Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

АРйани ли са днешните индийци? Индустан ли е земята на Ария?

Featured Replies

• Автор
Хайде да ви видя! Много ще ми е интересно да разбера дали претенциите ви ще съвпаднат с възможностите ви. biggrin.gifbiggrin.gif

...имате бенка под левия си ореол, чиято диаметр е 0,6 мм, както и обичате да спекулирате ментално... :clap: дотука топло ли е ли леко хладичко?... :)laugh.gif

• Отговори 102
  • Прегледи 11,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

...имате бенка под левия си ореол, чиято диаметр е 0,6 мм, както и обичате да спекулирате ментално... ;) дотука топло ли е ли леко хладичко?... :Plaugh.gif

Чудна работа - до тук, всички от този сайт, които се опитват да контактуват с мен, вече пет-шест човека, ме оприличават на някой друг свой познат, при това все различни и непознати на мен хора. А известно ли ви е господине, че сравнителното опознаване на нещо ново е характерно за примитивното съзнание, което търси да се опре на нещо старо и добре познато, за да се ориентира по-добре в нова и непозната среда. ;)

Отново не улучихте и си оставате само с претенциите си. Имам само една бенка и тя се намира на дланта на дясната ми ръка, точно на върха на Венериния хълм. Запознат ли сте с хиромантията? biggrin.gifbiggrin.gif

http://margaritta.dir.bg/2006/yan/05hiromantia.htm

• Автор
Чудна работа - до тук, всички от този сайт, които се опитват да контактуват с мен, вече пет-шест човека, ме оприличават на някой друг свой познат, при това все различни и непознати на мен хора. А известно ли ви е господине, че сравнителното опознаване на нещо ново е характерно за примитивното съзнание, което търси да се опре на нещо старо и добре познато, за да се ориентира по-добре в нова и непозната среда. ;)

Отново не улучихте и си оставате само с претенциите си. Имам само една бенка и тя се намира на дланта на дясната ми ръка, точно на върха на Венериния хълм. Запознат ли сте с хиромантията? biggrin.gifbiggrin.gif

http://margaritta.dir.bg/2006/yan/05hiromantia.htm

С Хиро-мантията не съм запознат, но с хълмовете, особено- на Венера съм! cool.gif

Аз не Ви оприличавам на никой друг, защо се презастраховате?.. ohmy.gif Оня виц дето "биели негрите" знаете ли го?... biggrin.gif

Аз Ви казвам това, което виждам, Вие ми казвате дали е "топло" или 'хладичко". Сетивна ли сте?... ;)

Попитах Ви дали обичате Майа- пчеличката, cf5a1afa698b798a09ef90db1ae6c1fb.gifкоято ходи от цвят на цвят и събира сладък прашец, но нито на лотуса, нито на лилията,...... дори и сега на розата няма да се спре.. cool.gif

....дотука хладко ли е поне?.... :P

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

С Хиро-мантията не съм запознат, но с хълмовете, особено- на Венера съм! cool.gif

Аз не Ви оприличавам на никой друг, защо се презастраховате?.. ohmy.gif Оня виц дето "биели негрите" знаете ли го?... biggrin.gif

Аз Ви казвам това, което виждам, Вие ми казвате дали е "топло" или 'хладичко". Сетивна ли сте?... ;)

Попитах Ви дали обичате Майа- пчеличката, cf5a1afa698b798a09ef90db1ae6c1fb.gifкоято ходи от цвят на цвят и събира сладък прашец, но нито на лотуса, нито на лилията,...... дори и сега на розата няма да се спре.. cool.gif

....дотука хладко ли е поне?.... :P

В такъв случай да разбирам ли, че обичате игричките? - тука има, тука няма...

А аз ви казвам, че не виждате добре или виждате каквото ви се иска. Точно това май го наричаха мая-илюжън или греша. ;)

• Автор
В такъв случай да разбирам ли, че обичате игричките? - тука има, тука няма...

А аз ви казвам, че не виждате добре или виждате каквото ви се иска. Точно това май го наричаха мая-илюжън или греша. ;)

...да разбирам, че отричате това, което виждам за Ва,с до тука?... ;)

Обичам игрите, да, котенцата...! .. :P Обичам хората със Слънце в Лъв, Луна и Асендент в Лъв.... имате ли нещо там?.... ;)

Ако имате-ВИ ОБИЧАМ и Вас! cool.gif

...да разбирам, че отричате това, което виждам за Ва,с до тука?... ;)

Обичам игрите, да, котенцата...! .. ;) Обичам хората със Слънце в Лъв, Луна и Асендент в Лъв.... имате ли нещо там?.... ;)

Ако имате-ВИ ОБИЧАМ и Вас! cool.gif

Вие астрологът на сайта ли сте? В интерес на истината тук мъничко се доближавате, но държа да ви отбележа, че не съм в темата ви, за да се обичаме. biggrin.gif Но и не обичам спекулациите, свързани с исторически факти, затова ще следя какви ги творите и претворявате. Арианите били индийци, така ли, според вас, или индийците са ариани, това е повече от смехотворно, извинете.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

на кого казвте Чоли-Боли на camarero ли?

camarero?

Хе ,Aliah,

как може така да ме принизяваш с някакъв си Чили-Били,аз все си мислех ,че си по сериозна!хехе

въпрос по темата:Как да разпознаем ариан ли е индиеца по душа?

Не можеш да разпознаеш индиец като ариан ,щото те нямат нищо общо(душата на арйанина ,е като всяка друга)!

Арий са Царските скити(САРМАТИТЕ) тъй ,че тия напъни(за индийците) са ......!

Адрес какъв ти трябва ?.. E-mail? ИЛИ Snail-mail?... :P

Вече не ми трябва,размислих -няма да ти плащам разходите по доставката на книгите на Стефан Гайд!Те не са за теб,много трансконтинетално са написани !

...много "объркано" се изразявам понякога?... laugh.gif

Не мисля ,че се изразяваш объркано... а трансицидетайлно,нещо като сиенсиакоаксиално ,ама колкото , толкова!!!хе

Имам въпрос към У.рато:

Ведите и Зороастризма имат ли общи неща и оттам връзка с Триадата?

(ако не си мого сърдит )кажи да не се ровя !

• Автор
Хе ,Aliah,

как може така да ме принизяваш с някакъв си Чили-Били,аз все си мислех ,че си по сериозна!хехе

Не можеш да разпознаеш индиец като ариан ,щото те нямат нищо общо(душата на арйанина ,е като всяка друга)!

Арий са Царските скити(САРМАТИТЕ) тъй ,че тия напъни(за индийците) са ......!

Вече не ми трябва,размислих -няма да ти плащам разходите по доставката на книгите на Стефан Гайд!Те не са за теб,много трансконтинетално са написани !

Не мисля ,че се изразяваш объркано... а трансицидетайлно,нещо като сиенсиакоаксиално ,ама колкото , толкова!!!хе

Имам въпрос към У.рато:

Ведите и Зороастризма имат ли общи неща и оттам връзка с Триадата?

(ако не си мого сърдит )кажи да не се ровя !

В Първоначалните ВЕДИ не се споменява за Арайните. Там дори Върховно божествео е ИндРа, който е еквивалент на Перун, Тангра и Зевс. В допълненята към ВЕДА - Пураните вече се разкрива ЦЯЛОСТНАТА картинка на ВЕДА и си проличават Арйаните. Пураните се пишат от Вйаса Дева, литературна инкарнация на Вишну. Там се разкрива арйанското тримурти(тридата) Брахма-Вишну-Шива, като става ясно, че ИндРа не е бил по-висша еманация дори от Брахма! Астрлогоично ИнДра е Стрелец, Шива е Козирог(и Скорпион), Брахма е Водолей, а Вишну е Риби.

Кришна има една случка във Вриндавана, където казва на местните да не извършват жертвопринуешния за дъжд и плодовитост към ИндРа, за което Индра се рагневява и праща порой, а Кришна повдига на кутрето си хълма Говердана и поканва жителите да се подслонят.

ЗороАстризма е възникнал като религиозна свада в брахманската каста на ВЕДАическата държавност;('Ариман' е именно показателност, че отцепниците са нарочили за зло Ариийте) ЗороАстризмът е в следствие на ВЕДАнта, замиране на ВЕДИте и пояява на нови учения, като само Будизма има оторизация от ВЕДА. Зороастризма дава основи на дуализма, който е за материята само. 'Добро и зло се боят в материята'. Кой ще победи?... Дуализмът ражда Монотеизмът на абрахамците, който аз наричам "Моно-духизъм". Абрахмаците не почитат Бог, а-дух(за това се 'сдухват' често), за който има доста съмнителен произход, имайки в пред вид как свършва СИНА НА БОГА ПРИ ТЯХ-ИСУС ХРИСТОС. Абрахамците са копирали за свят 'моно-духизъм' от Зороастризма-за сатана-Ариман, за Бог-АуРа мазда, но това е само моделът, смисълът при абрамците е съвсем друг-те да се спасят, като семе на племе.

А абрамците са били дегенерати на Арайните при разпада на ведическата класова система вече браковете са били всякакви-брахманите са почнали да си вземат много жени и откъдето си поискат. Това е влияните не на арйани въру извънкастови, а тъкмо обратното- низшата духовност взема превес над висшата. Погледни СЗ и КУРаната са пълни с многоженства. Това е от това, че абрахамците са дегенерати на упадналите ведически брахамани, смесили се с кастата ЧАНДАЛА.

Вие астрологът на сайта ли сте? В интерес на истината тук мъничко се доближавате, но държа да ви отбележа, че не съм в темата ви, за да се обичаме. biggrin.gif Но и не обичам спекулациите, свързани с исторически факти, затова ще следя какви ги творите и претворявате. Арианите били индийци, така ли, според вас, или индийците са ариани, това е повече от смехотворно, извинете.

....извинете, Вие, четете ли експозето ми какво пиша или - пушете трева свита във вестник?... :speak:

cool.gif

I'm not kiddin' dear,Лозария къде Е била, питах?

Теорията е спорна,освен,че е само теория

и колко е назад във времето в впечетляващо,и дрифта е съмнителен.

Ако ще ни убеждаваш в нещо,то действай с дати и факти.

Ти колко арйани видя като ходи в Индия biggrin.gif

Смяташ ли се за айрянче?

Според Елена Блаватская и опредлението за Арйан, то "Арйан" не е базиран на етно-антропологичен признак, а на култово-духовен. Обясних по-горе, че моделът на Арйанът е брахманкото сващане за жив духовен учител, чиито първоначални фундамента са -неупотреба на месо, интоксиканти, хазарт и многоженство.

И за това ти казвам, че юдаизмът и мюслюменството са вид "анти-арйанство", не защото са араби(сирийци, пакистанци, мароканци или индонезийци), а защото не се вписват в ДУХОВНИЯТ белег за Арйанството.

....за физическите неща има физически очи, за духовните неща-духовни очи. cool.gif

Дори и да имаш хиджаб на очичките си, не те лишава от възможността да гледаш ДУХОВНО, стига да пожелаеш. cool.gif

Чети по-долу, нали знаеш Ингилизкий?:

The fifth root-race is sometimes spoken of as the Aryan race, merely because the Aryans of India are an existing example of the earliest branches of the fifth, though the term Aryan is not in accordance with the various ethnological and linguistic distinction to which that name is commonly applied. The characteristic language of this root-race is inflectional, such as Sanskrit or Greek. The symbol of the fifth or Aryan race is "that which is its most sacred symbol to this day, the bull (and the cow)" (SD 2:533).

One selected quote that shows just how broad even Blavatsky’s definition of “Aryan” was is the following:

"The Aryan races, for instance, now varying from dark brown, almost black, red-brown-yellow, down to the whitest creamy colour, are yet all of one and the same stock -- the Fifth Root-Race" (Blavatsky 249).

--------------------------------------

И обяснява как се пръква Абрахамизма, досущ, както и аз считам(само, че абрахамизмът) не е ПЪРВОНАЧАЛНИЯ НЕ-АРИАНИЗЪМ. Той се е случли в края на двапара-йуга и началото на кали-йуга:

The Aryan Root Race was only one more step in the evolutionary progress and it would eventually be superseded by a more spiritual Root Races , the sixth. She believed that "The Semites, especially the Arabs, are later Aryans — degenerate in spirituality and perfected in materiality. To these belong all the Jews and the Arabs. The former are a tribe descended from the Tchandalas of India, the outcasts, many of them ex-Brahmins, who sought refuge in Chaldea, in Scinde, and Aria (Iran), and were truly born from their father A-bram (No Brahmin) some 8,000 years B.C. The latter, the Arabs, are the descendants of those Aryans who would not go into India at the time of the dispersion of nations, some of whom remained on the borderlands thereof, in Afghanistan and Kabul,* and along the Oxus, while others penetrated into and invaded Arabia. But this was when Africa had already been raised as a continent. We have meanwhile to follow, as closely as limited space will permit, the gradual evolution of the now truly human species. It is in the suddenly arrested evolution of certain sub-races, and their forced and violent diversion into the purely animal line by artificial cross-breeding, truly analogous to the hybridization, which we have now learned to utilize in the vegetable and animal kingdoms, that we have to look for the origin of the anthropoids."[5] She did not encourage any feeling of superiority by any person or race, spreading the idea of the common origin and destiny of all humanity, and establishing the principle of universal brotherhood as the First Object of the Theosophical Society: "To form the nucleus of a Universal Brotherhood of Humanity without distinction of race, colour, or creed." [6]. Thus, she declares "Theosophists, collectively, respect the Bible as much as they do the sacred scriptures of other people, finding in it the same eternal truths as in the Vedas, the Zend-Avesta, the Tripitakas, etc." [7] Guido von List (and his followers such as Lanz von Liebenfels) later took up some of Blavatsky's ideas, mixing her ideology with nationalistic and fascist ideas; this system of thought became known as Ariosophy. Ariosophy, like Theosophy, had relied on intellectual expositions of racial evolution. The Thule Society preached Aryan supremacy and acted to achieve it. It provides the final link between occult racial theories and the racial ideology of Hitler and the emerging Nazi party."[8]

Четеш ли?... Правиш ли вече разграничения?... Вече просветли ли се "Тъмна Индия"?... cool.gif

В Първоначалните ВЕДИ не се споменява за Арайните. Там дори Върховно божествео е ИндРа, който е еквивалент на Перун, Тангра и Зевс. В допълненята към ВЕДА - Пураните вече се разкрива ЦЯЛОСТНАТА картинка на ВЕДА и си проличават Арйаните. Пураните се пишат от Вйаса Дева, литературна инкарнация на Вишну. Там се разкрива арйанското тримурти(тридата) Брахма-Вишну-Шива, като става ясно, че ИндРа не е бил по-висша еманация дори от Брахма! Астрлогоично ИнДра е Стрелец, Шива е Козирог(и Скорпион), Брахма е Водолей, а Вишну е Риби.

Кришна има една случка във Вриндавана, където казва на местните да не извършват жертвопринуешния за дъжд и плодовитост към ИндРа, за което Индра се рагневява и праща порой, а Кришна повдига на кутрето си хълма Говердана и поканва жителите да се подслонят.

ЗороАстризма е възникнал като религиозна свада в брахманската каста на ВЕДАическата държавност;('Ариман' е именно показателност, че отцепниците са нарочили за зло Ариийте) ЗороАстризмът е в следствие на ВЕДАнта, замиране на ВЕДИте и пояява на нови учения, като само Будизма има оторизация от ВЕДА. Зороастризма дава основи на дуализма, който е за материята само. 'Добро и зло се боят в материята'. Кой ще победи?... Дуализмът ражда Монотеизмът на абрахамците, който аз наричам "Моно-духизъм". Абрахмаците не почитат Бог, а-дух(за това се 'сдухват' често), за който има доста съмнителен произход, имайки в пред вид как свършва СИНА НА БОГА ПРИ ТЯХ-ИСУС ХРИСТОС. Абрахамците са копирали за свят 'моно-духизъм' от Зороастризма-за сатана-Ариман, за Бог-АуРа мазда, но това е само моделът, смисълът при абрамците е съвсем друг-те да се спасят, като семе на племе.

А абрамците са били дегенерати на Арайните при разпада на ведическата класова система вече браковете са били всякакви-брахманите са почнали да си вземат много жени и откъдето си поискат. Това е влияните не на арйани въру извънкастови, а тъкмо обратното- низшата духовност взема превес над висшата. Погледни СЗ и КУРаната са пълни с многоженства. Това е от това, че абрахамците са дегенерати на упадналите ведически брахамани, смесили се с кастата ЧАНДАЛА.

....извинете, Вие, четете ли експозето ми какво пиша или - пушете трева свита във вестник?... ;)

cool.gif

Според Елена Блаватская и опредлението за Арйан, то "Арйан" не е базиран на етно-антропологичен признак, а на култово-духовен. Обясних по-горе, че моделът на Арйанът е брахманкото сващане за жив духовен учител, чиито първоначални фундамента са -неупотреба на месо, интоксиканти, хазарт и многоженство.

И за това ти казвам, че юдаизмът и мюслюменството са вид "анти-арйанство", не защото са араби(сирийци, пакистанци, мароканци или индонезийци), а защото не се вписват в ДУХОВНИЯТ белег за Арйанството.

....за физическите неща има физически очи, за духовните неща-духовни очи. cool.gif

Извинете, чета ви мешаницата и понеже съм за екзактността, ще си позволя да ви поправя - не се нарича зороастризъм, а маздеизъм - от Ахура Мазда.

Извинете, чета ви мешаницата, от която си правя изводи, че вие пушите трева, аз не съм дори и опитвала и от нея схванах само, че определението за ариан било жив духовен учител, което означава, че всеки, провъзгласил себе си за духовен учител, е ариан, така ли да разбирам и понеже съм за екзактността, ще си позволя да ви поправя - религията на древните перси не се нарича зороастризъм, а маздеизъм - от Ахура Мазда, Зороастър е само пророка, не върховният бог, иначе сте прав за монотеизма и дуализма при персите.

...имате бенка под левия си ореол, чиято диаметр е 0,6 мм, както и обичате да спекулирате ментално... ;) дотука топло ли е ли леко хладичко?... :wors:laugh.gif

А можеш ли да познаеш аз къде имам бенка??? ;) Истинският астролог ще познае!!!

Ааааааааа ха ха ха, занчи си доста добре осведомен относно хълмовете на Венера??? cool.gifХа Знаех си, че ни играеш номера и игрички. :clap::wors:

• Автор
Извинете, чета ви мешаницата, от която си правя изводи, че вие пушите трева, аз не съм дори и опитвала и от нея схванах само, че определението за ариан било жив духовен учител, което означава, че всеки, провъзгласил себе си за духовен учител, е ариан, така ли да разбирам и понеже съм за екзактността, ще си позволя да ви поправя - религията на древните перси не се нарича зороастризъм, а маздеизъм - от Ахура Мазда, Зороастър е само пророка, не върховният бог, иначе сте прав за монотеизма и дуализма при персите.

Правилно забелязвате, че "Арйан" е ДУХОВНА РАСА. Това е раса, която при 'слизане' надолу в материята се смесва с нея и съзнанието става материалистично.

За това при ВЕДА тя се нарича "РАСА-ЛИЛА"(Трансцеденталните забавления на Кришна)

Не случайно- има символика в това, че Северът с Лоразия е бил родината на тази Духовна раса, а югът и Гондвана е дал сетивността на съзнанието.

Не може да се САМО-'провъзгласиш', ако нямаш Духовна оторизация и не ИЗПЪЛНЯВАШ на практика това. Има много самозванци, вкл. и МухаМед, но освен, че нямат духовна оторизация, то те и не водят ЧИСТ НАЧИН НА ЖИВОТ- 'ДУХОВЕН'.

Не обърнхате ли внимание(ма как, ще-като или не четете, или имате познание на фтиченце-калинка!?.. ;) ), че споменах, че Орфей е Арйан, а Дионисий-не?... Някъде да съм писал дали Орфей е 'българин' или 'турчин', 'ристеин' или 'мюсли'?...

Мисля, че дори и елементарни знания нямате- Аура Мазда е 'Бог'(обект на обожаване), докато Заратустра е пророка му.

Както в абрахамизмът яхве и аллах са духове, така и Аура-Мазда не е бог, а -дух.

Ahura Mazda (Ahura Mazdā) is the Avestan language name for a divinity exalted by Zoroaster as the one uncreated Creator, hence God.

The Zoroastrian faith is described by its adherents as Mazdayasna, the worship of Mazda. In the Avesta, "Ahura Mazda is the highest object of worship"[1], the first and most frequently invoked divinity in the Yasna liturgy. In Zoroastrian cosmogony and tradition, all the lesser divinities are also creations of Mazda

Затова къде има пророци и духове-бегайте!

Къде има духовни учители и Бог- там стойте. cool.gif

Само не мога да разбера, защо постоянно се говори за някакви "ариани", "арйани" и за откровени "айряни", като всеприетата транскрибция в българския език е "арийци" .

• Автор
Само не мога да разбера, защо постоянно се говори за някакви "ариани", "арйани" и за откровени "айряни", като всеприетата транскрибция в българския език е "арийци" .

Защото това е думата в глосара на български език на Бхагавад Гита- "Арйан".

Ако искш ползвай и 'Ариец', но веднага излиза асоциацията с НАЛОЖЕАТА концепция за нацистите.

Умишлено ползвам тази от глосара за да се види дори и грубо разграничение, тъй като концептуалното е на лице.

Защото това е думата в глосара на български език на Бхагавад Гита- "Арйан".

Ако искш ползвай и 'Ариец', но веднага излиза асоциацията с НАЛОЖЕАТА концепция за нацистите.

Умишлено ползвам тази от глосара за да се види дори и грубо разграничение, тъй като концептуалното е на лице.

Точно това и си помислих, но виж колко поста има, в които явно на пишещите явно не им е ясно за Арий (свещенникът от Александрия, основал доста голяма секта) ли става дума, или за пиенето на мътеница, която по нашия край и се вика айрян ;)

Виж как си почнал да приличаш на Diin и Aliah - и те се опитват да лансират "Муххамад" и "Куран" , вместо Мохамед и Коран , защото уж било по-правилно biggrin.gif

СМЕСВАНЕТО НА ДВАТА КУЛТА Е СТАНАЛО ЧРЕЗ ДРИФТА НА ОСТРОВА ИНДУСТАН. За това днес там има толкова ОГРОМНО ЕТНИЧЕСКО, КУЛТОВО, ЛИНГВИСТИЧНО РАЗНООБРАЗИЕ, а не защото ТАМ Е 'СТРАНАТА НА АРИИТЕ'!след

CRETACEOUS, преди 65 милиона години( 1 манвантара е 306.72 милиона години, 71 манвантара е "1 ден на Brahma").

ТАКА, ЧЕ АРИИТЕ СЕ СМЕСВАТ С ВАРВАРИТЕ преди около 65 милиона години, или около преди около 1/5 манвантара период.

Хм.Според тази карта ТАЗИ ТУК Индустан е бил населен от хора(Homo Sapiens) само преди около 60-55 000 години.

За какво смесване на култури/култове става въпрос??? Преди 65 000 000 години ohmy.gif ...

• Автор
Точно това и си помислих, но виж колко поста има, в които явно на пишещите явно не им е ясно за Арий (свещенникът от Александрия, основал доста голяма секта) ли става дума, или за пиенето на мътеница, която по нашия край и се вика айрян ;)

Виж как си почнал да приличаш на Diin и Aliah - и те се опитват да лансират "Муххамад" и "Куран" , вместо Мохамед и Коран , защото уж било по-правилно biggrin.gif

За връзка межу мътенцита от млчко и Арайаните е ПРЯКА. наистина затова се нарича "Айран", защото са употребявали това, а млякото и зърното са били основната храна на брахманите, които са спазвали 4 арйански регулиращи принципа. ;)

Потърси и ще видиш, че връзката тука е пряка!

За Арианството в християнството също може да има връзка, тъй като тази секта са били гностици и са считали Исус не за Бог, а за Син на Бога, както Той си е казвал, но римските свещенници настоявали, че е Бог. така, че нйищо чудно д аима връзка между името на този свешенник и арйанската раса, като 'духовна'?...

Али и ба'ат Дийн са си в правото да настояват за техния "Ме'емед, дето му расте п...шката", biggrin.gif но не виждам как отстояват тази своя теза?.. те за мене са едни самоходни КУРанчета, както и има много самоходни Иблии по форумите за ристиенството-предполагам, че знаеш(особено в абв-то) как се карат и замерват с цитати от Иблията....

Но проблемът с КУраната е, че има много вариации на превода и като добавим хадисите вече работата става дебела. Но пък за сметка на това ристените се хващата за всяка запетая в техната Иблия и променя смисъла на цялото изречение: "Да се обеси, не, да се помилва", " Да се обеси не, да се помилва!" ;)

Щом има 'пророк и дух' значи ще има спекулации с ПОРОКА. Духът така му говорел, духът онака му говорел, а той си прави каквото си иска- яде месо, пие алкохол, спи в хареми, играе хазарт.... Иначе му 'говорел духа'.... cool.gif

Правилно забелязвате, че "Арйан" е ДУХОВНА РАСА. Това е раса, която при 'слизане' надолу в материята се смесва с нея и съзнанието става материалистично.

За това при ВЕДА тя се нарича "РАСА-ЛИЛА"(Трансцеденталните забавления на Кришна)

Не случайно- има символика в това, че Северът с Лоразия е бил родината на тази Духовна раса, а югът и Гондвана е дал сетивността на съзнанието.

Не може да се САМО-'провъзгласиш', ако нямаш Духовна оторизация и не ИЗПЪЛНЯВАШ на практика това. Има много самозванци, вкл. и МухаМед, но освен, че нямат духовна оторизация, то те и не водят ЧИСТ НАЧИН НА ЖИВОТ- 'ДУХОВЕН'.

Не обърнхате ли внимание(ма как, ще-като или не четете, или имате познание на фтиченце-калинка!?.. ;) ), че споменах, че Орфей е Арйан, а Дионисий-не?... Някъде да съм писал дали Орфей е 'българин' или 'турчин', 'ристеин' или 'мюсли'?...

Мисля, че дори и елементарни знания нямате- Аура Мазда е 'Бог'(обект на обожаване), докато Заратустра е пророка му.

Както в абрахамизмът яхве и аллах са духове, така и Аура-Мазда не е бог, а -дух.

Ahura Mazda (Ahura Mazdā) is the Avestan language name for a divinity exalted by Zoroaster as the one uncreated Creator, hence God.

The Zoroastrian faith is described by its adherents as Mazdayasna, the worship of Mazda. In the Avesta, "Ahura Mazda is the highest object of worship"[1], the first and most frequently invoked divinity in the Yasna liturgy. In Zoroastrian cosmogony and tradition, all the lesser divinities are also creations of Mazda

Затова къде има пророци и духове-бегайте!

Къде има духовни учители и Бог- там стойте. cool.gif

Ахура Мазда е върховният бог на персите. Ако и това оспорите, не знам на какъв език да говоря с ваша светлост. Но виждам, че вие в понятието "бог" не включвате други неща, освен себето си и себевярванията си, а всички останали обявявате за духове, така че спорът тук е излишен, явно. biggrin.gifbiggrin.gif И защо така изпростявате и се озлобявате така, когато ви се направи забележка? Моля, дайте го по-весело. biggrin.gif

А какво ще ме светнете за "духовната оторизация" на расата от духовните самозванци? - как става точно тази оторизация - светият дух ли се явява свисше и низпостила духовния сиелей под формата на печат на челата на дърти индийски маймуни, от което погледът им заблестява със светлината на слънцето и говори сам по себе си? Че то, в днешно време - на всяка крачка такива "духовни" екземпляри, в психиатриите най-вече.

За Арианството в християнството също може да има връзка, тъй като тази секта са били гностици ...

Има, да..

Точно за това те карах да пишеш преди няколко постинга тук.

• Автор
Има, да..

Точно за това те карах да пишеш преди няколко постинга тук.

Не съм запознат много, за проблемът на официалния ристенски клир с тях, но май имат проблем римските ристени с ранните ристени КОПТИТЕ, чието въздействие е било по-късно с богомилите и 'немилите' за официалната ристенска църква, която си държи на яхвето?... cool.gif

Мисля, че духът на яхве-то пак се намесва тука?... ;)

По късно същия дух прави ристените кръстоносци avatar10682_1.gif

Не съм запознат много, за проблемът на официалния ристенски клир с тях, но май имат проблем римските ристени с ранните ристени КОПТИТЕ, чието въздействие е било по-късно с богомилите и 'немилите' за официалната ристенска църква, която си държи на яхвето?... cool.gif

Мисля, че духът на яхве-то пак се намесва тука?... :rolleyes:

По късно същия дух прави ристените кръстоносци avatar10682_1.gif

а тези приятели кой ги инициира и арийци ли са?

http://www.youtube.com/watch?v=2ncbA8aKCOU

...те също имаха страст /а ти твърдиш, че страстта е висша и нисша../

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

• Автор
Хм.Според тази карта ТАЗИ ТУК Индустан е бил населен от хора(Homo Sapiens) само преди около 60-55 000 години.

За какво смесване на култури/култове става въпрос??? Преди 65 000 000 години ohmy.gif ...

National Geographic отчитат ли "Continental drift"?...

Елена Блаватская счита, че Арйяните са

"The Aryan races, for instance, now varying from dark brown, almost black, red-brown-yellow, down to the whitest creamy colour, are yet all of one and the same stock -- the Fifth Root-Race -- and spring from one single progenitor, (...) who is said to have lived over 18,000,000 years ago, and also 850,000 years ago -- at the time of the sinking of the last remnants of the great continent of Atlantis."[15]

Тя визира, че придвижването на Арианите към по-южните части на Азия може да е станало по-ксъно след прилепване на острова Индия от Гондвана , плаващ към Лоразия към Азия към от 18 милиона до 850 хиляди години в следствие на Ледниковия период.

Аз казах, че преди 65 милиона години, но не по-късно, може да се говори за 'прилепване на Индия към Азия; според картата на континенталия дриф. Виж я в експозето. Може да е почанло и пред 18 милиона, но не по-късно от 65 милиона години.

Че, чеовек е съществувал тогава и че е бил 'редом до динозаврите'("До чудовищата пасат редом и еднорози" :rolleyes: ) се обърни към "Забранената археология на Майкъл Кремо и Ричард Томпсън)

а тези приятели кой ги инициира и арийци ли са?

http://www.youtube.com/watch?v=2ncbA8aKCOU

...те също имаха страст /а ти твърдиш, че страстта е висша и нисша../

Не са арйани, а ги инциира Конспорацията на нагите-Илюминати, чиито принципи за плодовитост и смъртност е на барберианите.

Целта на илюминати е безкласово общество, а нацизмът е необходимият етап, да се установи КОМУНИЗМА по целият свят.

Чети по-долу след експозето ми какво обяснявам на Али, по повод 'нацизма'.

Нацизма е възникнал в следсвтие на Антропо-софските общества(Розенкройцери, Рудолф Щайнер, масонАрийките 'Туле;, Врил. т.нат.), чието изкривяване на Теософията на Блаватска за Туле и Атлантида;

Патосът не ти ли напомня на социалистически патос, както и на същия такъв на паневритмията на Дънов, който е бил Щайнер-възпитаник за България?...

Всичко това е ИЛЮМИНАТИ, духа на нагите от Гондвана, нищо общо няма с Арйаните. Точно обратното е, като духовен принцип! Но са го използвали САМОЗВАНЕЦА Хитлер илюминати.

Така както социализма е извратено християнство. И до днес има хора, вкл. и кръвния ми брат, който счита, че социализъм е най-близко от всичко до християнството, а тези, които са запознати знят, че социализмът е пак масонАрия!

National Geographic отчитат ли "Continental drift"?...

Елена Блаватская счита, че Арйяните са

"The Aryan races, for instance, now varying from dark brown, almost black, red-brown-yellow, down to the whitest creamy colour, are yet all of one and the same stock -- the Fifth Root-Race -- and spring from one single progenitor, (...) who is said to have lived over 18,000,000 years ago, and also 850,000 years ago -- at the time of the sinking of the last remnants of the great continent of Atlantis."[15]

Тя визира, че придвижването на Арианите към по-южните части на Азия може да е станало по-ксъно след прилепване на острова Индия от Гондвана , плаващ към Лоразия към Азия към от 18 милиона до 850 хиляди години в следствие на Ледниковия период.

Аз казах, че преди 65 милиона години, но не по-късно, може да се говори за 'прилепване на Индия към Азия; според картата на континенталия дриф. Виж я в експозето. Може да е почанло и пред 18 милиона, но не по-късно от 65 милиона години.

Че, чеовек е съществувал тогава и че е бил 'редом до динозаврите'("До чудовищата пасат редом и еднорози" :rolleyes: ) се обърни към "Забранената археология на Майкъл Кремо и Ричард Томпсън)

Не са арйани, а ги инциира Конспорацията на нагите-Илюминати, чиито принципи за плодовитост и смъртност е на барберианите.

Целта на илюминати е безкласово общество, а нацизмът е необходимият етап, да се установи КОМУНИЗМА по целият свят.

Чети по-долу след експозето ми какво обяснявам на Али, по повод 'нацизма'.

Нацизма е възникнал в следсвтие на Антропо-софските общества(Розенкройцери, Рудолф Щайнер, масонАрийките 'Туле;, Врил. т.нат.), чието изкривяване на Теософията на Блаватска за Туле и Атлантида;

Патосът не ти ли напомня на социалистически патос, както и на същия такъв на паневритмията на Дънов, който е бил Щайнер-възпитаник за България?...

Всичко това е ИЛЮМИНАТИ, духа на нагите от Гондвана, нищо общо няма с Арйаните. Точно обратното е, като духовен принцип! Но са го използвали САМОЗВАНЕЦА Хитлер илюминати.

Така както социализма е извратено християнство. И до днес има хора, вкл. и кръвния ми брат, който счита, че социализъм е най-близко от всичко до християнството, а тези, които са запознати знят, че социализмът е пак масонАрия!

да разбирам ли, че пренадлежността към ариите е на финоматериален план, без непременно да е свързан с кръвното наследство на същността?

Или е на НАДбитийно равнище?

Нещо в произхода ли?

Или ариите са по-стара жизнена вълна?

или...?

• Автор
да разбирам ли, че пренадлежността към ариите е на финоматериален план, без непременно да е свързан с кръвното наследство на същността?

Или е на НАДбитийно равнище?

Нещо в произхода ли?

Или ариите са по-стара жизнена вълна?

или...?

Не, това са тези хора и деви, описани в Бхагавата Пурана. Те не са "раса в биологичен план", а в план -"взаимоотшние с Бога, Вишну".

И препратката ми е, че това не се се случило на територията на Индия, съобразно хронологията континенталния дрифт на Индия от Гондвана, както и ведическата хронология за Арйаните. Не на последно място се споменава ЗА НАЧИНА НА ЖИВОТ на Арйаните, а не как изглеждали външно, какъв нос имали или дали имали турски, индийски или израелски паспорт...

Не, това са тези хора и деви, описани в Бхагавата Пурана. Те не са "раса в биологичен план", а в план -"взаимоотшние с Бога, Вишну".

И препратката ми е, че това не се се случило на територията на Индия, съобразно хронологията континенталния дрифт на Индия от Гондвана, както и ведическата хронология за Арйаните. Не на последно място се споменава ЗА НАЧИНА НА ЖИВОТ на Арйаните, а не как изглеждали външно, какъв нос имали или дали имали турски, индийски или израелски паспорт...

можеш ли да разтълкуваш малко по-подробно фразата ти -"взаимоотшние с Бога, Вишну".

• Автор
можеш ли да разтълкуваш малко по-подробно фразата ти -"взаимоотшние с Бога, Вишну".

Да, според Бхагавата Пурана1:1:3 http://srimadbhagavatam.com/sb/1/1/3/

има 12 раси(вкуса), като СУМАРНАТА се нарича ЛЮБОВ.

Every living entity, beginning from Brahmā, the first-born living being within the material world, down to the insignificant ant, desires to relish some sort of taste derived from sense perceptions. These sensual pleasures are technically called rasas. Such rasas are of different varieties. In the revealed scriptures the following twelve varieties of rasas are enumerated:

(1) raudra (anger),

(2) adbhuta (wonder),

(3) śṛńgāra (conjugal love),

(4) hāsya (comedy),

(5) vīra (chivalry),

(6) dayā (mercy),

(7) dāsya (servitorship),

(8) sakhya (fraternity),

(9) bhayānaka (horror),

(10) bībhatsa (shock),

(11) śānta (neutrality),

(12) vātsalya (parenthood).

The sum total of all these rasas is called affection or love.

Primarily, such signs of love are manifested in adoration, service, friendship, paternal affection, and conjugal love.

And when these five are absent, love is present indirectly in anger, wonder, comedy, chivalry, fear, shock and so on.

Тази сумарна се нарича ЛИЛА-раса, и Кришна я е изиграл с Радха и Гопите

Това е смисълът на термнът 'РАСА', има ли общо с тоа, дето се налага от нацистите?...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.