Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е Луцифер?

Featured Replies

Идеите са факт, те съществуват, но САМО в материлания свят. Бидейки 'паднал дух' те циркулират в матер. космос с нематерилана индивидулана душа , ум и его. Така, че Луцифер е Паднал Дух.

Че съществува е ясно, тъй като заблуждава човешкото съзнание. Една от заблудите му еи да накара съзнанието да си мисли, че не съществува. да 'го освободи' и да го либерализира РЕВОЛЮЦИОННО в материлания свят.

Илюминати го ползва 100%.

Илюминати са извънкастови. За класата се съди не по кръв или ген, а по дух. Щом ползват паднал дух са ИЗВЪНКАСТОВИ. Както и абрахамците.

Verse 4.

Men in the mode of goodness worship the demigods; those in the mode of passion worship the demons; and those in the mode of ignorance worship ghosts and spirits.

BG, Chapter 17. The Divisions of Faith

Веригата е lucifer-illuminati-Steiner-communism

Има толкова доказателства и мат'риали в нета! Това беше 'оспоримо' до преди 10-15-20 години за българинa. Днес е явно за средно-заможния българин. Стига да има средно-количеството сиво. и Средно-желание за да разбере.

сори колега ама не ми е ясно.дано на тебе ти е ясно!

тази мисловна "верига" ти ли си я измисли

или е факт.щото ми приличаш малко на съчинител.

айде обясни малко щото не намирам връзка

между щайнер и комунизма.

а луцифер...

както е казано в Йов луцифер е един от божите синове...

а друго което също е ясно е че в НАЧАЛОТО

ХРИСТОС И ЛУЦИФЕР са били братя.

и защо ли ми идва на ум една ранно християнска

истина, впоследствие изгубена или забранена от Рим

HRISTOFORUS VERUS LUCIFERUS

което ще рече ХРИСТОС Е ИСТИНСКИЯ ЛУЦИФЕР (носител на светлината)

в окултизма наи-важното са понятията а не думите ,нали!

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)

• Отговори 567
  • Прегледи 64,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Кое не ти е ясно?... Предполагам си поне средно-интелигентен?.. :)

От диаграмата за рационалната пирамида ми нали видя, че окото на Луцифер(някой го наричат "око на Хор" от Херметичната философия на Тот, демоните, копирали ведическите, всъщнист това е 3-то око за гледане на циклите в матрицата) е на върха на рационалната ашкенази-пирамида с "13 рептилни фамилии"( http://www.thewatcherfiles.com/bloodlines/index.htm ), 'Комунизма' е около средното ниво на пирамидата , а най-на ниско е 'Светския хуманизъм', неправителствени и културоведски организации, които Люцката се зарибява)

Луцифер, инспиратора на Щайнер ли?.. 1905г. издава списанието "Луцифер'. прегледай био-то. Той е член на всички възможни илюминатски ложи. Нета е пълен с доказателства, да не преписвам сега, че не ми е стил... ;) но примерно прегледай т'ва: http://www.biblebelievers.org.au/masonic.htm и линка му по прошението ти: http://www.biblebelievers.org.au/masonry.htm#Baphomet

Публикувано изображение

Алисттр Кроули- също с неговото списание "Равноденствие"("Екунонс"), тъй като е Везни той има в пред вид повече "Есенното равноденствие", когато евреите честват тяхната Нова Година (Рош Хашана) на "Слънце в Падение"-Везни. Това е Луцифер. ;)

Въобще, луциферианите много обичат 'равните маси'. Почти като равините, които, обаче са 'по-равни от нас'. Публикувано изображение

Лицемерието на Луцифер кара масите уж да се "приемат за равни", но все да си 'мерят егото' ;) Идва от не приемане на Бога, като ЛИЧНОСТ. ;) Това проповядва и Шива.

"HRISTOFORUS VERUS LUCIFERUS" значи, че Истинския Носител на светлина не е Луцифер, а - Христос. Това е просто смяна на понятията,не, че Христос е еквивалентен на Луцифер.

Същото се отнася за ведантиста и за Кришна, който е ИСТИНСКИЯ ШИВА, но не значи, че Кришна е еквиваленен на Шива.

"Вдигане на летвата" става не с противопоставяне ,а с НАДМИНАВАНЕ.

Илюминати цел да извади синтеза, като на своята ниска теза противопоставя равносилна анти-теза.

Луцифер е антитеза на Ариман(Сатана), и не води до Христос.

сори колега ама не ми е ясно.дано на тебе ти е ясно!

тази мисловна "верига" ти ли си я измисли

или е факт.щото ми приличаш малко на съчинител.

айде обясни малко щото не намирам връзка

между щайнер и комунизма.

а луцифер...

ХРИСТОС И ЛУЦИФЕР са били братя.

и защо ли ми идва на ум една ранно християнска

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• Автор

Возилото(вахана) на плантата Сатурн(Сани, Шани)е точно черен гарван, който си търси някоя мърша с кръв, ...да, така е.... :rolleyes:

Публикувано изображение

....кози, гарвани(макар и птица, тъй като сатурн е газов инерт-газ гигант, е доста проклета, нагла, и низка и приземна), бика Нади на Шива.... това е Сатурн.

Возилото на Брахма(Водолей) е белият лебед Хамса:

Публикувано изображение

Драги ми кървав гарванчо, за много от затапванията срешу Уркото и железните факти бих ти стиснал ръка и свалил шапка, особено за Лайнардо.Но не си въобразявай, че няма Бог.Минаха милиони години, още сме безпомощни да разгадаем мозъка, например, който уж запретнахме ръкави, лъснахме бастуна, и сами създадохме всичко.Ясно е, че няма как да представим Бог в реалния му вид, тъй като за Висшите реалност ======================

=============================

Луцифер е този, който Ви се радва на злобеенето!

http://www.vbox7.com/play:30e08755

Кое не ти е ясно?... Предполагам си поне средно-интелигентен?.. :rolleyes:

От диаграмата за рационалната пирамида ми нали видя, че окото на Луцифер(някой го наричат "око на Хор" от Херметичната философия на Тот, демоните, копирали ведическите, всъщнист това е 3-то око за гледане на циклите в матрицата) е на върха на рационалната ашкенази-пирамида с "13 рептилни фамилии"( http://www.thewatcherfiles.com/bloodlines/index.htm ), 'Комунизма' е около средното ниво на пирамидата , а най-на ниско е 'Светския хуманизъм', неправителствени и културоведски организации, които Люцката се зарибява)

Луцифер, инспиратора на Щайнер ли?.. 1905г. издава списанието "Луцифер'. прегледай био-то. Той е член на всички възможни илюминатски ложи. Нета е пълен с доказателства, да не преписвам сега, че не ми е стил... :P примерно

Публикувано изображение

Алисттр Кроули- също с неговото списание "Равноденствие"("Екунонс"), тъй като е Везни той има в пред вид повече "Есенното равноденствие", когато евреите честват тяхната Нова Година (Рош Хашана) на "Слънце в Падение"-Везни. Това е Луцифер. ;)

Въобще, луциферианите много обичат 'равните маси'. Почти като равините, които, обаче са 'по-равни от нас'. Публикувано изображение

Лицемерието на Луцифер кара масите уж да се "приемат за равни", но все да си 'мерят егото' ;) Идва от не приемане на Бога, като ЛИЧНОСТ. ;) Това проповядва и Шива.

"HRISTOFORUS VERUS LUCIFERUS" значи, че Истинския Носител на светлина не е Луцифер, а - Христос. Това е просто смяна на понятията,не, че Христос е еквивалентен на Луцифер.

Същото се отнася за ведантиста и за Кришна, който е ИСТИНСКИЯ ШИВА, но не значи, че Кришна е еквиваленен на Шива.

"Вдигане на летвата" става не с противопоставяне ,а с НАДМИНАВАНЕ.

Илюминати цел да извади синтеза, като на своята ниска теза противопоставя равносилна анти-теза.

Луцифер е антитеза на Ариман(Сатана), и не води до Христос.

диаграмите и схемите ги остави на страна.

важното е кой кво влага в диаграмите и схемите.

аз от тази схема разбрах че неизвестно кой Публикувано изображение ,е сложил

щайнер някъде.тва си е негов проблем.

самя щайнер е бил за КРАТКО член само на една единствена ложа.

а иначе в нета за всеки може да се намери подходщата диаграма

стига да потърсиш.

и като за последно , ако не си обърнал внимание списанието се

казва lucifer gnosis или преведено на БГ познание за луцифер.

замисъла е че за да победиш луцифер трябва да го познаваш

добре е да се внимава със свободните преводи.

и най-вече - трябва да се чете правилно!

и е доста примитивно да се демонизират масоните.

тва е все едно да демонизираш ХРИСТОС заради испанската инквизиция

масонството е световно-историческо духовно течение и

който познава историята му знае истината за него.

естествено безспорен е факта че в наше време масонството е

загубило връзка с висшите цели на развитието, която е имало в

по-ранни времена

• Автор

Е, каква е твойта теза? Че Щайнер е проповядвал християнство ли? :rolleyes: .. Дори е Гьотенариума в ШвейКцаря? Публикувано изображение ... Публикувано изображение Войниците "Швейк" са швейЦАРци, гвардейци на папчето. Публикувано изображение

"Lucifer gnosis" e ЛУЦИФЕРИНАСКОТО ПОЗНАНИЕ. Не знам как ко превеждаш ти?.. В английския език ако сложиш 5 съществевителни една след друга предвода започва отзад напреде.(Sofia Airport- "Летище София" или "Софийско летище"). Но може в права посока, ако превърнем съществителните в прозиводните им прилагателни. Примерно "Communism Steiner Illuminati Lucifer" на българси ще се преведе Комунистически Щайнеров Илюминатски Луцифер..

А ти комунизъм нали не разбираш само под това що от 1917 до 1989г бе в Изочния блок и Русия?.. И не забравяш, че Бавария е била Комунистическа 1918 г, нали?.. както и че Комунизъм е доктрина на извънкастовите талмудчесни хазари ашкенази за Управелние на земното кълбо?...

Когато аз кажа на някой, че има "комунистическо светоусещане" аз нямам в пред вид непременно да е "бил член на БКП" и прозиводните и партии в България(БСП, ДПС, СДС и рояците им...) :P

Аз влагам много по-дълбоко светоусещане дори от 6 точки на планът на Илюминати, което се диктува ЛИЧНО от Луцифер:

унищожаване на монархиите,суверенитета,антропологенността-наследствеността, частната собственост, семесйвтото и религиите.

Според мене, пред да употребяваш понятието демон и демонизиране трябва да изясним дали ства дума за едно и също понятието, което влагаме. Аз влагам под това понятие определението за 'демон'(гр. дайман) от Ведическата литеарура, изхождайки, че еллините са наследници на ведическата култура, но- с упадъчен знак. Т.е.: еллините носят ГНОСИС, който е изпочачен в сравнение с ВЕДА. Но ако ги сравним с други може да се окаже по-истинен, примерно- с едни евреи. Но това е малко друг въпрос....

"Демон": това вместилище от груба материя на паднал дух. Според 16 глава на Бгахавад Гита('Божествена и Демонична Природа')демонът е проводник на паднал дух и е в гуната на страстта. Падналия дух е в гуната на мрака.

На Щайнер трудовете са проблематика на духовете. Падналите духове. И той си го признава, ма не знам дали му вярваш?.... Обяснимо-Шайнер е бил "Риби" ;)

Относно масонството? За мен си е в преобладаващата степен демонично. По простата причина, че НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ, А СПЕКУЛИРАТ УМСТВЕНО и то не само с учението на Христос. Масоните са известни като умствени спекуланти на всички гностически древни учения, само, че си ги приписват като 'свое знание'.

Точната дума за характеристика на масонството е MENTAL SPECULATION, което е харакерна черта ан Луцифер. ;)

Ти какво 'божествено' виждаш в природата на масонството?... Публикувано изображение

диаграмите и схемите ги остави на страна.

важното е кой кво влага в диаграмите и схемите.

аз от тази схема разбрах че неизвестно кой Публикувано изображение ,е сложил

щайнер някъде.тва си е негов проблем.

самя щайнер е бил за КРАТКО член само на една единствена ложа.

а иначе в нета за всеки може да се намери подходщата диаграма

стига да потърсиш.

и като за последно , ако не си обърнал внимание списанието се

казва lucifer gnosis или преведено на БГ познание за луцифер.

замисъла е че за да победиш луцифер трябва да го познаваш

добре е да се внимава със свободните преводи.

и най-вече - трябва да се чете правилно!

и е доста примитивно да се демонизират масоните.

тва е все едно да демонизираш ХРИСТОС заради испанската инквизиция

масонството е световно-историческо духовно течение и

който познава историята му знае истината за него.

естествено безспорен е факта че в наше време масонството е

загубило връзка с висшите цели на развитието, която е имало в

по-ранни времена

колега U.ra казваш че:

Е, каква е твойта теза? Че Щайнер е проповядвал християнство ли? .. Дори е Гьотенариума в ШвейКцаря? ...

Войниците "Швейк" са швейЦАРци, гвардейци на папчето

виждам май нищичко не знаеш за щайнер или някой старателно

се е постарал да ти внуши разни лъжи.

дали щайнер е проповядвал християнство :

със сигурност не знаеш че той има 400 тома писани трудове и 6000 лекции

изнесени в различни европейски страни.

по ще ти е интересен факта че в 70% от тях става върос за ХРИСТОС като

център на земното развитие.така че поне христос е проповядвал със сигурност.

за познаването на ХРИСТОС, щайнер е направил поне толкова

колкото тома аквински или августин за християнската църквата.

после - сградата се нарича Гьотеанум а не Гьотенариума.

и сградата е в швейцария не заради папата , а защото нацистите в германия

му правят атентат на гарата в мюнхен - обаче неуспяват да го убият.

затова той се преселва в швейцария, и то по единствената причина че

един от членовете на неговото движение дарява земя

за строежа на въпросния гьотеанум, който по късно е подпален от враговете му и изгаря.

това което имаме сега е втория гьотеанум.

а относно луцифер гнозис, още тогава са му правили критики като твоята

обаче е много лошо да критикуваш без да знаеш съдържанието на това което

критикуваш.самия щайнер е пояснявал че превода е познание за луцифер.

вижда се че не познаваш трудовете на щайнер и живота му но за сметка на това

се изказваш доста смело и за съжаление доста повърхностно.

твурдиш че

Луцифер:

унищожаване на монархиите,суверенитета,антропологенността-наследствеността, частната собственост,

семесйвтото и религиите

съжалявам че трябва да те разочаровам но пак си в грешка.

който познава природата на луцифер знае че е точно обратното

- луцифер е вдъхновител на монархиите.

оставям на теб отговора на въпроса кой е вдъхновител на демокрациите.

но със сигурност демокрациите ненавиждат монархиите

относно масонството виждам че си предубеден до последна степен и предпочитам

да изоставя тази тема.ще отнеме много време и обяснениа , очевидно без полза.

както вече ти казах масонството е вече мъртво, но неговата световно-историческа роля

разбира се в положителен смисъл , е нелепо и глупаво да се игнорира.

като за финал ето ти един цитат от щайнер относно лозунга пролетарий от всички страни съединявайте се.

какво изразява твърдението - пролетарий от всички страни съединявайте се.

изразява най-противостественото което може да хрумне на човек ...

най-безобидните му изказвания по повод комунизма са че комунизма

води до смърт на обществото и т.н

та не знам дали е бил комунист - ти кво ще кажеш

ХРИСТОС И ЛУЦИФЕР са били братя. и защо ли ми идва на ум една ранно християнска

Браво!

Единственото нещо, което си заслужи, за да остана и да дочета докрая темата.

В древността с термина "луцифер" са наричали всички светли богове, които са осветявали незнанието и пътя на човечеството - Аполониус Луцифер, Диана Луцифера и т.н, като това прозвище е било с положителен смисъл, до момента когато се е изпортило от "светите" отци и са му били нанесени поправки - рога, опашка и копита ала земния бог Пан. През 12 век папа Лъв XII обявява Луцифер за Сатана и се дава начало на едно сплашване на хората с Луцифер. Всичко това е заради тамплиерите и все по-нарастващото им влияние сред масите. Известно е, че те са имали тайни ритуали. И са изповядвали Луцифер.

"Аз съм Денницата. Аз съм светлата утринна звезда." са думи на Христос.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Браво!

Да, на мен този пост също ми направи силно впечатление. Публикувано изображение

Сега, когато вече се спомена, че Христос може би е Луцифер, би ли обяснила още неща от твоите вярвания и защо си убедена, че Христос е Луцифер? Обеща да споделиш.

Да, на мен този пост също ми направи силно впечатление. Публикувано изображение

Сега, когато вече се спомена, че Христос може би е Луцифер, би ли обяснила още неща от твоите вярвания и защо си убедена, че Христос е Луцифер? Обеща да споделиш.

Не. Съжалявам. Няма смисъл - няма да разберат.

• Автор

Брао, брао на Щайнер -лаореат за нобелова награда като "Шри Чинмой"

на Илюминатския ООН.

Но всичките двадесетина книжлета дето съм чел на Щайнер са пропити от анонимни паднали духове, своеобразен плагиат на ВЕДА.

В нито едно от произведенията му не почувствах духа нито на Христос(нито на Кришна). ;)

Слава на Бога, че преди това бях чел оригиналните, върху които Щайнер фантазира религиозно. Публикувано изображение

Вододелът на спекулацията на Тайните езотерични общества е между Теософията на Блаватския(която не е толкова спеулативна или поне е достатъчно автентчино е предадена ВЕДА) и Антропософията на Щайнер(който така или иначе краде и спекулира не само с ВЕДА но и със самият си предшественик -Блаватская).

Антропософията на Щайнер е ЧИСТО ЛУЦИФЕРИНСТВО-умствена спекулация на паднали духове.

Щайнер трябва да е знаел, че занимавайки се с паднали духове, че самите духове няма да го пожалят, както става в масонските братсва(ма кой, кой да му каже???).

Швейцария е най-циониско-масонскта страна в Европа наред с Обединеното Краклство. Това е причинта за гьотенариума. А Волфганг фон Гьоте е един от първите членове на ПЪРВОНАЧАЛНАТА масонска ложа на Илюминати от Бавария, основана от ашкеназите Адам Вайсхауп на 1 май 1776.

Техният печат=пирамидата с 'окото на Хор'(Луцифер), което всъщнст е 3-то око на Шива, го има на обратната страна на 1-доларовата банкнота и пише с римски букви: "Novus Ordo Seclorum" и с римски цифри годината -1776

Нов СВЕТОВЕН ред(без Бога, разбира се), а КОНСПИРАТИВЕН! CON SPIRITUS(с паднали духове)

Няма дим без огън.... smoke on the water-fire in the sky ;)

ПС: Луцифер е вдъховител на БУТАФОРНИТЕ монархии, Обединеното Кралство-Британия е СИМВОЛА НА ЛУЦИФЕРианска Ционска монархая, както и религията 'папизъм' от чиито недра излиза Луцифер. Луцифер е вдъхновил на ВСИЧКО БУТАФОРНО, привидно изглеждащо външно, но гнило отвътре.

Комунизмът е типичен пример, за който доста материалисти ронят сълзи днес, че "си отишъл". Просто- не знаят, че той се връща с пълна сила, тъй като не му знаят ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ. Публикувано изображение

Другото, което е, за доказателство за невежеството на Щайнер относно НА КОЙ ДУХ служи е факта, че не знае, че Луциферианството е именно ПРОЛЕТАРСКАТА доктрина(на 'Прометей, който откраднал огъня от Властта да го донесе на масите') на ашкеназитата(виж в експозето ми парарела между Луцифер и Ариман)

колега U.ra казваш че:

Е, каква е твойта теза? Че Щайнер е проповядвал християнство ли? .. Дори е Гьотенариума в ШвейКцаря? ...

Войниците "Швейк" са швейЦАРци, гвардейци на папчето

виждам май нищичко не знаеш за щайнер или някой старателно

се е постарал да ти внуши разни лъжи.дали щайнер е проповядвал християнство :

със сигурност не знаеш че той има 400 тома писани трудове и 6000 лекции

изнесени в различни европейски страни.

по ще ти е интересен факта че в 70% от тях става върос за ХРИСТОС като

център на земното развитие.така че поне христос е проповядвал със сигурност.

за познаването на ХРИСТОС, щайнер е направил поне толкова

колкото тома аквински или августин за християнската църквата.

после - сградата се нарича Гьотеанум а не Гьотенариума.

и сградата е в швейцария не заради папата , а защото нацистите в германия

му правят атентат на гарата в мюнхен - обаче неуспяват да го убият.

затова той се преселва в швейцария, и то по единствената причина че

един от членовете на неговото движение дарява земя

за строежа на въпросния гьотеанум, който по късно е подпален от враговете му и изгаря.

това което имаме сега е втория гьотеанум.

а относно луцифер гнозис, още тогава са му правили критики като твоята

обаче е много лошо да критикуваш без да знаеш съдържанието на това което

критикуваш.самия щайнер е пояснявал че превода е познание за луцифер.

вижда се че не познаваш трудовете на щайнер и живота му но за сметка на това

се изказваш доста смело и за съжаление доста повърхностно.

твурдиш че

Луцифер:

унищожаване на монархиите,суверенитета,антропологенността-наследствеността, частната собственост,

семесйвтото и религиите

съжалявам че трябва да те разочаровам но пак си в грешка.

който познава природата на луцифер знае че е точно обратното

относно масонството виждам че си предубеден до последна степен и предпочитам

да изоставя тази тема.ще отнеме много време и обяснениа , очевидно без полза.

както вече ти казах масонството е вече мъртво, но неговата световно-историческа роля

разбира се в положителен смисъл , е нелепо и глупаво да се игнорира.

като за финал ето ти един цитат от щайнер относно лозунга пролетарий от всички страни съединявайте се.

какво изразява твърдението - пролетарий от всички страни съединявайте се.

изразява най-противостественото което може да хрумне на човек ...

най-безобидните му изказвания по повод комунизма са че комунизма

води до смърт на обществото и т.н

та не знам дали е бил комунист - ти кво ще кажеш

Люцка, бих заключил, че именно ти не разбираш посланието "HRISTOFORUS VERUS LUCIFERUS".

Това послание носи ИМЕННО смисълът, че Луцифер не е 'светъл бог', въпреки гръмкото си име-"Светьло", а ИЗМАМНА СВЕТЛИНА. По същата логиката както Шива не е 'светлия бог', а -ИЗМАМНАТА СВЕТЛИНА(за материята).

Когато бях ученик до 8 клас най-тъмният съученик с еказваше "Светльо". Обикновено така се случава и днешния масонски свят- всички организациии, които имат някакви гръмки имена, просветения трябва да знае, че става дума за точно обратното. Примерно, ако илюминатска организация се казва "Anti-droga" трявба да бъдеш сигурна, че се финансира от Сити-банк, която изпира парите от контрабанда и трафик на наркотици. ;)

Посланието на латински има за цел да КОРЕГИРА СМИСЪЛЪТ И ИЗТОЧНИКА НА СВЕТЛИНАТА, а не- че БИЛИ ЕДНАКВИ и ЕКВИВАЛЕНТНИ!

Започвам наистина СЕРИОЗНО да се съмнявам в интелегентността ти и прерцепцията, за която претендираш. ;)

Браво!

В древността с термина "луцифер" са наричали всички светли богове, които са осветявали незнанието и пътя на човечеството - Аполониус Луцифер, Диана Луцифера и т.н, като това прозвище е било с положителен смисъл, до момента когато се е изпортило от "светите" отци и са му били нанесени поправки - рога, опашка и копита ала земния бог Пан. През 12 век папа Лъв XII обявява Луцифер за Сатана и се дава начало на едно сплашване на хората с Луцифер. Всичко това е заради тамплиерите и все по-нарастващото им влияние сред масите. Известно е, че те са имали тайни ритуали. И са изповядвали Луцифер.

Браво!

"Всички светли богове, които са осветявяли незнанието!" Явно неслучайно попитах какво мислите за факта, че Дявола е описват като Дракон в Библията. Дракон=Змия. Змията е символ на знанието по целия свят от най-древни времена! Змията в райската градина. Христос е дал знания на хората. Змията в райската градина също. За Дявола не знам, защото никъде в Стария Завет не се споменава, че змията в райската градина е Дявола. Замислям се дали сегашната, така представяна ни версия на Библията и по-специално частта за Дявола не е сериозно изкривена. Публикувано изображение

Луцифер като носител на светлината - познанието. Това отдавна ми е ясно, ясно е какво се има предвид, но искам още информация. :offtopic_s:

Lucia_free, кажи нещо повече за Луцифер. :P

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

• Автор

Знанието(светлината), което носи Луцифер е МАТЕРИАЛНО, Занието(Светлината), което носи Христос е ДУХОВНО. Същото касае и "случая с Шива и Кришна".

За светоусещане, което не прави разлика между тези два свята, то няма да направи и разлика между "Луцифер и Христос", и "Шива и Кришна".

За това, къде срещнеш дзмии става дума за МАТЕРИАЛНО ЗНАНИЕ, което не те освобождава от матрицата.

Нима Бог пратил Адам и Ева в Духовния свят, след като се ядосал, че дзмията ги 'открехва' за матрицата ли?... ;)

Пратил ги е в по-низши нива на материята... ;)

Всичко зависи от индивидуланота прецепцията, светоусещането...

"Всички светли богове, които са осветявяли незнанието!" Явно неслучайно попитах какво мислите за факта, че Дявола е описват като Дракон в Библията. Дракон=Змия. Змията е символ на знанието по целия свят от най-древни времена! Змията в райската градина. Христос е дал знания на хората. Змията в райската градина също. За Дявола не знам, защото никъде в Стария Завет не се споменава, че змията в райската градина е Дявола. Замислям се дали сегашната, така представяна ни версия на Библията и по-специално частта за Дявола не е сериозно изкривена. Публикувано изображение

Луцифер като носител на светлината - познанието. Това отдавна ми е ясно, ясно е какво се има предвид, но искам още информация. :speak:

Lucia_free, кажи нещо повече за Луцифер. ;)

Знанието(светлината), което носи Луцифер е МАТЕРИАЛНО, Занието(Светлината), което носи Христос е ДУХОВНО.

Какво според теб представлява материалното знание, което дава Луцифер? Какво представлява това знание? Дай конкретни примери.

• Автор

Материалистично знание не знаеш какво? -Всичко, което се учи в светските държва е материалистично знание, но предствено в 'атеистична форма'. Източникът на материалното знание е ОКУЛТЕН. Но това не се споменава в светското образование.

Духовното знание НЯМА ОКУЛТЕН ХАРАКТЕР.

'Окултно' значи "Скрито", херметично, присъсщо за лунните култове. За това там имат кааба, кивот, или харам. И в същото време Люцката твърди, че Луцифер бил "светъл бог". "Лукс" иде пак от Луцифер. Основен обект на материалното знане е ГЕНЕТИЧНОТО ИНЖИНЕРСТВО, като ползват висши ТЕХНОЛОГИИ. Изхожда се от това, че душата ВЕЧНО е затворена в материята, т.е двете са неразделни. Това е "Шри Янтра", която е нарчена "телесна машина". Хексаграмата на "Меган Давид" е всъщност открадната от "Шри Янтра"-телесната машина, която приютява временно душата в себе си.

Какво според теб представлява материалното знание, което дава Луцифер? Какво представлява това знание? Дай конкретни примери.

..... всички организациии, които имат някакви гръмки имена, просветения трябва да знае, че става дума за точно обратното. Примерно, ако илюминатска организация се казва "Anti-droga" трявба да бъдеш сигурна, че се финансира от Сити-банк, която изпира парите от контрабанда и трафик на наркотици. :headphones:

ДА,всички организации и даже такива дет се наричат "съзнание"отговарят на това дет го каза!

И "падналите духове" на илюминатите в ИСКСОН-ите също финансират "Кришна"и се възползват доста удачно от "балъците"

Оказа се ,че и за Щайнер не си подготвен,преди това за Буда беше разпилян ,

за исторически понятия ,времена и факти си много зле,за "Ведите"изобщо няма кво да си хабя "клавито" намерих много неща ,и интересни ,но ...

сега и за Луцифер повтаряш едно и също ,

има толкова интересни неща ,но винаги се намира един papagallo

(Папагалов)!!!

• Автор

Луцифер е вдъховител на АНАРХИИТЕ, , т.е. на БУТАФОРНАТА МОНАРХИЯ, след която следва ДИКТАТУРА(на Ариман или 'САТАНА').

Публикувано изображение

"Анархия" значи БЕЗВЛАСТИЕ- А властта идва от Бога, при Луцифер няма Бог. Той е паднал дух. Последващата диктатура идва от Сатана(Ариман), който съвсем не е радетел на Бога, а просто радетел на закотвения 'ред' в матрицата в най-ниския Астрал.

Колега, препоръчвам Ви пак да прегледате експозето на темата и да видите за формата на управление на обществото, което предлага Луци. Публикувано изображение

Matthew 10.25.

Jesus knew their thoughts and said to them, Every kingdom divided against itself will be ruined, and every city or household divided against itself will not stand. If Satan drives out Lucifer, he is divided against himself. How then can his kingdom stand? And if I drive out demons by Beelzebub, by whom do your people drive them out? So then, they will be your judges. But if I drive out demons by the Spirit of God, then the kingdom of God has come upon you. (NIV translation)

U.Ra, как би превел подчертаното от мен изречение, отнасящо се до Сатаната и Луцифер и как би го разтълкувал? :headphones:

• Автор

Ако Сатана пропъди Люцката, то той е разединен срещу себе си.

Искаш ли "мъдро тълкуване" или само превод?.. :)

ПС: Това "NIV"- "New Irish Version" ли е?... Публикувано изображение

Matthew 10.25.

Jesus knew their thoughts and said to them, Every kingdom divided against itself will be ruined, and every city or household divided against itself will not stand. If Satan drives out Lucifer, he is divided against himself. How then can his kingdom stand? And if I drive out demons by Beelzebub, by whom do your people drive them out? So then, they will be your judges. But if I drive out demons by the Spirit of God, then the kingdom of God has come upon you. (NIV translation)

U.Ra, как би превел подчертаното от мен изречение, отнасящо се до Сатаната и Луцифер и как би го разтълкувал? :beer:

Абре ура като те гледам ти фанатизираш религиозно ама карай Публикувано изображение

Не, не съм о-бож-ател на Луци-фенер. Публикувано изображение

Ако Сатана пропъди Люцката, то той е разединен срещу себе си.

Искаш ли "мъдро тълкуване" или само превод?.. :)

Бе, то този превод е ясен и съвсем буквален, ама аз не разбирам скирития смисъл тук и какво е искал да каже този, който го е написал. Ти как мислиш? Ако Сатаната пропъди Луцифер от себе си???, то той ще е раздвоен срещу себе си??? Публикувано изображение:beer:

• Автор

Не е достатъчен превод, а- тълкуване. И за това, тези ристени, дето мислят, че само с книга и без духовен учител ще разберат нещо- си е за тяхна сметка. :beer:

Луцифер и Сатана са паднали духовни субординации. Дори има и 'Асуря'. Всъщност Христос нарича субординациите на падналите духове -"Легион".

Както споменах, падналите духове не са единни. Някои са по-паднали, някои 'по-събудени'. Луцифер е по-събуден, но това съвсем не значи, че е осъзнат за Бога. След като Луцифер по-циркулира из Астралът ПАК ЩЕ СЕ ВЪРНЕ при Сатана, тъй като не знае Къде е Бога.

....а Христос дава този пример като паралел между деяниято на падналите духове и Неговото деяние.

Бе, то този превод е ясен и съвсем буквален, ама аз не разбирам скирития смисъл тук и какво е искал да каже този, който го е написал. Ти как мислиш? Ако Сатаната пропъди Луцифер от себе си???, то той ще е раздвоен срещу себе си??? Публикувано изображение:)

Не е достатъчен превод, а- тълкуване. И за това, тези ристени, дето мислят, че само с книга и без духовен учител ще разберат нещо- си е за тяхна сметка. :dancing18:

Луцифер и Сатана са паднали духовни субординации. Дори има и 'Асуря'. Всъщност Христос нарича субординациите на падналите духове -"Легион".

Както споменах, падналите духове не са единни. Някои са по-паднали, някои 'по-събудени'. Луцифер е по-събуден, но това съвсем не значи, че е осъзнат за Бога. След като Луцифер по-циркулира из Астралът ПАК ЩЕ СЕ ВЪРНЕ при Сатана, тъй като не знае Къде е Бога.

....а Христос дава този пример като паралел между деяниято на падналите духове и Неговото деяние.

Не разбирам как така Луцифер едновременно е и в същото време не е в Сатаната. :headphones:

Е или не е или и двете? И въобще - дай по-подробно. :headphones:

• Автор

Не разбирам как така Луцифер едновременно е и в същото време не е в Сатаната. :headphones:

Е или не е или и двете? И въобще - дай по-подробно. :headphones:

Как така става, че Луцифер и Сатана са хем 1 хем 2 ли?...

В света на падналите демонични субординации всички подбуди за действия са нелогични в началото, но логични в края. Това са именно циклите. В началото никой не може да осъзнае цикъла(освен, ако няма Предварително знание за него), но на края разбира.

Луцифер иска да се освободи от Сатана, Сатан ползва момента и го пуска, но понеже Луцифер няма знанието къде отива(не знае траекторията си, че пак ще се върне при Сатана), то той е носител на този революциоенн плам, който Сатана няма, и така Сатана го ползва, като "куриер" за да завлече(зариби) души при цикличното си пътуване.

ЛУЦИФЕР НЕ СЪЗНАВА ЗА ТРАЕКТОРИЯТА СИ НА ОТЦЕПВАНЕ НА САТАНА в Астралът.("Слепец води слепец")

Ако Луцифер знае като Христос как да се измъкне от Астралът, то той няма да е подвластен на циклите на Сатана, който е на дъното на Астралът- обикновенно го асоциират със Шива.

Представи си един аквариум с рибки, където те плуват във водата в кръг и не знаят как да излязат от съда.

ПС: Обърни внимание в експозето ми, че Луцифер е 'гуру' на 'изкуствено разширяване на съзнанието в рамките на Астралът чрез "Астрални пътувания", под действието на интоксиканти"!

Как така става, че Луцифер и Сатана са хем 1 хем 2 ли?...

В света на падналите демонични субординации всички подбуди за действия са нелогични в началото, но логични в края. Това са именно циклите. В началото никой не може да осъзнае цикъла(освен, ако няма Предварително знание за него), но на края разбира.

Луцифер иска да се освободи от Сатана, Сатан ползва момента и го пуска, но понеже Луцифер няма знанието къде отива(не знае траекторията си, че пак ще се върне при Сатана), то той е носител на този революциоенн плам, който Сатана няма, и така Сатана го ползва, като "куриер" за да завлече(зариби) души при цикличното си пътуване.

ЛУЦИФЕР НЕ СЪЗНАВА ЗА ТРАЕКТОРИЯТА СИ НА ОТЦЕПВАНЕ НА САТАНА в Астралът.("Слепец води слепец")

Ако Луцифер знае като Христос как да се измъкне от Астралът, то той няма да е подвластен на циклите на Сатана, който е на дъното на Астралът- обикновенно го асоциират с Шива.

Представи си един аквариум с рибки, където те плуват във водата в кръг и не знаят как да излязат от съда.

:headphones:

Не, не разбрах как така Луцифер е в Сатана, а в същото време се отделя от него, че и революции прави. Това два отделни духа ли са според теб? И щом Луцифер се връща при Сатана, то явно Сатана е по-силният. Изобщо не разбрах твоето обяснение. :headphones:

:rolleyes:

Не, не разбрах как така Луцифер е в Сатана, а в същото време се отделя от него, че и революции прави. Това два отделни духа ли са според теб? И щом Луцифер се връща при Сатана, то явно Сатана и по-силният. Изобщо не разбрах твоето обяснение. :P

И аз не разбрах,но май и на Урката , не му е ясно, пък се опитва да го обяснява!?!?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.