Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя книга завинаги ще остане в съзнанието ви

Featured Replies

Като има толкова специалисти няма ли някои да ми каже коя е наи издаваната книга, сигурен сам че не знзете ама още веднаж да ви подразня :-) Едит: говоря за лирературна книга не за Библията.

май е Рекордите на Гинес
  • Отговори 320
  • Прегледи 60,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

май е Рекордите на Гинес

И аз за нея си мислех.
The Road Ahead, © William H. Gates III

Много далеч от истината сте, да подскажа автора е също англичанин като Толкин, властелина е #2, и по някои неща си приличат, но няма да кажа по какво!

Не ми казвайте че е онова малко гнусно създание на име Хари Потър

Много далеч от истината сте, да подскажа автора е също англичанин като Толкин, властелина е #2, и по някои неща си приличат, но няма да кажа по какво!

hey dude са проверих е рекордите на Гинес и пише че след Библията е Гинес , ако искаш да ти дам и линк ?

Хе съседе те сами са си написали този рекорд направи сметка рекордите се издават от осемдесет и някоя и са преведени на около 50 езика или 20х50 не повече от 1000 издания. А книгата за която ти говоря се издава 17 век и е преведена на над 100 езика просто у нас е е много непопулярна но все пак е издавана.

За да не ви дразня повече ще ви кажа за какво иде реч; автора е Джон Бънян и книгата е "Пътешественникът". тя си намира голямо количество читатели защото е написана в затвора около 1648, първоначално има няколко нелегални издания, Скоро се превръща в бестселар, защото освен с невероятната си образност лесно се възприема от обикновенните хора, които не четат книги, а религиозния и характер и позволява да се издава от повечето мисионерски и религиозни организации по цял свят, влкючително и у нас, така че за повече от 300 години изданията и са безброини. Интересно е че се издава и на много африкански и индиаски езици и диалекти, като тя е единствената книга след библията издавана на техната измислена от мисионери писменност.

Хе съседе те сами са си написали този рекорд направи сметка рекордите се издават от осемдесет и някоя и са преведени на около 50 езика или 20х50 не повече от 1000 издания.  А книгата за която ти говоря се издава 17 век и е преведена на над 100 езика просто у нас е е много непопулярна но все пак е издавана.

съседе :wors: най-вероятно си прав ..... де да знам в Гинес това пишеше може би си праявят реклама само А за книгата трябва да я прочета

[съседе  :love:  най-вероятно си прав ..... де да знам в Гинес това пишеше може би си праявят реклама само

Не е само реклама :wors: Гинес" е най-тиражна книга с авторски права, изпреварена по продажби само от Корана и Библията. За повече информация: http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=638712

не прочетох всички постове но ще кажа, че една от книгите които ми направиха силно впечатление е "ЦАР ПЛЪХ", щях да забравя и "МЕМЕНТО"!!!! :offtopic: :offtopic: :offtopic: за КАЛФЕНКА: щом те дразним всички, защо не отидеш и не се самоубиеш още веднъж за ранообразие??!?!?!?!?! Обещавам да изпия една бира по този повод!!! Може да прекалявам или да съм "ГНУСЕН"...както ме нарокоха но т'ва си е така!!!Тема за книги, а заблудената овчица говори че я дразним.....хехехехе ти колко си злееееееееДа ме прощават другите!!!!! И аз имам право на мнение

Ами как да ви кажа най-много ме изкефи Колелото на Времето супер е и се чете само за 5 дена( ами около 15 000 страници е все пак---->те са 12тома:wors: )

АФФФ бате ! Стасик ти бате на ден по 3000 стр. ли прочиташ ?! .... хвала ..... хвала :wors:

Сега се сещам само "Хиперион", "Хроноките на Амбър" и.... хаха "Номите"

"Хроноките на Амбър" найстина са хубави!!!

"Хроноките на Амбър" найстина са хубави!!!

Ти пък кога си чела "Хрониките на Амбър"?

хахахахах бате Венка, стасика бате няма да чете като копирна машина нали :) :) :) МухахахаххаЕ брада......(ТОР бате ТОР--->от снощи брилянтния ти бисер:) ) :nana ...........майчице мила каква лигня ме е тръшнала....

Има много книги който ще запомня..Но първата (по-сериозна) която прочетох като малка и можеби затова така ме "разтресе"-Птиците умират сами.

То и мен тая книга ме разтресе, ама не защото бях малък :) Каквото и да кажем класиката си е класика!

Какво ще кажете за "Пилето" и "Гордост" на Уилям Уортън? Този автор е малко странен, по начина на писане, но на мен много ми харесва.

Не знам, обаче напоследък много малко чета Публикувано изображение

А от толквоа време се точа на една книга "лордове на хаоса", която мисля няма превод на български и трябва на компютъра да я чета, как ще се измъча... А и още имам изпити и няма да мога да я прочета, ужас. Книгата е нещо много ценно, а напоследък покрай този живот който живеем все по-малко се чете, много е тъжно Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

"Параграф 22" книга ,която всеки трябва да прочете ,е поне според мен.Аз лично 3 (три) пъти почвах и все ми се стуваше,много "отнесена",но после проявих търпение и от тогава до сега съм я препрочитал поне 10-20 пъти. ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ ........

Тука се изброиха много интересни книги, повечето от които наистина си заслужава да се прочетат и ще останат в съзнанието.На мен много ми допадат книгите на Стивън Кинг, защото той доста често се захваща с една обикновена историйка от ежедневието и я превръща в изпитание за нервите и психиката на читателя. Доста често след като съм прочел негова книга се чудя къде съм и още ми е гадно от историята (в смисъл, не че историята е гадна). Знам, че този писател не е от великите имена и от класиките, но много ми допада стила му на писане.

• 4 седмици по-късно...

Днес завърших ``Мъглите на Авалон`` - тази книга наистина е много добра!!!Филма е нищо пред нея(така и очаквах де...)!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.