Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

смяна на процесор и видео

Featured Replies

И за да убия всякакви надежди, че дъното поддържа по-нови процесори ще сложа картинка от сайта на GYGABITE, като съм оградил с дебел червен цвят мястото което показва невъзможността на въпросното дъно да подкара Phenom II процесор.Последния ъпдейт на BIOS-F11B позволява да вървят по-старичките модели базирани на ядро Toliman.

Дам извинявам се! Не погледнах добре. Явно само 7750 може да подкара. Аз също напоследък съм с наклонност Ати към видеокарти, така че дерзай и много приятни изживявания с обновената конфигурация :P

• Отговори 124
  • Прегледи 10,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Не е смешен :P . Прости на непросветения :P , който незнаеше какво говори запленен и напълно заслепен от известноста на nVidia и на който до вчера от други места му пълниха главата с глупости че АТИ били зле - тоест на мен. Признавам - голяма грешка беше това "умуване" от моя страна.

Не само в Crysis картата показва по-добри резултати дори от 9800GT.

Не е смешен :P . Прости на непросветения :P , който незнаеше какво говори запленен и напълно заслепен от известноста на nVidia и на който до вчера от други места му пълниха главата с глупости че АТИ били зле - тоест на мен. Признавам - голяма грешка беше това "умуване" от моя страна.

Не само в Crysis картата показва по-добри резултати дори от 9800GT.

В спора се ражда истината-хубав дебат се получи.Радвам се, че с помощта на всички, които взеха отношение към твоя въпрос успя да се домогнеш до информацията която те интересуваше и да си направиш изводите.За това е форумът.

milen40 и Athlon 7750 няма да тръгне-просто малкото чипче което преставлява една EEPROM памет и сме свикнали да наричаме BIOS няма да го разпознае, като Athlon 7750-някой трябва да го научи да го разпознава-тоест трябва да се запишат необходимите инструкции в EEPROM паметта на чипа-за това са ъпдейтите на BIOS, но уви от GYGABITE са решили за сега,а може би и за вбъдеще на не включват въпросния процесор в списъка на конкретния модел дъно.

Срамота, би трябвало да помислят и за такива души като моята която с още с покупката на това безсмислено дъно разбра че я чакат само мъки в огромният свят на технологиите laugh.gif Да достатъчно шеги от моя страна - с 2 думи дъното нестава и решението ми е ново дъно. Та да започна от начало - нещо което поддържа този процесор и е евтино (и ето пак започва се безкрайно дълъг спор кое ще е по-добро, но и по евтино). Предпочитания - 4 слота за RAM памет, а не като сегашното - 2... PCI-E слот разбирасе, като начало да започнем с дъна проектирани за работа с AMD процесори, за да не се налага направо нова машина да купувам (не че като купя дъно, видео и процесор а по късно и хард няма да стане нов, но нека видя за начало може и да излезе нещо).

Споко... Енфорс 4... Знам за какво говориш... Енфорс SUX... За тва предпочитам да си взема ново дънос АМД чипсет, отколкото да се мъча с това...

Не те карам да купуваш от жар, просто сайта ми е най-удобен...

предложение 1 - моя фаворит

предложение 2

предложение 3

предложение 4 - другият ми фаворит...

Както разбираш - аз избирам 1 или 4...

4 овърклоква по-добре и мисля че вади маааааааааааалко по-добра производителност, докато 1 е просто гигабайт - най-добрата вградена звукова карта от всички предложения, най-лесен ъпдейт на БИОС....

В общи линии разликите са незабележими при нормални всекидневни задачи...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Я го давай малко по-кротко, че ти ми се струваш смешен-да виждаш някъде 9600GT в бенча, който съм дал,че говориш за нея,да виждаш някъде да пиша за ati 4670,сега видях че е включена,Или си нещо чувствителен на тема GeForce9600GT???Пуснах го за да се направи сравнение между ati 4830 и 9800GT в Crysis на висока резолюция.

Мнението ти от което лъха инфантилност е дразнещо-гледай внимателно преди да пишеш.Айде със здраве ;)

И стига с тия AM2+ процесори,вгледайте се по-внимателно какво пише в описанието на сайта на GYGABITE-не се поддържат Phenom II, а относно Athlon 7750 направо си липсва от списъка.

Да ле аз се пооплетох, исках да се обърна към Турбото...извинявай. :yanim: Просто исках да вметна, че 9600GT е именно между HD4670 и HD4830. Междувременно идеята на ivanvazovv, е че наистина тоя ASUS HD4830 малко се обезмисля да се купува, защото само за 20 лева получаваш доста по-добра карта, а именно HD4850 , при това точно MSI. Ta shark_turboto помисли си добре. ;)

MSI, сигурни ли сте че това е добра покупка? Най-малко внимание съм обръщал досега на продукти на производителя MSI. А относно дъната - 1вото ми се струва най-добро.

4830 го гледам за 161 лв. а 4850 е 230. Къде са тия 20 лева разлика. Или нещо бъркам цената на 4830... (тази 4830 която гледам е sapphire и нея мислех да взема)

Писах до Gigabyte с въпроса за съвместимост на дъното и процесора. Отговориха ми: "Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, since it still under testing, If the CPU you want to use is not on the list, we will not recommend you using the CPU with your GIGABYTE motherboard to avoid unexpected system problem or H/W damage..." - Така че става ясно че може да си имам проблеми ако използвам несъвместими продукти.

Редактирано от shark_turboto (преглед на промените)

MSI, сигурни ли сте че това е добра покупка? Най-малко внимание съм обръщал досега на продукти на производителя MSI. А относно дъната - 1вото ми се струва най-добро.

4830 го гледам за 161 лв. а 4850 е 230. Къде са тия 20 лева разлика. Или нещо бъркам цената на 4830... (тази 4830 която гледам е sapphire и нея мислех да взема)

Сигурен съм, че въпросната MSI не е добра покупка, веднага ще трябва да сменящ охладителя и, от първите ревизии е... Ако ще е 4850 то един добър вариант е този - цък. А като дъно моето мнение е това - цък :wors:

Но все пак с оглед на ограничения бюджет мнението ми е за тази 4830 - цък а процесора да е този - 7750 Успех с актуализацията на машинката ти :wors:

Коя е по-добра покупка ? :

Вариант 1: Цък

Вариант 2: Цък

Дъното - най-много ми хареса първи вариант който psycho_666 ми предложи.

Коя е по-добра покупка ? :

Вариант 1: Цък

Вариант 2: Цък

Дъното - най-много ми хареса първи вариант който psycho_666 ми предложи.

Вземи си вариант 1. Няма разлика с вариант 2. :wors:

Вземи си вариант 1. Няма разлика с вариант 2. :rolleyes:

Благодаря, а някъкви идеи колко се клоква тази карта (не че смятам да го правя още в началото) ?

Благодаря, а някъкви идеи колко се клоква тази карта (не че смятам да го правя още в началото) ?

Картата на Асус е клокната леко заводски относно паметта. По-тиха и по-хладна с оптимизиран чип за перката и режимите му и перфекна конструктивна схема на охладителя. Вземаш която си решиш най-сетне. Или май смяташ да направиш един малък роман с тоя ъпдейт laugh.gif

Нещо не разбирам-защо пък трябва да купуваш нова машина, ако минеш на интел...

Ето това дъно-http://sky.bg/Details.aspx?ID=11634 и ето този-http://sky.bg/Details.aspx?ID=12654 процесор ще са къде-къде по-добре. Предлагат и доста овърклок възможности. И процесора е 45nm с реална консумация от 30 вата под пълен товар. Така че, слабото захранване няма да е проблем.

Чух от доста различни източници че имало някакъв проблем с него. Самата серия е май дефектна... А и цената не си заслужава. Ако наистина е 109 лева този процесор нов аз нямаше да взема такъв а щях да се насоча към интелски за 150 лева някъде. Несъм използвал intel и несъм наясно колко добри са. Имах само предположения.

Чух от доста различни източници че имало някакъв проблем с него. Самата серия е май дефектна... А и цената не си заслужава. Ако наистина е 109 лева този процесор нов аз нямаше да взема такъв а щях да се насоча към интелски за 150 лева някъде. Несъм използвал intel и несъм наясно колко добри са. Имах само предположения.

Цената няма да е коментирам,но има толкова неточности в самото описание,че тия които са си позволили да пуснат подобна информация си плачат за една проверка от организацията за защита на потребителя.

Първо:Модела не е Core2Duo,а Pentium Dual-Core-само заради сгрешената марка може да си отнесат глобата.

Второ:Моделът не е с ядро Conroe, a Wolfdale-наименованието за двуядените варианти при Penryn архитектурата-първите 45 nm процесори на Intel

кратка справка от сайта на производителя.

Иначе процесора си е ОК-клоква се отлично и заедно с AMD Athlon 7750 са най-добрите предложения в ценовия си клас,като има леко преимущество на 5200.109 лв.....хъм.

Редактирано от openmind (преглед на промените)

Цената няма да е коментирам,но има толкова неточности в самото описание,че тия които са си позволили да пуснат подобна информация си плачат за една проверка от организацията за защита на потребителя.

Първо:Модела не е Core2Duo,а Pentium Dual-Core-само заради сгрешената марка може да си отнесат глобата.

Второ:Моделът не е с ядро Conroe, a Wolfdale-наименованието за двуядените варианти при Penryn архитектурата-първите 45 nm процесори на Intel

кратка справка от сайта на производителя.

Иначе процесора си е ОК-клоква се отлично и заедно с AMD Athlon 7750 са най-добрите предложения в ценовия си клас,като има леко преимущество на 5200.109 лв.....хъм.

Точно това и аз знам за процесора и да плачат си за глоба тия. Мерси все пак за инфото. Цената на 7750 е 109 а на интела би трябвало да е около 130 мисля последно го гледах. Но не е ли по-добре Е5400 за 150-160 (толкова струваше последния път като го гледах) отколкото този?

Я виж на какво се натъкнах openmind : Цък и Цък . Тези са съответно 113 и 98 лв. Толкова много ли са им паднали цените ohmy.gif . И разлика между пакет tray и box ?

Редактирано от shark_turboto (преглед на промените)

Точно това и аз знам за процесора и да плачат си за глоба тия. Мерси все пак за инфото. Цената на 7750 е 109 а на интела би трябвало да е около 130 мисля последно го гледах. Но не е ли по-добре Е5400 за 150-160 (толкова струваше последния път като го гледах) отколкото този?

Този който са показали е tray, но чак пък толкова ниска цена....Иначе държа да се поправя-5200 на клок носи доста повече от 7750.

5200 е по-добрия избор,като съотношение-цена/клок/производителност-няма смисъл от 5300 или 5400.....

Я виж на какво се натъкнах openmind : Цък и Цък . Тези са съответно 113 и 98 лв. Толкова много ли са им паднали цените ohmy.gif . И разлика между пакет tray и box ?

това са цени без ДДС.Разликата е че при box си купуваш процесора с охлаждането,а при tray трябва да си го купиш отделно

Редактирано от openmind (преглед на промените)

Този който са показали е tray, но чак пък толкова ниска цена...

Точно такава е цената cool.gif 98.30 лв. без ДДС ! Процесорите са си наред , спокойно :)

А, щях да забравя angry.gif По-напред четох мнение и препоръка на kmvasilev за видеокарта Asus EAH 4830 / HTDP/ - та, картата е перфектна, но не и охлаждането и. Всъщност, не точно охлаждането, колкото вентилатора на охлаждането - шуми ! В това отношение същата карта на Saphire е много по-добра.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Точно такава е цената cool.gif 98.30 лв. без ДДС ! Процесорите са си наред , спокойно ;)

Имах предвид предното предложение-там е 109 лв. с ДДС->109:1.2=90.83 лв.

Точно такава е цената cool.gif 98.30 лв. без ДДС ! Процесорите са си наред , спокойно ;)

А, щях да забравя angry.gif По-напред четох мнение и препоръка на kmvasilev за видеокарта Asus EAH 4830 / HTDP/ - та, картата е перфектна, но не и охлаждането и. Всъщност, не точно охлаждането, колкото вентилатора на охлаждането - шуми ! В това отношение същата карта на Saphire е много по-добра.

Картата на Saphire с намален на 25-30% вентилатор е безшумна.Започва да се чува над 40%, над 60% все едно имаш малък самолет в кутията.

E5200 с колко е доста по-одачен варянт от 7xxx на AMD. Обаче е задължителен клока...просто с клок Е5200 става доста добро процесорче и се качва някаде към 7-8 серия по-производителност, ествествено с референтни честоти на 7 и осма серия. Та на мне Intel варянта ми се стува по-логичен за момента. ;) Като даже AMD не предлага двуядрен аналог на 5200, да не говорим за по-бърз.

Редактирано от TOFO_FORD_GT (преглед на промените)

Картата на Saphire с намален на 25-30% вентилатор е безшумна.Започва да се чува над 40%, над 60% все едно имаш малък самолет в кутията.

Вентчето на Асуса си шуми пък перманентно cool.gif

Защо направо не си вземеш Е8500 на интел ?? по скъп е но мисля че си заслужава парите ..

П.П Ако бъркам моля без бурни реакций .. ;):)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.