Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя книга завинаги ще остане в съзнанието ви

Featured Replies

"Обреченият град" на Аркадий и Борис Стругацки. Плюс почти всички на Зелазни ( "Хрониките на Амбър" така и си останаха незавършени ) + няколко на Саймък + Пътеводителя на Адамс ( кърти мивки!!! )

• Отговори 320
  • Прегледи 60,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нерон вьлкьт Публикувано изображение на Камен Калчев

<{POST_SNAPBACK}>

това май беше на Христо Калчев

Тези, които няма да забравя са "Спасителят в ръжта" и "Да убиеш присмехулник", а като дете страхотно се забавлявах с "Мери Попинз".

Книгите са супер, много е неприятно, че колкото повече растем, все по-малко време и желание намираме за тях Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

Книги, които няма да забравя са поредицата на Дюма "Тримата мускетари". Чела съм ги неведнъж. И на мен ми допадна много "Нерон Вълкът" на Христо Калчев. И определено всичко на Гришам и Хейли. :)

"Обреченият град" на Аркадий и Борис Стругацки.

<{POST_SNAPBACK}>

:) като престанаха да изнасят боклука от софия си спомних именно за тази книга.

Иначе на Стругацки любим ми е "Сталкер" - просто никога няма да го забравя този разказ

Редактирано от DarkLight (преглед на промените)

Книги, които няма да забравя са поредицата на Дюма "Тримата мускетари". Чела съм ги неведнъж.

И на мен ми допадна много "Нерон Вълкът" на Христо Калчев.

И определено всичко на Гришам и Хейли. :)

<{POST_SNAPBACK}>

Споделям мнението за Гришам и Хейли. Бих добавила и всичко на Сидни Шелдън - Велик е! :wors:

В момента чета Дан Браун - "Шестото клеймо" и съм също възхитена :wors::wors::wors: . "Шифърът на Леонардо" попада също в класацията: "Трябва да се прочете"

"Нерон Вълкът" на Христо Калчев - не съм е чела, но това е повод да си я намеря и прочета ;)

Аз си падам малко библиофил-имам доста "книжлета",но винаги в съзнанието ми ще останат :"Махалото на Фуко","Името на Розата","Велизарий" и "Сътворението".Не знам дали тези имена Ви говорят нещо,но ако ги прочетете ще разберете защо

В момента чета Дан Браун - "Шестото клеймо" и съм също възхитена :wors:  :wors:  :wors: . "Шифърът на Леонардо" попада също в класацията: "Трябва да се прочете"

<{POST_SNAPBACK}>

След като завършиш "Шестото клеймо" потърси "Метеориът" и "Цифрова крепост" от същия автор. Концепцията е по-различна, но са също толкова увлекателни. Публикувано изображение

Здравейте приятели,.........поразрових се в семейната библиотека и открих доста книги които до този момент не съм прочела все още... и тъй като ми се очертава свободно време съм решила да се отдам на четене........

Препоръчвам ти:

"Един наивник на средна възраст" - Богомил Райнов

"Живот на заем" - Ерих Мария Ремарк

"Високият прозорец" - Реймънд Чандлър

" Сто години самота" -Габриел Гарсия Маркес

"Баскервилското Куче" - Артър Конан Дойл

"Реквием за една Мръсница" - Богомил Райнов

"Брулени хълмове" - Емил Бронте

"Джейн Еър" - Шарлот Бронте

:wors:

Имам много любими книги, трудно ми е да определя кои са ми по-любими и кои не, но все пак някои са ми направили доста по-силно впечатление от други. Играта на Ендър - Орсън Скот Кард (всъщност цялата серия) Тайнственият остров - Жул Верн Дългата разходка - Стивън Кинг Кралица Марго - Александър Дюма (бях малък като я четах и силно ме впечатли) Има и много други, но за тези се сещам в момента.

След като завършиш "Шестото клеймо" потърси "Метеориът" и "Цифрова крепост" от същия автор. Концепцията е по-различна, но са също толкова увлекателни. Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

"Метеорът" не съм го чел (Някой да има представа откъде мога да си го намеря?), но "Цифрова крепост" е меко казано "увлекателна". Не се отлепих от нея, докато не я изядох с корицитеПубликувано изображение

"Метеорът" не съм го чел (Някой да има представа откъде мога да си го намеря?), но "Цифрова крепост" е меко казано "увлекателна". Не се отлепих от нея, докато не я изядох с корицитеПубликувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Предполагам, че ако потърсиш на Славейков или в някоя по-голяма книжарница ще намериш.

Всеки, който е чел повече от една книга на Дан Браун знае, че стила на автора е такъв-залепя те за книгата. :speak:

Черният Корсар Много добра книга :speak: Препоръчвам я на почитателите на приключенските романи историята е много напрегнатая и изпълнена с обрати...

Като гледам как всеки пише за различни и разнообразни книги,които чете,наистина се радвам и ми доставя удоволствие :whist: Книгите са едно от най-важните неща за развитието на човека като личност и индивид. В съзнанието ми ще останат книгите на Стивън Кинг,но най-вече,най-любимата ми книга е Майстора и Маргарита от Михаил Булгаков :) и ,,Полет над кукувиче гнездо``на Кен Киси

Книгата не е една, а цели седем от цялостното творчество на Рейнмонд Чандлър.Когато четеш за частния детектив Филип Марлоу усещането е, че се случва в сегашно време, а всъщност през далечните вече 50'.

Абсолютно съм съгласен с Profruit :yanim: Най-любимата ми книга от творчестовото на Чандлър е " Дългото сбогуване" :wors: Просто НЕВЕРОЯТНА книжка! :clap: Нямам думи колко е страхотна...

Иначе освен на Чандлър съм огромен фен на Айзък Азимов :wors: Той е бил просто гений... Даже може би и нещо повече Публикувано изображение В момента се размазвам с неговата Foundation Series :wors: Горещо я препоръчвам на всичкиви :wors:

Редактирано от VanTheMan (преглед на промените)

Моят фаворит определено си остава Дан Браун, чел съм и притежавам всичките Му книги и мога горещо да ги препоръчам на всеки. Всичките са жестоки но моят фаворит е Метеоритът :yanim:

Хрониките на Амбър това е книгата която никога няма да забравя чел съм я 16 пъти и пак ще я чета няма такава книга уникална е

Ами то зависи от жанра, вкуса на читателите т.н. Ето аз например обичам фантастика и фентъзи. Горещо препоръчвам на всички които не чели Дейвид Едингс и поредиците му "Белгариад" "Малореон". Просто BEST OF THE BEST. Да не забравя и Рей Бредбъри. Просто ВЕЛИК. А книгата, която ме е развесели най-много (т.е. смях се до припадък) е "Пътят на славата" на Робърт Хайнлайн. По-забавно нещо не съм чел.Просто ИЗКЛЮЧИТЕЛНА. Останалите книги от този автор са също много много добри. О щях да забравя още един писател. Реймънд Фийст и неговата "Сага за войната на разлома". Просто СТРАХОТНА. От по-реалните книги ще препоръчам Арчибалд Кронин и "Цитаделата".

Реймънд Чандлър е класик !!! Обаче най се накефих от лафове със "Пудъл Спрингс". А при фентъзи жанра най-добро за мен е "Колелото на времето" на Робърт Джордан - невероятно увлекателна сага, не съм и предполагал че може книга да ме грабне така.

"Мъртвите сибирски полета" от Виктор Фалк . Препоръчвам я на всеки , който изпитва някакви симпатии към Русия ....

"Мъртвите сибирски полета" от Виктор Фалк . Препоръчвам я на всеки , който изпитва някакви симпатии към Русия ....

<{POST_SNAPBACK}>

Книгата наистина е страхотна,а ако до този момент(в който я прочетох) не изпитвах симпатии към Русия(което не беше така :yanim: ),тогава започна да ми харесва!!! :clap:

"Добри поличби" - Тери Пратчет & Нийл Геймън. Страхотна гавра, ала Пратчет, за деня на страшния съд.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.