Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Kaspersky Anti-Virus/Internet Security 2009 - част 2

Featured Replies

и като ъпдейтвам тези програми значи ли следващия път КИС няма да реве.....при това положение има ли опастност за компютъра ми...и какво ще се получи ако изтрия изходния файл или цялата програма :hush:

• Отговори 537
  • Прегледи 48,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нова финална версия 2009 8.0.0.523: Kaspersky Anti-Virus 2009 (8.0.0.523)EN Kaspersky Internet Security 2009 (8.0.0.523)EN Kaspersky Anti-Virus 2009 (8.0.0.523)RU Kaspersky Internet Securi

• Инструмент за деинсталиране на продуктите AVG: 32 bit 64 bit Инструмент за деинсталиране-универсален( не е пробван ) =>> http://www.appremover.com/

• Прав си От бързане не прецених,че там е по удачното място.Затова пък сега го направих като хората http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1405249

Публикувани изображения

и като ъпдейтвам тези програми значи ли следващия път КИС няма да реве.....при това положение има ли опастност за компютъра ми...и какво ще се получи ако изтрия изходния файл или цялата програма :rolleyes:

Ако ги обновиш и изчистиш намерените уязвимости ще е както при мене след ъпдейтите - чисто и празно.Но не е задължително да го правиш.Може просто да игнорираш тези съобщения и да се караш без ъпдейти на тези приложения.Въпрос на вкус и мерак.

Може да ги добавиш в изключенията - като цъкнеш на тази намерена уязвимост и дадеш да я игнорира при сканиране.Може и да не ползваш опцията за сканиране за уязвимости.Пак въпрос на предпочитания.Браузъра,явата,офис приложенията и акробата непременно гледай да са последна версия ако можеш да си го позволиш безплатно естествено.

Няма нужда да триеш нищо,абсолютно нищо не е изтрито и дори не е карантирано.Просто това са съобщения и препоръки за увеличаване на защитата ти.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ако ги обновиш и изчистиш намерените уязвимости ще е както при мене след ъпдейтите - чисто и празно.Но не е задължително да го правиш.Може просто да игнорираш тези съобщения и да се караш без ъпдейти на тези приложения.Въпрос на вкус и мерак.

Може да ги добавиш в изключенията - като цъкнеш на тази намерена уязвимост и дадеш да я игнорира при сканиране.Може и да не ползваш опцията за сканиране за уязвимости.Пак въпрос на предпочитания.Браузъра,явата,офис приложенията и акробата непременно гледай да са последна версия ако можеш да си го позволиш безплатно естествено.

Няма нужда да триеш нищо,абсолютно нищо не е изтрито и дори не е карантирано.Просто това са съобщения и препоръки за увеличаване на защитата ти.

Поздрави

много благодаря :yanim:

Възможно ли е КИС 2009 да спира автоматичните ъпдеити и по точно Security Update for Windows XP (KB946648)...така се получава при мен...а преди бях с КАВ и там всичко беше нормално..?

Възможно ли е КИС 2009 да спира автоматичните ъпдеити и по точно Security Update for Windows XP (KB946648)...така се получава при мен...а преди бях с КАВ и там всичко беше нормално..?

По- принцип ги добавя към доверената зона,едва ли е от КИС.

Виж дали е включена услугата windows installer service.

Изтегли най-актуалната:

Линкове за изтегляне на версиите за различните операционни системи:

Windows Installer for Windows Vista 32-bit 4.5 (1.7 MB)

Windows Installer for Windows Vista 64-bit 4.5 (2.9 MB)

Windows Installer for Windows XP 32-bit 4.5 (3.2 MB)

Windows Installer for Windows Server 2003 32-bit 4.5 (2.9 MB)

Windows Installer for Windows Server 2003 64-bit 4.5 (4.5 MB)

P.s. Ще си позволя да цитирам:

Проблемът ти няма нищо общо с инфекции, няма нищо общо с PerfectDisk. Търси решение на проблема с в раздела за тази цел:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showforum=76

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Какво прави Касперски с намерените заплахи в карантина ли ги слага или аз трябва да правя нещо.Мерси предварително.За офиса разбрах горе долу какво трябва да правя,но др. заплахи какво ги прави.

Редактирано от mrawkata (преглед на промените)

Какво прави Касперски с намерените заплахи в карантина ли ги слага или аз трябва да правя нещо.Мерси предварително.За офиса разбрах горе долу какво трябва да правя,но др. заплахи какво ги прави.

Нищо не трябва да правиш.

Не ги слага под карантина,понеже не са заплахи,а уязвимости намерени в самите тях,причината най-често е нередовно обновяване или липса на някой пач.Какво прави с тях, ще ги следи из късо точно определената им уязвимост за да няма злоупотреба или възползване от злонамерен код.

По- принцип ги добавя към доверената зона,едва ли е от КИС.

Виж дали е включена услугата windows installer service.

Изтегли най-актуалната:

Линкове за изтегляне на версиите за различните операционни системи:

Windows Installer for Windows Vista 32-bit 4.5 (1.7 MB)

Windows Installer for Windows Vista 64-bit 4.5 (2.9 MB)

Windows Installer for Windows XP 32-bit 4.5 (3.2 MB)

Windows Installer for Windows Server 2003 32-bit 4.5 (2.9 MB)

Windows Installer for Windows Server 2003 64-bit 4.5 (4.5 MB)

P.s. Ще си позволя да цитирам:

..ами аз преди два дена исталирах последната версия....и извини ме за глупоста ама как се проверява дали е включена услугата..да не при инсталацията да съм сбъркал нещо :rolleyes:

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?act=boardrules

Виждам,че си с Касперски Антивирус 2009 но стъпките са същите,както при КИС 2009

- Отиваш на намерените уязвимости и с десен бутон на мишката избираш маркираното както е на снимката

720530O.jpg

- Отиваш на сайта и виждаш какво е предложено за фиксиране на тези уязвимости

720531Y.jpg

- Сваляш и инсталираш кръпките

- Отваряш отново прозореца къде са заплахите и изчистваш списъка.

- Сканираш отново

Може и да не си играеш,макар че ти препоръчвам да фиксираш тези уязвимости cool.gif

Още нещо виждам и най отдолу намерени две такива

730857b.jpg

Интересно ми е какво е намерено там ако може дай връзката към патча

Може и да не си играеш,макар че ти препоръчвам да фиксираш тези уязвимости cool.gif

След като е прихваната тази уязвимост,не виждам причина да го прави!

730857b.jpg

Като дам десен бутон на тези двете да отвори съдържащата папка ми отваря кошчето ,но там няма нищо.

Редактирано от mrawkata (преглед на промените)

730857b.jpg

Като дам десен бутон на тези двете да отвори съдържащата папка ми отваря кошчето ,но там няма нищо.

Да то си пише,че е кошчето. Имах впредвид да цъкнеш да видим какви са тези уязвимости.

Може и да са от някоя програма,която си ползвал и сега я следи. Според мене си дал на това приложение някакво право на изключение но въпреки това Касперски го наблюдава. Не му пречи,като намери зараза - дай му права за триене :)

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=111778

В най скоро време ще започне тестването на новата БЕТА KAV/KIS 2010

Достъпът е само за регистрирани потребители и затова ще цитирам някои текстове,които са по интересни :wow: предварително се извинявам за липсата на превод и,че е на руски цитата.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

А когато пуснах Темата за Sandboxie никoй не и обърна внимание.

Предстявам на Вашето внимание един проблем, с който сес блъсках преди време. Значи усетих, че компютъра ми чувствително забави работата си защитата ми е от КИС2009 скенирах с него и MALWAREBYTES никакъв резултат. Тогава бутнах системата с една руска разработка Alkid live CD. Тя дава достъп до всичк системни файлове. В Папката Recycler otkrih tova s-1-5-21-1482476501-1644491937-682003330-1013 и G-923-321232-3232-32211-23 и ги изтрих след това влезнах в папкте credentials и от там го махнах. Компютъра ми литна не можех да го позная след рестарта. Реших в последствие да проверя и флашките през Alkid оказа се че на една от флашките ми има скрит autorun.inf и системна папка която съдържаше горепосочената папка, което менаведе на мисълта, че тези папки са клонинги на този вирус и присъствието им скрити на дълбоко в системните директории поражда забавяне в системата. Забелязах още един странен файл, който също премахнах ръчно, беше нещо от сорта cachevfontip.dat и не го го ликвидирах ръчно. Нека някой пише срещал ли сее при практиката с това нещо, което не го лови нито един от познатите на мен антивируси. Отбелязвам че по принцп касперски лови autorun.inf, когато е активен, но тези папки се откопират и почва да бави системата.

Пишете и анализирайте, моя анализ показва това което написах, чакам и други обяснения. Най-странното е това, че дава че посочената горе папка с голямото име е празна.

Как мога да блокирам IP адрес чрез Kaspersky Internet Security? Адресът не се мени всеки път(забравих как се казва този тип адреси), а е от рода на 10.##.#.### :) Пробвах да блокирам, но не става нищо... Явно нещо не правя както трябва, или програмата няма такава опция?! Ще съм ви благодарен на отговор.

EDiT: Намерих решение. Ако искате може да ми изтриете поста.

Редактирано от hitachihdd (преглед на промените)

EDiT: Намерих решение. Ако искате може да ми изтриете поста.

Нека не бъдем егоисти,би ли споделил?

Edit:

Аз ще го направя:

Влизаш в защита на системата ==>Настройки ==>Настройки на защитната стена==> От правилата за пакетите натискаш добави/Add и пишеш адреса:

Задаваш Any Network Activity и избираш действие блокирай адрес от група и пишеш IP адреса,потвърждаваш ОК.

j5V66227.jpg

Щях да пускам отговор, но ти си ме изпреварил, mihnev_sz :)

Ето видео и за неуспеха ми(21.5 MB): http://uploading.com/files/TT881N05/Block IP with KIS.avi.html

Адреса който искам да блокирам е друг, а не този в DC! Просто съм ви дал пример с DC++ че не става работата. Помагайте отново... :)

Щях да пускам отговор, но ти си ме изпреварил, mihnev_sz :huh:

Ето видео и за неуспеха ми(21.5 MB): http://uploading.com/files/TT881N05/Block IP with KIS.avi.html

Адреса който искам да блокирам е друг, а не този в DC! Просто съм ви дал пример с DC++ че не става работата. Помагайте отново... :ph34r:

Вече е направена веднъж връзка,трябваше да рестартираш DC++,преди да създаде каквито и да е било връзки с IP.Опитай отново,въведи адреса и последно остави на края .0.Другия вариант да изтриеш DC++ от правата за приложения(т.е от контрола на приложенията) и постави КИС в интерактивен режим.Стартирай DC++ и тогава ще те пита последователно при свързване на кое IP да разреши достъп и на кое не,естествено щом излезе въпросния адрес даваш да блокира и направо създаваш правило само към този адрес никаква активност,блокиране на входящ и изходящ трафик.

Вече е направена веднъж връзка,трябваше да рестартираш DC++,преди да създаде каквито и да е било връзки с IP.Опитай отново,въведи адреса и последно остави на края .0.Другия вариант да изтриеш DC++ от правата за приложения(т.е от контрола на приложенията) и постави КИС в интерактивен режим.Стартирай DC++ и тогава ще те пита последователно при свързване на кое IP да разреши достъп и на кое не,естествено щом излезе въпросния адрес даваш да блокира и направо създаваш правило само към този адрес никаква активност,блокиране на входящ и изходящ трафик.

Ааа ясно. Мерси за отговора :P Сега работата стана :)

KIS 2010 Beta изглежда ОК, утре ще е на разположение.

Интересно...дали няма да тежи на по слаби машини...?

Какво точно имаш на в предвид от "по-слаби" ,има си минимални системни изисквания.Изчакай да излезе beta 2010 ще има инфо.,сега няма какво да гадаем. :wors:

Edit: Kaspersky 2009 тежи ли ти,съмнявам се!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.