Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Kaspersky Anti-Virus/Internet Security 2009 - част 2

Featured Replies

Ще повторя

Всичко това е изнесено във форума на Касперски Лаб и който има желание нека се регистрира и участва в теста.

Регистрацията не е задължителна. Без да го направя инсталирах Kaspersky Internet Security 2010 Beta и ми бе предоставен 30-дневен срок за пробване. Исках да разгледам на практика новата версия. На XP си работи сякаш нормално - пробвам на реална машина. Тук бях с KAV 2009 + PC Tools Firewall Plus - замести ги безпроблемно. След известно време ще ги върна. Поздрави

• Отговори 537
  • Прегледи 48,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нова финална версия 2009 8.0.0.523: Kaspersky Anti-Virus 2009 (8.0.0.523)EN Kaspersky Internet Security 2009 (8.0.0.523)EN Kaspersky Anti-Virus 2009 (8.0.0.523)RU Kaspersky Internet Securi

• Инструмент за деинсталиране на продуктите AVG: 32 bit 64 bit Инструмент за деинсталиране-универсален( не е пробван ) =>> http://www.appremover.com/

• Прав си От бързане не прецених,че там е по удачното място.Затова пък сега го направих като хората http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1405249

Публикувани изображения

О, Боже Господи... Тази програма почва да ми лази по нервите вече. Бива ли процедурата за блокиране на eдно IP да е толкова сложна?!?! То верно и аз не ги разбирам работите, но по вашите коментари се опитах да блокирам IP и не ще и не ще... Блокирва го за малко и след това пак потегля :white flag:

Преди време бях с COMODO Firewall Pro - еми то рахат работа, пишеш IP и забравяш за него. Обаче с Kaspersky май не се понасят!? Я кажете ако го туря дали ще има проблеми, т.е. Kaspersky да не функционира правилно? Имам един приятел с Comodo Firewal + KIS2009 и няма проблеми уж, но все пак реших да питам тук.

P.s. Някой може ако иска да ми влезе в PC чрез TeamViewer и да оправи "проблема". (само да не окепази нещо по компютъра)

Редактирано от hitachihdd (преглед на промените)

т.е. Kaspersky да не функционира правилно? Имам един приятел с Comodo Firewal + KIS2009 и няма проблеми уж, но все пак реших да питам тук.

По скоро Comodo ще загази!Няма да ти позволи да припари даже!

О, Боже Господи... Тази програма почва да ми лази по нервите вече. Бива ли процедурата за блокиране на eдно IP да е толкова сложна?!?!

Предполагам знаеш от къде се деинсталират програмите?

След като не ти допада и нямаш желание да я разучиш се откажи! Има толкова много писано,но все пак трябва човек да се поразрови малко,ако има желание,разбира се, нали така?

P.s. Някой може ако иска да ми влезе в PC чрез TeamViewer и да оправи "проблема". (само да не окепази нещо по компютъра)

Kaspersky я спира ако няма създадени правила.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Измежду 50 000 вируса цели 9 са пропуснати от Касперски - резултатът чак фрапира. Аз обаче реших, че KIS 2009 ми е недостатъчен и му добавих Trojan Hunter 5.0 от http://www.misec.net/trojanhunter/ Втора програма с реалновремева охрана - сработват се добре. Ако искам да конкурирам Tanganika мога напълно да изключа защитната стена и да забравя за нея - но от имане глава не боли, нали така...Идеята бе за възможно най-добра защитеност - но и аз не зная крайния резултат от това руско-щатско комбиниране. Двата триала са за по 30 дни. Поздрави

b366fdbd30d9ca20.JPG

Има ли начин това да се избегне? Понякога доста време отнема...

Не ти го препоръчвам в никакъв случай,но ти си решаваш,махни тикчето и потвърди:

lUO00100.jpg

Не ми се спира такава важна функция, ще се опитам да го търпя. Но см сигурност е голям минус....

Не ми се спира такава важна функция, ще се опитам да го търпя. Но см сигурност е голям минус....

Това по принцип го прави само веднъж при първоначално стартиране на приложението или автоматично обновяване/инсталиране на програма.В повечето случаи даже и не се появява графиката,поради бързия анализ и в зависимост от вида,т.е. степента на архивиране на инсталационния файл,ако е по-висока степента, анализа е по дълъг и обратно.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

HIPS - а анализира стартираното приложение в изолирана среда при промяна на същото също.

Дразнещо е,но това е само при първоначалното стартиране.

При новата версия 2010 виждам,че ще има възможност за някои положителни промени в работа на HIPS-a

763619z.jpg

Виртуализацията при следващата 306 бета работи :speak: Направо е страхотно

1.Стартиране на браузъра във виртуална среда

764397l.jpg

2.Ето и реакцията на Касперски 2010

764399B.jpg

На чиста система с XP SP2 си качих IE 8 и WMP11 стартирах ъпдейта и никакви проблеми нито със старта нито след рестарта.

Ползвам засега единствено Виртуална машина Virtual PC 2007

Все още е доста нестабилна и не се препоръчва теста на работни машини.Аз нямам свободна затова съм на виртуалката.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Добавих A-squared Free + Online Armor Personal Firewall Bundle 4.0.0.46/3.0.0.190 към KIS 2009 + Trojan Hunter 5.0 и защитните стени в активен режим вече са две - указах ОА за доверено приложение пред KIS 2009. Двата австрийски енджина са за периодични сканирания. Сега след рестарт първи зарежда Trojan Hunter 5.0, после Online Armor и накрая KIS 2009. Сработиха се и не усещам забавяне - с две защитни стени с HIPS,както и с два едновременно функциониращи резидентни щита. Сега вече спомагателните MBAM - Superantispyware нищо не трябва да намират. Nikssi, този вариант май е по-брониран и по-пъргав от KIS 2009 + Quotpost Pro. http://download.cnet.com/A-squared-Free-On...4-10909642.html Две платени програми и една безплатна-точно тя обаче е между най-интересните. Не зная докога ще ми е интересна подобна бронираност - вероятно докато понатежи бронята. Руско-Австрало-Американо-Австрийска комбинаторика на тема защитеност - отивам да я пробвам в Азия... Поздрави

Добавих A-squared Free + Online Armor Personal Firewall Bundle 4.0.0.46/3.0.0.190 към KIS 2009 + Trojan Hunter 5.0 и защитните стени в активен режим вече са две - указах ОА за доверено приложение пред KIS 2009. Двата австрийски енджина са за периодични сканирания. Сега след рестарт първи зарежда Trojan Hunter 5.0, после Online Armor и накрая KIS 2009. Сработиха се и не усещам забавяне - с две защитни стени с HIPS,както и с два едновременно функциониращи резидентни щита. Сега вече спомагателните MBAM - Superantispyware нищо не трябва да намират. Nikssi, този вариант май е по-брониран и по-пъргав от KIS 2009 + Quotpost Pro. http://download.cnet.com/A-squared-Free-On...4-10909642.html Две платени програми и една безплатна-точно тя обаче е между най-интересните. Не зная докога ще ми е интересна подобна бронираност - вероятно докато понатежи бронята. Руско-Австрало-Американо-Австрийска комбинаторика на тема защитеност - отивам да я пробвам в Азия... Поздрави

Внимавай с чашките,да не се получи само-блокиране при най- добрите,че тогава да се чуди човек да плаче или да се смее. :wors:

Защо не деинсталираш КИС 2009 и не сложиш КИС 2010 - версия 306 там работи и виртуализацията biggrin.gif

Свалих 310 версия и се оказа,че са я махнали набързо от сърварите иначе бих ти дал връзка на ЛС

Руско-Австрало-Американо-Австрийска комбинаторика на тема защитеност :huh:biggrin.gif

Защо не деинсталираш КИС 2009 и не сложиш КИС 2010 - версия 306 там работи и виртуализацията biggrin.gif

Свалих 310 версия и се оказа,че са я махнали набързо от сърварите иначе бих ти дал връзка на ЛС

Руско-Австрало-Американо-Австрийска комбинаторика на тема защитеност :huh:biggrin.gif

Стигат ми два дни с нестабилния и недовършен КИС 2010 - предпочитам с КИС 2009, защото го считат на много места за най-добрия засега интегриран пакет. Наздраве на бира - не, че е невъзможно да се самоблокирам с двете стени- но ги считам за разучени...Чудя се защо OA и Trojan Hunter показват по-бърза реакция от КИС 2009.... Много интересна, но и скъпа комбинация e тази. Поздрави

"По принцип триал ресета се засича от Касперски - дори и този на Куканчик" Реших да проверя споменатото от Nikssi и от първия попаднал торент-портал изтеглих друг подобен файл и http://www.virustotal.com/analisis/39f9d4f...9e3ed72d5faae16 Backdoor.Trojan, а при мен KIS 2009 8.0.0.506 нищо не установява. Файлът е унищожен след контролно сканиране с A-squared 4 заедно с класифициране за Riskware.Patch.Kaspersky!IK Иначе KIS 2009 8.0.0.506 е лек, пъргав и само 28 mB - опитвам се да обясня защо му оказвам значителна подкрепа с други програми.Това не е единичен подобен случай, но този пакет ми харесва и продължавам с "бронираната" комбинация.Нищо, че и Rising наскоро пред очите ми бе неутрализирал 4 вируса след същия KIS. Изобщо не ми са нужни 50 000 вируса за да намеря пропуснати 9 броя от Касперски - за каква успеваемост над 99% се пише!? Всичките антивируси пропускат според мен поне 10 % от новия вредоносен код...Лично за мен сега липсва изявен лидер. Поздрави

"По принцип триал ресета се засича от Касперски - дори и този на Куканчик" Реших да проверя споменатото от Nikssi и от първия попаднал торент-портал изтеглих друг подобен файл и http://www.virustotal.com/analisis/39f9d4f...9e3ed72d5faae16 Backdoor.Trojan, а при мен KIS 2009 8.0.0.506 нищо не установява. Файлът е унищожен след контролно сканиране с A-squared 4 заедно с класифициране за Riskware.Patch.Kaspersky!IK Иначе KIS 2009 8.0.0.506 е лек, пъргав и само 28 mB - опитвам се да обясня защо му оказвам значителна подкрепа с други програми.Това не е единичен подобен случай, но този пакет ми харесва и продължавам с "бронираната" комбинация.Нищо, че и Rising наскоро пред очите ми бе неутрализирал 4 вируса след същия KIS. Изобщо не ми са нужни 50 000 вируса за да намеря пропуснати 9 броя от Касперски - за каква успеваемост над 99% се пише!? Всичките антивируси пропускат според мен поне 10 % от новия вредоносен код...Лично за мен сега липсва изявен лидер. Поздрави

Скоро пратих един такъв файл и получих отговор - файлът не е заразен biggrin.gif

Ти сам си отговори какво мислят по този въпрос и защо не добавят такива файлове в базата дефиниции ;)

След пачването програмата няма да работи коректно и с какво право ще имаш претенции към поддръжката и програмата? Стой си заразен biggrin.gif

Скоро пратих един такъв файл и получих отговор - файлът не е заразен biggrin.gif

Ти сам си отговори какво мислят по този въпрос и защо не добавят такива файлове в базата дефиниции ;)

След пачването програмата няма да работи коректно и с какво право ще имаш претенции към поддръжката и програмата? Стой си заразен biggrin.gif

Trojan.Reboot установи Dr WEB Curelt за другия файл/който искаше да ти изпратя с ЛС/ и се присъедини към eSafe.Нали го изпратих на двата сканера - сега вероятно и други ще започнат да го засичат. Аз така и не съм го пробвал - как да си стоя заразен? Другите ми програми и аз не смятаме да го "проспиваме". KIS 2009 трябваше да го изключа или деинсталирам - но останалите си остават включени. Online Armor и Trojan Hunter едва ли ще го пропуснат. И двете в реално време следят и контролират регистрите и процесите. Касперски пък вижда неща, които те пропускат и затова ми допада сложната комбинация. Поздрави

Kaspersky Internet Security 2010 v 9.0.0.306 beta ru/en...

Актуалната бета е .318 - http://www.kaldata.com/comments.php?catid=...=44300#comments

Пропуснахте една версия - 9.0.0.310 biggrin.gif с нея беше доста интерено :P

Ако слагате БЕТА имайте впредвид че не е стабилната версия да не стане някой сакатлък после biggrin.gif

Версия 2010 работи безпроблемно на Virtual PC 2007 SP1

Пропуснахте една версия - 9.0.0.310...

Не съм, следя ги ежедневно, че и ги отмятам дори :P.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

http://systemvirusscan.com/download.php?affid=00000

Свалих този файл :) Ето как реагира KIS 2010 BETA ( 9.0.0.313)

779124P.jpg

Беше засечен от евристиката и термиран ;) Направете си изводите сами cool.gif

Malwarebytes' Anti-Malware 1.36

Версия на базата от данни: 2028

Windows 5.1.2600 Service Pack 3

22.4.2009 г. 22:38:42

mbam-log-2009-04-22 (22-38-42).txt

Тип сканиране: Бързо сканиране

Сканирани обекти: 66048

Изминало време: 7 minute(s), 39 second(s)

Заразени процеси в паметта: 0

Заразени модули в паметта: 0

Заразени ключове в регистратурата: 0

Заразени стойности в регистратурата: 0

Заразени информационни обекти в регистратурата: 0

Заразени папки: 0

Заразени файлове: 0

Заразени процеси в паметта:

(Не бяха открити заплахи)

Заразени модули в паметта:

Заразени ключове в регистратурата:

Заразени стойности в регистратурата:

Заразени информационни обекти в регистратурата:

Заразени папки:

Заразени файлове:

Лицензите, които раздаваше полската промоция в края на миналата година, не са за 180, а за 100 дни...поне на мен така ми дава! Вярно ли е, или при вас е друго?

Как ще коментирате това? Появило се на етикета "Защита". В действителност имам 2-3 открити зарази! :ph34r:

784912x.jpg

Другият ми въпрос е: какво да правя с т.н. "уязвимости"? Как си "поправят" или така си се оставя или...?

Редактирано от engineer (преглед на промените)

- Отиваш на намерените уязвимости и с десен бутон на мишката избираш адреса маркираното

http://prikachi.com/files/720530O.jpg

- Отиваш на сайта и виждаш какво е предложено за фиксиране на тези уязвимости

http://prikachi.com/files/720531Y.jpg

- Сваляш и инсталираш кръпките

- Отваряш отново прозореца къде са заплахите и изчистваш списъка.

- Сканираш отново

Снимките може да се отварят доста бавно поне при мене е така в момента нямам уязвимости за да ти покажа отново нагледно.

Да обясня пак макар,че се преповтарям по този въпрос в тази тема.

При сканиране Касперски ти е намерил уязвимости в приложенията които ползваш предполагам в офис приложенията или такива като Acrobat Reader и ти предлага възможност да подобриш защитата си като инсталираш кръпките пуснати от производителя.Обикновенно патчове или ново излязли версии,в които са поправени тези уязвимости.Може да игнорираш тези препоръки но аз съветвам да се съобразиш с тях.

Там къзето ти е връзката ако цъкнеш с десен клавиш на мишката ти дава възможности - да отидеш на адреса където е описанието и препоръките или да ги игнорираш или изтриеш.

Фигурират в активни заплахи защото може наистина да са проблемни за в бъдеще.

Искам да попитам след коя програма е намерил Касперски гадини? Авира или NAV 2009

ПП.Ето връзка към сайта http://support.kaspersky.ru/kav2009/scan?qid=208636132

reportsvul_9(ru).gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.