Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немесоядството - необходимо, но недостатъчно за божественост

Featured Replies

• Автор

Колебаят се само когато не са убедени в нещо. Но когато са убедени, не изпитват необходимост да демонстрират това. Вегетарианка съм, още преди ти да чуеш какво е това. Публикувано изображение И вземи си изчисти, наистина, пощенската кутия за ЛС, за да не спамя хубавата тема. Публикувано изображение

ей сега... Публикувано изображение

Колебаят се защото това е ВеСни... Имат Точка на Есенно Слънцестоене за миГХ и после............... :top secret::cant believe:

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 73,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това, според мене, е казано преносно, и не е казано буквално! С причти се изразява човек, когато или аудиенцията му не на ниво по интелект и духовност или трябва да се предпази от властта.

Очевидно е, че ако слагаш алкохол в устата си ще зависи както ще излиза от нея.

......както повечето неща от Иблията думите на Христос са или прииначени или изопачени. ;)

....моето мнение е, че Христос не е искал да каже това, за което намекваш- "яж пий и се весели на корем с каквото искаш". Това се нарича ВАКХАНАЛИЯ-ОРГИЯ.

Така, че библейската истина се разминава с Христовата. Аз НЕ СЕ ВОДЯ ПО ИБЛИЯТА за да следвам Исус Христос.

Матей 15:11

"Това, което влиза в устата, не осквернява човека; но това, което излиза от устата, то осквернява човека."

Ставаше въпрос за тези думи и не може и дума да става за символизъм, защото Исус малко след това е обеснил подробно какво е значението на тази притча "17 Не разбирате ли, че всичко що влиза в устата, минава в корема, и се изхвърля в захода?

18 А онова, което излиза из устата, произхожда от сърцето, и то осквернява човека.

19 Защото от сърцето произхождат зли помисли, убийства, прелюбодейства, блудства, кражби, лъжесвидетелства, хули.

20 Тия са нещата, които оскверняват човека; а да яде с немити ръце, това не го осквернява." Поводът за да каже Исус тези думи бил, че фарисеите обвинявали учениците му, че ядели с немити ръце.Очевидно става въпрос за хранене,приемане на храна ,а не на алкохол.

"Очевидно е, че ако слагаш алкохол в устата си ще зависи както ще излиза от нея."

Много съмнителен е този довод.Очевидно е, че ако слагаш камъни в устата си...най-малкото ще си счупиш зъбите,но пък камъните не са храна,нито пък алкохола.

Аз не знам дали думите на Исус ,записани в Матей 15:11, са променени или преиначени,но със сигурност знам, че са потвърдени,многократно, от неговите ученици.Темата за консумацията на месо е засегната и не би трябвало да има никакви съмнения.

1 Коринтяни 10:23 "Всичко е позволено, но не всичко е полезно; всичко е позволено, но не всичко е назидателно.

24 Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго.

25 Всичко, що се продава на месарницата, яжте без да изпитвате за него заради съвестта си;

26 защото "Господна е земята и всичко що има в нея".

27 Ако някой от невярващите ви покани на угощение, и вие желаете да отидете, яжте каквото сложат пред вас, без да изпитвате за него заради съвестта си.

28 Но, ако някой ви рече: Това е било принесено в жертва, не яжте, заради тогова, който ви е известил, и заради съвестта, -

29 съвест, казвам, не твоята, но на другия; (понеже, защо да се съди моята свобода от друга съвест?"

Римлани 14:21 Добре е да не ядеш месо, нито да пиеш вино, нито да сториш нещо, чрез което се спъва брат ти, [или се съблазнява, или изнемощява].

22 Вярата, която имаш за тия неща, имай я за себе си пред Бога. Блажен оня, който не осъжда себе си в това, което одобрява.

23 Но оня, който се съмнява, осъжда се ако яде, защото не яде от убеждение; а всичко, което не става от убеждение, е грях.

Римляни 14:3 "Който яде(става въпрос за месо), да не презира този, който не яде; и който не яде, да не осъжда този, който яде; защото Бог го е приел."

А какво правим ние?Оня дето ядял месо миришел,това не е ли слагане на бариери?Това е расизъм от чист вид,само че не е по принцип цвят на кожата.Оня дето ядял месо бил невежа или не е на моето божествено ниво...Единствената препоръка, която е отправена към християните е да не се яде кръв или животно с кръвта му.E, и това не се спазва,camarero сигурно знае за morcilla ,ама както и да е.

Вчера даваха едно филмче за бушмените в Южна Африка,ми те нямат никакъв избор.Какво-те да умират от глад ли?Просто друга храна там няма.А ескимосите?

Редактирано от arenas (преглед на промените)

• Автор

Всичко, което пишеш е жалък абсурд и лицемерие, което идва от игнорантност и от фанатизъм. ;)

....самият факт, че ядеш месо ЗНАЧИ ЧЕ СИ УБИЛ ВЕЧЕ!

....за какви "мисли за 'неубийства"' ми говориш, че щели да излизат от устата ти, след като си ял вече месо?

Ми това се нарича лицемерие. ЦЕЛИЯТ "ХРИСТИЯНСКИ СВЯТ" Е ПРОПИТ ОТ НЕГО ДНЕС, или по-скоро след 3 век след Христа!

А за демоничните религии 'ю-дерзиам' и 'салам 'не става въобще дума... ;)

Аз, ценя тази част от Иблията, къде се ПРЕКИТЕ ДУМИ на Христос, макар и че са му ги наголи и тях малко, но си личи КАКВО Е ИСКАЛ ДА КЕЖЕ.

разни 'послания на евреиски апостоли', минали през цензурата на Римската Имприя и Ватикана(Върти Кинта)са просто 'крап'.

..за отКРОВения демонизъм на дъртия завет-въобще не говоря... ;)

"Това, което влиза в устата, не осквернява човека; но това, което излиза от устата, то осквернява човека."

Ставаше въпрос за тези думи и не може и дума да става за символизъм, защото Исус малко след това е обеснил подробно какво е значението на тази притча "17 Не разбирате ли, че всичко що влиза в устата, минава в корема, и се изхвърля в захода?

18 А онова, което излиза из устата, произхожда от сърцето, и то осквернява човека.

19 Защото от сърцето произхождат зли помисли, убийства, прелюбодейства, блудства, кражби, лъжесвидетелства, хули.

20 Тия са нещата, които оскверняват човека; а да яде с немити ръце, това не го осквернява." Поводът за да каже Исус тези думи бил, че фарисеите обвинявали учениците му, че ядели с немити ръце.Очевидно става въпрос за хранене,приемане на храна ,а не на алкохол.

"Очевидно е, че ако слагаш алкохол в устата си ще зависи както ще излиза от нея."

Много съмнителен е този довод.Очевидно е, че ако слагаш камъни в устата си...най-малкото ще си счупиш зъбите,но пък камъните не са храна,нито пък алкохола.

Аз не знам дали думите на Исус ,записани в Матей 15:11, са променени или преиначени,но със сигурност знам, че са потвърдени,многократно, от неговите ученици.Темата за консумацията на месо е засегната и не би трябвало да има никакви съмнения.

1 Коринтяни 10:23 "Всичко е позволено, но не всичко е полезно; всичко е позволено, но не всичко е назидателно.

25 Всичко, що се продава на месарницата, яжте без да изпитвате за него заради съвестта си;

27 Ако някой от невярващите ви покани на угощение, и вие желаете да отидете, яжте каквото сложат пред вас, без да изпитвате за него заради съвестта си.

28 Но, ако някой ви рече: Това е било принесено в жертва, не яжте, заради тогова, който ви е известил, и заради съвестта, -

29 съвест, казвам, не твоята, но на другия; (понеже, защо да се съди моята свобода от друга съвест?"

Римлани 14:21 Добре е да не ядеш месо, нито да пиеш вино, нито да сториш нещо, чрез което се спъва брат ти, [или се съблазнява, или изнемощява].

22 Вярата, която имаш за тия неща, имай я за себе си пред Бога. Блажен оня, който не осъжда себе си в това, което одобрява.

23 Но оня, който се съмнява, осъжда се ако яде, защото не яде от убеждение; а всичко, което не става от убеждение, е грях.

Римляни 14:3 "Който яде(става въпрос за месо), да не презира този, който не яде; и който не яде, да не осъжда този, който яде; защото Бог го е приел."

А какво правим ние?Оня дето ядял месо миришел,това не е ли слагане на бариери?Това е расизъм от чист вид,само че не е по принцип цвят на кожата.Оня дето ядял месо бил невежа или не е на моето божествено ниво...Единствената препоръка, която е отправена към християните е да не се яде кръв или животно с кръвта му.E, и това не се спазва,camarero сигурно знае за morcilla ,ама както и да е.

Вчера даваха едно филмче за бушмените в Южна Африка,ми те нямат никакъв избор.Какво-те да умират от глад ли?Просто друга храна там няма.А ескимосите?

На библиописците явно им е било сладко, U.Ra, и не само, и не само... Публикувано изображение

....самият факт, че ядеш месо ЗНАЧИ ЧЕ СИ УБИЛ ВЕЧЕ!

Не съвсем, но почти.

"Иблия" ;)

• Автор

Ти сам си си отговорил на въпросът дали учениците на Христос. са проповядвали месоядство или не. Публикувано изображение (червеното в цитатите ти по-долу).

....иначе -ДА ЦЯЛАТА ИБЛИЯ Е противоречива по 2 основни причини:

1) Римската ЮДЕЙСКА или чандалска религия. "ХРИСТИЯНСТВО', извращение на Учението на Христос. Римляните са се нагодили към семитите да колят и бесят и 'ползват Земята', като 'манна небесна';

2)самите ученици на Христос са били НИЗШИ ДУХОМ и ИНТЕЛЕКТ.

Христос многократно го е повтарял това-че юдеиското светоусешане е демонично и низша класа по духовност(да не говорим за интелект!).

Разбира се, че преди да спреш да убиваш, КАТО ЦЯЛО, първо спираш да убиваш хора, а после- животни и после- растения.

Но да спреш до "убийството САМО на хора"- ти си НЕСЪВЪРШЕН. Такива СА ОСОБЕНО ОПАСНИ, КОГАТО ПРОПОВЯДВАТ 'БОЖИЕТО ЦАРСТВО', 'БОЖИИ ЗАКОНИ', т.нат... ;)

Самият факт, че абрахамците са УБИВАЛИ първо хора говори(дори сред своите, не сред далчени дори само!), че АПРИОРИ СА НИСКА КЛАСА ДУХОВНОСТ- и историческите проучвания сочат, че са произлезли от ИЗВЪНКАСТОВАТА КЛАСА "ЧАНДАЛА" на ведическата държава.

така, че учениците на Христос пак ще ги влече към кръвта и плътта...много ясно...

"Please, Jesus, protect me from Your followers" е репликата в една карикатура в това клипче към края му:

http://www.youtube.com/watch?v=9DNemoda3nU...re=channel_page

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

И ето ви друг вид дискриминация: веджитата се смятат за по-висши от месоядните

много мъка има по тая земя..

• Автор

И ето ви друг вид дискриминация: веджитата се смятат за по-висши от месоядните

много мъка има по тая земя..

Ако убиваш за "висш" ли се имам-ваш?... :eek:

НЕМЕСОЯДСТВОТО-необходимо,но-недостатъчно за Божественост

Аз ще си ям месото, вие си пасете тревата! :eek: Обичам месо и не се отказвам от него, полезно е! :lol6:
  • Автор

Аз ще си ям месото, вие си пасете тревата! :lol6: Обичам месо и не се отказвам от него, полезно е! ;)

Вече ми се издигаш в очите със втори Шедьовър:Chef' d'Ouevres. Да извикам Помощник -готвача/Sous-Chef да ти спретне един Beef-Steak със Hollandaise sаuce?.. ;)

На какво ли не е способна ЛюбоФФта? :eek: . . Ще те изям от любов накрая! :lol6:

За СУРОВОЯДСТВОТО някой ще каже ли нещо.

До колкото знам се практикува в някои секти

Аз по принцип много подкрепям вегетарианците, обаче сега искам да ви покажа едно много интересна и изключително важна статия и смятам, че всеки, пишещ тук трябва да я прочете:

http://www.lekar.bg/news-45/info-2035/%D0%...B2%D0%B0%D1%82/

Ще ви цитирам само една малка част от статията. Останалото ще го прочетете сами.

"Зациклилите на здравословен начин на живот често стават заложници на най-невъзможните и несъстоятелни до глупост методи за “излекуване” и не на последно място - някои от тях попадат в секти.

В основата са комплексът на неудачника и чувството на вина

Орторексията е психично разстройство, вариант на обсесивнофобичния синдром. И както всяка една натрапчивост, тя възниква от съвсем всекидневни, обикновени и правилни неща, но доведени до абсурд."

• Автор

За СУРОВОЯДСТВОТО някой ще каже ли нещо.

До колкото знам се практикува в някои секти

Позволи ми аз, Али! Аз искам думАта! :)

Тази секта коя е, според тебе?.. :angry:

http://www.amnation.com/vfr/Arabs%20waving...%20Ramallah.jpg

От ТОЗИ сайт! :wow:

Виж тука разни-заразни 'секти' други, пък, протестират срещу про-дажбата и употребата на всякакво месо-дали сурово или под термо-обработка. :)

http://farm3.static.flickr.com/2081/179858..._99617e6852.jpg

....ма това е възможно само в т.нар. западни "невернически" демокрации, нали разбираш?-Без шария закони.... Публикувано изображение

Иначе ще те превърнат в модела на протеста си, ако си под шария-законите... :P

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Ти сам си си отговорил на въпросът дали учениците на Христос. са проповядвали месоядство или не. Публикувано изображение (червеното в цитатите ти по-долу).

....иначе -ДА ЦЯЛАТА ИБЛИЯ Е противоречива по 2 основни причини:

1) Римската ЮДЕЙСКА или чандалска религия. "ХРИСТИЯНСТВО', извращение на Учението на Христос. Римляните са се нагодили към семитите да колят и бесят и 'ползват Земята', като 'манна небесна';

2)самите ученици на Христос са били НИЗШИ ДУХОМ и ИНТЕЛЕКТ.

Христос многократно го е повтарял това-че юдеиското светоусешане е демонично и низша класа по духовност(да не говорим за интелект!).

Разбира се, че преди да спреш да убиваш, КАТО ЦЯЛО, първо спираш да убиваш хора, а после- животни и после- растения.

Но да спреш до "убийството САМО на хора"- ти си НЕСЪВЪРШЕН. Такива СА ОСОБЕНО ОПАСНИ, КОГАТО ПРОПОВЯДВАТ 'БОЖИЕТО ЦАРСТВО', 'БОЖИИ ЗАКОНИ', т.нат... :rolleyes:

Самият факт, че абрахамците са УБИВАЛИ първо хора говори(дори сред своите, не сред далчени дори само!), че АПРИОРИ СА НИСКА КЛАСА ДУХОВНОСТ- и историческите проучвания сочат, че са произлезли от ИЗВЪНКАСТОВАТА КЛАСА "ЧАНДАЛА" на ведическата държава.

така, че учениците на Христос пак ще ги влече към кръвта и плътта...много ясно...

"Please, Jesus, protect me from Your followers" е репликата в една карикатура в това клипче към края му:

http://www.youtube.com/watch?v=9DNemoda3nU...re=channel_page

Християнството не проповядва нито месоядство,нито немесоядство!Текстовете в червено и черно го показват и от това по-ясно няма.

Цялата Библия е протеворечива в твойте очи,U.Ra, и сигурно си имаш някакви основания да твърдиш подобно нещо,но пък е единна в едно нещо,уверявам те! Истинска проява на лицемерие е едни хора да сочат с пръст други хора и да се мислят за нещо повече от другите само защото не ядяли месо.

Аз, ценя тази част от Иблията, къде се ПРЕКИТЕ ДУМИ на Христос, макар и че са му ги наголи и тях малко, но си личи КАКВО Е ИСКАЛ ДА КЕЖЕ.

Ти ли?И какъв е критерия?Има мноого като тебе,дето се взират в един текст и казват ,че това е истината...Айде не се слагай и ти в общия кюп,ти си различен,съвършен!

Такива СА ОСОБЕНО ОПАСНИ, КОГАТО ПРОПОВЯДВАТ 'БОЖИЕТО ЦАРСТВО', 'БОЖИИ ЗАКОНИ', т.нат... :rolleyes:

Аз пък мисля, че расизма(във всичките му форми) е опасен.Разделението между хората също.
  • Автор

Християнството не проповядва нито месоядство,нито немесоядство!Текстовете в червено и черно го показват и от това по-ясно няма.

Цялата Библия е протеворечива в твойте очи,U.Ra, и сигурно си имаш някакви основания да твърдиш подобно нещо,но пък е единна в едно нещо,уверявам те! Истинска проява на лицемерие е едни хора да сочат с пръст други хора и да се мислят за нещо повече от другите само защото не ядяли месо.

Ти ли?И какъв е критерия?Има мноого като тебе,дето се взират в един текст и казват ,че това е истината...Айде не се слагай и ти в общия кюп,ти си различен,съвършен!

Аз пък мисля, че расизма(във всичките му форми) е опасен.Разделението между хората също.

Нека почнем от термини, които са въведени в Християнския свят(уж Индо-Европейски) от семити.

Що е "Раса"?... Мисля, че теософските общества на 19 век, но после ИЗМАНИПУЛИРАНИ от масоните, които са неевреи, но 'евреи по вяра', а евреите са част от семитския абрахамизъм, който е част от дравиския култ към "плодовитостта-смъртността(Шива/шакти на хексаграмата без точка в центъра)

Според Шримад Бхагаватам 'раса' е "отншението между 'Парам-атма' и 'джива-атма', т.е Свръх-душата в лицето на Кришна и индивидуалната душа в лицето на конзорта Му-Радха.

Аз не виждам да има нещо общо с кръвородственото значение на думата 'раса' в семитския свят? ... Но по друг начин семитите не могат да гледат на света, тъй като за хят той е като на 'манна небесна' само, че на Земята. Публикувано изображение

"Дискриминирането" е в основата на РАЗБИРАНЕТО НА БОГА. Дискриминиране на концепции. Но как да гледам аз на циганска душа, която в главата му има само секс и ядене?... Ако за момент се освободиш от прословутото християнско лицемерие(наследено от фарисеите), ще забележиш, че ти също не одобряваш това и се дистанцираш от него. Но понеже заблудите са се наслоили като пластове боя -ти пречат да видиш това в себе си.

Разбира се, че Иблията не е "албум на Пинк Флойд" да се слуша от началото до края. ;) Самото нагаждане е толкова очеизвадно за този, който е запознат С ДРУГИ КУЛТУРИ И РЕЛИГИОЗНИ СХЕМИ, че веднага открива грешките на списвачите(не- на Христос!), по подобие на учител, който проверява с червен химикал контролно на първолаци. Публикувано изображение

А тези грешки са както от първоначално невежество, така и на фалшиво его в корекцията им в последствие, тъй като ще лъсне НЕАВТЕНТИЧНОСТТА и следователно-плагитастването на християнските автори на б'Иблията.

Предполагам, че си участвал в дискусии "Противоречия в б'Иблията"?... Ако не -си запознат за КРЕЩЯЩИТЕ такива? :rolleyes: ... Интресуваш ли се аз какво знам по проблематиката?... Публикувано изображение

Ехоооооооо Казах, че тази статия е важна! Прочетохте ли я?

Аз по принцип много подкрепям вегетарианците, обаче сега искам да ви покажа едно много интересна и изключително важна статия и смятам, че всеки, пишещ тук трябва да я прочете:

http://www.lekar.bg/news-45/info-2035/%D0%...B2%D0%B0%D1%82/

Ще ви цитирам само една малка част от статията. Останалото ще го прочетете сами.

"Зациклилите на здравословен начин на живот често стават заложници на най-невъзможните и несъстоятелни до глупост методи за “излекуване” и не на последно място - някои от тях попадат в секти.

В основата са комплексът на неудачника и чувството на вина

Орторексията е психично разстройство, вариант на обсесивнофобичния синдром. И както всяка една натрапчивост, тя възниква от съвсем всекидневни, обикновени и правилни неща, но доведени до абсурд."

"Дискриминирането" е в основата на РАЗБИРАНЕТО НА БОГА. Дискриминиране на концепции. Но как да гледам аз на циганска душа, която в главата му има само секс и ядене?... Ако за момент се освободиш от прословутото християнско лицемерие(наследено от фарисеите), ще забележиш, че ти също не одобряваш това и се дистанцираш от него. Но понеже заблудите са се наслоили като пластове боя -ти пречат да видиш това в себе си.

Всички войни и всички убийства(дори и на животни) са за 'секс и ядене', не мислиш ли?

А как гледаш на Александър Македонски,на Наполеон?

Как се нарича онзи, който гледа отвисоко на другия и се мисли за нещо по-по-най?

10 Двама души възлязоха в храма да се помолят, единият фарисей, а другият бирник.

11 Фарисеят, като се изправи, молеше се в себе си така: Боже, благодаря Ти, че не съм като другите човеци, грабители, неправедни, прелюбодейци и особено не като тоя бирник.

12 Постя дваж в седмицата, давам десетък от всичко що придобия.

13 А бирникът като стоеше издалеч, не щеше нито очите си да подигне към небето, но удряше се в гърди и казваше: Боже бъди милостив към мене грешника.

14 Казвам ви, че този слезе у дома си оправдан, а не онзи; защото всеки, който възвишава себе си, ще се смири, а който смирява себе си, ще се възвиси.

Разбира се, че Иблията не е "албум на Пинк Флойд" да се слуша от началото до края. ;) Самото нагаждане е толкова очеизвадно за този, който е запознат С ДРУГИ КУЛТУРИ И РЕЛИГИОЗНИ СХЕМИ, че веднага открива грешките на списвачите(не- на Христос!), по подобие на учител, който проверява с червен химикал контролно на първолаци. Публикувано изображение

А тези грешки са както от първоначално невежество, така и на фалшиво его в корекцията им в последствие, тъй като ще лъсне НЕАВТЕНТИЧНОСТТА и следователно-плагитастването на християнските автори на б'Иблията.

Предполагам, че си участвал в дискусии "Противоречия в б'Иблията"?... Ако не -си запознат за КРЕЩЯЩИТЕ такива? :P ... Интресуваш ли се аз какво знам по проблематиката?... Публикувано изображение

Да, имал съм някои разногласия,включително и с тебе, макар че споренето не е било целта ми.Ако имаш нещо да казваш-давай!
  • Автор

Всички войни и всички убийства(дори и на животни) са за 'секс и ядене', не мислиш ли?

А как гледаш на Александър Македонски,на Наполеон?

Как се нарича онзи, който гледа отвисоко на другия и се мисли за нещо по-по-най?

10 Двама души възлязоха в храма да се помолят, единият фарисей, а другият бирник.

11 Фарисеят, като се изправи, молеше се в себе си така: Боже, благодаря Ти, че не съм като другите човеци, грабители, неправедни, прелюбодейци и особено не като тоя бирник.

12 Постя дваж в седмицата, давам десетък от всичко що придобия.

13 А бирникът като стоеше издалеч, не щеше нито очите си да подигне към небето, но удряше се в гърди и казваше: Боже бъди милостив към мене грешника.

14 Казвам ви, че този слезе у дома си оправдан, а не онзи; защото всеки, който възвишава себе си, ще се смири, а който смирява себе си, ще се възвиси.

Да, имал съм някои разногласия,включително и с тебе, макар че споренето не е било целта ми.Ако имаш нещо да казваш-давай!

какво значи "християняки пост" ? -'Неядене на месо няколко пъти в годината'?... :)

През останалите дни яде месо и ще му се наложи да се "моли на Господът си" точно по фарисейски?... :blink:

Същото нещо наблюдаваш в католическите църкви- мафиотът върши съзнателно престъпления и после ходи на църква да се изповядва?... Същото нещо е и програмата по американските канали- реклама на храни и следва хапчета за отслабване... Публикувано изображение

Когато ваишнавите се молят те се молят така "Господи, освободи ни от ИЛЮЗОРНАТА СИ МАТЕРИАЛНА енергия". Знаейки ТОЧНО за какво се молят(не за хлябът(и саламът) нас насУщний!) ваишнавите не им се налага да им издаваш заповеди "не кради", "не убивай", "не прави секс със кравата на ближния си, нито с осела му, нито с кокошката му", "не ближи кръвта на ягнето а -плътта му" и тем подобни чифутии, семитизми. ;)

Ти знаеш ли, че законодателството на САЩ е различно за всеки щат и си има небивли закони. Примерно в щата О-хУйо" има закон "забранено е да се лови риба в петък от 5 до 6 часа седнал на стол с червна шапка, с обърнат с лице към Мекка!"?... Публикувано изображение

Този модел на законодатеслтво е взет от еврейската. "Каб-ала-бала"! Публикувано изображение

Предполагам, че знаеш, че бройката закони 10 не е случайна, а е на Козирог(управляван от САТ.Урн, като самият издава заповеди, а не -препоръки), както и че са изплагиатствани от законникът на Хамурабби?... ;)

Ехоооооооо Казах, че тази статия е важна! Прочетохте ли я?

ДА ,даже си я сложих на фаворитите,мдаа!

Нека почнем от термини...

"Дискриминирането" е в основата на РАЗБИРАНЕТО НА БОГА. Дискриминиране на концепции.

Аз ти предлагам ,до почнеш от философията или тезата на "...Гита " после на "последния носител-преродения Кришна" и това което се продава ,като книжле по улиците на големите градове!

Без да сравняваш с католици,мюслита ,иблии курани и т.н.

и без да ходим до сатурн,юпитер и др. галактики ,

Изложи концепцията,това дето е написано и това дето се прави реално в комуните и после ще сравняваме !

Въпроса беше кое е нещото в плюс ,което прави Божесвен някой,не само постното ядене!

Преди време четох в един учебник по Анатомия и физиология, че крайното вегетариансто (никакви животински продукти), прилагано при децата и подрастващите може да доведе до забавяне на физическото им развитие и до умствено изоставане. Това за забавянето на физическото развитие май го четох и на други места. Ти U.Ra, май си краен вегетарианец, защото не ядеш и яйца, нали? И гъби е забранил Кришна. В гъбите има много белтъчини, които са нужни на вегетарианците. А мляко пиеш ли или поне кисело мляко, нищо че киселото мляко в магазините не е истинско. Някакви животински продукти употребяваш ли изобщо?

• Автор

ДА ,даже си я сложих на фаворитите,мдаа!

Аз ти предлагам ,до почнеш от философията или тезата на "...Гита " после на "последния носител-преродения Кришна" и това което се продава ,като книжле по улиците на големите градове!

Без да сравняваш с католици,мюслита ,иблии курани и т.н.

и без да ходим до сатурн,юпитер и др. галактики ,

Изложи концепцията,това дето е написано и това дето се прави реално в комуните и после ще сравняваме !

Въпроса беше кое е нещото в плюс ,което прави Божесвен някой,не само постното ядене!

хайде да разсъдим КОЕ БОЖЕСТВЕНОТО у нас?.. Публикувано изображение

Божественото е НЕМАТЕРИАЛНАТА ДУША!

Но примитивността на мисленето("мюсли-мислене") прави шорт-кът щом е така- значи трябва да унищожавам. Публикувано изображение

Това се нарича НИХИЛИЗЪМ.

Единствено Бог има право да отнема биологичен живот, тъй като знае ЗА КАКВО ГО ПРАВИ. :)

"Уличните литератУри" са за У-личниците, не -за ОТЛИЧНИТЕ. За Отличнкът 'какво влиза-какво излиза' има един контекст, но за уличниците "какво влиза-какво излаза"-очевидно е друг?..

....така, че "комунистческо разбиране на Христос" не може да се състои- някои ще му ядаът месата и сърбата кръвта, други ще знаят какво да НЕ правят.

Но за тебе нещата за месоядството не са изяснени, тъй като ти ходип в магазина да си купуваш месо и все четеш римо-католическите извинения: "Извнявай овченце, че ти извадиш оченце, ма искам да си напълня коремче". Публикувано изображение

Много, мнооооогоо прими.... точно като абрахамския свят, брате! :blink:

Преди време четох в един учебник по Анатомия и физиология, че крайното вегетариансто (никакви животински продукти), прилагано при децата и подрастващите може да доведе до забавяне на физическото им развитие и до умствено изоставане. Това за забавянето на физическото развитие май го четох и на други места.

Едни братовчеди са последователи на Бялото братство и дъщеричката им е бледа и вяла,изгглежда по-малка от възрастта си,горкото :цяло лято само кълцани зелении Публикувано изображение ще го убият детето,не знам ще бъде ли нормална жена един ден..

Сетих се,че Дъновистите практикуват суровоядство:

накиснато във вода жито се яде в продължение на 10 дена,като се започва по пълнолуние

освен жито са позволени 3 ореха и една ябълка на ден

имаше и някакъв ритуал със закопаването на остатъка от житото,но съм го забравила.

През тези десет дена тялото и душата се пречистват,така твърдят

хайде да разсъдим КОЕ БОЖЕСТВЕНОТО у нас?.. Публикувано изображение

Много, мнооооогоо прими.... точно като абрахамския свят, брате! :question:

OK,брадърски

не ти се говори за кришна!

На тебе ти се говори за "абрахамцкия свят" а пък аз ще ти говоря за кришна !

Първо да те питам какво се е случило през 7464г от сътворението на света?

Малко цитати ,да не се забравя!

-"Всички, които са идвали преди Мене, са крадци и разбойници; но овцете ги не послушаха" (Ин. 10:8).

-"Защото много ще дойдат в Мое име, говорейки: Аз съм Христос, и ще прелъстят мнозина… Тогава, ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или там е - Не вярвайте;" (Мат. 24:5,23).

-"Аз съм пътят и истината, и животът; никой не дохожда при Отца освен чрез Мене" (Иоан 14:6).

Значи Прабхупада е трябвало по-внимателно да прочете Библията, преди да твърди, че Иисус никога не е говорил, че е единственият представител на Бога!

Прабхупада казва:

" всички ние сме предназначени да удовлетворяваме Кришна, който не се интересува нито от нашите праведни, нито от греховните ни постъпки и комуто е нужно само служение с любов и нищо повече, тъй като встъпването във висшите селения се обезпечава с предано служение в замяна на предаността на Кришна."

Тука е интересно спрямо кои греховни(праведни) ги брои-християнски,мюслюмански,юдейски или сатуриянски ?

За месото ти казах,ако помниш!

Пък за ограниченията после,хехехе ,че са мого интересни Публикувано изображение

П.п.тва подчертаното го сложи някъде или го заучи ,щото е базата за по нататъшните мисли или мюсли както казваш!

какво значи "християняки пост" ? -'Неядене на месо няколко пъти в годината'?... :rolleyes:

През останалите дни яде месо и ще му се наложи да се "моли на Господът си" точно по фарисейски?... ;)

Същото нещо наблюдаваш в католическите църкви- мафиотът върши съзнателно престъпления и после ходи на църква да се изповядва?... Същото нещо е и програмата по американските канали- реклама на храни и следва хапчета за отслабване... Публикувано изображение

Това че си видял лицемерието на католическата църква изобщо не променя нищо.Християнството не е учението нито на папата,нито пък на вселенския патриарх.Казано е че всеки ще си носи кръста,демек всеки е отговорен за постъпките си-сам за себе си.

Говорехме за месоядството,та какво е отношението на християните към него- нито "за" ,нито "против".Проблемите идват когато някой месояден започне да обвинява вегетарианеца за поведението му или обратното.А то ,поведението, или постъпките нямат нищо общо с храненето.Това дали месоядния е убиец?Донякъде,ама само донякъде и много мъничко бих приел ,защото убиването на животни за удоволствие е неприемливо.Убиването им по принуда за прехрана е допустимо,но това не ме прави убиец.Ами животните-хищници?Те убийци ли са?Нека сме малко по-умерени с квалификациите.

Ти имаш ли представа какво огромно количество животни (животинки,бедничките) убиваш всекидневно.Хранейки се ,дишайки, спейки постоянно в организма ти постъпват чужди организми ,което твоето тяло убива.Ракообразни,бактерии,вируси, дълъг е списъка...

Тъй като гледам в схемата която даваш си на нивото 'не убивам хора' това е и моето и на всеки един от нас.Какъв е извода-не си по-съвършен от нас,е, малко по-горделив, но ще ти го простим.
  • Автор

Ти май забравяш кой е държи и до ден днешен copy rights на Иблията и кой я редактирал? :rolleyes:

'Либерализиран ристенин' го играешиш, така ли?.. Публикувано изображение

Лошо нема, ма работа с либерализираните ристени е както ми пасва, а си нося кръста разпасан.. Публикувано изображение

Я виж първата ми публикация в блога ми е долу-горе в тази проблематика:

http://u-ra.blogspot.com/2008/05/blog-post.html

Това че си видял лицемерието на католическата църква изобщо не променя нищо.Християнството не е учението нито на папата,нито пък на вселенския патриарх.Казано е че всеки ще си носи кръста,демек всеки е отговорен за постъпките си-сам за себе си.

Говорехме за месоядството,та какво е отношението на християните към него- нито "за" ,нито "против".Проблемите идват когато някой месояден започне да обвинява вегетарианеца за поведението му или обратното.А то ,поведението, или постъпките нямат нищо общо с храненето.Това дали месоядния е убиец?Донякъде,ама само донякъде и много мъничко бих приел ,защото убиването на животни за удоволствие е неприемливо.Убиването им по принуда за прехрана е допустимо,но това не ме прави убиец.Ами животните-хищници?Те убийци ли са?Нека сме малко по-умерени с квалификациите.

Ти имаш ли представа какво огромно количество животни (животинки,бедничките) убиваш всекидневно.Хранейки се ,дишайки, спейки постоянно в организма ти постъпват чужди организми ,което твоето тяло убива.Ракообразни,бактерии,вируси, дълъг е списъка...Тъй като гледам в схемата която даваш си на нивото 'не убивам хора' това е и моето и на всеки един от нас.Какъв е извода-не си по-съвършен от нас,е, малко по-горделив, но ще ти го простим.

Я виж първата ми публикация в блога ми е долу-горе в тази проблематика:

цитат:

Истината е, че римската религия "ристенство" е КОНСПИРАТИВНА РЕЛИГИЯ. Как е станала конспирацията на римляни с йудеи? Римляните са имали огромен проблем с демоничните евреи, които вечно чакат еврейския месия да ги направи царе на Земята и да експлоатират другите народи и материални богатства на Земята. За това евреите нагаждат древните писания, които НАИСТИНА касаят Бога, а евреите им придават ЧИСТО МАТЕРИАЛНО ИЗРАЖЕНИЕ-тука на Земята!

Това ,ако си го писал ти -е много слабо,бих казал елементарно и доста улично(имам предвид за продажба на улицата)

"И врагове на човека са неговите домашни. Който обича баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене; и който обича син или дъщеря повече от Мене, не е достоен за Мене" (Мат. 10:36-37).

Тия от copy rights са забравили този текст ,който се използва много удобно от Прабхупада!

Той май доста е променил писанките на "ведите"и последните части преведоха ли ги или ...?

Най интересното е ,че е разменил местата на вишна с кришна или обратно беше?

А не се разпасвай мого!хехехехе а какво е казал Прабхупада за понятието "гей"

то по негово време май не бяха с туй название а ? Публикувано изображение;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.