Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Need for Speed Shift

Featured Replies

Един бърз и глупав въпрос на чиито отговор много се надявам :):Как се пуска нитрото???Какво ли не натисках нестава ...

• Отговори 430
  • Прегледи 71,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Относно дрифта ... аз съм напът да го схвана. За разлика от старите игри, тука стратегията е коренно различна. Аз вече успявам да правя два пъти повече точки от тях, като пак излитам от пистата по няколко пъти. Цаката е да се приближите към завоя с малко газ на висока предавка, примерно 4-та, за завиете рязко, като заедно с това да върнете на 3-та и да чукнете спирачките и след това да настъпите газта докрай и завъртате волана в обратната посока. После вече е въпрос на усет. С волана почти успявам да го направя като хората, но гарантирам, че с клавиатура няма как да стане. Ръчна спирачка ... никога за начало на дрифта, с нея може да се игра по време на самия дрифт, като ако поочнете да сечете прекалено много я "дърпате", колкото да се отдалечите от вътрешността на завоя. Естествено трябва да се внимава, щото малко повече от необходимото от което и да е (газ, спирачка, завой, ръчна) ... и излитате веднага. На мен лично дрифта ми харесва. Просто е труден.

Относно TIER 4 - да, не е лесно ... ама, тва е положението!

Kojack ... Options >>> Gameplay >>> Controls. Всичко си пише :)

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Напълно съм съгласен. Досега участвах само в едно дрифт състезание, но ми беше достатъчно за да се убедя, че дрифта не става(или поне аз не знам как :) ) На въпросното състезание едвам едвам изкарвам ~300 точки(ако не се лъжа), а първия е 400+ :wors: Добре че засега играта ми позволява да попрескачам дрифта... Друго впечатление е, че веирона(на състезанието, на което бях поканен)...а вероятно и другите по-бързи коли, се кара много трудно. Първо не ти позволява пистата да дигнеш максимална скорост и второ след като се засилиш ако не внимаваш си излетял на първия завой. Естествено тази кола е Tier 4 и не би трябвало да може да се кара като кола от Tier 1, а също така съм карал само на едно такова състезание и може би се свиква, но това е първоначалното ми мнение.

Не ти позволява да развиеш максимална скорост, сигурно защото си включил помощите. Изключи ги и направо ще полетиш. Друг е въпроса, че за няколко секунди ще си се забил в някоя стена. (:

А бе аз си ги бия на дрифтовете, ама не с много и аз бая залитам от пътя, мойта цака да мина близо до конусите докато дрифтирам и дрифтирам основно там, за да мина покрай тях за бонус точките и също така не давам много газ по време на дрифтовете, положението изглежда трагично, ама ги бия все пак :)

Не ти позволява да развиеш максимална скорост, сигурно защото си включил помощите. Изключи ги и направо ще полетиш. Друг е въпроса, че за няколко секунди ще си се забил в някоя стена. (:

Аз това имам впредвид мога да натисна газта повече, но после ще съм излетял от завоя... @vidimiq това за газта и аз го забелязах след като излетях няколко пъти :speak:

Някой знае ли дали пуснаха някакъв фикс за хората с ATi карти? А впечатленията ми от играда са доста противоречиви: волана е много труден за управление и малкия лаг, който има не ми позволява да карам по идеалната линия непрекъснато. И докато карам сякаш в различни ситуации воланът е различно "тежък", защото един и същи завой понякога го взимам с едно движение, а понякога трябва да шаря с волана, защото съм презавил или недозаил. Но това предполагам е заради неточните ми настройки и ниския фреймрейт, с който играя. Поведението на колите е много странно. В завой гумите много лесно губят сцепление, сякаш са предназначени за дрифт. Няма и една обиколка, която да направя без да е задрифтило поне веднъж. Колите са много дървени и статични и се държат странно по пистата. Няма я лекотата в карането, всичко е тежко и държено. Особено гумите в завой. Хубавото в това отношение е, че при спиране понякога колата почва да играе точно като истинска кола. Най-доброто в играта определено е оформлението на колите- вътрешната камера е страхотна, всичко по таблото се вижда и звука допълва страхотното впечатление. Изпреварванията са много глупави в стил Nascar или Нелсиньо Пикет и се губи кефа от карането. Защото ако в някой сървър на LFS или GTR2 направя същото изпреварване ще ме кикнат незабавно...а в играта даже ти дават точки за това. Състезанията са някакви омешани и глупави.... Общо впечатление- много красива игра, но с много постен геймплей. Все още GTR2 си остава най-добрия рейс симулатор, а този Shift е една странна смесица между типовете...но става за разпускане.

Някой знае ли дали пуснаха някакъв фикс за хората с ATi карти?

А впечатленията ми от играда са доста противоречиви: волана е много труден за управление и малкия лаг, който има не ми позволява да карам по идеалната линия непрекъснато. И докато карам сякаш в различни ситуации воланът е различно "тежък", защото един и същи завой понякога го взимам с едно движение, а понякога трябва да шаря с волана, защото съм презавил или недозаил. Но това предполагам е заради неточните ми настройки и ниския фреймрейт, с който играя.

Поведението на колите е много странно. В завой гумите много лесно губят сцепление, сякаш са предназначени за дрифт. Няма и една обиколка, която да направя без да е задрифтило поне веднъж. Колите са много дървени и статични и се държат странно по пистата. Няма я лекотата в карането, всичко е тежко и държено. Особено гумите в завой.

Хубавото в това отношение е, че при спиране понякога колата почва да играе точно като истинска кола.

Най-доброто в играта определено е оформлението на колите- вътрешната камера е страхотна, всичко по таблото се вижда и звука допълва страхотното впечатление.

Изпреварванията са много глупави в стил Nascar или Нелсиньо Пикет и се губи кефа от карането. Защото ако в някой сървър на LFS или GTR2 направя същото изпреварване ще ме кикнат незабавно...а в играта даже ти дават точки за това. Състезанията са някакви омешани и глупави....

Общо впечатление- много красива игра, но с много постен геймплей. Все още GTR2 си остава най-добрия рейс симулатор, а този Shift е една странна смесица между типовете...но става за разпускане.

Новите ATI CATALYST 9.10 RC7,малко по-добре е с тези

Имам проблем със състезанията на Works Restricted Competition. Като пускам състезание оттам ми дава You do not own a car eligable for this event?!?! Имам Mclaren F1, купих си SL65 AMG със сички тунинги пак същото. Каква кола трябва да си купя?!

Редактирано от GiGab¥Te (преглед на промените)

Имам проблем със състезанията на Works Restricted Competition. Като пускам състезание оттам ми дава You do not own a car eligable for this event?!?! Имам Mclaren F1, купих си SL65 AMG със сички тунинги пак същото. Каква кола трябва да си купя?!

Предполагам трябва да пише Work или Works нещо такова беше и е обозначено до колата с някакъв знак(отдолу има легенда)... доста вероятно е обаче да говоря пълни глупости :yanim:

• Автор

Всики коли в Car Lot-a е в гаража имат от 0 до 3 символа горе при емблемите на производителите. Има един за нитро (не се сещам какъв е символа), един за дрифт (нарисувана е стрелка на 180 градуса), и един символ за Works. Символа е буквата W. Тези коли могат да се направят за Works Competition, като за целта първо трябва да им се сложат АБСОЛЮТНО всички ъпгрейди ... и после да се додаде някаква колосална сума. Това става с натискане на Backspace в менюто Upgrades, след като си сложил всичко преди това. За М3 Е46 дадох 250 000. Обаче много върви :(

Ей, днес си взех NFS Shift и волан на Logitech чувстват се вибрациите от двигателя на возилото по тоя волан, нямам думи - върха е (и играта и волана) :P

За мен NFS: Shift се нарежда втора,след Most Wanted. Да,вярно е,че съвсем излезе от корените си,тръгна в друга посока. Те се опитаха и с ProStreet,но не успяха. За разлика от тази,естествено на повечето 10 годишни това не им харесва,те предпочитат преследването с Полицаите из еднообразния град... Трябва да приемете,че идеята се изтърка и за да не изчезнат NFS сериите е необходимо нещо ново. Лично на мен идеята за Законните състезания,където трябват истински умения,а не просто натискане на газта,ми харесва. Докато играех Shift,за пръв път изпитах някаква тръпка от самото каране на автомобила,макар,че играех с обикновена клавиатура,не Волан или Джойстик. Управлението наистина е по-трудно от всякога и това много ми харесва! От към Графика и Звук играта също е толкова добра,но това вече е напълно нормално. Blur-а и Затъмняването при сблъсък е много просто,но доста ефективно,този път скоростта наистина се усеща. Радвам се,че върнаха Drift-а /отново/ и това е ... няма какво повече да кажа,играта е много добра и останах много доволен тази година. : ]

Редактирано от neji7 (преглед на промените)

• Автор

Голям минус е, че дрифта пак е като в ProStreet ... два до четири завоя. Друго е в GRID. Така че откъм тази си черта, NFS-то пак е доста назад. Но като цяло не бих казал, че отстъпва на GRID.

Blur-а и Затъмняването при сблъсък е много просто,но доста ефективно,този път скоростта наистина се усеща.

Скоростта определено се усеща. Преди малко карах на един пропуснат Invitation Event с някакъв Шевролет...не знам точно. Е разликата с колите от Tier 3 или Tier 2(тунинговани) е направо от земята до небето. Ускорението на тоя Шевроллет в сравнение с тунингованото ми Audi RS4 e :biggrin:

След преглед на цялата тема, споделям опит и правя едно обобщение, по-специално за тези с видео карти Ati HD серия 3000.

Ati HD 3200/chipset 780 g/AMD Atlon x2 5000 +/2 gb

За да подкарам играта що годе прилично на горната конфигурация беше необходимо следното:

Win XP SP 3

ATI CATALYST 9.9

Задаване на съвместимост на exe. фаила със Win 98 (не съм сигурен дали при SP3 e нужно, остана така от SP2)

Настройки на графиката

Resolution 800x600 Windowed off

Refresh Rate 90 hz Textur Filtering Bilinear

Anti-Aliasing 2 x AA V-Sync on

Allow Windoued Yes Brightness 10

Allow Fullscreen Yes Car Detail Low

Shadow detail Medium

Track Detail Low

Motion Blur Low

Texture Resolution Medium

Проби и грешки :)

При изключен Anti-Aliasing - играта се бъгва на тестовата обиколка

При изключен Motion Blur - играта се бъгва на тестовата обиколка

При Low на Shadow detail - наличие на бъг в графиката, когато колата излезе от пистата черен или розов екран и черно небе.

В заключение по управлението - за клавиатура настройките по подразбиране са ужас, положението се подобрява ако се настрои ADJUST CONTROL със стойностите, които играта задава по подразбиране за аналогов gamepad.

И за да не са само празни приказки ето и малко

Редактирано от PetarK (преглед на промените)

След като поиграх 40мин НФС шит/шифт, нервно потърсих QUIT-менюто и си пуснах NFS 5 Porsche unleashed, даже назряха намерения да си инсталирам NFS 3 Hot Pursuit. Извенете, но супер-яката графика, игра не прави. Колите, геймплея всичко е супер дървено и с тези точки, дрифтове, кинти и подобни глупости ми развалят удоволствието от няколко години, а аз искам само да пусна яката състезателна игра и да се състезавам. Да стартирам да въртя обиколки, в 3тата да съм се доближил максимално до 1вия и на любимия завой да го прецакам, без да подозира че съм събрал скорост за външната част, или ако заподозре, със светкавична реакция да изхакам една ръчна скорост по надолу и да пробвам да го отрежа отвътре. Докато вървяха безкрайните клипчета които трябва да изтърпиш за да започне състезанието бях сигурен, че ще се появи някое клипче с чалга звездица, но за радост несе случи. След гневния поуст ще цъкам на uninstall-а.

След преглед на цялата тема, споделям опит и правя едно обобщение, по-специално за тези с видео карти Ati HD серия 3000.

Ati HD 3200/chipset 780 g/AMD Atlon x2 5000 +/2 gb

За да подкарам играта що годе прилично на горната конфигурация беше необходимо следното:

Win XP SP 3

ATI CATALYST 9.9

Задаване на съвместимост на exe. фаила със Win 98 (не съм сигурен дали при SP3 e нужно, остана така от SP2)

Настройки на графиката

Resolution 800x600 Windowed off

Refresh Rate 90 hz Textur Filtering Bilinear

Anti-Aliasing 2 x AA V-Sync on

Allow Windoued Yes Brightness 10

Allow Fullscreen Yes Car Detail Low

Shadow detail Medium

Track Detail Low

Motion Blur Low

Texture Resolution Medium

Проби и грешки :)

При изключен Anti-Aliasing - играта се бъгва на тестовата обиколка

При изключен Motion Blur - играта се бъгва на тестовата обиколка

При Low на Shadow detail - наличие на бъг в графиката, когато колата излезе от пистата черен или розов екран и черно небе.

В заключение по управлението - за клавиатура настройките по подразбиране са ужас, положението се подобрява ако се настрои ADJUST CONTROL със стойностите, които играта задава по подразбиране за аналогов gamepad.

И за да не са само празни приказки ето и малко

За Виста/Седмица - употребата на съвместимост с Win98 просто не може да се избегне ако изобщо искате да я играете и не сте слoжили Catalyst 9.10 RC7 или по-нов [май от сайта на MSI го дръпнах преди дни]...

помага (с променлив успех) и още 1 трик: Disable Visual Themes

• Автор

Играя на Vista x64, без да съм включил употребата на Win98 или каквото и да е друго ... Просто Mount >>> Install >>> Copy the crack >>> Play!!!

След като поиграх 40мин НФС шит/шифт, нервно потърсих QUIT-менюто и си пуснах NFS 5 Porsche unleashed, даже назряха намерения да си инсталирам NFS 3 Hot Pursuit. Извенете, но супер-яката графика, игра не прави. Колите, геймплея всичко е супер дървено и с тези точки, дрифтове, кинти и подобни глупости ми развалят удоволствието от няколко години, а аз искам само да пусна яката състезателна игра и да се състезавам. Да стартирам да въртя обиколки, в 3тата да съм се доближил максимално до 1вия и на любимия завой да го прецакам, без да подозира че съм събрал скорост за външната част, или ако заподозре, със светкавична реакция да изхакам една ръчна скорост по надолу и да пробвам да го отрежа отвътре. Докато вървяха безкрайните клипчета които трябва да изтърпиш за да започне състезанието бях сигурен, че ще се появи някое клипче с чалга звездица, но за радост несе случи. След гневния поуст ще цъкам на uninstall-а.

както казаха, работата не е само газ... Искат се умения :eek: За мен това NFS е на 2 място след ProStreet. Просто ми липсва драга.

Просто ми липсва драга.

Определено можеше да сложат и драг. Това е, да речем, основна и също така доста интересна част от играта.

• Автор

EA явно са си спестили малко от работата по финалния код, защото в nfsplanet се появи damage mod. Самият файл не добавя нещо, а отключва част от кода на играта, като по този начин разширява damage системата. Антиефектът от ударите е по-силен, като дори може да се откъсне/падне колело от колата. До сега наистина, какво ли не опитвах, не можах да постигна тоя ефект :wors: А определено като търсим реалицъм, няма да е зле за Total-ваме колите така:

Публикувано изображение

ЦЪК!

ПП: Доста зле изглежда, амаааа ... като се има впредвид, че за първи път го правят, не е лошо. Има и клипче от GameStar, но не мога да дам линк. Гледайте го в nfsolanet.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

Дааа.. гледай задната гума къде е "заорала" :wors::)

"... tires can go flat or fall off ...", сиреч гумите могат да се пукат. Тая, май е спукана :D

"... tires can go flat or fall off ...", сиреч гумите могат да се пукат. Тая, май е спукана :P

е,ся я виж че и джантата е заорала :cool:

Независимо дали е раорала или се е изкривила ми се струва доста трудно да откъснеш всичките гуми. А ако падне едната гума можеш ли да продължиш?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.