Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най - добро място за заминаване

Featured Replies

Бих искъл да чуя мнението на другите в коя държава човек ще може да замине без проблеми за да може да работи легално и преждевременно да учи и задели някой лев?Бил съм в Англия за няколко месеца но да ви кажа честно не съм особено очарован от там и за да не се връщам там бих желал да отида някъде другаде но незнам точно и аз къде ....

Редактирано от djidjibiji (преглед на промените)

Много зависи от личните те предпочитания - колко пари смяташ че ти трябват, с какви хора си свикнал да общуваш и т.н. Аз лично харесвам страшно много Холандия и Испания. В момента съм в Португалия, но не ми харесва чак толкова. Бил съм и в Белгия, Германия, Чехия и къде ли не, но май Холандия ми остава фоворит. В Чехия също никак не е зле - за 6-те ми месеца там останах с добви впечатления. Знам едно - не ходи в Америка - там са луди :) Всъщност в все тая къде си ако:

1. Имаш достатъчно кинти

2. Контактен си и се разбираш с хората, за да си създадеш нормална среда

3. Говориш езика

4. Не си супер претенциозен...

Ако горните 4 са изпълнени аз и в БГ нямам нищо против да живея ;)

В Испания има доста българи и вече няма работни визи , така че ... е добра алтернатива...

Какво не и харесваш на Англия? Добри пари се изкрават, стига дупе да ти е яко biggrin.gif (ама то навсякъде е така)

Monolith, не знам кога последно си бил в Дания, но май не си чул или по-скоро не си видял, че тук ни тресе здрава криза... :)

^ ами дай подробности, тук пък в България никога май не сме имали криза, поради порстата причина, че когато винаги си в криза няма как да разбираш нейното присствие, щом никога не си излизал от нея. :)

В Испания има доста българи и вече няма работни визи , така че ... е добра алтернатива...

Какво не и харесваш на Англия? Добри пари се изкрават, стига дупе да ти е яко biggrin.gif (ама то навсякъде е така)

Има да,но има и една приказка "видиш ли българин в чужбина бягай" - не ми се иска да обяснявам точно сега значението на този израз.

Колкото до работата,то за испанците няма - кой ще ни вземе нас.Е може ,нещо прекалено мизерно (на което не се би навил почти испанец да работи)

И според мен темата си е за коша.Никой не може да каже кое е най-доброто място.На един му харесва в България,на друг в Англия,на трети в Белгия...

всеки е различен - по различен начин вижда и приема нещата.

Трябва да отидеш,да видиш как ще се чувстваш и тогава да решиш дали ще оставаш там или не!

Е тук има и то доста силно осезаема - фалиращи фирми, масови уволнения. Разбира се държавата е богата и оказва помощ на нуждаещите се граждани, но в това число не влизат новопристигналите, дошли да търсят пари чужденци...

Ако човекът иска да дойде да учи, добре, но трябва да знае, че дори и безплатно, образованието тук си излиза доста скъпо. Тоест трябва стабилен начален капитал. След това му е позволено да работи, за да се издържа!, а не да печели и спестява. Ако на месец са му позволени 3 500 крони, облагаеми само с 8%, които са плосък данък, а квартирата и храната му излизат 3000 крони...не знам за за какви спестявания може да се говори...

Друг е въпросът, ако идва да работи. Но ако не е в IT сектора или инженер, шансовете да си намери работа без датски са си минимални, особено на фона на всички уволнения, които споменах.

Не виждам защо даваш мнение с толкова лека ръка...

Бих искъл да чуя мнението на другите в коя държава човек ще може да замине без проблеми за да може да работи легално и преждевременно да учи и задели някой лев?Бил съм в Англия за няколко месеца но да ви кажа честно не съм особено очарован от там и за да не се връщам там бих желал да отида някъде другаде но незнам точно и аз къде ....

Значи,от това което си споделил ,разбирам ,че искаш хем да учиш ,хем да работиш и да спестиш някой леф!

Много трудна задача!

Ако учиш,трябва да бачкаш половин надница,която ще ти стигне за прехраната!

Ако имаш сили за още 4 часа (в което се съмнявам)може да сколастриш некой лев!

С една дума - момента е кофти!

За Испания в момента режима е "либерте"идваш и почваш ,но какво ?

Трябва сам да знаеш какво можеш да правиш перфектно,за да си конкурентен на останалите мераклии!!!

Редактирано от camarero (преглед на промените)

За съжаление, marisa е права sad.gif

Само преди 2 години в Дания (поне така ми казват) е било много по-лесно.

Масово започнаха да фалират фирми, хора остават без работа, вече трудно се намира и почасова работа. И тук говоря за неквалифизиран труд. Не знам с какъв акъл Дания си отварят пазарите за работна ръка, при положение, че работа няма. Брат ми говори датски що-годе добре и на него дори му е трудно да си намери.

Да не говорим, че аз съм попадала на работодатели (и то не един), които казват, че вземане-даване с българи и румънци не искат да имат.

Тука където съм аз можеш да работиш легално но като едноличен търговец.

За ученето не знам, май в една от съседните страни има повече възможности за задочно обучение. Остава да познаеш къде съм. Или да ми изчетеш постовете от тази година и ще се откриеш името на един град.

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

Не знам с какъв акъл Дания си отварят пазарите за работна ръка, при положение, че работа няма.

Бюрокрация, която не отговаря на реалността...

Така или иначе ми е много интересно колко студенти ще дойдат тази година...трябва да питам Светозар. Би, знаеш ли, че от тази година hakes все пак ще вкарат toefl. И миналата година е имало изцепки хахах :speak:

Бюрокрация, която не отговаря на реалността...

Така или иначе ми е много интересно колко студенти ще дойдат тази година...трябва да питам Светозар. Би, знаеш ли, че от тази година hakes все пак ще вкарат toefl. И миналата година е имало изцепки хахах :P

Еми крайно време беше :rolleyes:

Баси с толкова кретени се напълни, че не е истина - половината не знаят за какво са тука.

Да не говорим, че английският им не е мръднал от ниво 8-ми клас, нищо че са тук повече от половин година баси!

Излагаме се както ние си знаем.

Да го вкарат. Само с над 90 точки на IBT да ги приемат. Ако може и тест за интелигентност и селания да сложат, най-ще съм доволна :P

Тука само няколко човека знаят за какво да дошли и имат си на идея какво учат - де що са в ASB са я записали тая икономика, защото не са знаели какво друго. И какъе е смисълът да се хабят места в един от най-добрите университети в Европа за хора, които не знаят за какво са дошли.

Пф.

Шепа хора са. И като сложим магистратите, ама те са хора по на 24-25 години.

Само при мисълта догодина колко заблудени чавета ще дойдат и направо изпитвам ужас. Ще ме извинявате. 4-тия семестър си хващам пътя за Малайзия и после живот и здраве където ми видят очите.

Дания е прекрасна държава, ама се пренасели - араби, източно европейци и прочие. Баси, покрай мене има повече българи, отколкото датчани...т'ва не е нормално.

Просто държавицата е мъничка и всички се знаем за съжаление...

И с тая криза, както няма работа, който има намерение да идва насам, да има предвид, че му трябва датски и то на добро ниво.

Еми крайно време беше :computer2:

Норвегия, ако не се боите от студове...

:shake_puter:

Баси с толкова кретени се напълни, че не е истина - половината не знаят за какво са тука.

Да не говорим, че английският им не е мръднал от ниво 8-ми клас, нищо че са тук повече от половин година баси!

Излагаме се както ние си знаем.

Да го вкарат. Само с над 90 точки на IBT да ги приемат. Ако може и тест за интелигентност и селания да сложат, най-ще съм доволна :bedtime2:

Тука само няколко човека знаят за какво да дошли и имат си на идея какво учат - де що са в ASB са я записали тая икономика, защото не са знаели какво друго. И какъе е смисълът да се хабят места в един от най-добрите университети в Европа за хора, които не знаят за какво са дошли.

Пф.

Шепа хора са. И като сложим магистратите, ама те са хора по на 24-25 години.

Само при мисълта догодина колко заблудени чавета ще дойдат и направо изпитвам ужас. Ще ме извинявате. 4-тия семестър си хващам пътя за Малайзия и после живот и здраве където ми видят очите.

Дания е прекрасна държава, ама се пренасели - араби, източно европейци и прочие. Баси, покрай мене има повече българи, отколкото датчани...т'ва не е нормално.

Просто държавицата е мъничка и всички се знаем за съжаление...

И с тая криза, както няма работа, който има намерение да идва насам, да има предвид, че му трябва датски и то на добро ниво.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.