Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

смяна на процесор и видео

Featured Replies

Доколкото разбрах, момчето търси и охлаждане.

Предложих му това(20-ет лева), което по нищо не отстъпва на Freezer и т.н. Кажи-речи, категория до ~40-ет лева.

Разликата между 5600+ и 6000+ е 10-ет лева... Не разбрах, защо да не вземе 6000+?

П.П. Охлаждането не е само за клок, може да иска и тишина. Чувал ли си бокса на тези процесори след някой друг месец?

П.П.П. Другата причина е, че има разлика в производителността при игрите :)

Не съм прочел, че търси отделно охлаждане. Разликата преди беше доста по-голяма в цените изобщо не съм се интересувал.

Колкото до процесора при условие, че е с по-ниско TDP 5600+ той е по-добър избор става дума за Windsor-а.

За игри разликата не съм се заглеждам, но предполагам прираста е минимален дори да клони към статистическа грешка.

За това което каза излиза, че е по-добре 6000+, но лично аз бих взел този, които е с по-ниско TDP. (личен избор ако бях пред дилема)

Нито имам 5600+ да го защитавам нито съм на АМД. Иначе ако бях аз щях да сложа едно 4600+ F3 stepping и лек отскок на 3гхз. cool.gif

• Отговори 124
  • Прегледи 10,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

4600 бая отскок ще си у требва да го качиш на 3 гиги... Най-малкото дънос добри функции за клок, че ако няма волтмод - от 2,4 ще го качи на 2,7 и до тук... Един 5200+ може да го докара до 3 гиги на бокс вентил... И бокса на АМД не е кой знае колко шумен... Почти 2 години съм с моя и не е шумен, всъщност видеото го заглушава...

6000+ не е black edition и неможе да се клоква толкова добре не е с отворен множител. Пък и 125W не ми се вижда добре изобщо. Каква е разликата между този 125W и този 89W ? Относно видеото - няма нужда да ми предлагате ATI спрял съм се на nVidia и няма да променя решението си. AMD са си печки но това охлаждане което ми предложи P700 според мен също е добро. Трябва ми нещо тихо а не нещо което ми надува главата по цял ден. Така че това за 20 ми се струва добре - не става ли да сложа 1 (ти казваш че си с 2) ако процесора е 7750 (изобщо ако стане). Ако не стане предполагам че не бих купил 6000+ заради отзивите които съм чувал за него. Не ми харесва кеша му (1MB) и че не е black edition. Не смятам да го клоквам още след като го взема процесора - 2.7 са ми достатъчни. Този 7750 има L3 кеш който е характерен за Phenom-ите мисля. Това не му ли дава предимство :P (общия кеш е 2MB ако не се лъжа) ? Също 7750 не е К8 а К10 архитектура и това го доближава до Фенома. Е как това "чудо" на технологиите от AMD ще има същата производителност като 6000+. В някои тестове 6000+ се представя значително по-зле от 7750 ;)

ПП 4830 не бие 9600GT както виждам от характеристиките... по скоро бих казал равностойни с 9600GT ( да не коментирам 9800GT).

Вземай някой процесор и толкова. 5200+ brisbane 65W прави без проблем 3 гигахерца с бокса и една ATI карта няма да го товари толкова.

Вземай някой процесор и толкова. 5200+ brisbane 65W прави без проблем 3 гигахерца с бокса и една ATI карта няма да го товари толкова.

Най-лошият съвет който прочетох до сега. Може би е трябвало с по голям шрифт да напиша че не искам ATI и 5200+ никаква работа не ми върши... Съмнява ме да приема 6000+ като вариант ти ме връщаш светлинни години назад с тоя 5200+ laugh.gif

6000+ не е black edition и неможе да се клоква толкова добре не е с отворен множител. Пък и 125W не ми се вижда добре изобщо. Каква е разликата между този 125W и този 89W ? Относно видеото - няма нужда да ми предлагате ATI спрял съм се на nVidia и няма да променя решението си. AMD са си печки но това охлаждане което ми предложи P700 според мен също е добро. Трябва ми нещо тихо а не нещо което ми надува главата по цял ден. Така че това за 20 ми се струва добре - не става ли да сложа 1 (ти казваш че си с 2) ако процесора е 7750 (изобщо ако стане). Ако не стане предполагам че не бих купил 6000+ заради отзивите които съм чувал за него. Не ми харесва кеша му (1MB) и че не е black edition. Не смятам да го клоквам още след като го взема процесора - 2.7 са ми достатъчни. Този 7750 има L3 кеш който е характерен за Phenom-ите мисля. Това не му ли дава предимство :P (общия кеш е 2MB ако не се лъжа) ? Също 7750 не е К8 а К10 архитектура и това го доближава до Фенома. Е как това "чудо" на технологиите от AMD ще има същата производителност като 6000+. В някои тестове 6000+ се представя значително по-зле от 7750 :ph34r:

ПП 4830 не бие 9600GT както виждам от характеристиките... по скоро бих казал равностойни с 9600GT ( да не коментирам 9800GT).

Относно възможностите на Radeon 4830 ето един бенч за сравнение:

17664.png

9600GT просто не знам защо е споменаваш.

С тази HT1.0(2000 MT/s)на дъното, не знам какви чудеса очакваш, че си фантазираш разни Phenom или Athlon 7750-ако искаш нещо подобно най-добре смени дъното.

Ако ще си стоиш с това дъно вземай Athlon64 X2 6000+, s.AM2, 3.1GHz tray + някакво охлаждане,

каквото си харесаш и това е.И да не забравиш да смениш захранването-Fortron-че на 450 W мисля, че е добре.

Редактирано от openmind (преглед на промените)

С това захранване... Аз съм с 5200+ и HD 3650 но ползвам фортрон 400 (не от гъзария). Китайско захранване "330 вата" може да причини много проблеми.

Дъното поддържа до 6400+, който определено си иска доста ток. Предложих 5200+ brisbane, понеже спокойно може да се клокне до 3 гигахерца и е само 65 вата, а ако успееш и нагоре ще задминеш 6000+ windsor. За видеото аз лично бих избрал ATI не защото съм им фен, а понеже не зависят толкова от процесора. Това е моето мнение, напълно безпристрастно е, понеже не искам да ти продавам каквото и да било. Парите са си твои, сам решаваш как да ги похарчиш. Може би не е зле да продадеш и целия компютър, понеже разликата в производителността и стабилността, която може да постигнеш може и да си заслужава парите.

За момента в ниския клас процесори прилични са новият athlon и е5200. 4 гигабайта са почти задължителни за прилична нова машина.

Според мен стигне ли се до извода че дъното нестава и ми трябва ново бих си лупил направо нова машина - дъно, процесор и видео - та това прави цената на 1 комп. 5200+ за борба с коя серия от интел е създадена ?

Според мен стигне ли се до извода че дъното нестава и ми трябва ново бих си купил направо нова машина - дъно, процесор и видео - та това прави цената на 1 комп. 5200+ за борба с коя серия от интел е създадена ?

Наистина си прав за захранването - с тоя 330W боклук най-вероятно само лоши неща да последват...

Редактирано от shark_turboto (преглед на промените)

Да ти кажа честно темата все повече върви към предложение за една нова конфигурация,така че казвай лимита на парите и да се почва ;)

Да ти кажа честно темата все повече върви към предложение за една нова конфигурация,така че казвай лимита на парите и да се почва :)

Не бих казал нова конфигурация - просто несъм събрал пари за такава. Ако ми трябваше нова щях направо да помоля за такава и да дам лимит. За съжаление нещата се застояват или отиват към 6000+ (за което по късно със сигурност ще съжалявам) и към разхлопано ATI за да не се изисква наблягане и на процесор biggrin.gif

Мислех да спечеля малко от тази, но незнам колко мога да и взема и с проблема с харда ми също сигурно ще свали цената...

Относно възможностите на Radeon 4830 ето един бенч за сравнение:

17664.png

9600GT просто не знам защо е споменаваш.

С тази HT1.0(2000 MT/s)на дъното, не знам какви чудеса очакваш, че си фантазираш разни Phenom или Athlon 7750-ако искаш нещо подобно най-добре смени дъното.

Ако ще си стоиш с това дъно вземай Athlon64 X2 6000+, s.AM2, 3.1GHz tray + някакво охлаждане,

каквото си харесаш и това е.И да не забравиш да смениш захранването-Fortron-че на 450 W мисля, че е добре.

И от каде го изкопа този бенч, че ми се струва смешен? :) Ето ви едно ревю на HD4890, като в него участват картите, които коментираме ( с нови драйвери). Поне може да сте сигурни за този бенч на TPU. 9600GT e по-бърза от HD4670 по-всякакви показатели, няма място за сравнение. Казвам, го не само защото е имам и знам, а защото съм го изпитал. Опа моя грешка, забравил съм да го сложа линка, ето го ТУК

Редактирано от TOFO_FORD_GT (преглед на промените)

Смешник! biggrin.gif

Ти какво, само характеристиките ли гледаш. Ами да ти е идвало на ум, че самите графични процесори имат различна архитектура и с различни характеристики вадят различна производителност. biggrin.gifangry.gif

Смешник! biggrin.gif

Ти какво, само характеристиките ли гледаш. Ами да ти е идвало на ум, че самите графични процесори имат различна архитектура и с различни характеристики вадят различна производителност. biggrin.gifangry.gif

HD4830 е по-бърза от 9600GT, Shark можеш да видиш едно мнение по-горе.

Редактирано от TOFO_FORD_GT (преглед на промените)

HD4830 е по-бърза от 9600GT, можеш да видиш в подробния тест по-горе. cool.gif

biggrin.gif

Хах, много ясно. Нямах това предвид. Просто обяснявах на многознайкото shark как да сравнява картите :whist:

Може би още един заклет почитател на ATI - разбираме ли се да спрем да коментираме ATI и nVidia. Безсмислено е, от тези които ги коментирахме nVidia са по-добри. Не се ли се замислял че може би и затова са по-скъпи от атитата ? А този бенч е наистина смешен. При това съм с 17" монитор - кое е по-добре да избера. Тези атита казват че били печки - слабо ме интересува, ако ми докажете че има по добро ATI от 9600GT или 9800GT и е на достъпна цена (в рамките на 5-10 лева повече или по-малко от енвидиите и със същата или по-висока призводителност) изобщо няма да се замисля и ще взема атито. Но не само ми това и това без аргументи. Тестове нека видим които го доказват.

biggrin.gif

Хах, много ясно. Нямах това предвид. Просто обяснявах на многознайкото shark как да сравнява картите :whist:

Супер обясняваш точно така браво ! Продължавай все така ! cool.gif

Може би още един заклет почитател на ATI - разбираме ли се да спрем да коментираме ATI и nVidia. Безсмислено е, от тези които ги коментирахме nVidia са по-добри. Не се ли се замислял че може би и затова са по-скъпи от атитата ? А този бенч е наистина смешен. При това съм с 17" монитор - кое е по-добре да избера. Тези атита казват че били печки - слабо ме интересува, ако ми докажете че има по добро ATI от 9600GT или 9800GT и е на достъпна цена (в рамките на 5-10 лева повече или по-малко от енвидиите и със същата или по-висока призводителност) изобщо няма да се замисля и ще взема атито. Но не само ми това и това без аргументи. Тестове нека видим които го доказват.

В горното мнение просто забравих да вметна линка. Ето го ТУК . Има си стрелкички дето минаваш напред теста е на 20 игрови заглавия (бих казал едни от най-значимите) и други синтетични тестове, конфигурация, показатели на всякакви резолюции, овърклок потенциал, абе един от най-яките тестове. cool.gif

В горното мнение просто забравих да вметна линка. Ето го ТУК . Има си стрелкички дето минаваш напред теста е на 20 игрови заглавия (бих казал едни от най-значимите) и други синтетични тестове, конфигурация, показатели на всякакви резолюции, овърклок потенциал, абе един от най-яките тестове. cool.gif

Това тестче ми отвори очите. Доста ясно се вижда че АТИ-то си води пред 9600GT в повечето от тестовете. В някои е по-добра и от 9800GT което ме навежда на мисълта че ATI не са толкова лоши колкото си представях. МОЯ е грешката че ATI нестават за което се извинявам на всички които се опитваха да ми налеят мозък в главата и признавам че 4830 е доста добра покупка на фона на nVidia които явно се крепят само на репутацията си.... (изключвам GTX серията защото те са наистина добри карти). Вече съм "по-образован" от това което видях и няма спор - вероятно следващата ми покупка на видео карта за тест ще е от АТИ.

Относно тези тестове, мога само да допълня с тази статия http://anandtech.com/guides/showdoc.aspx?i=3538 достатъчно добре е обяснено смятам. Макар че там цените са за американския пазар и при нас са съвсем различни де - са съжаление ohmy.gif Иначе не мога да разбера при положение че на дъното тръгват Феноми, защо да не запали и 7750 - като се има предвид, че е на основата на Феном 1. Относно това кой е по-добър 6000+ или 7750, не мога да кажа, но и двата варианта не са много добри. Ако успееш да си купиш Феном 2 720 ще си е най-добре но си е доста пари, все пак това си е доста перспективен процесор.

Редактирано от milen40 (преглед на промените)

И от каде го изкопа този бенч, че ми се струва смешен? :) Ето ви едно ревю на HD4890, като в него участват картите, които коментираме ( с нови драйвери). Поне може да сте сигурни за този бенч на TPU. 9600GT e по-бърза от HD4670 по-всякакви показатели, няма място за сравнение. Казвам, го не само защото е имам и знам, а защото съм го изпитал. Опа моя грешка, забравил съм да го сложа линка, ето го ТУК

Я го давай малко по-кротко, че ти ми се струваш смешен-да виждаш някъде 9600GT в бенча, който съм дал,че говориш за нея,да виждаш някъде да пиша за ati 4670,сега видях че е включена,Или си нещо чувствителен на тема GeForce9600GT???Пуснах го за да се направи сравнение между ati 4830 и 9800GT в Crysis на висока резолюция.

Мнението ти от което лъха инфантилност е дразнещо-гледай внимателно преди да пишеш.Айде със здраве :P

И стига с тия AM2+ процесори,вгледайте се по-внимателно какво пише в описанието на сайта на GYGABITE-не се поддържат Phenom II, а относно Athlon 7750 направо си липсва от списъка.

Какъв спор се разгоря, направо не е истина.

По мое скромно мнение,в момента до или малко над 200лв HD 4830 е фаворит.

Мързи ме да слагам линкове, за любопитните тестове из нета има предостатъчно.

И за да убия всякакви надежди, че дъното поддържа по-нови процесори ще сложа картинка от сайта на GYGABITE, като съм оградил с дебел червен цвят мястото което показва невъзможността на въпросното дъно да подкара Phenom II процесор.Последния ъпдейт на BIOS-F11B позволява да вървят по-старичките модели базирани на ядро Toliman.

f.bmp

Да предполагам е така. Можеш ли да ми кажеш колко струва 4830 - околко колко се върти цената. Не в сайтове за онлайн поръчка! Без имена на магазини... което сигурно се приема за реклама - съответно наказания за потребители и заключване на теми. Само цената колко е искам да знам...

ПП Това е rev 2.0 , не че знам каква е разликата между 1 и 2 ама моето е 1.0 biggrin.gif

Това тестче ми отвори очите. Доста ясно се вижда че АТИ-то си води пред 9600GT в повечето от тестовете. В някои е по-добра и от 9800GT което ме навежда на мисълта че ATI не са толкова лоши колкото си представях. МОЯ е грешката че ATI нестават за което се извинявам на всички които се опитваха да ми налеят мозък в главата и признавам че 4830 е доста добра покупка на фона на nVidia които явно се крепят само на репутацията си.... (изключвам GTX серията защото те са наистина добри карти). Вече съм "по-образован" от това което видях и няма спор - вероятно следващата ми покупка на видео карта за тест ще е от АТИ.

:rolleyes: След като разбра най-накрая как седи въпроса с избора на видео карта към настоящия момент, не очаквам извинение че нарече това с което съм онаглидил превъзходството на Ati 4830.."смешен..." бенч, но може да опиташ все пак :whist:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.