Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немесоядството - необходимо, но недостатъчно за божественост

Featured Replies

...на Индивидуалното СъЗнание..... Публикувано изображение

Кое е по-важно? : "Да си вегетарианец и демон" или- "Месоцядец и Човек". :huh:

...разбира се, че второто. Това е имал в пред вид Исус Христос при изричане на прословутите "Не е важно какво влиза, а какво излиза от устата на човека"?

Но следва ли да си мислим, че по-малка злина решава ЗЛИНАТА, като цяло?... ;)

"Съвсем Не!" би отговорил Майор Драгозов! ;)

И отговорът се крие в сентенция: Най-добре е да си "Вегетариански Човек" ;)

"'Човек', това звучи гордо", би казал соц.поетът, но социалистите разглеждат Човекът, като "Социално Животно". оциалното Животно е "OMNIVORE", което включва в себе си и "CARNIVORE" и "HERBIVORE" ("VEGETARIAN")

Интересно защо след като Човекът има избор межди Месоядството и Вегетарянството избира първото?.. Т.е. ако отидеш в магазина и направиш сметка за 5 лева каква храна с месо или без месо, Човекът с главно "Ч" избира първото? ;) .. Отговорът е следния- "С ПАРИТЕ ЗА 5 ЛЕВА СЕ НАХРАНВАМ с месо, докато за 5 лева-стоя гладен."

Какво значи да си 'нахранен'?.. ;) Това означва стомахът да не отделя КИСИЛЕННИ сокове, дразнещи лигавицата на стомахът. Кисилината винаги се е асоциирала с ДЕСТРУКТИВНИЯ принцип или ведическата хексаграма "РудРа/Кали".Колкото повече киселнни сокове отделя стомаха то той толкова повече е свикнал стомаха си на ТВЪРДА храна от животински произход.

Нека да разгледаме как е устроен човешката Анатомия при Човека?:

-От 32 зъба има САМО 4 РАЗКЪСВАЩИ(асоциирани пак с хексагхрамния принцип на Лунния култ към Рудра и Кали")

-Чревния му тракт е с намотани черва, тъпично за Тревопасните, а не-късо черво, като при месоядните.

До тука наблягаме стрикно на АНАТОМИЧНАТА 'кирия' Човекът с главно 'Ч' да предпочете безместната пред месната храна.

Сега ще разгледаме ДУХОВНАТА, по-голяма 'кирия' да си "немесоядец".

В съшност, думата 'вегетарианец' не е съвсем точна, защото иде от

The Vegetarian Society, founded in 1847, claims to have "created the word vegetarian from the Latin 'vegetus' meaning 'lively' (which is how these early vegetarians claimed their diet made them feel) ..."

Става дума за ЖИВА, ПРЯСНА ХРАНА. Но и мюслутат като заколят животното го консумират 'прясно, но това не е 'вегетарансство', нали?

Други асоциират вегетарянството с "vegetable", но и то не коректно, тъй като има същия латински корен, а тука са изключени плодовете и млечните и зърнени храни, за сметка на това доста 'вегетарянци' определно считат рибиата и яйцата за 'безсмесни'(постни) Публикувано изображение .

Така, че обобщаваме терминът е НЕМЕСОЯДСТВО, като добавяме и неупотреба на 'ЖИВОТИНСКИ ЗАРОДШИ"(всякви яйца на животни!). Рибата е също включена към термина 'месо', определно рибата не расте по дърветата и не се копае, като картоф! ;)

Всякакви други продукти, които не са токсични са позволени, като някои изключват гъбите, лука и чесънът, като храна в гуната на МРАКА-"ТАМАс", малко ви звучи на актуалното "Хамас", нали?..-не случайно! Публикувано изображение :. (относно кой храни в коя гуна са направете справка с "АЮР-ВЕДА")

Защо се набляга към тази неупотреба?

Когато съзнанието се разшири и излезе от кръвно-родствните религии, традиции и поверия, то ЗАПОЧВА да третира ВСИЧКИ живи същества, като "Част от Висшата енергия" на Бога. При осъзнаване на това на ВИСШЕ НИВО, Съзнанието добива качеството МИЛОСТИВОСТ и НЕНАСИЛИЕ.

При осъзнаване на това съзнанието се отделя от общоприетите правила за убиване. Но някой би казал -"Растенията са също живи същества". И е прав! Само, че растенията нямат таква нервна система, като животните. Тяхната нервна система НЕ функционира на базата КРЪВООБРЪШЕНИЕ.

При наличие на Нервна система с КРЪВООБРЪЩЕНИЕ съзнанието се нарича "АСТРАЛНО". Това съзнание е "Сънуване със Сънища"(daydream and nighrmare). Т ова съзнание се нарича ОЩЕ "ЛУННО". При неналичие на НЕРВНА система с КРЪВООБРЪЩЕНИЕ съзнанието е само СЪНИЩНО(без сънища). Това съзнание се нарича още ЕТЕРНО. Етерното съзнание не "Слънчево съзнание", но е асоциирано със Слънцето, тъй като Етерът участва с водата за обравуване на ХЛОРОФИЛ, есенциална съствка за растенията.

Не на последно място, Кришна, като САМОДЕФИНИРАЩ СЕ ЗА ВЪРХОВЕН БОГ(а не -безличен 'дух') е казал какви ЖЕРТВОПРИНУШЕНИЯ ПРИЕМА:

„Ако някой ми поднесе с преданост и любов, листо, цвете, плод или вода

-Аз ще приема.”

(Бхагавад Гита 9.26)

patram puspam phalam toyam

yo me bhaktya prayacchati

tad aham bhakty-upahrtam

asnami prayatatmanah

И така, виждаме само 4 количества с 2 качества.

Количества:

1. Листо

2. Цвете

3. Плод

4. Вода

Качества:

1.Преданост

2.Любов

Всяко едно божество, дали безличностно или личностно изисква ОПРЕДЕЛЕН ТИП ЖЕРТВОПРИНУШЕНИЯ.

Когато чвек яде месо, купено , то той също участва в процесът на жертвопринушнието за 'убиване-разпространение-приготовление-консумация' на месо.

Във ведическата литература неблагоприятния аспект на Богинята Майка- КАЛИ изисква кървави жертвопринушения(ГОВОРИМ ЗА ВСЯКАКВА КРЪВ- КРЪВТА Е 'КРЪВ'!), както и ОТДЕЛИЛИТЕ СЕ НАГИ от Шива и Вишну.

Духовната 'кирия' в неучастването на процесът на кървавите жертвопринушяния е, че СЪЗНАНИЕТО има възможност да се избави от т.нар. 'САМСАРА'(кръг на преражданията) чрез НЕСЪЗДАВАНЕ НА НОВА КАРМА, от проливането на кръв.

Поради този факт, тези понятия са изключени от абрахамските религии, тъй като ТЕ АПРИОРИ СА КРЪВНИ!

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 71,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нека да разгледаме как е устроен човешката Анатомия при Човека?:

-От 32 зъба има САМО 4 РАЗКЪСВАЩИ(асоциирани пак с хексагхрамния принцип на Лунния култ към Рудра и Кали")

-Чревния му тракт е с намотани черва, тъпично за Тревопасните, а не-късо черво, като при месоядните.

Така, че обобщаваме терминът е НЕМЕСОЯДСТВО, като добавяме и неупотреба на 'ЖИВОТИНСКИ ЗАРОДШИ"(всякви яйца на животни!). Рибата е също включена към термина 'месо', определно рибата не расте по дърветата и не се копае, като картоф! ;)

Всякакви други продукти, които не са токсични са позволени, като някои изключват гъбите, лука и чесънът, като храна в гуната на МРАКА-"ТАМАс", малко ви звучи на актуалното "Хамас", нали?..-не случайно! Публикувано изображение :. (относно кой храни в коя гуна са направете справка с "АЮР-ВЕДА")

Все пак, четирите кучешки зъба при човека показват, че той яде и месо. Те служат за разкъсване на храната.

Ти изключил ли си и яйцата от менюто си? Те нямат кръвообръщение.

• Автор

Все пак, четирите кучешки зъба при човека показват, че той яде и месо. Те служат за разкъсване на храната.

Ти изключил ли си и яйцата от менюто си? Те нямат кръвообръщение.

Яйцата са ЖИВОТИНСКИ зародиши.

Кучешките зъби са за тази част от човеците, които решават тръгнат по Лунната плоскост на Съзнанието. Все пак човек- е OMNIVORE, и със свободна воля. ;)

А би ли ми казал какво включва твоето меню за постигане на божественост на съзнанието? Лично твоето. Съвсем стриктен ли си в това отношение? ;)

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

• Автор

А би ли ми казал какво включва твоето меню за постигане на божественост на съзнанието? Лично твоето. Съвсем стриктен ли си в това отношение? :wors:

трудно е човек да бъде безкомпромисен, а и не е необходимо. Когато стремежът е налице резултатите идват без да следиш времето... :clap:;);)

Кучешките зъби са за тази част от човеците, които решават тръгнат по Лунната плоскост на Съзнанието. Все пак човек- е OMNIVORE, и със свободна воля. ;)

Кучешките зъби са характерни и за плодоядните примати.

Е, някои са на мнение че може да се ядат и неоплодени кокоши яйца /те не са зародиш на живот/- главно такива са в магазините.

...има и един друг аспект - дали месоядците знаят, че миришат на леш? ;)

Яйцата са храната за зародиша и ако него го няма са добра храна.Достатъчно е да не пускаш петли при кокошките и яйцата ще са без зародиш,следователно добра и неубита жива храна..... Публикувано изображение

U.Ra-най-разбираемата ти тема/пост до сега,поздрави

значи ти си от онези ,,крайните веджита,,сега ако кажеш,че и си суровоядец....

от какво съм заплашена,след като ям месо,яйца и риба

определено не мириша зле :rolleyes:

• Автор

U.Ra-най-разбираемата ти тема/пост до сега,поздрави

значи ти си от онези ,,крайните веджита,,сега ако кажеш,че и си суровоядец....

определено не мириша зле :)

няма да умреш, тъй като душата и нейният симптом-съзнание не могат да умрат.

заплахата е по0ниско съзнаване, ако не ти е проблем?...

Или както казваше Алф-"за какво ти е вода щом имаш пустиня?..."...:rolleyes: и после- "хм, има проблем- да не бъркам нещо 'Океан' с 'Пустиня'"?.... А Уили му вика: "Ми ако не броиш смърта за проблем".. :yanim::jeer::wors::lol6:

Е, някои са на мнение че може да се ядат и неоплодени кокоши яйца /те не са зародиш на живот/- главно такива са в магазините.

...има и един друг аспект - дали месоядците знаят, че миришат на леш? :rolleyes:

Явно не знаят,даже и смятат че миришат хубаво! :yanim:

определено не мириша зле :jeer:

Канибалите няма да се съгласят с теб. Публикувано изображение

Сутринта обсъждахме този въпрос:

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=606516

Яйцата са храната за зародиша и ако него го няма са добра храна.Достатъчно е да не пускаш петли при кокошките и яйцата ще са без зародиш,следователно добра и неубита жива храна..... Публикувано изображение

Бреййййййййййй!!! Аз пък досега живеех със заблудата, че първо трябва да се пусне петел при кокошката, за да има яйца. :wors: Ще се излюпи пиленце само, ако има кокошка, която е съгласна да мъти яйцето. Ако няма кой да го мъти, то няма да се излюпи.

Понякога се случва кокошките неволно да счупят някое яйце и тогва го изяждат. Стопанките на кокошки знаят, че това не трябва да се допуска, защото когато кокошките видят колко е вкусно, може да започнат да си изяждат яйцата и тогава няма да има за хората.

трудно е човек да бъде безкомпромисен, а и не е необходимо. Когато стремежът е налице резултатите идват без да следиш времето... :lol6::rolleyes::yanim:

И по отношение на какво не ти стига волята? Публикувано изображение Къде допускаш да не си толкова стриктен? Хапваш си и яйца ли или нещо друго?

Никакво значение няма храната. Значение има кой я консумира. Същността не зависи от храни. От храна зависи само обвивката. Има вегетарианци-убийци на хора, а също и убийци на души, още по-страшно от телесно убийство на животно или човек, както има хора, които не са чували изобщо за вегетерианство, но носят души, светли като слънчеви лъчи.

Върховносияйния каза:

2

В телесните има три вида вяра

според природното им състояние:

има и Светла, и Страстна вяра,

и също Тъмна. Чуй още за трите!

3

Вярата на всеки, о, Бхарата,

е в съответствие с природата му.

От вяра е направен човекът.

Каквато е вярата му — такъв е!

4

В богове вярват светлите хора.

В демоните на властта, и богатството

вярват Страстните. А Тъмнодушните —

в духове на умрели и в призраци.

5

Отдадени на жестоко въздържание,

противно на казаното в писанията,

влюбените в своя „аз", лицемерни,

пълни с похот, пристрастност и гордост,

6

са луди — измъчват и елементите

на тялото си, и мен — Въплътения.

Знай, че тяхното постоянство

е с Демоничен и Тъмен характер!

Бхагават Гита

глава 17

Редактирано от Maat (преглед на промените)

• Автор

Да, това е предпоследната глава от БГ, където се казва, че вярата се дели ОСНОВНО на 3, съобразно МАТЕРИАЛНАТА гуна, която преобладава в инд. съзнание, тъй като 3те гуни у съзнанието СА КОМБИНАЦИЯ, смесени. Гуната на доброто(знанието, светлината)-САТва, гуната на страстта, маат. енергия-РАДжа и гуната на злото(невежеството и мрака).

Тези гуни в комбинации репрезенират религиите на Земята, когато те не вярват в Кришна, персоналния Бог, който е ОТВЪД тях.

Наистина гуната на доброто е гуната през която можем да Го разберем на-добре, не можем от другите 2, но когато се установим в гуната на доброто, в която са светците, пак не е гаранция.

Кришна се нарича 'НИРГУНА'(създател на гуните, но отвъд тях)

Men in the mode of goodness(САТва) worship the demigods; those in the mode of passion(РАджас) worship the demons; and those in the mode of ignorance(ТАМас) worship ghosts and spirits.

Това веднага разкрива доста неща. Публикувано изображение

Примерно, ако си забелязала Алия често, под въздействито на абрахамозма критикува статуите и иконите. Това е защото тя почита дух, гойото в гуната ТАМас и те не искат САТва-полубоговете.

Доказано е, че Махамада(Мохамед) е е демон, превъплътен от Шива(полубог) от стария демон Трипура, който нарича дейността на Шива, като ghostа- "allah", който е измсилен по подобие на на дейността на Шива, само, че си приписал само 'сладаката част' от коленето и консумацията. Без йога, без аскетизъм да достига райските планети. ;)

Those who undergo severe austerities and penances not recommended in the scriptures, performing them out of pride, egoism, lust and attachment, who are impelled by passion and who torture their bodily organs as well as the Supersoul dwelling within are to be known as demons.

Това са доста днешни йоги, доста самозвани аскети от абрахамския свят.

Никакво значение няма храната. Значение има кой я консумира. Същността не зависи от храни. От храна зависи само обвивката. Има вегетарианци-убийци на хора, а също и убийци на души, още по-страшно от телесно убийство на животно или човек, както има хора, които не са чували изобщо за вегетерианство, но носят души, светли като слънчеви лъчи.

Върховносияйния каза:

2

В телесните има три вида вяра

според природното им състояние:

има и Светла, и Страстна вяра,

и също Тъмна. Чуй още за трите!

3

Вярата на всеки, о, Бхарата,

е в съответствие с природата му.

От вяра е направен човекът.

Каквато е вярата му — такъв е!

4

В богове вярват светлите хора.

В демоните на властта, и богатството

вярват Страстните. А Тъмнодушните —

в духове на умрели и в призраци.

5

Отдадени на жестоко въздържание,

противно на казаното в писанията,

влюбените в своя „аз", лицемерни,

пълни с похот, пристрастност и гордост,

6

са луди — измъчват и елементите

на тялото си, и мен — Въплътения.

Знай, че тяхното постоянство

е с Демоничен и Тъмен характер!

Бхагават Гита

глава 17

Канибалите няма да се съгласят с теб. Публикувано изображение

Сутринта обсъждахме този въпрос:

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=606516

Бреййййййййййй!!! Аз пък досега живеех със заблудата, че първо трябва да се пусне петел при кокошката, за да има яйца. :tease: Ще се излюпи пиленце само, ако има кокошка, която е съгласна да мъти яйцето. Ако няма кой да го мъти, то няма да се излюпи.

Понякога се случва кокошките неволно да счупят някое яйце и тогва го изяждат. Стопанките на кокошки знаят, че това не трябва да се допуска, защото когато кокошките видят колко е вкусно, може да започнат да си изяждат яйцата и тогава няма да има за хората.

И по отношение на какво не ти стига волята? Публикувано изображение Къде допускаш да не си толкова стриктен? Хапваш си и яйца ли или нещо друго?

Девизът на Сорпионът е "Аз желая"(Аз искам), но наистина средно-аретмитичното между Телец и Скорпион е ЛЪВ именно! И кака ти Ма'ата напълно правилно е ИНТЕРПОЛИРАЛА! :lol6:

Неговият девиз е "Аз мога"(иде от Moegen, Mag, Macht, Magi, Maha).на Водолеят девовоия дев-из е "Аз знам". Публикувано изображение:huh:

Ето ти какви са качествата на храните в съответни гуни на мат. природа:

"Bhagavad Gita as it is", Chapter 17, Verse 8-10.

Foods in the mode of goodness increase the duration of life, purify one's existence and give strength, health, happiness and satisfaction. Such nourishing foods are sweet, juicy, fattening and palatable. Foods that are too bitter, too sour, salty, pungent, dry and hot, are liked by people in the modes of passion. Such foods cause pain, distress, and disease. Food cooked more than three hours before being eaten, which is tasteless, stale, putrid, decomposed and unclean, is food liked by people in the mode of ignorance.

...има и един друг аспект - дали месоядците знаят, че миришат на леш? ;)

Тези примати са лемурите, само, че не са плодоядни, а -всеядни.

• Автор

http://blitz.bg/article/4490

от здравословна гледна точка

...от статията какво разбра ти?...аз разбрах, че ако не ядеш месо не може да си набавиш някои аминокиселини за белтъци, така ли?

кажи ми това ли ти е проблемът, ако не ядеш месо?... :angry:

Неяденето на месо трябва да се компенсира с ядене на много ядки, защото ядките съдържат много белтъчини. Бобовите растения и лещата също!

Соята не!

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

• Автор

Неяденето на месо трябва да се компенсира с ядене на много ядки, защото ядките съдържат много белтъчини. Бобовите растения и лещата също!

Соята не!

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Връзка между дните на седмицата (планетите) и храните

ПОНЕДЕЛНИК – ЛУНА: зеле, лапад, лобода, зелен фасул, маруля, краставица, зелена царевица, бакла, печурки гъби.

ВТОРНИК – МАРС: коприва, червени чушки, лук, чесън, хрян, бяла ряпа, репички, спанак - храни, които съдържат лютивина и желязо.

СРЯДА – МЕРКУРИЙ: моркови, леща, зряла царевица, магданоз, чубрица, круши и други жълто обагрени плодове.

ЧЕТВЪРТЪК – ЮПИТЕР: праскови, картофи, тикви, бамя, фъстъци, орехи, бадеми, маслини, жито, праскови, растително масло, мляко.

ПЕТЪК – ВЕНЕРА: череши, вишни, ябълки, сини сливи, смокини, ягоди, малини, дини, грах, сусам, мащерка.

СЪБОТА – САТУРН: орехи, бадеми, лешници, кестени, сини патладжани, зрял боб, черна ряпа, маслини, боровинки, шипки, кафе, какао и други черупкови плодове и зеленчуци.

НЕДЕЛЯ – СЛЪНЦЕ: грозде, стафиди, портокали, мандарини, ориз, леща, слънчоглед, овес, ръж, ечемик.

Връзка между дните на седмицата (планетите) и храните

...

Ура-то ,аз сега по принуда не мога да ям месо ,брои ли се или пак в пъкъла ша съм?хехе

Забелязъл ,съм че тия дето не ядат месо имат липса на енергия ,едни анемични такива изглеждат ,не знам така ми се струва може би!

Като изпеят някоя и друга песен и замаляват!хех

• Автор

Ура-то ,аз сега по принуда не мога да ям месо ,брои ли се или пак в пъкъла ша съм?хехе

Забелязъл ,съм че тия дето не ядат месо имат липса на енергия ,едни анемични такива изглеждат ,не знам така ми се струва може би!

Като изпеят някоя и друга песен и замаляват!хех

Когато ядеш месо до към 30-те 'преливаш от безсмислена шакти енергия' и после, ако не се усетиш за броени години се сдухваш, като наркоман.

Месото е токсично е като допинг-отрова. Не само ангажира енергия на организма за смилането му, но и самата енергия от духовна гледна точка е 'удволетворяване' на наги(змийски царе), някой ги нарича 'ану-наги'. ;)

Ти не си ли убеден, че като ядеш месо все едно ядеш от самият пъкъл? Публикувано изображение .... особено на т.нар- 'суб-продукти', там наистина 'си в пъкъла', при все, че си на Земята още... Публикувано изображение

Ти не си ли убеден, че като ядеш месо все едно ядеш от самият пъкъл? Публикувано изображение .... особено на т.нар- 'суб-продукти', там наистина 'си в пъкъла', при все, че си на Земята още... Публикувано изображение

Да тука си прав,ама ти си в хард отбора и затова ги знаеш тия работи!

С тия шкембе чорбички напрааво от ада съм излязъл,хехехе

Прав си до 30 г и спираш всекакви извращения с тялото си!!!мдаа

Един път да сме в един коловоз ,хехехехе

Човекът не е създаден да се храни с месо. Това е станало впоследствие. Най-добрата храна за човека и от медицинска гледна точка, дори, е вегетарианската. Когато се консумира храна, богата на чужди белтъци, каквото е месото, яйцата или рибата, организмът се затлачва с токсини, в кръвта се повишават значително левкоцитите, получава се т.нар. хранителна левкоцитоза непосредствено след консумация на месо, също като при някоя инфекция, защото белите телца са войниците на организма и те се активират и увеличават броя си при нахлуване на всичко, що е чуждо и несвойствено нему. При консумация на плодове и зеленчуци такова явление няма. Не е верно това, което Aliah е постнала за вредата от вегетарианската храна. Мило дете, не чети подобна булевардна преса по повод медицински въпроси. От хранене без месо има само полза и напротив - имунната система става желязна, защото тя не се ангажира с обезвреждане на чужди агенти - белтъчините от животински произход, несвойствени за човешкия организъм, енергията на самия организъм не се хаби там, тя бива съхранена за укрепването му и за по-бързото и качествено спряване с други заболявания. Вегетарианската храна не само не може да разболее човек, напротив - тя само може да го излекува.

----

U.Ra е дал много точно кои храни през кои дни от седмицата да се консумират. Чрез плодовете, с които се хранят, хората се свързват със съответната планета и така придобиват характерните качества - Марсовите плодове ще донесат активност, Лунните - мечтателност, Слънчевите - живот, Венерите - красота и любов и т.н. Ще добавя само някои неща - съобразете и цветовете на плодовете и зеленчуците с дните от седмицата:

понеделник - Луна - зелено и резеда, а също и лимонено жълто

вторник - Марс - червено (като се изключат малини, ягоди, череши, вишни, къпини, касис и червени ябълки, защото те са плодовете на Венера)

сряда - Меркурий - златисто жълто и светло оранжево

четвъртък - Юпитер - синьо

петък - Венера - розово

събота - Сатурн - виолет

неделя - Слънце - оранж

Освен това, е добре да се знаят някои неща и за формата и вкуса на плодовете - всички продълговати плодове са за укрепване на централната и периферна нервна система, а всички по-кръгли - за сърдечно-съдовата система. Издължените плодове засилват мисълта, а валчестите - чувствата. Плодовете и зеленчуците могат да придават на човека определени качества - например черешите засилват радостта от живота, твърдите и лютивите храни като ряпата- устойчивостта, гроздето - мъдростта и благородството, сладките храни - благост и добрина, киселите - активност и т.н. много има какво да се каже тук.

Месото дава на човека единствено токсини, носи заболявания, а като качество - алчност, враждебност и отчужденост.

----

U.Ra е дал много точно кои храни през кои дни от седмицата да се консумират. Чрез плодовете, с които се хранят, хората се свързват със съответната планета и така придобиват характерните качества - Марсовите плодове ще донесат активност, Лунните - мечтателност, Слънчевите - живот, Венерите - красота и любов и т.н. Ще добавя само някои неща - съобразете и цветовете на плодовете и зеленчуците с дните от седмицата:

понеделник - Луна - зелено и резеда, а също и лимонено жълто

вторник - Марс - червено (като се изключат малини, ягоди, череши, вишни, къпини, касис и червени ябълки, защото те са плодовете на Венера)

сряда - Меркурий - златисто жълто и светло оранжево

четвъртък - Юпитер - синьо

петък - Венера - розово

събота - Сатурн - виолет

неделя - Слънце - оранж

Месото дава на човека единствено токсини, носи заболявания, а като качество - алчност, враждебност и отчужденост.

Маат, прекрасен пост. Не знам дали знаеш, но твоя любимец Петър Дънов в тази последователност е наредил четенето на "Завета на цветните лъчи на светлината". А последователите са му вегетарианци.

Малко тема за размисъл тук:

http://www.beinsadouno.com/board/index.php...c=6022&st=0

Маат, прекрасен пост. Не знам дали знаеш, но твоя любимец Петър Дънов в тази последователност е наредил четенето на "Завета на цветните лъчи на светлината". А последователите са му вегетарианци.

Малко тема за размисъл тук:

http://www.beinsadouno.com/board/index.php...c=6022&st=0

Извини ме, но това, което съм посочила в поста си, е известно на всеки кабалист. Дънов е бил добре запознат с Кабала. Комсомолската организация при дъновистите с рапорт даден и рапорт приет не ми е по вкуса, сорри.

Ти си добро момче. Моля, не се насилвай да ме вкарваш в секти. Аз съм свободен електрон. Сама си търся истините и не понасям натрапени и наизустени. Знай - истината сам човек си я изстрадва. Сам самичък.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Извини ме, но това, което съм посочила в поста си, е известно на всеки кабалист. Дънов е бил добре запознат с Кабала. Комсомолската организация при дъновистите с рапорт даден и рапорт приет не ми е по вкуса, сорри.

Ти си добро момче. Моля, не се насилвай да ме вкарваш в секти. Аз съм свободен електрон. Сама си търся истините и не понасям натрапени и наизустени. Знай - истината сам човек си я изстрадва. Сам самичък.

Maat, ти си добро момиче. Но не си в час със личната ми мотивация. За нищо не те насилвам. Ако на коремчето ти му е добре можеш да ядеш фъстъчки и варен компир. Ако от месото страдаш и образуваш болезнени газове можеш да го прекратиш, когато си поискаш.

Колкото за сектите, никъде не те вкарвам. Просто ми се стори, че този път "пееш" с Дънов в един глас. Представих си ви на сцената дует.

• Автор

Maat, ти си добро момиче. Но не си в час със личната ми мотивация. За нищо не те насилвам. Ако на коремчето ти му е добре можеш да ядеш фъстъчки и варен компир. Ако от месото страдаш и образуваш болезнени газове можеш да го прекратиш, когато си поискаш.

Колкото за сектите, никъде не те вкарвам. Просто ми се стори, че този път "пееш" с Дънов в един глас. Представих си ви на сцената дует.

Защо все си мисля, че учението на Дънката е нещо средно между кабала и ритуалите на североамерикански индианци?.. :rolleyes: И Дъновистките мантри определено са персийски, не- санскритски!

Колкото до 'сектите': най-многобройните 'абрахамски' религии са тръгнали от един и група последователи, наложени после със силата на меча и злостна и манипулационна пропаганда за уж 'духовно', а то си башка материално. Това на съврменен език се нарича 'масонАрийка'. Публикувано изображение

Така, че изглежда тези, които са се пръкнали от 'секти' тип масонАрийка(еКзотерично държавно християнство, ислям, ционизъм)май искат да прокарат пропагандата, че те 'не са секта', поради ЗАДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА МАСИТЕ ИМ, а доброволността у членуването в дедено общество било 'СЕКТА'?... Публикувано изображение

ай, ай, ай, че примитивно. Публикувано изображение ... действително както при комунистическата партия-всички извън нея били 'сектанти' като ЛОША ДУМА. Публикувано изображение Нали и болшевиците и те са били менше, ма все- менте?...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.