Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свободни разговори

Featured Replies

Ако някой иска свободни разговори да отвори тема "Свободни разговори"

Темата е ясна...

Целта е тук да може да се разговоря нормално,без да има някакво ограничение от профила на конкретната тема - примерно "какво мислиш за предишния" и т.н.

Защото иначе веднага се обявява за спам и се трие.

Тук ще си говорим... :help wanted:

Свободно...

• Отговори 343
  • Прегледи 19,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Перфектно, но...

Защо последните 10-ина поста не бяха преместени тук, а изтрити?

Не мисля, че нарушаваха с нещо добрия тон или правилата...

• Автор
Перфектно, но...

Ами явно защото е по-лесно...

Мисля,че наред с провокативните глупости на няколкото психо елементи,се казаха и доста верни неща.

Обаче всичко - под ножа...

КАкво да се прави - такъв е живота...

Перфектно, но...

Не, не нарушаваха, но ако някой си беше направил труда да прочете какво бях написал няколко поста по-нагоре щеше да разбере причината :help wanted:

• Автор

Я...

Отдолу светка ника на Оставиме... biggrin.gif

Не мога да повярвам на очите си...

Темата е ясна...

Целта е тук да може да се разговоря нормално,без да има някакво ограничение от профила на конкретната тема - примерно "какво мислиш за предишния" и т.н.

Защото иначе веднага се обявява за спам и се трие.

Тук ще си говорим... :help wanted:

Свободно...

Има разлика между свобода и свободия. И какво, тук ще се набелязва някой и всички ще се изреждат да споделят какво мислят за този някой. И кой печели от цялата тази работа? Ако имате лични забележки към някого, кажете му го лично. Ако имате забележки към работата му (модераторстването му) - това е друга тема, като тази: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=27953
  • Автор
Има разлика между свобода и свободия. И какво, тук ще се набелязва някой и всички ще се изреждат да споделят какво мислят за този някой. И кой печели от цялата тази работа? Ако имате лични забележки към някого, кажете му го лично. Ако имате забележки към работата му (модераторстването му) - това е друга тема, като тази: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=27953

Къде съм казал,че ще се набелязва някой?

Прекалено формални станахте всички...Чак не мога да ви позная.

Дайте направо да затваряме форума - ще е много по-лесно. Няма общуване - няма проблеми. По сталинистки...

Дайте направо да затваряме форума - ще е много по-лесно. Няма общуване - няма проблеми. По сталинистки...

Данчо, така стана в предната тема, след едно просто въпросче на Федора. Това предполагам ще стане и сега. Айде обясни ми, за какво ще се говори "свободно"? Трябва да е нещо за което не е било възможно да се говори свободно преди, нали. Аз съм прост човек, разясни ми. Пък после ще разберем кой е грешал в очакванията си.

ПП: Ама естествено, че ще съм предубедена - да не съм от вчера. И защо все другите са провокатори, баси? Аз мисля, че тази тема е провокативна в зародиш.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

А ти усещаш ли накъде отиват нещата?

И как тия хора тръгват предубедени към една такава тема?

Явно провокаторите перфектно са си свършили работата.

• Автор
Данчо, така стана в предната тема, след едно просто въпросче на Федора. Това предполагам ще стане и сега. Айде обясни ми, за какво ще се говори "свободно"? Трябва да е нещо за което не е било възможно до сега да се говори свободно преди, нали. Аз съм прост човек, разясни ми. Пък после ще разберем кой е грешал в очакванията си.

Обяснявам.

Всички теми си имат някаква профилираност - "Какви мислиш за аватара на предишния", "Изразете настроението си с емотиконка" и т.н.

Ако се напише нещо,което е различно от профила на съответната тема, то се трие,защото е спам.

Под "свободно общуване" аз разбирам да можем да си говорим без тематичните ограничения.

Не да организираме лов на вещици и да плюем този или онзи... Просто да казваме това,което ни вълнува.

В открит,свободен диалог.

Аз мисля, че тази тема е провокативна в зародиш.

Твое право е да го мислиш...

Обяснявам.

Всички теми си имат някаква профилираност - "Какви мислиш за аватара на предишния", "Изразете настроението си с емотиконка" и т.н.

Ако се напише нещо,което е различно от профила на съответната тема, то се трие,защото е спам.

Под "свободно общуване" аз разбирам да можем да си говорим без тематичните ограничения.

Не да организираме лов на вещици и да плюем този или онзи... Просто да казваме това,което ни вълнува.

В открит,свободен диалог.

Твое право е да го мислиш...

А така, формулирано по този начин и аз я приемам. Не можеш да ме виниш за моя скептицизъм, всички знаем че тази тема бе създадена като продължение. Ще почакам да видя, дали ще се отличава или ще бъде ново начало на стара песен. Дано си прав Данчо, макар да се съмнявам четейки написаното от Сашо.
ПП: Ама естествено, че ще съм предубедена - да не съм от вчера. И защо все другите са провокатори, баси? Аз мисля, че тази тема е провокативна в зародиш.

Е, ние сме от днес.

Докато не се говори аргументирано и с факти, ще си прехвърляме топката ей така от тук натам и обратно.

Какво провокативно виждаш в това да попитам защо се трият цели теми, вместо постовете, нарушили правилата?

Къде видя провокация изобщо и като темата е провокативна защо не я изтриете и да се сложи .?

пп. Хайде, щом се съмняваш толкова аз няма да пиша в тая тема!!!

Ако щеш целия боклук на българия да ми стовариш отгоре, няма да се обадя повече тук.

Даже изтрий и тия мои постове по-горе, за да не кажете после, че те са провокирали някой.

Приятни разговори.

Айде, започнахме с драмите. Толкова е изкуствено. Ето вариантите които са вече са проигравани, изпробвани и познати на повечето:

- Ако темата се изтрие - Защо я изтрихте бе, стах ли ви е от истината?

- Ако темата остане и човек пише каквото мисли - Ама това е провокация /независимо на коя "страна" е, и дали изобщо има "страна"/

- Ако темата остане и човек не пише - Гледай го/я само как надзърта, тук е ама се крие.

Пропускам ли нещо?

Ще помоля Капнемо да изтрие всички постове до тук без първия, защото са ОФФ. Да видим до къде ще стигнат нещата, ей така за експеримента.

• Автор
Ще помоля Капнемо да изтрие всички постове до тук без първия, защото са ОФФ. Да видим до къде ще стигнат нещата, ей така за експеримента.

Нали това беше идеята - тема,в която нищо да не е ОФФ biggrin.gif

Ужас... Няма оправия тук.

Ама и аз съм си виновен,защото май прекалено се вживях.

Като постоя малко повече време във форума,и започвам да психясвам и да се занимавам с разни глупави спорове.

Искам да отправя едно предупреждение към всички: Уважаеми съфорумци, продължителното пребиваване в този форум е вредно и може да ви направи нервни,раздразнителни и склонни към кавги и интриги. Моля ви,влизайте тук най-много за 2-3 часа дневно,не повече. Истинският живот е навън,не тук.

Ако няма какво да правите,изгледайте някой хубав филм,прочетете някоя хубава книга,или пък излезте на разходка или кафе с приятели.

Ползата за вас ще е много по-голяма,отколкото ако стоите тук и се взирате в монитора.

А сега смятам да изпълня собствения си съвет и да полегна в леглото с книжка под ръка,а следобед мисля да изляза на разходка...

Довиждане :)

Извини ме yvsot, но няма да го направя, темата е именно за напълно свободни разговори (стига да не се нарушават точка 2.11 и 2.12)

Ама и аз съм си виновен,защото май прекалено се вживях.

Като постоя малко повече време във форума,и започвам да психясвам и да се занимавам с разни глупави спорове.

Искам да отправя едно предупреждение към всички: Уважаеми съфорумци, продължителното пребиваване в този форум е вредно и може да ви направи нервни,раздразнителни и склонни към кавги и интриги. Моля ви,влизайте тук най-много за 2-3 часа дневно,не повече. Истинският живот е навън,не тук.

Ако няма какво да правите,изгледайте някой хубав филм,прочетете някоя хубава книга,или пък излезте на разходка или кафе с приятели.

Ползата за вас ще е много по-голяма,отколкото ако стоите тук и се взирате в монитора.

А сега смятам да изпълня собствения си съвет и да полегна в леглото с книжка под ръка,а следобед мисля да изляза на разходка...

Довиждане :)

Прав си, нищо не е табу (освен точки 2.11 и 2.12)

Какво провокативно виждаш в това да попитам защо се трият цели теми, вместо постовете, нарушили правилата?

Къде видя провокация изобщо и като темата е провокативна защо не я изтриете и да се сложи .?

На провокациите ти си майстор, правиш го много интелегентно и винаги си на ръба на острието. Не ме карай да търся примери, ти ги знаеш по-добре от мен. Така че не се прави на ощипана госпожица...

Бе кои са тези провокатори? :scared: Кажете ги да ги питаме защо са толкова провокативни. :)

Бе кои са тези провокатори? :scared: Кажете ги да ги питаме защо са толкова провокативни. :)

Не се прави на ритнат(а), ти си един от тях!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Извини ме yvsot, но няма да го направя, темата е именно за напълно свободни разговори (стига да не се нарушават точка 2.11 и 2.12)
Ами чудесно, даже още по-добре. Няма проблем, поне за мен. Само Данчо да не ме вини, че водена от предчувтвието си тръгнах в правилната посока.

Не можеш да градиш на подвижни пясъци. Начинанието ти беше опорочено още от идеята. И причината не е в свободните разговори, а в разбиранията за свобода на участниците.

====================

...нищо не е табу (освен точки 2.11 и 2.12)...

Добре де, само аз ли се стъписах от това. В превод ми изглежда така: Има правила, ама вие не се съобразявайте с тях (освен гореспоменатите две).

Чудя се кое ли от тези да наруша :rolleyes:

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването, ще бъдат трити или редактирани.

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

Ами аз, такова, публикувам коментар в който критикувам друг потребител за подстрикателство към неспазване на правилата, трябва ли да се докладвам? biggrin.gif

С това твърдя, че всеки пишещ в темата е подведен. Затова всяка тема си има тема (събджект, така да се каже).

Не се прави на ритнат(а), ти си един от тях!

:rolleyes:

Защо ме обвиняваш без да имаш доказателства? Защото някой е казал, че аз съм от провокатор ли? А защо вярваш на него, а не на мен? :scared:

А и всеки си има своята си истина и своята си гледна точка за нещата.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

:rolleyes:

Защо ме обвиняваш без да имаш доказателства? Защото някой е казал, че аз съм от провокатор ли? А защо вярваш на него, а не на мен? :scared:

А и всеки си има своята си истина и своята си гледна точка за нещата.

Няма да търся доказателства. Не заслужаваш чак такъв труд, а и постовете бяха изтрити от темата. И смятам че ти си един от провокаторите, защото четох постове ти. Разбира се, всеки има своя истина, няма абсолютна такава. Но ти обиждаш другите и провокираш ескалиране на дискусията

Не мога и аз да не взема участие:

Абе хора вие се изпокарахте за едното нищо! Това е раздела празни приказки. Все едно никога не сте общували с хора!

Давам пример отивате на празника "8-ми март", събирате се няколко семейства или приятели там...както дойде!

Та в началото е нормално да пиете за дамите на масата, да кажете няколко мили слова на момичето до вас и край! Нали няма да говорите 4-5 часа на тема Денят на мама??? Знаете как е лаф, лаф отваря! Нормално е толкова много хора на едно място да имат и толкова различни мнения, но ние не сме единаци един вид трябва да свикваме да уважаваме другите и мнението им! Разбира се има и такива които никога няма да направят подобни усилия, но няма начин! Тук е мястото където ще се местим да си говорим каквото си искаме!

Значи ако мен някой лично ме засегне като драска по снимката ми ..., или пък ме нарече фуста само защото не съм на едно мнение с него или защото съм жена неговият пост може и да остане, а моят отговор ще бъде изтрит като ОФФ!?!? И защо?!? Има нужда от такива теми, не е казано, че само ще се оплакваме и нападаме тук, поне така се надявам, но ... добре е някъде на няма ограничения, поне така ще се изчистят другите теми от празни приказки!

Аз подкрепям новата тема! И се надявам да не се обърне на стая за караници...

Както казваше едно време баба ми, по-дабетер и от децата - дай си ми куклите, на си ти парцалките. Аз обаче нищо не давам, само вземам biggrin.gif

Хубава тема, но се опасявам, че няма да смогвам да се разписвам и тук, защото тя напълно припокрива друга, съществуваща вече "Какво си мислите в момента" или нещо подобно беше... И в този дух на размисли, дали се намира нейде свободно работно местенце, позволяващо по цял ден да кисна из форуми, за моята скромна персона? Питам, щото като изляза от майчинските в работните, ще ми се наруши режимчето, дето съм си спретнала, а е доказано научно, че промяната скъсява живота, а на мен ми се живее, ше му се не види...

Както казваше едно време баба ми, по-дабетер и от децата - дай си ми куклите, на си ти парцалките. Аз обаче нищо не давам, само вземам biggrin.gif

Хубава тема, но се опасявам, че няма да смогвам да се разписвам и тук, защото тя напълно припокрива друга, съществуваща вече "Какво си мислите в момента" или нещо подобно беше... И в този дух на размисли, дали се намира нейде свободно работно местенце, позволяващо по цял ден да кисна из форуми, за моята скромна персона? Питам, щото като изляза от майчинските в работните, ще ми се наруши режимчето, дето съм си спретнала, а е доказано научно, че промяната скъсява живота, а на мен ми се живее, ше му се не види...

Oще едно дете ще реши проблема :)

Като махнем новото майчинство предлагано от другаря .... и аз се чудя да търся нещо подобно biggrin.gif

Работа с доста свободно време, и нет на корем.. laugh.gif

Скоро отпуската свършва ... а после, ще губя толкова ценен матриал за размисъл :ph34r:

Ще ми липсват слободията и свободата... и простотията оф коурс.. поднесена с хайвер и скъпи вина на касетки laugh.gif

П.С Защо ли се обаждам и аз .... май за да дразня някои дето са ме игнорнали :wub:

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.