Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Матури - въпроси, мнения, полезна информация

Featured Replies

Мен ме е срам да кажа точките си, пълна излагация ... За кво толко учене? Идиоти ! Добре, че е темата !!! :)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

• Отговори 262
  • Прегледи 55,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мен ме е срам да кажа точките си, пълна излагация ... За кво толко учене? Идиоти !

Добре, че е темата !!! :)

аз имам 52 точки ама са малкооооооо ;( трябва на темата да имам 25 за да имам 5,5 ;( а аз на темата не разчитам толкова много, а ми трябва оценка над 5,5 :)

Оф .. мани ! Загубена работа, защо дадоха тея полуострови и градове не знам ! :)

Да си правят ташак с нас :) да ни е гадно

В УНСС може ли да се кандидатства с матура?

Математика - http://dox.bg/files/dw?a=3f70bd276b

Нищо особено, за трета поредна година задачите са елементарни*, както не съм се занимавал с елементарна математика ~2 години. Теста си е тест.. трудно може да се обърка там нещо. А от задачите, единствено се замислих малко за комбинаториката, но и тя ми е била слаба винаги(25зад, защото 27зад може да я реши ученик от 5 клас без да е учил комбинаторика....).

* Личното ми мнение, в крайна сметка, който може да реши задачите са му лесни, а който не може са му трудни...

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Нищо особено, за трета поредна година задачите са елементарни*, както не съм се занимавал с елементарна математика ~2 години.

Аз затова се чудя защо толкова много хора се засисват на география, при положение, че там матурата не е от най-лесните. И миналата година имаше доста издънили се, а и тази година като гледам не е било много лесно.

Аз затова се чудя защо толкова много хора се засисват на география, при положение, че там матурата не е от най-лесните. И миналата година имаше доста издънили се, а и тази година като гледам не е било много лесно.

Защотото има хора като мене на които не им се отдават задачките и колкото и да ги учат немогат да ги решават, а географията се научава.

И всяка една матура или един изпит са лесно когато си учил и знаеш материала :)

Защотото има хора като мене на които не им се отдават задачките и колкото и да ги учат немогат да ги решават, а географията се научава.

И всяка една матура или един изпит са лесно когато си учил и знаеш материала :)

Сигурно си прав, но съм чувал, че експертката по география от министерството не е от най-нормалните ( ще се въздържа от други определения :) ) и дава неща, които са над масовото ниво е не е нужно да се знаят. Отделно, че има и други предмети, по които матурите също не са трудни - английски, физика.... Но все пак всеки сам си преценява. Важното е да се изкара добра оценка.

На тестовата част по математика всичко освен 2 задачи ми е вярно.На 5-те задачи дето трябва само отговора да се пише са ми верни 3 от 5-те.И за последната задача ме е много яд-верен метод,вярна логика,грешни сметки :) Ей от тва най-се притеснявах-да оцеля метода и да объркам сметките или някой знак.Ама така е като не си я проверих...Дано дадат поне около 5-6 точки

На тестовата част по математика всичко освен 2 задачи ми е вярно.На 5-те задачи дето трябва само отговора да се пише са ми верни 3 от 5-те.И за последната задача ме е много яд-верен метод,вярна логика,грешни сметки :rolleyes: Ей от тва най-се притеснявах-да оцеля метода и да объркам сметките или някой знак.Ама така е като не си я проверих...Дано дадат поне около 5-6 точки

В интерес на истината, колко ще получиш зависи изцяло от проверяващия. Ако е в настроение, и ако целия ти метод е напълно верен, и имаш грешка по невнимание примерно 4*3=7, можеш да имаш 13/14 точки, все пак зависи от проверяващия.

(Аз лично съм имал подобна грешка на един изпит по анализ- смятам си ненормални изрази по 2 реда и реших задачата на 4 листа. Асистента ми беше дал максимален брой точки- шанс..)

От теста, кое си объркал. Аз лично сгреших само 7, като си ги смятах преди малко, и не защото не разбирам или съм допуснал грешка, а защото не съобразих, че създаващите условията са мал**мници и искат отговора в R(мн. на реалните числа)- което се учи в училище, ама от къде да знаеш не го споменават, а и C си е доста добро множество :)

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

6 и 7 съм объркал от теста.А за грешката става дума за задача 26.Метода е верен и като съм се върнал към полагането съм се объркал и съм направил грешка и съответно 2 стъпки преди получаването на крайните отговори съм сбъркал.Предполагам от там нататък ще ми дават поне по половината точки заради верните методи.

Сигурно си прав, но съм чувал, че експертката по география от министерството не е от най-нормалните ( ще се въздържа от други определения :rolleyes: ) и дава неща, които са над масовото ниво е не е нужно да се знаят. Отделно, че има и други предмети, по които матурите също не са трудни - английски, физика.... Но все пак всеки сам си преценява. Важното е да се изкара добра оценка.

попринцип наистина изискват много ненужни работи и стари производства които отдавна ги няма в БГ, тази матура беше по лесна от минало годишната например :)

Как сте се справили днес на матурата по математика? Задачите бяха съвсем елементарни, с изключение на една-две, които все още не съм ги учил и не знам материала. Ще има ли някой 6,00? Похвалете се.

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Сигурно си прав, но съм чувал, че експертката по география от министерството не е от най-нормалните ( ще се въздържа от други определения ;) ) и дава неща, които са над масовото ниво е не е нужно да се знаят.

Ето тук говорим за разминаването в разбиранията за обща култура на завършващите !

Матурата по география - отврат! Без темата ... темата беше супер !

Тоя пък.Аз съм 10 клас и от теста имам 20 от 30 и другите 10 въпроса с отворен отговор ги направих горе-долу(под горе-долу имам предвид половината) :) .Много си е добре матурата. ;) Сайта на МОН зарежда малко бавно,но може да си свалите тестовете ЦЪК ;)

П.П. Това с картата на света и там 5те града в Америка,Индия и другите страни не ги помня е супер зле.На тая малка карта тея точици не знам кой го е измислил,но е супер зле.

Редактирано от jamc (преглед на промените)

Тоя пък.Аз съм 10 клас и от теста имам 20 от 30 и другите 10 въпроса с отворен отговор ги направих горе-долу(под горе-долу имам предвид половината) :) .Много си е добре матурата. ;) Сайта на МОН зарежда малко бавно,но може да си свалите тестовете ЦЪК ;)

П.П. Това с картата на света и там 5те града в Америка,Индия и другите страни не ги помня е супер зле.На тая малка карта тея точици не знам кой го е измислил,но е супер зле.

Офф:

Първото, което е не съм тоя пък, ясно?!Второ и аз мога да я направя матурата в клас ! Не ми се правете на умни, каквито не сте! Ще ви видим след 1-2 години ... !

п.п ще се сетиш

п.п.п - с това дет си писал на матурата ако ти е вярно, почти нищо не си направил ... при положение, че в 11 и 12 се учи обща география,нищо специфично

Офф:

Първото, което е не съм тоя пък, ясно?!Второ и аз мога да я направя матурата в клас ! Не ми се правете на умни, каквито не сте! Ще ви видим след 1-2 години ... !

п.п ще се сетиш

п.п.п - с това дет си писал на матурата ако ти е вярно, почти нищо не си направил ... при положение, че в 11 и 12 се учи обща география,нищо специфично

Не съм я правил в клас.Днес не се учи.

Как сте се справили днес на матурата по математика? Задачите бяха съвсем елементарни, с изключение на една-две, които все още не съм ги учил и не знам материала. Ще има ли някой 6,00? Похвалете се.

Абе не чувам много оплаквания за тая матура.А иначе оная задача с паролата много ме обърка...Очаквах всякакво друго решение но не и това и още не мога да осъзная защо точно така се решава.Все пак съм доволен.6,00 няма да е и не ми трябва :D

Не съм я правил в клас.Днес не се учи.

Ха, ами вкъщи още по-хубаво. :P Малко не се справил в оценяването на трудността матурата.

Практическите задачи бяха най-най-прецакващи.Теста се търпешеее... :blink:

Абе не чувам много оплаквания за тая матура.А иначе оная задача с паролата много ме обърка...Очаквах всякакво друго решение но не и това и още не мога да осъзная защо точно така се решава.Все пак съм доволен.6,00 няма да е и не ми трябва :blink:

Пешава се по следния начин. Значи щом е с първите две букви на азбуката нека да ги означим с a и b. Щом паролата съдържа шест символа те могат да бъдат разпределени така. На първо място може да стои буквата а, а на второ да е b, а пък може на първо да е b, а на второ да е а. Така се получава два възможни случая. Щом са 6 символа, значи ще изглежда така 2.2.2.2.2.2=26 Така се разсъждава и ако са 7 символа. На всички от тези 7 места може да бъде или аb, или bа. Значи и тук е 2.2.2.2.2.2.2=27. Щом са пък 8 символа то пак се разсъждава по този начин. На всяка едно от осемте позиции може да е или аb, или bа. Значи тук пък е 2.2.2.2.2.2.2.2=28. И накрая събираме 26+27+28=448 опита

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Относно матурата по математика 27ма задача. Уча в елитна гимназия. Всички получават 2^6+2^7+2^8=448. Част от информатиците , като икривяване от ученетоо, почват да мислят по-зъдолбочено със следната идея- не може да има парола само от A или Б тоест AAAAAA ... И от 448 са извадили 6 и получават 442. Аз бих направил същото. Кажете си мнението....

Редактирано от kai_99 (преглед на промените)

Кажете си мнението....

Според мен проблемът идва от условието. Ако беше написано по-ясно ( дали трябва да се използват задължително и двете букви или не) нямаше да има проблем. ;) Също така във въпроса може да се породи колебание - "за да открие паролата на брат си" - ако Иван си е сметнал предварително, че му трябват 448 опита ( или 442 ), то той реално ще знае паролата още след 447/441 опит. Под "открие" не се разбира дали трябва да я напише и да влезе в акаунта на брат си или просто да я научи... :) Както винаги има недомислици. :ph34r:

Пешава се по следния начин. Значи щом е с първите две букви на азбуката нека да ги означим с a и b. Щом паролата съдържа шест символа те могат да бъдат разпределени така. На първо място може да стои буквата а, а на второ да е b, а пък може на първо да е b, а на второ да е а. Така се получава два възможни случая. Щом са 6 символа, значи ще изглежда така 2.2.2.2.2.2=26 Така се разсъждава и ако са 7 символа. На всички от тези 7 места може да бъде или аb, или bа. Значи и тук е 2.2.2.2.2.2.2=27. Щом са пък 8 символа то пак се разсъждава по този начин. На всяка едно от осемте позиции може да е или аb, или bа. Значи тук пък е 2.2.2.2.2.2.2.2=28. И накрая събираме 26+27+28=448 опита

А какво пречи например на дадено място в паролата да не е ab или ba а например bb?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.