Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

БТК и Вивател са пълни кретени

Featured Replies

Инвалидния домашен е 1,80 с включени 160 минути.

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 78
  • Прегледи 24,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• бтк = бахти тъпата компания бтк = бахти тъкмо се кънектнах

• Добре, че 0800 100 прекъсва на 29-тата минута, иначе щеше да има смешни ситуации! Един колега снима с телефона (телефонът показва колко е чакал за връзка до момента) си 3 ПЪТИ ЗА ЕДИН ДЕН изчакване за

• Автор

Здравейте хора.Само да ви съобщя,че едва преди седмица моите "любимци" от Вивател си свършиха работата,за която писах последно(прехвърляне на картата на юрид.лице).След 1.5 месеца най-накрая успяха да направят това,което другите правят за около два астрономически часа.Както и да е...

На жалбата не са ми отговорили още(сигурно и няма да отговорят,де).

Вероятно няма да повярвате и ще си кажете "гледай го тоя какъв карък"-но все пак... отново трябва да им посещавам магазините,'щото акаунт мениджърката от бтк центъра е писала шефката ми като лице за контакт и сега от 123 нищо не искат да ми правят,като чуят моя глас(мъжки)...шефката-жена... въпреки че им дадох нотариално заверено пълномощно и въпреки,че и казах,....Не знам тези хора като си търсят/назначават персонал по какви критерии ги одобряват.

Засега оставям нещата така.Вероятно когато ми изтече договора за ADSL през пролетта ще спра и дом.тел. и техен интернет.Но още проклинам деня,в който реших да се откажа от Мтел и да отида в магазина на БТК.

Хайде живи и здрави бъдете и отново моя съвет -по-далече от Вивател

Здравейте,

Малко късно се включвам в темата но да си кажа и аз мнението.

Ползвам телефон от 8 9 години и съм бил на 3-те мобилни оператора на сметка, в Момента съм на мтел и вивател.

Нямал съм никакви сериозни проблеми с операторите.

Като обслужване мога да похвала МТЕЛ , работят доста бързо и с доста по малко дукоменти даже и по телефона може да си направиш всичко.

На голбул бях 1 2 години като цяло бях доволен но като излезна вивате несе замислих и си махнах картата.

Вивател проблема им е в облужването с клиенти. като се обадя на 123 чакам доста време зада ме свържат.

Както казахте за call centrovete има само 2 в България.

1.Плевен

2.Бургас

От към обхват моето наблюдение е че вече вивател има доста добро покритие е от части се губи когато пътувам и говоря но може да се преглътне като за 6лв имам 300 минути към всички от вивател.

Колегата от туби добре го каза че за всеки човек си има различен както план така и оператор в зависимост с кой най много говориш.

Здравейте,

Малко късно се включвам в темата но да си кажа и аз мнението.

Ползвам телефон от 8 9 години и съм бил на 3-те мобилни оператора на сметка, в Момента съм на мтел и вивател.

Нямал съм никакви сериозни проблеми с операторите.

Като обслужване мога да похвала МТЕЛ , работят доста бързо и с доста по малко дукоменти даже и по телефона може да си направиш всичко.

На голбул бях 1 2 години като цяло бях доволен но като излезна вивате несе замислих и си махнах картата.

Вивател проблема им е в облужването с клиенти. като се обадя на 123 чакам доста време зада ме свържат.

Както казахте за call centrovete има само 2 в България.

1.Плевен

2.Бургас

От към обхват моето наблюдение е че вече вивател има доста добро покритие е от части се губи когато пътувам и говоря но може да се преглътне като за 6лв имам 300 минути към всички от вивател.

Колегата от туби добре го каза че за всеки човек си има различен както план така и оператор в зависимост с кой най много говориш.

То значи почти всичко им е изнесено в Плевен.Като си пуснеш жалба и оттам ти пращат отговор.

• 2 седмици по-късно...

хмм бе незнам за вас ама аз /да чукна на дърво/ досега не съм имала чак такива проблеми с БТК и Вивател .... освен че преди няколко месеца като си включвах ADSL си почаках 10-ина дена ама здраве да е - преживях го biggrin.gif

иначе като си взех пакета обадих се на 0800 100 там една мацка ми вдигна веднага и се оправихме за десетина минути ...нета си бачка перфектно , доволна съм от вивателската карта имам си 100 минути в които се вписвам идеално :)

отделно имам карта на Мтел ... но те така са се научили че сметката ти всеки месец е еднаква biggrin.gif ...кво да ги правиш и тях ..ама аз вече избягвам да говоря от мтелския телефон освен за безплатните :gift:

Тарифирането на 30 секунди удря останалите оператори в земята.

Не ставай смешен, 5-10% в най-добрия случай е разликата.

За Глобул и Мтел не искам и да чуя ,ще ме ограничава до някакви си 5-10 човека,...

Е как така, нали с Глобул правеше повече минути? biggrin.gif

И по това, че операторите не вдигат решихте че Вивател не струват?

Когато имаш проблем и не можеш да се свържеш, а вивател нямат ел. поща, това си е сериозна причина да ги намразиш. Трудната връзка с 123 се обсъжда на всеки форум посветен на мобилните връзки.

Мтел и Глобул могат да си позволят по-високи лимити, защото парите ще си ги върнат от някой който се е набутал да ползва Прима (54ст/мин независимо дали си говорил 1 или 60 секунди пак си струва 54ст.) или bconnect - там поне е 47ст/мин.

А при вивател предплатената с 44ст/мин не им позволява по-голям кредитен лимит? А това че предплатените и на трите оператора предлагатт още един куп цени за минута разговор не знаеш ли?

Ще пиша за National 50 ....

Ако нямаш поне 3-ма познати на глобул с които да ги говориш тези 150 минути

...

150 не са малко, пък и да изговориш само 30 вече си далеч пред сребърната.

... няма смисъл да се минава на Глобул, защото

1. По-лошо качество на разговора

;)

Единственото съществено предимство на сребърната е интернета, за говорене не става.

ОПА на вивател ти е с 34ст/мин и пак се засичат разговорите на 30 секунди, човек.

Разговори под 30 секунди са 17ст, така че не ми ги пробутвай тия 5-10% :rolleyes:

Смешко, много трябва да ти се обяснява. За мен това е разликата, реалната разлика между 30м и 60 сек. отчитане. Смятал съм го за няколко месеца, от електронната фактура (не знам вивател предлага ли такова услуга :) ). Не смятам себе си за някакво изключение и предполагам за повечето хора е така.

А тия 34 ст/мин не знам защо ги споменаваш, има и по-евтини предплатени оферти.

Да смятам ли че по останалите ми възражения няма какво да кажеш?

Между другото, пропуснал съм една твоя издънка, освен ако няма някаква промяна от тази година. Не можеш да преминаваш към произволен план при вивател.

Или греша? Я ме опровергай и не разваляй доброто ми впечатление от тубите!

Изобщо не мога да разбера за какво говориш човек...

Кажи, кое точно искаш да ти опровергая, за да знам за какво да пиша.

Между другото, пропуснал съм една твоя издънка, освен ако няма някаква промяна от тази година. Не можеш да преминаваш към произволен план при вивател.

Или греша? Я ме опровергай и не разваляй доброто ми впечатление от тубите!

Това е бизнес ограничение, не техническо, сърди се ха белите якички!!!

Може да се преминава към по-висок план по време на договора и към произволен след изтичането му.

Може да се направи SIMпатия от карта на МТЕЛ и карта на Глобул принадлежащи на различни хора...

Могат да се правят и други неща.

Аз не съм се регнал тук, за да споря, а да излагам факти. Всеки приема това, което му е най-изгодно.

Това е бизнес ограничение, не техническо...

Разбира се, това си е политика на фирмата, но ако си достатъчно настоятелен и попаднеш на разбиращ служител, ограниченията се заобикаляха. Доколкото разбирам, според S-U-F-F-E-R, тези ограничения са махнати.

Момчето си е абсолютно право, stdask-също.Нека и аз да се включа, тъй като никой частен клиент не познава операторите по-добре от мен.Имам по няколко карти на всички оператори, под 550 лв сметка не плащам, отделно нашата фирма е M-Class клиент, и сме в челната петица на Варна по месечна сметка към Мтел, трябва да ви кажа, че откъм обслужване на клиенти-Мтел са магьосници!Една служителка ми се направи на важна, подадох жалба, оная си изпати почти моментално.На БТК ти крещи да ходиш на майната си, хем разговорите се записват-никакви последици от жалба...Заплаши ги с Комисия по търговията-казват ти да ходиш където поискаш.На БТК си е така, особено за интернета.Големите им техници и инженери ги правя на посмешище, когато има проблем.Казваш му, че нямаш ping @ dns, оня пак си го знае.Слагаш OpenDNS, оправя се, оня пак си знае неговото...Сега от една голяма варненска фирма ще подават жалба в Комисия по търговията (чудя се как авторът на темата не се е обърнал към тях все още), защото wireless връзката на БТК не работи, те настояват, че било от драйвърите на картата...Пробвахме същият лаптоп, човекът у тях си има безжичен на БТК-работи си...За нулевите познания и алчността, ниските заплати и процентите-машалла, бе, stdask, каза го с едно изречение, и ги разобличи!Познавам суперкадърни спецове, които ги съкратиха от БТК...Техните сегашни инжинери даже не са и инженери, изтъваха се от Центъра за обслужване.За плановете, че били стотици пъти по-добри, се смях с глас, почервенях, това може само аматьор да го каже.Покритието на Вивател в центъра на Варна се губи, дори в подлеза, до Катедралата, веднага прекъсва.За чакането си е така, с часове може, предимно на БТК AD$L подръжката.Когато Mtel първи предложат някой нов план, гръцките циганчета от Гладбул веднага копират, и не след дълго Мтел изкарват втори план, който ги посича.Все още не знам някъде да има 10-минутен разговор към всички в оператора, в това число и предплатените, за някакви си 19 стотинки общо, при некви мизерни 10лв такса.Тръгни да пътуваш с кола из БГ-кошмар...Да видиш как последен модел S-Klass спира, за да търсиш по-добро място за покритие...И Четирима яки излизат от нея...Нееее, повече няма да го допусна.От Глобул има най-големи оплаквания, заради безхаберието и нацистката си политика, унижаваща клиентите.За всяко нещо искат милион документи и доказателства, и да ходиш да им се кланяш лично в техен център, като на аллаха в джамия :rolleyes: С Мтел можеш почти всичко, с клиентската парола, така веднъж, във влака, когато само влаковете вървяха, промених 6 договора само с един разговор, часове преди крайния срок.Излизам от сделки късно вечерта, обаждам се-"Амиии, ние нямаме денонощна каса..." "В едномилионен град като Варна? А Мтел как имат?! " Мтел си е Мтел"-отговарят от Глобул.Да не говорим високият клас телефони, че при Мтел е по-евтин с над 100 лв отколкото при Глобул.Тия със закон трябва да ги забранят.Няма едно нещо, което да им е предимство пред Мтел.Аз не съм никакво фенче, дори напротив.Само да ме прецакат от Мтел, и ги забравям! Но едва ли ще се случи.Веднъж си взех телефон от M-Class на Мтел, на изплащане, защото беше много скъп.Телефонът на изплащане излезе 108 лв по-евтино от НАВСЯКЪДЕ другаде в БГ, платен в брой laugh.gif Вивател се стараят, но не е достатъчно.Те са подходящи за малки фирмички, и за хора с много скромни възможности.Но нервните клетки в мозъка, те не се възстановяват никога повече, помнете го.Това за лимита е адски смешно, аз, като се обадих на Мтел, веднага го вдигнаха на 200 лв, и платих на края месеца пачката, която знам, че наистина аз съм изговорил.Замислям се да направя дори тема за директно сравнение между операторите, за да не омешваме всяка подобна тема.Относно пълномощните, наистина е адски смешно.С Глобул след едногодишен скандал си взех номера, въпреки, че имах пълномощно от мама."Да си дойде госпожата от Париж, ще й подпишем..." Ако шефката на момчето беше на Мтел, казва му клиентската парола, и нашият си прави, каквото си иска, а тя винаги може да си я смени.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Навит съм за темата със сравнението, обаче има една малка недомислица.

Едиственото, което може да се сравнява са абонаментни планове за физически лица+предплатени услуги, защото когато става въпрос за Фирми с повече карти всички оператори правят добри оферти, за да задържат клиентите си и в повечето случаи тези оферти се разминават с това, което пише на сайтовете им.

Понякога изникват планове, за никой не знае.

Много хора ползващи мтел са ми казвали за безумните минути към всички, които получават за ниска месечна такса с едногодишен договор и напълно безплатни минути в групата, като планът бил нов и се тарифирал на 30 секунди... (такова нещо официално няма).

И аз почвам да си мисля за 2 неща:

Или човекът не знае на какъв план е и си измисля, за да се измъкне,

Или е направил добра сделка.

Нямам нищо против никой от операторите, но за мен това да имаш GSM означава да имаш 1 телефон, да ти е достъпно да говориш колкото, когато и с който си поискаш. Все пак аз ще я плащам тая сметка, а не този който ми се обажда (за да му е евтино на него :speak:)

Прав си, че си е така, именно затова безспорният шампион сред абонаментните планове на БГ е Mtel Time plus- 29ст за цели 10 мин към всички в Мтел, дори и Loop, и към предплатените, за 10 лв такса.Не да бързаш да крещиш за 30 секунди, измекярската, и да затвориш, а да поговориш като бял човек, почти всички разговори са поне 2 минути.За разговори от вида "Идвам, чакай ме", си има SMS.Циганчетата от Глобул изплагиатстваха, и създадоха далеч по-неизгодна оферта. Ето и темата - Mtel vs Globul vs Vivatel

Аз не крещя за 30 секунди измекярската.

Повечето ми разговори са над 2 минути.

Просто не искам ако някой вдигне и ми затвори да ме таксуват за цяла минута при положение, че не съм говорил дори и секунда :laughing5:

За 10 такива случая при Together или СимПатия ще платя 1.70лв, а при мтел и глобул цифрата ще е 3.20лв. Това си е един Хот-Дог все пак :lol6:

.Когато Mtel първи предложат някой нов план, гръцките циганчета от Гладбул веднага копират,

Понякога копират, но по-често Мтел копира.

Да не говорим високият клас телефони, че при Мтел е по-евтин с над 100 лв отколкото при Глобул.

BlackBerry 9000 Bold Мтел 1029/949 Globul 912

Nokia 8800 Sapphire Arte Мтел 2279/2049 Globul 2279.90/(2049.90, 2049.90, 2049.90, 2049.90, 2049.90 )

Nokia E71 Мтел 749/649 Globul 769.90/(549, 499)

cool.gif

А M-Class цените? И, когато говорех за висок клас телефони, трябваше да спомена, че имах предвид SE.Относно крещенето измекярската, това е самата истина.Mtel time plus-29 стотинки за 10 мин, в ненатоварена часова зона-19 ст.Нека се прехвърлим в темата, която съм дал на линк.

"Циганчетата" от Глобул пуснаха "Smart" абонаменти за по 5 и 10 лв / месец съответно с 100 мин. към 3 номера и 500 към 10 от мрежата им. А, даже веднъж ми предложиха специално за още 5 лв отгоре - 500 мин към още 5 номера, но така или иначе не ми трябваше. Сметката ми рядко надхвърля 20 лв/месец и си говоря с всички приятели към Глобул без да ми дреме за минутите.

За Мтел съм се убедил, че са с най-добро покритие по планините (поне в Родопите), затова е хубаво човек да си пази една тяхна предплатена карта за всеки случай.

Колкото до Рибател - ами те почнаха да таксуват и собствените служители за разговорите им в мрежата и то не с най-изгодната тарифа biggrin.gif

Не, виждам защо си губите времето с глупави сравнения между този и онзи.. истината е че се лигавят и сме прецакани но си мълчим. Само в Австрия за 5евро имаш ~250 мин. на предплатена карта...няма към приятели и други подобни дивотии...към всички :) Ако си на абонамент който е 20 евро ..просто си говориш към 1000 минути или неограничено. Пишете още ...но истината е че се оставяме да ни правят на глупави...

Редактирано от nikstoun (преглед на промените)

А M-Class цените?

Какво за тях?

И, когато говорех за висок клас телефони, трябваше да спомена, че имах предвид SE

СЕ и висок клас нещо не ми се връзва и друг път се изразявай по-прецизно. Не че и при СЕ има някаква съществена разлика:

SonyEricsson XPERIA X1 Мтел 1299/1099 Глобул 1.279,9/1099,9

.Mtel time plus-29 стотинки за 10 мин, в ненатоварена часова зона-19 ст.

Обратния пример - СмартГруп и съответната програма от Мтел. Та кой кого копира?

Мтел копира Глобул...

Първо имаше TimeStop - 64ст -> 20 мин в мрежата на Глобул..

И пак не го изкопираха както трябва...

Досвидяха им се минутките и затова дадоха само 10 :ass:

и за разлика от Globul Smart - 5лв, 100мин към 3 номера

При Мтел беше Relax 100 и минутите бяха само към един номер :)

Не знам с какво си задържат абонатите, ама наистина има много народ на Мтел, които са недоволни, но не се махат само защото всичките им познати са на Мтел и искат да говорят с тях евтино (подчертавам НЕ БЕЗПЛАТНО)

Imaш грешка, приятелю, Time Plus беше много месеци преди на циганчетата копието.Аз на втория ден се вързах.

Прав си.

Мтелския план е излезнал през декември 2006-та, а този на Глобул помня че се появи през лятото на 2007-ма

За мен е безмислено да споря.

Както казах хората се водят по приятелите си, а не по споровете във форумите.

По никакъв начин не можете да ме накарате да сменя оператора, освен ако без месечна такса не ми предложите неограничени разговори към всички.... :ass:

Аз пък съм видял, че няма да я бъде, без да имаш (поне) по една карта на всички оператори.Доста цигански сметки бяха, и сметката за телефон много намаля.На Мтел имам 4 карти на абонамент.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.