Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко книги сте прочели

Колко книги сте прочели 564 гласували потребители

1. 1. Колко книги сте прочели

• Нито една
      2%
      12
    • по-малко от 10
      6%
      35
    • 10-50
      14%
      72
    • 50-100
      10%
      52
    • 100-200
      10%
      53
    • 200-500
      14%
      72
    • над 500
      23%
      119
    • не мога да броя до толкова
      18%
      93

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ммне, като се замислих после, се оказа че са повече книгите :wors:, толкова много са, не защотот не правя нищо друго, а защото чета от много малък, първата книга която прочетох беше "Патиланско царство", когато бях на четири години.

Иначе, може би наистина съм си малко маниак на тема книги, затова говорех за тези които от 5, 6 години не са чели стойностна книга, или пък оибщо книгите които са прочели през живота си са под сто...

Иначе книгите не са единствения начин да научиш нещо за света, с личен опит е по хубаво, но не винаги имаш възможност, а пък и да прочетеш "До Чикаго и назад" става по бързо и лесно отколкото да отидеш до Чикаго нали?

:)

Е, 7-8 часа полет е горе-долу бързичко Публикувано изображение

:rolleyes:

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 219
  • Прегледи 40,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като прочета някоя книга си пиша името и автора и затва знам, че съм прочела точно 269 книги. Днеска почвам 270-та. :)

• 4 седмици по-късно...

14534 средно по 287 страници всяка, средно по 1.16 минути на страница- 9.2 години и да ви кажа пак съм си същия дивак :) Извот- и дъ чътете и дъ не чътете все тая, важноту е кат съ нъпиете дъ ни въ боли мноо глъвата на сутринтъ... и да, практикувъйте безупасен секс, че кат ви доиде раждъемоста до глъвата и дъ искъте нема дъ имъте време да чътете или по- лошо, само зъ тва шъ ви остаа време... а и 20% трябва най- сетне да се научат да броят, лесно е, може го всяко хлапе :shy11:

Редактирано от blaber (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
хах, айде разбирам някои от мъжете да си водят списък на жените, които са "прочели"( всъщност не го разбирам, но че го правят, правят го :clap: ), но пък да си броиш книгите ??! Публикувано изображение . Аз чета от както мога да чета : ))), т.е от 5 годишна и не смятам да спирам, така че не виждам смисъл да им водя бройка :)

хах, айде разбирам някои от мъжете да си водят списък на жените, които са "прочели"( всъщност не го разбирам, но че го правят, правят го :P ), но пък да си броиш книгите ??! Публикувано изображение . Аз чета от както мога да чета : ))), т.е от 5 годишна и не смятам да спирам, така че не виждам смисъл да им водя бройка :wors:

Aз на жените отдавна им загубих бройката ,мисля ,че бяха две ама с втората бях много пиян и несъм сигурен ,виж за книгите съм сигурен ,че е една ,ама дали я прочетох до края незнам. ;)
  • 1 месец по-късно...

Ами аз като бях малка си правех списъци, сега общо взето чета каквото ми попадне. Сигурно са повече от 500, но не смятам, че бройката е решаваща. А пък някои съм ги чела и по два и по три пъти.

и аз обичам да си препрочитам някои книжки, чета от 4-годишна, но последните 3 години много си занемарих навиците, откак влязох в гимназията(разхайтена работа), едва ли са минали 500, но се надявам да се приближават до бройката, днеска ме прихвана да си правя списък с книгите които ми се иска да прочета, ей така само дето съм чувала оттук оттам и изведнъж се оказаха 17 ууууууоу! занчи си направих сметката че ако само щом се замислям за минутка се сещам за толкова нижки значи нищо чудно да съм прехрърлила 200, нали :wors:

Не мога да определя точната бройка, все пак не си водя такава равносметка колко книги съм прочела. Харесва ми да чета и смея да твърдя, че книгите, които съм прочела, хич не са малко.

Само дето напоследък не ми остава време да попрочитам някоя страница, понеже съм леко заета заради даскалото.. Е, поне скоро ще се отърва от тея досадни задължения.. :angry:

• 8 месеца по-късно...

Чета от 5 годишна, което ще рече вече 17 години... Като ученичка взимах по 6-7 книги от библиотеката на веднъж и се карахме с лелката дали ще ги прочета за месеца или не, а аз ги връщах след седмица - прочетени от край до край...

Накарахте ме да се замисля. Публикувано изображение Само e-book колекцията ми е около 1500 книги, като това са книгите, които са ми харесали и затова съм запазила. "Библиотеката" ми има ограничено присъствие в апартамента, тъй като мястото за книги в хола ми е ограничено - така на око като ги гледам са около 150-200... За сметка на това на тавана ми е пълен основно с книги... Ако смятам и книгите взимани от библиотеките през годините... Може би съм прочела около... знам ли - 5000 книги...

• 2 седмици по-късно...

Странен въпрос...Дали някой точно знае колко книги е прочел?По важно е каква следа оставя у нас дадена книга.Кара ли те да размишляваш дни наред?Кара ли те да я вземаш отново и отново? Та по този повод се сетих за една позната,която купува само книги с оранжеви корици защото интериора им е в оранжево!Има страшно много книги,но съм почти сигурна ,че е прочела най-много 2,3.Много хора купуват луксозни томове,които допълват техния интериор.Така,че не е важно колко книги а как си ги прочел!

Като малка имах читателски дневник, но след гимназията нещо се отказах да го водя редовно и сега не мога да кажа с точност колко книги съм прочела, но са над 200... Това е само художествена литература де, щото само за дипломната ми работа сигурно съм прочела над 50... То всъщност кво значение има колко си чел?! Важното е КАКВО си чел!

Чета от малък и има 500-600 книжки, които съм прочел. Като 100на са от онези по 50-60 странички.

• 3 месеца по-късно...

Много ми е трудно да определя колко книги съм прочела. Предполагам около 150-200, но това е само предположение. Не си записвам. Имало е периоди, в които съм чела денонощно в продължение на месеци и периоди, в които съм прочела книга-две за година.

• 2 седмици по-късно...

водих списък до към 150 си книга,така че са над 200,но завиждам за тези ,които са посочили отговор над 500...надявам се до 24-тата си годишнина да имам поне 400 бройки и да стана един книжен Дон Жуан!!!!:rolleyes:

• 2 месеца по-късно...

Не мога да ги преброя точно.За "Голямото четене" си наложих да преброя колко от 100-те съм чела.Истината е,че бях чела повечето,а помнех много малко от тях :)

Много съм чел преди, вече почти не чета. Може и да имат 500, може и да нямат.

едва ли са повече от 10 иначе не е голяма загубата губене на време вече ме мързи и филми да гледам камо ли да чета

Направо шаш Публикувано изображение От скоро се чудя колко са наистина, обаче нямам абсолютно никаква представа. Само знам, че са много :computer8:

Не съм сигурна че четенето е чак такава благодетел. Честно казано, аз съм пристрастена към книгите, а много от приятелите почти не четат, и не изглежда да се по-малко способни, интелигентни и т.н. (говоря за художествена литература). Някои хора са ми казвали, че според тях книгите правят от хората непрактивни мечтатели. Аз по-скоро бих се определила като практичен мечатател, хахах. Все пак - мислите ли, че четенето може и да е вредно?

От старите кримки съм и съм прочел над няколко хиляди книги. Само домашната ми библиотека е над 4500 книги. Всичко, което знам и съм научил е плод на тях, книгите. Така и трябва да бъде. Понастящем нещата стоят доста по-различно и това сигурно допринася до това да не се четат толкова книги (имам предвид книги на хартиен носител). Все пак хартиената книга си е класика и винаги ще се достига и до нея. Не може с часове да се стои само пред монитора или телевизора. В заключение независимо от формата на книгата (електронна или хартиена) тя си остава главният източник на познанието и знанието на хората.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.