Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немесоядството - необходимо, но недостатъчно за божественост

Featured Replies

U-Ra, ти не отговаряш на моите култове за съвършенство. Това е цитат от твоя профил: "Много примитивно обаче-тази ислямска пропаганда, с това евтино лицемерие е на много ниско ниво. Как може да дава съвет един първокласник на един вишист? Аз съм ВаИшнава, ти си МуСуЛ-манка?.. А? ...;-)" Така е , защото в култовете ми за съвършенство са залегнали следните думи Христови: ....... 9:35"Който иска да бъде пръв ще бъде последен и на всички служител" 9І36Тогава взе едно детенце и го постави посред тях; и като го прегърна рече им: 9:37 Който приеме едно от тези дечица в Мое име, и мене приема; и който приеме Мене, приема не Мене, но Този, който ме е пратил. ......... От моя гледна точка поставяш идеали, на които хората не отговарят и не търсиш ценното и общото, което е у тях. Това е все едно да задушаваш някого с изискванията си. А аз не отговарям на "дъновист" по критериите за вегетарианството. Защото ям месо. Даже съм постнал линк къде съм го споделил в "техния" форум.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 71,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

U-Ra, ти не отговаряш на моите култове за съвършенство. Това е цитат от твоя профил:

"Много примитивно обаче-тази ислямска пропаганда, с това евтино лицемерие е на много ниско ниво. Как може да дава съвет един първокласник на един вишист? Аз съм ВаИшнава, ти си МуСуЛ-манка?.. А? ...;-)"

Така е , защото в култовете ми за съвършенство са залегнали следните думи Христови:

.......

9:35"Който иска да бъде пръв ще бъде последен и на всички служител"

9І36Тогава взе едно детенце и го постави посред тях; и като го прегърна рече им:

9:37 Който приеме едно от тези дечица в Мое име, и мене приема; и който приеме Мене, приема не Мене, но Този, който ме е пратил.

.........

От моя гледна точка поставяш идеали, на които хората не отговарят и не търсиш ценното и общото, което е у тях. Това е все едно да задушаваш някого с изискванията си.

А аз не отговарям на "дъновист" по критериите за вегетарианството. Защото ям месо. Даже съм постнал линк къде съм го споделил в "техния" форум.

Защо така ,братко ?

И той се казва Румен,като твоя добър приятел ,дето само му се обясняваш./в един друг форум/

От моя гледна точка ,всички пишещи в тоя раздел правим абсолютно същото.Отстрани сигурно е много смешно?

А за яденето ня месо не се притеснявай,голяма част от дъновистите също го папкат.По всичко останало отговаряш ха критериите... Публикувано изображение

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Дъновистите имат една основна слабост - главата. Вегетарианството, което те правят, е показно. Същото като готовите им молитвички и формулки. Истинската вяра е съвсем друго нещо. Тя не е рецитиране. Както истинското вегетарианство не е нехранене с месо. Последното е просто диета.

• Автор

От моя гледна точка поставяш идеали, на които хората не отговарят и не търсиш ценното и общото, което е у тях. Това е все едно да задушаваш някого с изискванията си.

Е, това за 'изискванията' май, че е доста чувствителна тема не само за Овен и Асендент Овен, но и за хората живели по времето на абрахамския ЦОЦИ-ализъм(дето много цоцат).

За разлика от 'несектантските' култове(официални и държавно-етнически религии)други, дето същите наричат уж с обидната дума 'секта'(сякаш държавната религия не се е пръкнала от един и приближените му ? :) )ВСИЧКО Е ДОБРОВОЛНО. Ако искаш членуваш вътре, ако искаш-НЕ. Никой няма да те нарече 'правоверник' или 'богоизнран' ИЛИ ЩЕ ТЕ ЗАМЕРЯ С КАМЪК или ЩЕ ТЕ ТРИМИРА И ТРАНЖИРА за различието ти. ;)

....май проблемът на Балканите е че освен, че са примитивни в изискванията си от живота(дай им храна и подслон и да удрят гюбеци!)са и доста 'претенциозни' в това да НЕ срещат на пътя си други с различни от тях разбирания?... ;) Това нещо е наследено от абрахамските ЦИГАНСКИ религии от Близия изток.

Подписвам се с двете ръце, че това са религии за цигани. ;)

Мога ли аз да проповядвам идели за човешкото братство с ИЗМИСЛЕН БОГ?..

Ми нали започват и самите човеци да си измислят и добавят-МЕСОЯДСТВОТО е типичен пример! ;)

Хората, които ядат месо се имат за 'човеци' Публикувано изображение , че и дори се презастраховат, че "Бог така им наредил'?...

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Защо така ,братко ?

И той се казва Румен,като твоя добър приятел ,дето само му се обясняваш./в един друг форум/

От моя гледна точка ,всички пишещи в тоя раздел правим абсолютно същото.Отстрани сигурно е много смешно?

А за яденето ня месо не се притеснявай,голяма част от дъновистите също го папкат.По всичко останало отговаряш ха критериите... Публикувано изображение

Да, обяснявам му се като на този Румен тук:

http://www.izvorite.com/smf/index.php?PHPS...mp;topic=1283.0

Но това, че имам култове за съвършенство е нещо съвсем нормално. Но на тях не отговаря нито един от вас. Нито пък аз. И затова ви "приемам" такива, "каквито сте". Но ако ви виждам като касапи, може същото да ми е присъщо. Човек вярва на това, което му е близко до акъла и което е способен сам да направи.

Да, обяснявам му се като на този Румен тук:

http://www.izvorite.com/smf/index.php?PHPS...mp;topic=1283.0

Но това, че имам култове за съвършенство е нещо съвсем нормално. Но на тях не отговаря нито един от вас. Нито пък аз. И затова ви "приемам" такива, "каквито сте". Но ако ви виждам като касапи, може същото да ми е присъщо. Човек вярва на това, което му е близко до акъла и което е способен сам да направи.

А не си ли се замислял, че няма съвършени хора и твоето търсене на съвършенството е безсмислено и глупаво?! Глупаво е да го търсиш именно, защото е безсмислено да търсиш нещо, което не съществува..

• Автор

А не си ли се замислял, че няма съвършени хора и твоето търсене на съвършенството е безсмислено и глупаво?! Глупаво е да го търсиш именно, защото е безсмислено да търсиш нещо, което не съществува..

Eй, голяма беля си! Публикувано изображение Ти стискаш за двама скорпита заедно, бе! 'ногу яки! Публикувано изображение

Ей ти Личната ми карта, по-долу:

Скорпи бачка или хирург и зъболекар или ЧАСТЕН ДЕТЕКТИВ. Последното е хита ти. :speak:

Публикувано изображение

Eй, голяма беля си! Публикувано изображение Ти стискаш за двама скорпита заедно, бе! 'ногу яки! Публикувано изображение

Ей ти Личната ми карта, по-долу:

Скорпи бачка или хирург и зъболекар или ЧАСТЕН ДЕТЕКТИВ. Последното е хита ти. :speak:

Публикувано изображение

Аз ти я знам личната карта, ама исках някоя по-скорошна твоя снимка! Публикувано изображение

По въпроса за месоядството и духовното издигане - не знам дали и доколко съдейства за духовното издигане. Може и да помага, но определено не е основното средство за постигане на целта!

• Автор

Аз ти я знам личната карта, ама исках някоя по-скорошна твоя снимка! Публикувано изображение

По въпроса за месоядството и духовното издигане - не знам дали и доколко съдейства за духовното издигане. Може и да помага, но определено не е основното средство за постигане на целта!

сега ти времето да пробваш, а не да се чудиш. нали знаеш оня лаф, че един посоянно се молел на Господ да спечели от тотото, но оня му казал "Пусни един фиш, де"!. Публикувано изображение

сега ти времето да пробваш, а не да се чудиш. нали знаеш оня лаф, че един посоянно се молел на Господ да спечели от тотото, но оня му казал "Пусни един фиш, де"!. Публикувано изображение

Това не го разбрах. Публикувано изображение За какво се отнася?

Култовете за съвършенство са една "недостъчност за Божественост".

У.Ра може да аватара на Кришна. За какво са ми неговите представи за съвършенство?

• Автор

Култовете за съвършенство са една "недостъчност за Божественост".

У.Ра може да аватара на Кришна. За какво са ми неговите представи за съвършенство?

....за да не изпадаш в майа(илюзия)... но този , който иска да се омайва му се дава това право и възможност. :wow:

....за да не изпадаш в майа(илюзия)... но този , който иска да се омайва му се дава това право и възможност. :rolleyes:

Ми Кришна, радвам се, че те познавам и ми се изяви.

Maat, ти си добро момиче. Но не си в час със личната ми мотивация. За нищо не те насилвам. Ако на коремчето ти му е добре можеш да ядеш фъстъчки и варен компир. Ако от месото страдаш и образуваш болезнени газове можеш да го прекратиш, когато си поискаш.

Колкото за сектите, никъде не те вкарвам. Просто ми се стори, че този път "пееш" с Дънов в един глас. Представих си ви на сцената дует.

Не - не съм в час за теб. Само миг ми трябва. Ти си добро момче, но ако ме караш да пея фалшиво, за да бъда в дуети, мога целия да те изям и на коремчето ми пак нищо няма да му има.

Има един проблем, обаче - горчивото не ми е любим вкус. ;)

Не - не съм в час за теб. Само миг ми трябва. Ти си добро момче, но ако ме караш да пея фалшиво, за да бъда в дуети, мога целия да те изям и на коремчето ми пак нищо няма да му има.

Има един проблем, обаче - горчивото не ми е любим вкус. ;)

Значи, веднъж една канибалка яла от едим мъж. И през цялото време си мислела: "Я колко си бил сладък... Трябваше само да те оближа."

Значи, веднъж една канибалка яла от едим мъж. И през цялото време си мислела: "Я колко си бил сладък... Трябваше само да те оближа."

Отново имаш странни източници на информация.Само при канибалите мъжете надживяват по-често жените си.Защото обичат да си ги хапват....Ритуално ,може би?Не канибалите се ограничаваме само с облизването! :angry:

Отново имаш странни източници на информация.Само при канибалите мъжете надживяват по-често жените си.Защото обичат да си ги хапват....Ритуално ,може би?Не канибалите се ограничаваме само с облизването! :)

Не! Канибалите изяждат жените си едва, след като те умрат.

Не! Канибалите изяждат жените си едва, след като те умрат.

Е ,да съм казал нещо друго?Обикновено жените на канибалите умират от удар.Като малък обичах да чета за новозеландските маори. Публикувано изображение

Отново имаш странни източници на информация.Само при канибалите мъжете надживяват по-често жените си.Защото обичат да си ги хапват....Ритуално ,може би?Не канибалите се ограничаваме само с облизването! :)

Значи, в племето на людоедите, вожда решил да угои пленниците си, но за това трябвало да ги скопи:

-Ти какво работиш?

-Дървар.

-С трион.

-Ти?

-касапин.

-Със сатър.

А бай Ганьо бил сладоледжия.

Значи, в племето на людоедите, вожда решил да угои пленниците си, но за това трябвало да ги скопи:

-Ти какво работиш?

-Дървар.

-С трион.

-Ти?

-касапин.

-Със сатър.

А бай Ганьо бил сладоледжия.

Публикувано изображение И?

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Публикувано изображение И?

Не знам ,така внезапно всичко свършва. И аз се чудех защо.

Ммммммммммммммммммм, как се наядох преди малкооо - постно! ;) Доста добре си похапнах. Сега ми трябва само един голям, вкусен и засищащ кекс с месо и ще съм супеееееееееерррррррррррррр!!!

U.Ra, ти откога не ядеш месо, от колко години? Или никога не си ял? А, крехкото агнешко от млади агънца не ти ли харесва? :rolleyes::clap::help:Публикувано изображение

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Ммммммммммммммммммм, как се наядох преди малкооо - постно! ;) Доста добре си похапнах. Сега ми трябва само един голям, вкусен и засищащ кекс с месо и ще съм супеееееееееерррррррррррррр!!!

U.Ra, ти откога не ядеш месо, от колко години? Или никога не си ял? А, крехкото агнешко от млади агънца не ти ли харесва? :):lol6::)Публикувано изображение

Много двусмислен пост.Предполагам е търсен ефект?

Хмммм,крехко агнешко,че и от млади агънца?Има ли агнешко от стари агънца? :P :P :PПубликувано изображение

• Автор

Хмммм,крехко агнешко,че и от млади агънца?Има ли агнешко от стари агънца? :P :P :PПубликувано изображение

Преди време сам достигна извода, че мюслитата често бъркат КУРбан на младо ягне с такъв на млад Янгелов. Въпрос на сила на киселиност и PH-factor в стомаха.. :beat::go ahead:;)

Хмммм,крехко агнешко,че и от млади агънца?Има ли агнешко от стари агънца? :rolleyes::):PПубликувано изображение

Има!

казват се шилита,хехехе

значи neo2311 ако знаеш къв съм майстор на печено агнешко или на курбан чорба!Само дето ми забраниха вече да ям месо!Ще отивам в кришната на постно,хехехе Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.