Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Матури - въпроси, мнения, полезна информация

Featured Replies

А какво пречи например на дадено място в паролата да не е ab или ba а например bb?

Ами аз разсъждавам така. Щом в условието е дадено,че се състои от първите две букви на азбуката, значи са различни.
  • Отговори 262
  • Прегледи 55,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами аз разсъждавам така. Щом в условието е дадено,че се състои от първите две букви на азбуката, значи са различни.

Пише че се състои само с първите две букви, което е подвеждащо...

Отделно, че той трябва само да е открие.

Редактирано от kai_99 (преглед на промените)

Счетоводител от МОМН изнесъл темата за матурата по литература

След като разследване на Дарик установи, че темата за тазгодишната матурата по български език и литература се е търгувала за 600 лева, полицията задържа служител на Министерството на образованието, младежта и науката, който е изнесъл предварително темата. Заподозреният е Красимир Лефтеров, главен счетоводител в Центъра за интеграция към министерството, съобщи в Рим министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Предполага се, че изтичането на темата е станало от по-високопоставен колега на задържания. Изяснява се кръга от длъжностни лица, които са имали достъп до темата. По първоначални данни той е ограничен. Образувано е досъдебно производство по случая.

Полицията е разпитала зрелостниците, които съобщиха в интернет трите варианта, получени от техен учител около 23 часа в деня преди матурата. Според Цветанов около 60-70 ученици са знаели предварително за темата. Когато е бил задържан, служителят на МОМН е бил в нетрезво състояние и не е оказал съдействие на полицията. До дни ще станат ясни имената на всички, участвали в схемата.

Източник: Дарик

Когато е бил задържан, служителят на МОМН е бил в нетрезво състояние и не е оказал съдействие на полицията. До дни ще станат ясни имената на всички, участвали в схемата.

ъъъъ, той е бил пиян лиии? :wors:

Еееее, те пък правят от мухата слон. То така или иначе и предни години е имало изтичане на информация, ама сега вече се правят колко са честни и как всички са против корупцията.

Предиии годииинии, когато кандидатствах след 7-ми клас се говореше как родители вечерта са ходели да дават пари за разни училища, как учениците били писали работите си с някакъв си код, примерно вместо "а", пишели @, а бе тоооо смисъла е да можеш да се оправиш след това в живота, не в оценката.

:cool:

БЕЛ - 5.60

География - 5.38

:cool::) :) :):clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

:) Нмяма такава радост !!!!!

Това от ония номер ли го провери?

Тези телефони в следващите 3 дена, само заето ще дават...

Да се похваля и аз:

Български език и литература: Отличен (5,52)

Математика: Отличен (6)

Да, знам, че можех да науча по-добре по литература. Времето ми обаче отиваше за другото.

Поздрави на всички зрелостници!

Редактирано от Огнянов (преглед на промените)

Как успявате да си проверите резултатите ? На мен два пъти ми даде свободно и изключи... В сайта на МОН кога ще излязат ?

tNDrRr: изведени са в училище. Директорите (не съм сигурен за учителите) имат достъп до уебсайта, в който ги има резултатите.

Да се похваля и аз:

Български език и литература: Отличен (5,52)

Математика: Отличен (6)

Да, знам, че можех да науча по-добре по литература. Времето ми обаче отиваше за другото.

Поздрави на всички зрелостници!

Колко точки имаш на матурата по математика? И къде имаш грешки?

Народе проверявай преди да е забило

http://rezultati.zamaturite.bg/

Аз имам 5,54 по литература и 6,00 по математика. :yanim:

ПП. aMoPe няма ли да споделиш колко имаш?

Редактирано от mrik (преглед на промените)

Колко точки имаш на матурата по математика? И къде имаш грешки?

Не знам как мога да проверя точките си. Редакция: 99,50

На 27-а задача не съм изчислил 26+27+28, а съм го оставил в този му вид.

Имаше и задача, не си спомням коя, в която фигурираше синус от петнайсет градуса. Директно съм го писал (корен(6)-корен(2))/4. А мисля, че е трябвало да покажа и как се намира.

Не знам дали имам други пропуски.

Споделила съм първа ;) Е па откъде тоя интерес към моята оценка ;)

вЕрно бе...спя... А относно интереса - чисто любопитство :yanim::P

В интернет - http://rezultati.zamaturite.bg/

Веднага щом разбера входящия си номер, на който помня само последните две цифри – как да ми хрумне, че трябва да си пазя листчето...

мрик, би ли ми казал къде си намислил да кандидатстваш?

Наесен ще пращат оценките от матурите със sms

Публикувано изображение

Резултатите от държавните зрелостни изпити са близки до миналогодишните, с изключение на тези по география, при които има спад.

Сега правим анализ и се предполага, че по-слабите резултати по география са на ученици от професионалните гимназии, съобщи пред журналисти министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, предаде БТА. По думите му това наистина е проблем, защото учениците от професионалните училища през последните две години не са изучавали география.

Затова в новия Закон за училищното образование, който трябва да бъде приет до края на годината, ще залегне, че специализираният държавен изпит по специалността в професионалните гимназии да бъде втората матура, посочи министърът.

По повод на информации, че мобилен оператор е обявил вчера преди МОМН резултати от матурите, Игнатов обясни, че наесен ще има нова система за получаването на резултатите от изпитите с кратки съобщения до заявен телефон.

Вчера министерството е тествала тази система. По думите му мобилният оператор не е имал достъп до цялата база с данни. "Например имаше достъп до резултатите по френски език и сигурно това е уплашило някои родители", коментира той. В новата система ще се включат и други мобилни оператори, заяви министърът.

В 13.00 ч. в петък в МОМН ще бъдат представени резултатите от всички зрелостни изпити.

Попитан кога ще бъдат обявени двете контролни теми от матурата по български език и литература, Игнатов заяви, че МВР и ГДБОП много внимателно работят по случая с изтичането на информация и когато разследването приключи, тогава ще може да бъдат обявени темите. Целта на разследването е да установи дали има изтичане на информация за матурата, кои са замесените в случая, има ли организирана схема за изтичането на темата, или е станало случайно, отбеляза министърът.

Междувременно Янаки Стоилов от Коалиция за България заяви, че от партията очакват от Игнатов отговор кой е разпоредил информацията за оценките от матурата да се разпространяват като платена услуга от мобилен оператор. Социалистите се интересуват по какъв начин е избран един от операторите да предоставя тази услуга. Освен това, след като става дума за официална и общодостъпна информация, първо не е поместена в сайта на образователното министерство.

news.dir.bg

Резултатите от държавните зрелостни изпити са близки до миналогодишните, с изключение на тези по география, при които има спад.

Хах, има си хас да не е по география.Всеки втори ученик си мисли, че географията е лесна наука....Да, ама не ... Колко боб трябва да изядеш, за да я научиш ... За мен пък това е добре дошло .. бала ше падне, моята оценка е много добра ... супер. :ph34r:

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

А имате ли си двойки? Просто от любопистство. В моето училище има трима-четирима, дето наесен пак ще се явяват. Кажете ми само, струва ли ви се нормално да има ученици, които не са си взели българския? Срам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.