Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Основен въпрос на битието : Кое е първото-яйцето или кокошката?

Featured Replies

Спора е безмислен. Пръв бях Аз-ът. След появата ми пораснах и започнах да успявам във формулирането на въпроси, защото Аз-Съм любопитен.

Кой е задавал въпроса за първенството между яйцето и кокошката преди да станем достатъчно" разумни"(?), за да можем да го измислим?

• 2 месеца по-късно...

Точно така е. Закачката е в невъзможността за правилен отговор. Навсякъде, където съм срещал подобни ситуации се оказва че нито едното не е първото.

Ако допуснем, че си прав, нямаше да има 300 породи кучета. Яйцето от което е излюпена първата кокошка не е било снесено от кокошка. Еволюцията е низ от мутации - 9 клас, училище.

• 2 седмици по-късно...

Въпросът „Кое е първично – кокошката или яйцето?” е един пример за това как понякога трудно се определя в един процес кое е причина и кое следствие.

Ами така ще е, като се изпуска най-важният елемент-участник в този процес! В случая това е петелът. Ако въпросът бе зададен недискриминащо, а пълно: „Кое е първично - петелът, кокошката или яйцето” отговорът си идва по-бърз и по-ясен и от мълния: Първичното е петелът. Защото, ако той не обърне великодушно внимание на кокошката, то и яйцето ще има да чаааака....

Подкрепям твърдението си със снимков материал

3665996869513853551276095761gMSsAxJGJ3cRLQKPmXnp.JPG

Ето, виждате ли кой в природата върви далееееч напред пред кокошките (а пък за яйцето и дума не може да става)!

П.П. Имам съмнение, че въпросът „Кое е първично – кокошката или яйцето?” е формулиран така тенденциозно от някоя заклета феминиска-манипулаторка...

Но най-вероятно @Виви е права в твърдението си:

Този спор е за маса, където и най-вероятно е възникнал след солидна алкохолна консумация и замезване с печени кокошки...

Редактирано от Русенец (преглед на промените)

Абе, хора, прочетете Библията, па да ви стане ясно. Всеизвестно е, че Бог създава първо петела, от неговото ребро кокошката, пък казва им - плодете се, множете се и слушайте Адам, щото така казвам. Та почват те да се плодят и множат и кокошката снася яйцето. Ако на мене не вярвайте - питайте Светия Синод на БПЦ, там ще ви светнат по-добре.

Въпросът „Кое е първично – кокошката или яйцето?” е един пример за това как понякога трудно се определя в един процес кое е причина и кое следствие.

Ами така ще е, като се изпуска най-важният елемент-участник в този процес! В случая това е петелът. Ако въпросът бе зададен недискриминащо, а пълно: „Кое е първично - петелът, кокошката или яйцето” отговорът си идва по-бърз и по-ясен и от мълния: Първичното е петелът. Защото, ако той не обърне великодушно внимание на кокошката, то и яйцето ще има да чаааака....

Подкрепям твърдението си със снимков материал

3665996869513853551276095761gMSsAxJGJ3cRLQKPmXnp.JPG

Ето, виждате ли кой в природата върви далееееч напред пред кокошките (а пък за яйцето и дума не може да става)!

П.П. Имам съмнение, че въпросът „Кое е първично – кокошката или яйцето?” е формулиран така тенденциозно от някоя заклета феминиска-манипулаторка...

Но най-вероятно @Виви е права в твърдението си:

Хахахаха!

След изнасянето на този фактол'гичен мат'рял, мислим, оти дека WhiteHart тр'ее да черпи... Ама 'ногу :P

Първично е всемирното енергоинформационно поле.

Има ли енергия и информация всичко може да бъде създадено първо на духовен (фин), а след това на материален (груб) план.

На въпроса: Всичко е създадено едновременно, но се проявява когато е необходимо.

:eek:

Първично е всемирното енергоинформационно поле.

Има ли енергия и информация всичко може да бъде създадено първо на духовен (фин), а след това на материален (груб) план.

На въпроса: Всичко е създадено едновременно, но се проявява когато е необходимо.

:rolleyes:

За каква едновременност става дума? Можем ли да изразим дивергенцията на информацията през енергийното поле?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.