Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българите в Англия

Featured Replies

на 29.09.2018 г. в 20:49, Lumberman написа:

Задава се евентуално визов режим за новожелаещи да работят в Англия е по правилно да се каже .. За тези които вече са се уредили един вид и са от години в Англия, системата ще е  безвизова , просто пътуванията м/у UK и EU ще бъде вече най-вероятно с междунарони паспорти и по засилени проверки на летищата или граничните пунктове... Дори и при твърд развод UK ще се старае да запази по квалифицираните работещи, и тези за които има недостиг в някои отрасли..Евентуално за земеделските работници ще се въведат пак сезонни квоти .. Та такива планове се въртят из главите на тукашните политици , но какво ще стане реално ще се види след март 2019-та ..

• Отговори 91
  • Прегледи 73,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Поредната изцепка на другарите от Вести...   Наемния работник няма право да избира, защото работодателя директно му прави удръжките още преди да му преведе заплатата. Я да се пробва някой наемен работ

• Здравейте и от мен! Ами аз също съм в така определеното и прословуто по-накратко казано UK. Всъщност много ми се иска за тези осемнадесет месеца да споделя тук пред вас,какво видя

• В Англия последните няколко години, положението е доста зле. Работа се намира трудно, а заплащането е паднало или си стои на едно ниво, докато цените са се вдигнали значително. Може да се живее мизерн

И да има, какво? Да им се молим ли? Който иска да ходи. 

Можещите и знаещите и тук се справят подобаващо. А там си е мизерия. Винаги си чужд. 

преди 11 часа, ostavime написа:

И да има, какво? Да им се молим ли? Който иска да ходи. 

Можещите и знаещите и тук се справят подобаващо. А там си е мизерия. Винаги си чужд. 

Абе - ние си се оправяме, спор няма, но къде-къде е по-лесно като ми хрумне да ти звънна и да се разберем да се видим в Лондон да пием кафенце на Трафалгар . В момента всичко , което ми трябва е  да си сложа багажа в сака, да се кача на колата , спирам в София, качвам се на самолета и отивам при теб да пием кафе. Нито паспорт ми трябва , да вадя и нося, нито нещо друго .

А представяш ли си ако ни въведат Визи ?! Да пускам заявки месец напред, да изчаквам проверки, да ходя до София само за подаване на документи ?!!! 

Просто няма как да стане това с пиенето на кафе в Лондон. 

Колкото до тия, дето ще ходят да работят там - за тях дали е с визи, дали без - няма никакво значение.ще си подават документите и ще си чакат.

Аз на англичаните бих им наложил забрана за каране с техните коли из Европа, че много забравят и карат срещу мене тия шемети. Ако ми се случи на завой, ще има челен удар. Големи самоубийци са. А пък даже и не са сами в колата, когато карат срещу мен. Значи и на пътниците не им прави впечатление че са в насрещното платно.
Абе трябва да им друснем едни визи на тия от мъгливия остров, за кво са ни тука на континента.

• 8 месеца по-късно...

Ехооо, ето ме и мен. И аз за момента съм Лондончанче и се питах има ли българи тук, които работят за Бг компании и са доволни от работата и живота си тук?

преди 11 минути, Ach написа:

Ехооо, ето ме и мен. И аз за момента съм Лондончанче и се питах има ли българи тук, които работят за Бг компании и са доволни от работата и живота си тук?

В какъв смисъл да работят за Бг компании?

И добре дошъл, аз съм в Лийдс...

преди 6 минути, Sinbad_ написа:

В какъв смисъл да работят за Бг компании?

И добре дошъл, аз съм в Лийдс...

Здравей. Ами било то с българи, но не от онова ниско ниво.... За това казах българска компания, понеже знам, че има и много български бизнеси тук, но обикновено в Бг хелп обявите са шит... Не съм Бил в Лийдс

преди 9 минути, Ach написа:

Здравей. Ами било то с българи, но не от онова ниско ниво.... За това казах българска компания, понеже знам, че има и много български бизнеси тук, но обикновено в Бг хелп обявите са шит... Не съм Бил в Лийдс

Аха, значи в този смисъл..

Моя съвет и опит е по добре да работиш директно с англичани..повечето уж така наречени компании български тука, са реално изпозлващи труда за минимална заплата, дори и по-ниско...

Но зависи, ако не можете да се оправяте сами, или за начало докато вникнете в нещата, може и за такава да работите... 

Успех...

преди 3 минути, Sinbad_ написа:

Аха, значи в този смисъл..

Моя съвет и опит е по добре да работиш директно с англичани..повечето уж така наречени компании български тука, са реално изпозлващи труда за минимална заплата, дори и по-ниско...

Но зависи, ако не можете да се оправяте сами, или за начало докато вникнете в нещата, може и за такава да работите... 

Успех...

Добре де, хайде тогава така да го кажа. Имам опит тук и не съм от една седмица в Лондон... Просто се чудех коя реализация и в коя сфера е добра тук. Определено да си в хотел, не е супер якото нещо. Примерно, интересно ми е, с какво се занимавате вие, ако не е тайна, естествено. И Съветът ви е да търся раота сред английските сайтове, примерно.

Аз съм професионален шофьор, работя за агенция, карам камиони разни типове и тонажи....зависи от фирмата която ме наеме чрез агенцията...

Ами съвет да ти дам не мога определен, предвид като не знам какво можеш, или какво би искал да работиш..

И да, в хотели и подобни не е най приятната работа, но зависи ако нямаш избор по добре врабче в ръката, отколкото фазан в полето...

Търси си агенция, която да те наеме за работа е моя съвет... а по нататък може и сам нещо да подхванеш....

Аааа добре :) Ще да огледам и аз по пазара на труда.... Принципно, защо бях останал с впечатление, че тук се търсят и градинари и такива, които разхождат безброй кучета :Д:Д:Д Сигурно някъде се намират :) Благодаря за инфото

преди 8 минути, Ach написа:

Аааа добре :) Ще да огледам и аз по пазара на труда.... Принципно, защо бях останал с впечатление, че тук се търсят и градинари и такива, които разхождат безброй кучета :Д:Д:Д Сигурно някъде се намират :) Благодаря за инфото

Да, има и градинарски работи, а за кучета, това е такава рядкост и по скоро в сферата на фантазиите за средностатистическите хора...

За градинарство, най вероятно е ако се наемеш при такива, или да те наемат частни лица за малко пари да им оправяш градинките...... а ако напреднеш и си извоюваш контакти и име, сам да си направиш бригада и фирма... Но това също е рядкост...и не знам как е с заплащането при тях изобщо...

Моля, за нищо...

Живота тука не е лесен, както някой го представят в Бг, и парите не се ринат с лопата на улицата, или растат по дърветата.....

Успех , и добре дошъл отново ...

За живота тук знам и не си представям чудеса. Благодаря :)

• 2 години по-късно...

@Sinbad_ шофьор в англия! още ли работиш като шофьор в англия? как е реалното положение с шофьорите в англия? по медиите казват, че заплатите на шофьорите на камиони в англия са яко вдигнати, вярно ли е?

липса на хранителни продукти, забавени доставки, опашки по бензиностанциите, липса на работна ръка. медиите рисуват лоша картина - едва ли не нашата татковина от 90-те. говорят за криза в uk? обаче аз гледам курса на паунда и кво да видя - за днес 2.30 лв. поскъпва! е ква е тая криза когато валутата на страната 'в криза' поскъпва!? разбирам да стане 1.60 - 1.80 лв. или нещо от този сорт, да говорим за някакъв икономически спад, евент. криза. пък то паунда нагоре! представям си ако нямаха гореизброените проблеми колко лева щеше да е паунда - поне 15! виж, ако световните медии започнат да показват празни щандове и опашки по бензиностанциите у нас не ми се мисли какво ще се случи с нашия валутен борд и с лева. кило ориз пак ще стане 3000 лв. както през февруари 1997-ма за отицателно време.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.