Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-предпочитаните цветове за автомобили

93 гласували потребители

1. 1. В какъв цвят предпочитате да е автомобила ви ?

• червен
      15%
      13
    • жълт
      3%
      3
    • зелен
      1%
      1
    • син
      10%
      9
    • кафяв
      0%
      0
    • черен
      26%
      23
    • бял
      8%
      7
    • сребрист
      24%
      21
    • друг (не от изброените)
      6%
      6
    • за мен няма значение какъв цвят е колата ми
      3%
      3

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

p_14389.jpg

Всяка година DuPont Automotive прави проучване, което анализира цветовите тенденции сред автомобилите.

За пореден път бе установено, че европейците предпочитат черения цвят за своите автомобили. Общо 26% от продадените нови коли от началото на годината на Стария континент са в черно, 20% от клиентите са избрали сребристия цвят, а 17% - сивия.

За втора поредна година най-популярният цвят за автомобил в Северна Америка е белият. В цветовете бяло и перлено са общо 20% от новите коли в САЩ, а черните и сребристите са по 17%.

В Русия са продадени най-много автомобили в сребрист цвят (30%). На черния и червения са се спряли по 14% от купувачите, зеленото са избрали 13%, синьото - 12%, а бялото - 10% от клиентите.

В азиатските страни като Китай, Южна Корея, Япония и Индия половината от новите коли са в сребрист цвят, което е значителен ръст от миналата година, когато процентът е бил 39.

www.autoblog.bg

Информация.

П.П. Ако може да се пусне анкета, кой какъв цвят предпочита в форума?

Редактирано от Trichocephalus
добавена анкета (преглед на промените)

Най-видими и забележими са жълтия и след това бялия цвят...

cool.gif

p_14389.jpg

Всяка година DuPont Automotive прави проучване, което анализира цветовите тенденции сред автомобилите.

За пореден път бе установено, че европейците предпочитат черения цвят за своите автомобили. Общо 26% от продадените нови коли от началото на годината на Стария континент са в черно, 20% от клиентите са избрали сребристия цвят, а 17% - сивия.

За втора поредна година най-популярният цвят за автомобил в Северна Америка е белият. В цветовете бяло и перлено са общо 20% от новите коли в САЩ, а черните и сребристите са по 17%.

В Русия са продадени най-много автомобили в сребрист цвят (30%). На черния и червения са се спряли по 14% от купувачите, зеленото са избрали 13%, синьото - 12%, а бялото - 10% от клиентите.

В азиатските страни като Китай, Южна Корея, Япония и Индия половината от новите коли са в сребрист цвят, което е значителен ръст от миналата година, когато процентът е бил 39.

www.autoblog.bg

Информация.

П.П. Ако може да се пусне анкета, кой какъв цвят предпочита в форума?

Аз бих предпочела сребрист или черен. Типично по "европейски" cool.gif

Еми направете една анкета и ше я видим тая работа. :jumping11:

Син с червени пламъци по калниците :) Брои ли се? :singer:

• 3 седмици по-късно...

Гласувах за черен, може би защото бях си харесала черна кола! ;)

Оказа се, че за сега е най-харесван цвят на кола!

Най - ми допадат сребрист и тъмно зелен за кола ... ;)

Отметнах последния възможен отговор, защото "цвят кола не кара". Карал съм продължително време син Трабант и бяла Лада, не знам каква ще е следващата ми кола, но надали ще я избирам по цвят.

Определено съм за черен, най-добрия цвят за кола. Поне според мен.

Всяка кола изглежда супер с този цвят, а както знаеме най-евтините базови модели коли са белите, но не отричам че и този цвят вкарва супер добра визия на всяка лока, особедно Джиповете. ;)

Отметнах последния възможен отговор, защото "цвят кола не кара". Карал съм продължително време син Трабант и бяла Лада, не знам каква ще е следващата ми кола, но надали ще я избирам по цвят.

Нашият беше бял или е било мръсно бял не помня, бях дете! Супер кола, поне за онези ми години в които тя беше моя фаворит! Винаги ще си я спомням с умиление!

Определено съм за черен, най-добрия цвят за кола. Поне според мен.

Всяка кола изглежда супер с този цвят, а както знаеме най-евтините базови модели коли са белите, но не отричам че и този цвят вкарва супер добра визия на всяка лока, особедно Джиповете. :)

Супер е- да караш хубава лъскава кола и да се мислиш за господар на земята! Но ми се ще -повече човечност, да бе останала зад тази помпозност, но е невъзможно!

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

• Автор

Аз отбелязах сребрист.

Гласувах за син, второто ми желание би било черен

Червен. Аз си ги избирам по цвят ;)

И аз гласувах за сребрист. Сегашната ми кола е в такъв цвят и си ми харесва.

Когато я купувахме в магазина вътре в шоурума имаше и бяла, червена и зелен металик ;)

От вратата за сребристия металик се хванах и казах..."Тази е моята !" biggrin.gif

Ако колата няма да е ферари, то поне да е червена biggrin.gif

Дори и колата да е перфектна , ако цвета не ми хареса не бих я купила, предпочитам черно

• 1 месец по-късно...

предпочитам сребристия цвят, не трябва да се мие след всеки дъжд cool.gif

• 4 месеца по-късно...
  • Автор

В анкетата, първото място е на: черен, второ: сребрист, трето: син, четвърто: червен.

Редактирано от ^DIDO^ (преглед на промените)

И аз съм любителка на черният цвят ... cool.gif Иии може би синьо ..

Редактирано от little_amore (преглед на промените)

И аз съм любителка на черният цвят

Литълче, и аз като теб! Последната ни кола е черна! И въпреки, че стои под ключ в гаража винаги изглежда прашна и повече личи отколкото при другите цветове! А като я измием остава на капки и стои много кофти! Но... нали държахме да е черна...става ми смешно като си я представя в друг цвят!wind14.gif

п.п. Винаги съм се чудила що за хора си избират жълти (освен ако не си такси) или зелени коли...

• Автор
Литълче, и аз като теб! Последната ни кола е черна! И въпреки, че стои под ключ в гаража винаги изглежда прашна и повече личи отколкото при другите цветове! А като я измием остава на капки и стои много кофти! Но... нали държахме да е черна...става ми смешно като си я представя в друг цвят!wind14.gif

п.п. Винаги съм се чудила що за хора си избират жълти (освен ако не си такси) или зелени коли...

Жълтото е разбираемо защо, за да привлича внимание. Но за зеленото не знам, струва ми се че то се слива с околната среда, особенно ако се кара извънградско!

Редактирано от ^DIDO^ (преглед на промените)

Но за зеленото не знам, струва ми се че то се слива с околната среда,

Да! Ето ти нещо зелено, представи си го в черен цвят...

a208kll-0001.jpg

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Сива, каквато е и в момента :)

Клик :)

Хубава кола, ако е твоя!

http://www.newcar.bg/show_novini.php?id=4335

Сребристото остава най-популярният автомобилен цвят

През 2009г. сребристото за девета поредна година е най-популярният автомобилен цвят в света. Тази информация беше оповестена от доставчика на бои PPG Industries, по време на американското изложение Automotive Color Trend Show.

За пазара в Северна Америка всяка четвърта нова кола е била боядисана в сребрист цвят, като неговата популярност в сравнение с предходната година дори е нараснала с 5%. На второ и трето място се нареждат бялото и черното, с дял съответно 18% и 16%.

В Европа сребристият и сивият цвят имат дял от 35%, следвани от черния (22%), белия и синия с по 13%, и червения (9%). В Азия лидерите са същите, като тези на Стария континент, но там техният дял е 34%, докато черният цвят е предпочетен от 21%, а бялото – от 17%.

Друг интересен факт е, че в сегмента на компактните автомобили, водещите цветове в САЩ са сребристото и черното, докато в Европа 37% от малките коли са в червено, зелено и синьо.

Преди време бях чел едно изследване на тема как влияе цвета на колата при катастрофи. Резултатът беше, че ярко червения цвят на колата е най-безопасен. Причината: Червеното подсъзнателно кара другите шофьори да повишават вниманието си /не случайно всички предупредителни светлини са в червено/. Яркият червен цвят пък се забелязва много добре и при полумрак и при силно слънце, а и не се слива нито с асфалта, нито с градска или извънградска среда.

Така че, когато си избирах колата в магазина имаше само една с този цвят и познайте къде отиде :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.