Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

смяна на процесор и видео

Featured Replies

ПП: kmvasilev, въпрос: защо енфорс чипсет? В смисъл не съм запознат с него, но по-добър ли е от АМД чипсетите 770 и 790Х например?! Пак казвам, не съм запознат с тоя чипсет, за това питам...

НВидиа винаги са правили най-бързите чипсети, както за АМД, така и за Интел. 770/790 серията на АМД вече е поостаряла. 650/720/730 чипсетите не само са съвсем нови, но и дават много по-добра производителност и са перфектни за клок. Имат и по-малко бъгчета в БИОС и подобни дреболийки. Точно с тях съм пуснал две екранчета във форума, ако не ме лъже кухата тиква де, с клок на въпросния БЕ 7750. В резултат се получава перфектната машинка към момента като цена/производителност в областа някъде около средния клас машинки, поне според мен.

• Отговори 124
  • Прегледи 10,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

НВидиа винаги са правили най-бързите чипсети, както за АМД, така и за Интел. 770/790 серията на АМД вече е поостаряла. 650/720/730 чипсетите не само са съвсем нови, но и дават много по-добра производителност и са перфектни за клок. Имат и по-малко бъгчета в БИОС и подобни дреболийки. Точно с тях съм пуснал две екранчета във форума, ако не ме лъже кухата тиква де, с клок на въпросния БЕ 7750. В резултат се получава перфектната машинка към момента като цена/производителност в областа някъде около средния клас машинки, поне според мен.

Е защо не каза по рано, трябваше да ме насочиш към дъно с енфорс чипсет още тогава, възможно най-доброто за около 140-150 лева.

Intel:

GIGABYTE EP45-DS3L, P45, DDR II 1333/1066/80/667, SATA II, GLAN, LGA775 99.30$

INTEL Pentium DUAL-CORE 2.50GHz E5200, 2M, 800, BOX, 70.50$

FORTRON SAGA 450, 450W, 12 CM 48.00$

AMD:

GIGABYTE MA770-UD3, AMD 770, DDR II 1200/1066/800, SATA II, 1394, GLAN, AM2+ 76.80$

AMD ATHLON X2 7750 BLACK EDN/BOX 67.40$

Intel,nVidia:

ASUS P5N7A-VM, nForce 720i, DDR II 800/667, VGA, HDMI, SATA II, GLAN, LGA775 110.80$

INTEL Pentium DUAL-CORE 2.50GHz E5200, 2M, 800, BOX, 70.50$

AMD,nVidia:

GIGABYTE M720-US3, nForce 720D, DDR II 1066/800/667, SATA II, 1394, GLAN, AM2+ 65.30$

Ето това са моите предложения.

Ти решаваш.

Нека и другите да ги погледнат.

Успех!!!

П.П Цените са от скай.

Редактирано от openmind (преглед на промените)

Аз ли нещо греша, или човека вече си каза избора? Най-евтино излиза това:

GIGABYTE M720-US3, nForce 720D, DDR II 1066/800/667, SATA II, 1394, GLAN, AM2+ 65.30$

Имайки предвид мнението на kmvasilev, което силно уважавам бих се съгласил да дам едно рамо преднина на тоя вариант...

MasterI, автора не превръща темата в нищо, ние го правим. Всеки път, когато автора избере се показва някой който почва да ръси глупости и го хвърля отново в джаза... Например мнението "Както решиш. Но да знаеш че се прецакваш. Можеш да вземеш и по-добро за парите си, но няма да те разубеждавам, сам ще се увериш. Успех."... Автора на тва мнение да даде предложение... Макар, че той даде, предложението беше отхвърлено като по-слабо.... Ма не, едно си баба знае, едно си бае...

Имайки предвид мнението на kmvasilev, което силно уважавам бих се съгласил да дам едно рамо преднина на тоя вариант...

MasterI, автора не превръща темата в нищо, ние го правим. Всеки път, когато автора избере се показва някой който почва да ръси глупости и го хвърля отново в джаза... Например мнението "Както решиш. Но да знаеш че се прецакваш. Можеш да вземеш и по-добро за парите си, но няма да те разубеждавам, сам ще се увериш. Успех."... Автора на тва мнение да даде предложение... Макар, че той даде, предложението беше отхвърлено като по-слабо.... Ма не, едно си баба знае, едно си бае...

Мисля, че уцели в десятката!

shark_turboto, ще има да го черпиш psycho_666-много се написа,ама това което той ти предлага заби всичко друго в земята.Моя съвет към теб е следния-колкото хора,толкова мнениия.Винаги всичко е малко или много на кантар,както самия ти написа сложен и необятен е света на технологиите-цетирам те по памет.За този свят е валидна истината че в момента в който е произведен един продукт той вече е морално остарял.Но да не се отнасям в празни приказки.Аз лично смятам че щом ще е AMD горното предложение си заслужава всяка стотинка която ще дадеш.

Свършвам с писането до тук и се надявам че в скоро време ще има покупка която ще споделиш.

Да но аз вече съм просветен благодарение на вас и реших че АМД е доста добре да взема. Във повечето форуми четох че ако не се клоква АМД-то е по-добро, след клока интела си казва думата. Благодаря предполагам тази седмица ще ги поръчам а относно видеото - може и да изчакам да излезе това просолуто ATI за да сравня с 4830 и да избера. Дъното излиза около 120 лева. Аз предполагах че ще взема нещо за 150 приблизително, но щом ви се струва отдачно бих го взел.

Във повечето форуми четох че ако не се клоква АМД-то е по-добро, след клока интела си казва думата.

Я пак laugh.gif

Добре нека се поправя - потребители предпочитат този процесор AMD ако нямат намерение да го клокват защото ако целта е клок интела много по-лесно се справя (относя се само за 7750 и Е5200 не за всички процесори ако това си помислил :lol6:). Хората си казаха мнението, аз си го одобрих - решено е. Отново благодаря на разумните (е разбира се и на не чак толкова разумните) за всичката информация и предложения.

П.П. Достатъчно коментари за интел или AMD vs Intel. Разбра се че интел няма да взема - ще ставам AMD фен! :speak:

Редактирано от shark_turboto (преглед на промените)

...ще ставам AMD фен! :lol6:

Нали знаеш какво казват сериозните хора в hardwarebg? "АМД се купува : 1)ако си беден, 2)ако са те излъгали, 3)ако си болен фен...

Мнението АМД не се клоква е вярно, ако говорим за Атлон Х2 ****+... Старата им архитектура беше топла и не носеше на клок... Откакто започнаха да пускат на пазара продукти като 4450е, 7750, Феном 2, които са нова архитектура, процесорите са нормално топли, по-студени от старите и вече си се клокват доста добре... Това го писах и в друга тема... Хората са праволинейни... Интела си казваШЕ думата на времето с клока... Сега всичко се клоква, още повече 7750 почти навсякъде го гледам Black Edition модел, който е с насоченост към овърклок, отключен множител и т.н.

Нали знаеш какво казват сериозните хора в hardwarebg? "АМД се купува : 1)ако си беден, 2)ако са те излъгали, 3)ако си болен фен...

А, всеки си има мнение. Само времето ще покаже кой е крив, кой е прав. Горе чувам мнения от някакви празни глави(opend mind) че са ме забили в земята и такива глупости, но това не е вярно. Аз съм доволен от моята машина, не робувам на марки, смятам за глупаво да си фен на плочка 4 на 4. Но както споменах, само времето ще покаже...

Мнението АМД не се клоква е вярно, ако говорим за Атлон Х2 ****+... Старата им архитектура беше топла и не носеше на клок... Откакто започнаха да пускат на пазара продукти като 4450е, 7750, Феном 2, които са нова архитектура, процесорите са нормално топли, по-студени от старите и вече си се клокват доста добре... Това го писах и в друга тема... Хората са праволинейни... Интела си казваШЕ думата на времето с клока... Сега всичко се клоква, още повече 7750 почти навсякъде го гледам Black Edition модел, който е с насоченост към овърклок, отключен множител и т.н.

Всъщност psycho_666 до колко си докарвал твоя процесор ?

И още 1 въпрос - дъното (GIGABYTE M720-US3, nForce 720D, DDR II 1066/800/667, SATA II, 1394, GLAN, AM2+) от къде най-близо до старозагорско мога да го взема защото не го видях в листата на мост...

А, всеки си има мнение. Само времето ще покаже кой е крив, кой е прав. Горе чувам мнения от някакви празни глави(opend mind) че са ме забили в земята и такива глупости, но това не е вярно. Аз съм доволен от моята машина, не робувам на марки, смятам за глупаво да си фен на плочка 4 на 4. Но както споменах, само времето ще покаже...

OFF TOPIC

MasterI,не съм написал по твой адрес,че са те забили в земята-имам предвид конфигурацията от поста на psycho_666 че е най-добрата като съотношение цена/производителност.Ако си нещо крив не си го изкарвай на другите.Относно кухите глави може и да имаш право,само едно ще ти напиша-предполагам виждаш аватара ми и виждаш какво има в моята глава,но не съм тръгнал да си налагам мнението-това което аз харесвам няма нищо общо с това за което става дума в конкретния случай-автора казва-разполагам с толкова пари дайте ми най-доброто-той помоли за съвет,аз отделям от времето си за да му го дам-истината е някъде по-средата,мнения много.Но не се нахвърлям срещу никого конкретно:lol6:

MasterI, не разбирам защо ако не ти харесва AMD или това което ми предлагат хората изобщо четеш темата. Тук са се събрали хора които да ми помогнат, а не да упрекват и "агитират" да купя не това, а онова което на тях им допада повече. Те виждат какъв лимит имам и предлагат възможно най-доброто. Така че ако някой е против AMD или мнението на тези хора - просто нека не чете темата или поне да не пише глупави и дразнещи неща (в най-добрия случай - безсмислени такива)...

Всъщност psycho_666 до колко си докарвал твоя процесор ?

И още 1 въпрос - дъното (GIGABYTE M720-US3, nForce 720D, DDR II 1066/800/667, SATA II, 1394, GLAN, AM2+) от къде най-близо до старозагорско мога да го взема защото не го видях в листата на мост...

Моя процесор е дърво... По-точно не е дърво той, дъноъто ми е дърво... Проца бачкаше на 2,4 когато го вдигнах до 2,7 без никакъв волтмод (без да повишавам волтажа). Не че не исках да вдигна волтажа, дъното не позволява... Смених БИОС, процесора тръгна на дефолт честота 2,5ГХз, сега е на 2,75 и не ща да го пробвам повече, защото ще стигна до 2.8 и пак ще трябва да вдигам волтажа, пък не мога. Основния проблем на моето дъно е, че не показва температурите правилно, според дъното им проца е 35 градуса, което не може да е вярно, не и с бокс охладителя. Процесора сигурно се пържи на 45+ градуса... Още една причина да не искам да го клоквам нагоре... Иначе може да понесе още, ако имах по-добро дъно и по-добро охлаждане от бокса...

В общи линии почти всяка фирма предлага доставка с куриер... скай например... Аз съм от русе, тука има 30000000000 компютърни магазина...Ако имаш разходка до някой голям град (варна, бургас ...)поразходи се по центъра и гледай...

Още нещо. Ще кажа предварително не харесвам дъната на асус, не съм им фен, въпреки, че са едни от най-добрите на пазара, но ще преглътна Гигабит/МСИ фенщината си и ще ти предложа ей това дъно като алтернатива, имайки предвид колко по-трудно се намира модела на гигабайт. Не вярвам в Стара Загора да няма Жаркомпютърс...

Колко предполагаш че ще се загрява 7750 с бокса (без смяна на охлаждането) ? Относно дъното - също като теб и на мен не ми допадат Asus, аз съм твърдо за GB ;) . Ще търся това дъно - харесва ми че има 4 слота за RAM, само едно от всичките му предимства. Ако не го намеря ще поръчам от скай.

MasterI, не разбирам защо ако не ти харесва AMD или това което ми предлагат хората изобщо четеш темата. Тук са се събрали хора които да ми помогнат, а не да упрекват и "агитират" да купя не това, а онова което на тях им допада повече. Те виждат какъв лимит имам и предлагат възможно най-доброто. Така че ако някой е против AMD или мнението на тези хора - просто нека не чете темата или поне да не пише глупави и дразнещи неща (в най-добрия случай - безсмислени такива)...

А, не, просто се опитвам да помогна с каквото мога, но явно ме мислиш за глупав, или пък че те агитирам. Както и да е, парите са си твой, троши си главата. Ако беше достатъчно умен, щеше да си подбереш частите сам, не да говориш глупости по адрес на Интел и АТИ.

Само времето ще покаже кой е крив, кой е прав.

Става въпрос за сегашното положение, т.е. времето вече го е показало. По-нататък може да се променят нещата, въпреки, че силно се съмнявам.

MasterI не те смятам за глупав - напротив, но след като съм казал AMD да продължаваш с това intel... Какво съм казал за ати само ме светни ? От начало мислех че нестават, но тези които видях са с 1 идея по-добри от "известните" енвидия. За сега енвидия се крепи само на известноста си и на GTX 2** серията...

shark_turboto отивай на пазар,стига си писал.

Ако продължиш в този дух след година две ще си направиш ъпгрейда.Винаги има нещо по-добро и по-хубаво.Винаги като си купиш нещо и виждаш поне пет по-добри неща.Поиска мнение хората ти го дадоха.

п.с Не се заяждам,ако те обиждам Извинявай.

Колко предполагаш че ще се загрява 7750 с бокса (без смяна на охлаждането) ? Относно дъното - също като теб и на мен не ми допадат Asus, аз съм твърдо за GB :help wanted: . Ще търся това дъно - харесва ми че има 4 слота за RAM, само едно от всичките му предимства. Ако не го намеря ще поръчам от скай.

7750 с бокса ходи до 3.1-3.2 един съученик го държи на 3,2 с бокса примерно, но проблема е, че и с охлаждане достига най-много 3,3-3,4, така че охлаждане за процесора не ти трябва особено, щом не искаш да изцедиш всичко.

И определено не съм съгласен, че чипсетите на нвидия са най-добрите, но като за този бюджет посоченото дъно е много добро.

... ще ставам AMD фен! :laughing5:

Добре дошъл в клуба, приятелю ! :laughing5:

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Утре или в петък отивам да поръчвам - няма съмнение!

Добре дошъл в клуба, приятелю ! :huh:

:blink:

За сега енвидия се крепи само на известноста си и на GTX 2** серията...

Всъщност не е така, но очевидно не следиш хардуера и никога не си го правил, затова и погрешните ти впечатления.

1. Бягай похарчи малко пари, после се похвали с резултати от тестове...

2. В сегашния Cut Troath свят няма място за фирми, крепящи се на стара слава...

По ценови класове всяка фирма има предложения, като във всеки ценови клас едното е по-добро от другото. Или са наравно.

Например Феном 2 720 и Е8400 са наравно... На приблизително еднаква цена са и избора на едното пред другото зависи от други фактори... Енвидия се крепи на това, че е добра компания с добри продукти... GTX 2** серията само потвърждава че Енвидия е добра компания с добри продукти. Винаги Енвидия има конкурентен продукт на Ати, само че в по-високите класове карти Енвидия са по-добри, в по-ниските класове - АТИ са по-добри... Всичко зависи от цената и целта...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.