Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Матури - въпроси, мнения, полезна информация

Featured Replies

Трябва да сте подготвени както за лесните, така и за трудните въпроси, като първите (поне за мен) понякога се оказват най-сложни. Не разчитайте на късмет, а на знания. :blink:

Далеч съм от мисълта ,че мога да разчитам само на късмет, искам да кажа ,че дано програма която ще избира въпросите да ги направи на принципа от миналите години :blink:

Да попитам последния въпрос по който трябва да пишем ,какво точно трябва да е ,че вече се обърках ........

Коментарен текст - по свободен текст ,есе ,ЛИС ?

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

• Отговори 262
  • Прегледи 55,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

не, но все пак писах. Тестът беше лесен.

не, но все пак писах. Тестът беше лесен.

Лесен друг път. Аз се явявах на матурата и хич не беше лесна. Тестовите въпроси бяха по-трудни отколкото трябва за нивото на изпита. А темата на 41 въпрос беше трудничка. Изобщо това компютър да избира всичко не ми се струва добър вариант. Компютъра не може да избере въпросите по трудност. Получи се така, че се паднаха само трудни въпроси от тестовата част по български език. Общо казано, това беше най-трудната матура по БЕЛ от всички години досега. Правил съм всички предишни за упражнение и като тази трудност просто.... Всички въпроси трябва да са такива, че да може всеки с обща култура да не се и затрудни. Грешката в въпросите за откриване на грешки не трябва да са замаскирани и подлъгващи а ясни и видими дори за тези, които изобщо не са учили.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

някой знае ли какви точки ми трябват за 3... едни казват 50 други 24 незнам на кой да вярвам... някой да има по знаещ за това..

ДЪРЖАВНИ ЗРЕЛОСТНИ ИЗПИТИ Скала за преобразуване на точките в оценки (прилага се за всички предмети). Слаб 2 - до 22,5 т. вкл. Среден 3 (3,00-3,49) - от 23 т. до 40,5 т. вкл. Добър 4 (3,50-4,49) - от 41 т. до 58,5 т. вкл. Много добър (4,50-5,49) - от 59 т. до 76,5 т. вкл. Отличен (5,50-5,99) - от 77 т. до 94,5 т. вкл. Отличен 6 - от 95 т. до 100 т.

Като гледам как си написал ВъпросТ -

успех все пак ти желая

:whist:

P.S.То и относТно де

:baby:

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

...

След като скалите още не са определени, можеш ли да ми кажеш от къде я извади тази скала?

тази е от миналата година , едва ли ще я променят , даже от 2008 е ако не се лъжа

някой знае ли какви точки ми трябват за 3... едни казват 50 други 24 незнам на кой да вярвам... някой да има по знаещ за това..

Засега не е изнесена официалната скала на оценяване. Но 50 точки досега не е било никога. Ако в следващи години го въведат ще стане много лошо за бъдещите зрелостници, защото матурите като изпити никак не са лесни и понякога знанията само от училище не са достатъчни. Всички години до сега средно за тройка минимумът е бил около 25 плюс или минус 3 точки. Така ще е и тази година. Бях чул, че скалата щяла да бъде като миналогодишната, но не съм 100% сигурен дали ще е така. Ако не е същата ще е подобна, но 50 точки няма да е.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Хайде започвам аз : БЕЛ - 5.95 Немски - 5.74 вие сте :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.