Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

смяна на процесор и видео

Featured Replies

shark_turboto, аз и по-раничко ти го написах-защо не вземеш да седнеш,да помислиш,да решиш AMD или Intel,да кажеш един лимит за парите,че наистина много се проточи темата вече.

Редактирано от openmind (преглед на промените)

• Отговори 124
  • Прегледи 10,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Защо направо не си вземеш Е8500 на интел ?? по скъп е но мисля че си заслужава парите ..

П.П Ако бъркам моля без бурни реакций .. :speak: :speak:

Ние говорим за процесори около 120лв., ти предлагаш процесор, който първо - не е изгоден, като процесор (Е8400 с клок става супер, а е и 310 лв.), и второ - не е изгоден, като цена - струва 355 лв.

Ние говорим за процесори около 120лв., ти предлагаш процесор, който първо - не е изгоден, като процесор (Е8400 с клок става супер, а е и 310 лв.), и второ - не е изгоден, като цена - струва 355 лв.

Ок съжалявам за отговора :speak: :speak:

Ок съжалявам за отговора :rolleyes::yanim:

Желателно е да се прочита цялата тема, преди да се отговаря. :yanim:

Ako ще е АМД дъното май нема да е гб ма700-уд3, понеже при карта висок клас(дългичка) иде входа се блокира, инъче за самото дъно е много добро, но понеже съм 90% убеден, че записвачката или харда са на ИДЕ ти го казвам, затова аз бих избрал MSI K9A2 NEO-F . Е5200 не е лош процесор, но не бих го взел с чипсет 31(пу-пу-пу аз интелско не барам :yanim:, казвам го защото е евтин, но е и проблемен, а и вече поостарял) едно прилично дъно за него e gb p35-ds3 http://sky.bg/Details.aspx?ID=10472

ЗА МСИ 4850, охладителя е нужно да се сменя, ако ще има клок, защото наистина много грее.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Мойте извинения, обаче да купиш скъпо дъно за процесор АМД е... Не стига че ще измъчиш някакви си 300-400MHz, ами и допълнителни разходи за охладители и захранвания. Просто получения перформънс е неизгоден на фона на дадените средства за него.

Редактирано от MasterI (преглед на промените)

Цитирам подпис от друг форум:

АМД се купува ,ако:

а)имаш ограничени финанси б)си болен фен в)си прецакан.

Впрочем E5200 се клоква поносимо и с P31 DS3L ,но трудно прави високи FSВ,което го прави непохходящо за по-висок клас процесори...

Впрочем ,автора да не ни будалкаш тука и само да търкаме клавиатурите(80поста) ,а да не купуваш нищо?

Good luck!

Не бих направил това само да се намирам на приказка - целта ми е да подобря малко компа колкото да подкара нещо по-новичко, но стигнах до извода че АМД ми излиза нереално скъпо за характеристиките си, а за интел също ми трябват пари които не ми достигат. И да бяха 100-тина лева.. доста повечко са всъщност. В началото, идеята ми беше за около 350-370 лева да си взема процесора и видеото + охлаждането което ми предложиха тук във форума. Откакто обаче ме просветиха за видеото и за това че процесора който ми се виждаше сносен, се оказа че тия пари никаква работа не ми вършат. Затова сега се ровя в нета да намеря някакъв еквивалент на това което исках в началото (без промяна на видеото - ATI 4830) и нещо по-скромно от 7750 be (изключвам 6000+ като вариант). Освен ако не успея да намеря нещо подобно като конфигурация за 550 лева което ми се срува невъзможно. 2 сайта - приблизителен резултат 500 долара нагоре. След като гледах тия конфигурацийки се ядосах оклюмах и до сега се чудя какво да обясня във форума като е ограничен бюджета а работата отива на ново PC. Пробвах с интел процесор съответно и дъно с такъв сокет - излиза ми скъпо. След това с АМД - същата работа... Ако някой може да предложи нещо - бих изчакал и изчел предложението му с радост! :P

П.П. За да спестя малко мисля да запазя кутията, харда и записвачката на тоя комп сега... но пак не излиза евтино. Покупка ЩЕ има. Няма напразно да сме си изгубили времето всички тук.

Редактирано от shark_turboto (преглед на промените)

АМД се купува ,ако:

Впрочем E5200 се клоква поносимо и с P31 DS3L ,но трудно прави високи FSВ,което го прави непохходящо за по-висок клас процесори...

Впрочем ,автора да не ни будалкаш тука и само да търкаме клавиатурите(80поста) ,а да не купуваш нищо?

Good luck!

:P

Е, какво поносимо?

Някакво момче го беше ударил на 3.8GHz :)

АМД се купува ,ако:

Good luck!

Ако ми позволиш да поправя уникално фенския подпис:

Старо АМД се купува, ако.........

Новите АМД (7750, Феном 2) са си мноооого добри процесори... по-производителни са от старите Атлони и феноми, по-студени и да не кажа нещо, ама съм чел по статиите и че носят вече на по-сериозен клок...

Забравете АМД да се всига с 300МХз и толкова... 300МХз без волтмод съм дигнал моя которник 4800+... Я земи ти един 720 или 7750 и дигай да видиш дали си се преебал, разбира се със съответното дъно... Относно дъното - MasterI, искаш да кажеш, че за интел ще вземеш добро скъпо съно, за АМД смотано и после що интела бачка по-добре?! от 2 неща не се пестят пари - дъно и захранване... Ти току що отряза главата на едното...

Пак ще го кажа, па ако ще и фенщина да е - АМД не са слаби пшроцесори... Атлоните с + накрая са... Сичко дето нема + накрая е доста по-добро, просто сте свикнали сички че АМД SUX.... Еми вече не SUX... Помислете върху това... Освен това не смятам че 140 или 160лв за дъно са много пари... 350 лв за дъно са много пари, ама бихте ги дали за интелска машина нали?! ДИСКРИМИНАЦИЯ... АМД немат аналог на най-мощните интели, на всичко друго имат подобаващо конкурентни процесори на подобаващо конкурентни цени, вървящи на подобаващо евтини дънни платки...

Ся да кажа, и през ум не ми минава, че АМД са по-добри от интел, просто са много по-добре, отколкото бяха... Преосмислете си гледната точка...

ПП: kmvasilev, въпрос: защо енфорс чипсет? В смисъл не съм запознат с него, но по-добър ли е от АМД чипсетите 770 и 790Х например?! Пак казвам, не съм запознат с тоя чипсет, за това питам...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Дъното което съм дал, са му проблем само кондензаторите. Тоест не е цялото с танталови. Но все пак, с него можеш да направиш доста приличен клок. АМД изкараха конкуренция 2 години по-късно, и то на мейнстрийм процесорите- Pentium Dual-Core и до дефоут честотите. От там нататък, АМД са забити в земята. Сега ще кажеш има хора които не клокват. Такива хора обикновено или не им трябва много бърз компютър, или са си го взели от Техно... Няма разумна причина, човек да не избере най-доброто за момента. Дъно+процесор+охладител за двуядрения Athlon са 350лв. За 50 лева по-малко имаш много по-производителна интелска конфигурация с възможности за допълнително форсиране. Има ли смисъл човек да не вземе най-доброто за парите си? Има хора които не купуват много често. Като АМД за пореден път спрат подръжката на сокета и се насочат към изцяло нов тогава какво правим? Или трябва да правим дарения като си купуваме АМД само и само за да не фалират. Автора да взима каквото му е на сърце, той ще си работи със системата, не някой от нас.

Редактирано от MasterI (преглед на промените)

Аз си подкрепям psycho_666. Искам да попитам добра идея ли е на моето дъно да "бодна" ATI 4830 докато събера парите за другите неща. Това да бъде нещо като начало всмисъл. Дъното е с енфорс чипсет и ати не ми се стува отдачно, но пък повече ме харесва от енвидиите които мислех да купя. Така че, възможно ли е и отдачно ли е да я сложа на това дъно и да я ползвам като начало или ще се срине всичко заради тъпия ми процесор (3500+ @ 2.2 тоест не е клокван) ? Ако ще си върви добре да отивам да я поръчвам :clap:

АМ2+ си има доста предимства - работи с процесори от АМ2 до АМ3 без поддръжка на ДДР3, която и без това в момента си е скъпа. На моето дъно купено преди повече от половин година за 140 лв мога да сложа и най-новия phenom без да се притеснявам за съвместимостта (е, налага се да се флашне биосът с най-новия, но вече съм го флашнал, така че това отпада като проблем). Е5200 е доказал, че е много добър процесор, най-лошите бройки се клокват докъм 3 гигахерца. Проблемът е, че дъната за него са по-скъпи, отколкото тези за AMD, освен това не поддържат процесорите i7.

Аз си подкрепям psycho_666. Искам да попитам добра идея ли е на моето дъно да "бодна" ATI 4830 докато събера парите за другите неща. Това да бъде нещо като начало всмисъл. Дъното е с енфорс чипсет и ати не ми се стува отдачно, но пък повече ме харесва от енвидиите които мислех да купя. Така че, възможно ли е и отдачно ли е да я сложа на това дъно и да я ползвам като начало или ще се срине всичко заради тъпия ми процесор (3500+ @ 2.2 тоест не е клокван) ? Ако ще си върви добре да отивам да я поръчвам :clap:

Поръчвай я+едно захранване Fortron 450Wпримерно,че с това никому неизвестно 330W....Лично аз се доверявам на препоръките които си дават в сайта на производителя-виж какво захранване препоръчват в зависимост от модела на видеото.За Saphire 4830,420W мисля че беше.

Дъното което съм дал, са му проблем само кондензаторите. Тоест не е цялото с танталови. Но все пак, с него можеш да направиш доста приличен клок. АМД изкараха конкуренция 2 години по-късно, и то на мейнстрийм процесорите- Pentium Dual-Core и до дефоут честотите. От там нататък, АМД са забити в земята. Сега ще кажеш има хора които не клокват. Такива хора обикновено или не им трябва много бърз компютър, или са си го взели от Техно... Няма разумна причина, човек да не избере най-доброто за момента. Дъно+процесор+охладител за двуядрения Athlon са 350лв. За 50 лева по-малко имаш много по-производителна интелска конфигурация с възможности за допълнително форсиране. Има ли смисъл човек да не вземе най-доброто за парите си? Има хора които не купуват много често. Като АМД за пореден път спрат подръжката на сокета и се насочат към изцяло нов тогава какво правим? Или трябва да правим дарения като си купуваме АМД само и само за да не фалират. Автора да взима каквото му е на сърце, той ще си работи със системата, не някой от нас.

За 350лв си вземаш Феном2 710 и гб ма770-уд3 от лийдър цената идва точно толкова +-10лв, така че в тоя бюджет няма място нито един атлон или е5000

Сегашните ти компоненти ще спъват картата, докато събереш парите евентуално ще е излезла 4750(излиза през май месец нз точно кога), въпрки 128битовата шина ще е малко по-добра от 4830 и ще отиде на нейната цена, а 4830 вероятно ще бъде спряна от производство.

450 Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express® power connector recommended (550 Watt and two 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode) - Какъв е този дуал мод ? Само тази 128 битова шина ме кара да се съмнявам в картата, но производителноста и наистина ще е по-добра от тази на 4830. Не разбирам какво печелят като я спрат от производство...

За 350лв си вземаш Феном2 710 и гб ма770-уд3 от лийдър цената идва точно толкова +-10лв, така че в тоя бюджет няма място нито един атлон или е5000

Сегашните ти компоненти ще спъват картата, докато събереш парите евентуално ще е излезла 4750(излиза през май месец нз точно кога), въпрки 128битовата шина ще е малко по-добра от 4830 и ще отиде на нейната цена, а 4830 вероятно ще бъде спряна от производство.

Това е добър вариант,но мился че автора си кара на вграденото видео в момента,ако е така GA-MA770-UD3 и съответно всичко което e с чипсет AMD770 не върши работа :clap:

450 Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express® power connector recommended (550 Watt and two 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode) - Какъв е този дуал мод ? Само тази 128 битова шина ме кара да се съмнявам в картата, но производителноста и наистина ще е по-добра от тази на 4830. Не разбирам какво печелят като я спрат от производство...

Не ми се вярва да я спрат скоро -носи си добра печалба така ще е и занапред.

Не карам с интегрираната :clap: .С 7300GT съм...

Сори ако си го написал някъде,а съм го пропуснал.В този случай наистина по-добрия вариант е да започнеш от процесора и дъното,както написа vidimiq.Определено ще има раздвижване на цените на видео картите в следващите няколко месеца-по-добре да изчакаш малко:clap:

И ще минеш с бокса, нали? Много добре знаем TDP-то на АМД. А автора да хваща нещо и да купува, защото е на път да създаде поредната подпикана тема амд vs. intel.

Така значи се спирам на AMD Athlon64 X2 7750 Black edition и следното дъно: Gigabyte MA770-UD3 + захранване 400W Fortron и може и да сложа 1 охладител (Цък) ако се налага. К8 незнам какво е но ако е архитектура на процесор трябва да се откажа - Атлона е К10 и не е такъв сокет.

Така значи се спирам на AMD Athlon64 X2 7750 Black edition и следното дъно: Gigabyte MA770-UD3 + захранване 400W Fortron и може и да сложа 1 охладител (Цък) ако се налага. К8 незнам какво е но ако е архитектура на процесор трябва да се откажа - Атлона е К10 и не е такъв сокет.

Все пак до клок ще опираш ли?

В началото не, възможно е по-късно да опитам да го кача до 2900-3000 максимум.

Както решиш. Но да знаеш че се прецакваш. Можеш да вземеш и по-добро за парите си, но няма да те разубеждавам, сам ще се увериш. Успех.

Вземи 450W,по-добрия вариант.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.