатно дано и в България скоро време да оправят библиотеките.

• 3 седмици по-късно...

Аз съм прочел около 60 книги повечето от които съм чел два пъти.

Не мога да повярвам че има хора които са прочели през целия си живот ПО МАЛКО ОТ 100 КНИГИ... И на всичкото отгоре се гордеят с това. Гледам 5 човека пуснали че не са прочели нито една книга...без думи. Има и толкова много хора прочели по малко от 50 книги... Почти всички тука вече сте възрастни, аз съм на 14 и съм прочел 30 пъти повече от вас??? Как може да има такова нещо...просто не мога да го проумея.

Здравейте!

Не съм гласувал! Важно е да се чете, но не мисля че прочелият 1500 книги е повече Човек от този с 1499 или другия с 99. Не измервайте духовното богатство с броя на прочетените книги - неправилно е!

Със същия успех може да се направи анкета 'Колко рула тоалетна хар...' - досетете се за изводите.

Контакт с интересна личност, партия шах или театрална постановка също могат да оставят незабравими спомени...

Съветвам ви да потърсите книги с епитафии и епиграми, автобиографии на известни личности , закони и други ...Тези с 'картинките' са за разнообразие, и те отнасят далеч от реалността.

K0ceTo, от живота по-голяма книга няма...Поздрави

Редактирано от nikolaijelev (преглед на промените)

По-малко от десет, надали ще прочета повече от 12.

Николай, не съм си и помислял да правя подобно сравнение, но въпреки това книгата е едно от най-големите богатства, а да се гордееш че си прочел 50 книги...

Мисля, че въпроса и въобще темата е леко излишна. Всеки може да излъже, а и плюс това много малко хора всъщност броят колко книги са прочели! Аз лично съм от тях - на мнение съм, че не е важно да си прочел 1000 книги, а макар и да са били 100, поне да са ти дали някакво обогатяване. Моят вот в анкетата беше "от 50 до 100". Въпреки всичко трябва да се съглася, че е срамно да си на 40-50 години и да си прочел само 10-20 книги, да не говорим да се хвалиш с това. :yanim:

Редактирано от Leslie_ (преглед на промените)

Мисля, че въпроса и въобще темата е леко излишна. Всеки може да излъже, а и плюс това много малко хора всъщност броят колко книги са прочели! Аз лично съм от тях - на мнение съм, че не е важно да си прочел 1000 книги, а макар и да са били 100, поне да са ти дали някакво обогатяване. Моят вот в анкетата беше "от 50 до 100". Въпреки всичко трябва да се съглася, че е срамно да си на 40-50 години и да си прочел само 10-20 книги, да не говорим да се хвалиш с това. :whist:

Абсолютно си права. Аз никога не съм си бройла книгите, които съм чела, защото не съм виждала смисъл в това. Дадох някакъв отговор на анкетата (вече не помня кои), който е относителен.

Книгата е богатство, колкото по-рано човек осъзнае как да го усвоява, толкова по-добре ( за това се радвам на по-малките от тем, че четат). С течение на годините идва един момент в който те завърта "колелото на живота" и нямаш нито времето, нито спокойствието да четеш книги (или поне не толкова колкото си чел на младини).

И още нещо - това, което забелязвам сред голяма част от връстниците ми, които нямат навика (и желанието) да четат книги, е че нямат достатъчния подбор от думи за да се изразят максимално добре (не че аз имам, но горе-долу връзвам двата края). Книгата обогатява речника на човек, освен всичко останало.

Пък и до голяма степен има значение и какво си чел, а не само колко.

Абсолютно си права. Аз никога не съм си бройла книгите, които съм чела, защото не съм виждала смисъл в това. Дадох някакъв отговор на анкетата (вече не помня кои), който е относителен.

Книгата е богатство, колкото по-рано човек осъзнае как да го усвоява, толкова по-добре ( за това се радвам на по-малките от тем, че четат). С течение на годините идва един момент в който те завърта "колелото на живота" и нямаш нито времето, нито спокойствието да четеш книги (или поне не толкова колкото си чел на младини).

И още нещо - това, което забелязвам сред голяма част от връстниците ми, които нямат навика (и желанието) да четат книги, е че нямат достатъчния подбор от думи за да се изразят максимално добре (не че аз имам, но горе-долу връзвам двата края). Книгата обогатява речника на човек, освен всичко останало.

Пък и до голяма степен има значение и какво си чел, а не само колко.

Напълно вярно!

Иначе - доста книги съм прочела, смятам да прочета поне още толкова! Публикувано изображение

Жалко е, че в днешно време повечето хора залагат само на хубавите филмчета, а не на някоя стойностна книга...Не, че имам нещо против филмите, разбира се, но : "Голи са без книги всичките народи." /Константин Преславски/.

Николай, не съм си и помислял да правя подобно сравнение, но въпреки това книгата е едно от най-големите богатства, а да се гордееш че си прочел 50 книги...

Аз съм по-голям от теб и съм прочел по-малко книги от теб .Смятам ,че четенето е едно от най-хубавите неща ,които съм правил и все още правя (чат-пат) ,обаче нищо прекалено не е хубаво. Разговор или просто разходка понякога е по-добре ,прави и нещо друго( пък и ти нещо май се изхвърляш малко).
  • 2 седмици по-късно...

Ммне, като се замислих после, се оказа че са повече книгите :), толкова много са, не защотот не правя нищо друго, а защото чета от много малък, първата книга която прочетох беше "Патиланско царство", когато бях на четири години. Иначе, може би наистина съм си малко маниак на тема книги, затова говорех за тези които от 5, 6 години не са чели стойностна книга, или пък оибщо книгите които са прочели през живота си са под сто... Иначе книгите не са единствения начин да научиш нещо за света, с личен опит е по хубаво, но не винаги имаш възможност, а пък и да прочетеш "До Чикаго и назад" става по бързо и лесно отколкото да отидеш до Чикаго нали?

Редактирано от K0ceTo (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.