Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя книга завинаги ще остане в съзнанието ви

Featured Replies

"Добри поличби" - Тери Пратчет & Нийл Геймън.

Страхотна гавра, ала Пратчет, за деня на страшния съд.

<{POST_SNAPBACK}>

любимите ми книги са точно 'ала Тери Пратчет'.. най-вече историите му от Света на диска. Напикавала съм се да се хиля на тези книги :newspaper: може би едни от най-добрите са "Фантастична светлина", "Малки Богове", "Истината", "Дядо Прас", "Последният континент", "Еманципирана магия" и още много и много..

• Отговори 320
  • Прегледи 60,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ще се спра на фантастиката, но не чета само това. Дан Симънс-http://www.dansimmons.com/ С неговите книги: Хиперион, Падането на Хиперион, Ендимион, Триумфът на Ендимион-те са от една поредица и са направооооо ЛУДНИЦА -http://sf.ludost.net/autors/h/Dan_Simmons/Hiperion.htm -http://sf.ludost.net/autors/h/Dan_Simmons/Endimion.htm -http://sf.ludost.net/autors/h/Dan_Simmons/Triumph.htm Незнам как да ги опиша , но горещо ги препоръчвам на всички които се интересуват от Фантастика,Фентъзи,Поезия,Философия(4в1 :eek:) А щях да забравя: ако на някой не му харесва как е свършила Троянската война да прочете и ИЛИОН , ОЛИМП също от него. Няма да съжалявате!!!

Руснаците казват, че по вкус и по цвят няма приятели.. :) Много книги са ми оказвали коренно различно въздействие според възрастта на която съм ги чел и тая на която съм ги препрочитал...Но на скоро се учудих, че мога почти дословно да цитирам пасажи от една книга - следователно тове е една от книгите оказала ми най-силно въздействие... А тя е "Руфо червенокосият" на Иван Мариновски .. Подкован с нея, дори и Тери Прачет ми се видя почти стандартен..( за което се извинявам )

Книгите на Карлос Кастанеда. Защото след като ги прочетох имах чувството, че съм намерил това което винаги съм търсил. Жалко е, че много хора, без да са ги чели и вникнали в смисъла, ги обявяват за наркоманска литература... Но това е нищо в сравнение с тези, които намират духовност и любов в тия книги. Не искам да правя сравнения, но като усещане за мен Кастанеда, както и Зен Будизма, носят чувството за простота и суровост...неща твърде далеч от романтизма и духовността на много други учения и религии...Но: за всеки влак си има пътници.

"Дори насън не виждаме покой" - Аркадий и Борис Стругацки :)

"Трима другари"-Ерих-Мария Ремарк И останолото на Ремарк много впечатлява.Препоръчвам ви го.

"Рудниците на цар Соломон" Страхотна е !!! Гарантирам устата ми пресъхна докато Куотърмейн и и компания прекосяваха пустинята....

"Малкия принц"-Екзюпери,Беляев-"Главата на Професор Доуел" и "Човекът амфибия",Стивън Кинг-всичко което съм чела от него до сега,Робърт Ван Хюлих-"Китайски загадки"-много добри,Джон Соул-"Сенки"-страхотна,Агата Кристи-"Три слепи мишлета",сега сам почнала на Салман Рушди-"Сатанински строфи",но е доста тежка и се чете бавно,така че не мога да кажа,че ми е от любимите,но си струва да бъде прочетена

Беляев-"Главата на Професор Доуел" и "Човекът амфибия"

<{POST_SNAPBACK}>

Александър Беляев е един от любимите ми автори. Първата негова книга, която прочетох беше "Човекът, който загуби своето лице". От тогава поне три пъти съм забивал нос в нея, много ми хареса! След това изчетох всичко негово, до което се докопах и винаги книгите му ме грабваха от първата страница: "Главата на Професор Доуел", "Човекът амфибия" , Владетелят на света", "Ариел", "Скок в нищото", "Вечният хляб", "Продавачът на въздух" и много, много други!

Редактирано от Erlkönig (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

"Малкия принц"-Екзюпери,Беляев-"Главата на Професор Доуел" и "Човекът амфибия",Стивън Кинг-всичко което съм чела от него до сега,Робърт Ван Хюлих-"Китайски загадки"-много добри,Джон Соул-"Сенки"-страхотна,Агата Кристи-"Три слепи мишлета",сега сам почнала на Салман Рушди-"Сатанински строфи",но е доста тежка и се чете бавно,така че не мога да кажа,че ми е от любимите,но си струва да бъде прочетена

<{POST_SNAPBACK}>

малкият принц наистина е много хубава но въпреки това не е много разбираема

любимите ми книги са "кралица марго" и "графиня дьо монсоро" от ал. дюма всяко лято чета по една от поредицата следващото лято смятам да прочета "мисията на 45-мата" и т.н.

"Бети Блу"

• 2 седмици по-късно...

Ефектът, който оказа върху мен "Граф Монте Кристо" на Дюма-баща, няма да се повтори, бях на такава възраст, че следата която остави в мен никога няма да бъде изличена, тя ме научи, когато се чувствам предадена, смазана, на дъното - да стана и да продължа напред, защото надежда винаги има, а когато оставиш нещо да те измъчва твърде дълго, то се превръща в идея-фикс и може да те погълне. Други, които харесвам са "Червено и черно" на Стендал, "Човекът, който се смее" на Юго, "Десет малки негърчета" на А. Кристи, "Свидетели няма да има" на Чейс (едно от малкото криминалета с чного черен край), малко по-сладникавите "Брулени хълмове" на Бронте и "Повест за два града" на Дикенс.

"Наследникът от Калкута " Книгата е уникална , ако се филмира ще бъде с успех равен на "Lord of the Rings "

Българска литература: "Под игото" - Иван Вазов ОсТава в съзнанието ми с геройТе си и най-вече с Бойчо Огнянов. :wors: "Старопланински легенди" - Йордан Йовков. 1. Заради имената: Аз съм Йордан, както и автора. Кучето ни се казва Шибил. :wors: 2. ИнтересТните историй. "Бай Ганьо" - Алеко Константинов Класика. Изключително забавна книжка! Чужда литераТура: "Автобиография" - Бранислав Нушич Също много забавна книга. "КапиТан Немо" - Жул Верн Много, много голямо въображение е имал този човек. Но някой от тези негови измислици, накрая са изобретили подводницата! :bye:

Не знам дали сте чели "Квартеронката" на Майн Рид ,но горещо Ви я препоръчвам.

По принцип не съм много по книгите, но книгата, която ми направи много силно впечатление и много ми хареса е "Мартин Идън" на Джек Лондон.

Оскар Уайлд - Портретът на Дориан Грей Робърт Джордан - Колелото на Времето Ан Райс - Лестат (?) Марио Пузо - Кръстникът Всичко на Й.Йовков Лизелоте Велскопф Хенрих - Синовете на Великата Мечка Карл Май - Керванът на робите И на Роджър Зелазни един разказ - Роза за Еклесиаста И по-добре да не продължавам... :yanim:

Майн Рид - "Конникът без глава" Алеко Константинов - "Бай Ганьо" - като малък му се смеех, а сега ме кара да плача. Добри Войников - "Криворазбраната цивилизация" Н.И.Вапцаров - "Моторни песни" Трифон Палаузов "Митко - синът на отряда" Общо взето това са книгите които се сещам в първия момент ==> тях ще запомня дълго време.

Като се замисля, май най-голямо впечатление са ми направили (и съответно ще останат в главата ми) някои от книгите, които съм прочел като малък: Етел Лилиан Войнич - "Стършел" Майн Рид - "Конникът без глава", "Квартеронка" Оскар Уайлд - Портретът на Дориан Грей Стивън Кинг - "Мъртвата зона"

• 3 седмици по-късно...

Автора за мен е 1 и той се казва

Антон Дончев а книгата която ми е направила най-голямо впечатление е

"Сказание за Хан Аспарух, княз Слав и жреца Терес"

Който се счита за Българин просто (поне според мен) трябва да е прочел всичките 4 части на тази книга

Жалко че тази книга не се изучава в училищата тогава часовете по литература щяха (поне за мен) да са по-малко противни но това е вече друга тема Публикувано изображение

Много са книгите, които съм прочел през живота си, но една ми доставя винаги удосовлствие: "Наследникът от Калкута"

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.