Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сексът в любовните романи

Featured Replies

Ох,да аз през цялото време се надявах,че тя ще надигне глас,че всъщност е свободна,ама не.Веднъж го спомена,той каза-не е така и това беше за цялата книга.А аз се надявах,че ще потърси докумнета,ще избяга или нещо ще направи...и да..много набързо я премахнаха в епилога жена му-обесила се... И аз харесвам от 1800г.насам.Може и малко преид това,например във Франция.Средновековие и Ренесанс не са ми по вкуса.

• Отговори 158
  • Прегледи 44,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Може и малко преид това,например във Франция.Средновековие и Ренесанс не са ми по вкуса.

Като е замисля,боже колко е странно.Толкова сме различни,а намираме общ език/то туй е и ценното де/. Аз не пипвам книга,с или без секс,с или без насилие,ако действието се развива във Франция.

Аз изпитвам особено пристрастия към романите по време на Френската Революция или по-рано.Например от серията за Вихрения танцьор,която почти всички недолюбват,а аз обожавам,втората ми е най-любима-Вихрената годеница и се развива точно тогава.Първата е малко гадна,а и главния не ме кефи,а третата е съвременна и освен заплетената интрига друго няма. То така е по-интересно,каот всеки има различни предпочитания.Тъкмо не гледаме едностранно на книгите.

Аз изпитвам особено пристрастия към романите по време на Френската Революция или по-рано.Например от серията за Вихрения танцьор,която почти всички недолюбват,а аз обожавам,втората ми е най-любима-Вихрената годеница и се развива точно тогава.Първата е малко гадна,а и главния не ме кефи,а третата е съвременна и освен заплетената интрига друго няма.

То така е по-интересно,каот всеки има различни предпочитания.Тъкмо не гледаме едностранно на книгите.

Ако питаш мен само първата става за четене,а той е страхотен/хем темерут,хем изпитва съжаление и вина по темерутски/ :baby::cool:

"Завоевателят" е единствената книга на Бренда Джойс, която не можах да издържа до края и я шунтирах още след 30-тата страница. :cool: Харесвам авторката, но от тази нейна книга се отървах скоропостижно, при това с абсолютно заводолство ;)

...Те книгите ,в които действието се развива толкова назад във времето са по-груби и жестоки.Аз затова харесвам 1800г насам.

Е тук вече ще си мерим капите Публикувано изображение Наистина епохата е била сурова, но има невероятни рицарски романи, в които железарски, сурови мъжища те разтапят от невероятната нежност, която носят в душата си и те карат да се възхитиш от уникалното им чувство за чест. Дори толкова жестоки времена могат с прецизно майсторство, постигнато от гения на авторката да се пресъздадат така, че да дръпнат най-тънките струни у всяка романтична душа. И в същото време да се посмееш на воля от перипетиите на главните герои. Веднага давам примери: "Любов и грях" на Аманда Куик, "Преплетени сърца" на Джоана Линдзи, "Графинята и сребърния меч" на Хедър Греъм ... Така че както има калпави рицарски романи, така има ужасно скучни, да не кажа непоносими романи и за английската аристокрация от 19век, и за всяка друга епоха или тематика. Просто всичко зависи от майсторството и уменията на авторката, според мен :baby:

Редактирано от bobych (преглед на промените)

"Завоевателят" е единствената книга на Бренда Джойс, която не можах да издържа до края и я шунтирах още след 30-тата страница. :computer8: Харесвам авторката, но от тази нейна книга се отървах скоропостижно, при това с абсолютно заводолство :eek:

Иеее,излизам 5 дни отпуск и освен че ще си довършвам една редакция,явно ще отметна набедени книги.Бобич, да не забравиш за "Чаровнице моя", моля.

Иеее,излизам 5 дни отпуск и освен че ще си довършвам една редакция,явно ще отметна набедени книги.Бобич, да не забравиш за "Чаровнице моя", моля.

Гале, още в събота ще я метна през скенера и после да споделиш мнение, че аз и на Чаровницата на Бъртрис Смол й съм се нагледала да я бастисам без дори да я разлистя. Публикувано изображение

Аз пък нямам нищо против сексът да е в повече. Ако не е прекалено грубо и пошло, разбира се. Но ме отвращават хомосексуални отношения, содомия и т. н. Затова засега ще защитя любимата Сюзън Джонсън, защото поне каквото съм чела от нея, не е прекрачила тези мои разбира се граници. Включително и съвременния " Френска целувка" , който доколкото знам е всъщност от поредицата и еротични романи.

• Автор

Аз пък съм много капризна,когато действието се развива извън Англия съм и много подозрителна.

Франция-обикновенно има доста интриги и разочарования.Книгата,която ми хареса обаче е „Предателски целувки“ на Мари Кордоние.

Русия-там пък обстановката е малко варварска.Спомням си една книга на К.Удиуиз ,в която действието се развиваше и в Русия.Някакъв чичо на главната я преследваше да я направи любовница,защото смяташе,че понеже е девствена няма да го разболее от някоя венерическа.Хубаво,че главния се погрижи за това.:cool:

Иначе Д.Линдзи има 1-2 книжки,които са добри и стават за четене.

Дори Америка често ми е варварска,а за Арабия и подобните не знам как ги четете.http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

А Сюзън Джонсън я харесвам,макар да съм чела 2-3 нейни книги.Няма да забравя като четях „Любовникът“-до тогава на такива описателни сцени не бях попадала и направо ми :rolleyes::).

Аз пък съм много капризна,когато действието се развива извън Англия съм и много подозрителна.

Франция-обикновенно има доста интриги и разочарования.Книгата,която ми хареса обаче е „Предателски целувки“ на Мари Кордоние.

Русия-там пък обстановката е малко варварска.Спомням си една книга на К.Удиуиз ,в която действието се развиваше и в Русия.Някакъв чичо на главната я преследваше да я направи любовница,защото смяташе,че понеже е девствена няма да го разболее от някоя венерическа.Хубаво,че главния се погрижи за това.:cool:

Иначе Д.Линдзи има 1-2 книжки,които са добри и стават за четене.

Дори Америка често ми е варварска,а за Арабия и подобните не знам как ги четете.http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

А Сюзън Джонсън я харесвам,макар да съм чела 2-3 нейни книги.Няма да забравя като четях „Любовникът“-до тогава на такива описателни сцени не бях попадала и направо ми :rolleyes::).

Ами да ти кажа имат си очарованието. Понякога на мен Англия ми идва в повече, но това е доста рядко. ;д На мен Сюзън Джонсън и Конито много ми харесват, но това е според предпочитанията на човек. Вярно е, че понякога наистина могат да попреминат леко границата, но не знам... харесват ми. ;д

На мен Сюзън Джонсън си ми е любимка, на бившия ми мъж също му беше любимка :blink: Не, че я е чел, но пък обичаше последиците, когато аз я четях :P

аз на Сюзън съм чела Любов извън закона и Сребърен пламък и ги харесвам...Първата съм я чела по-скоро но имам спомени от нея по малко от 1% ;)

• 7 месеца по-късно...

Любов извън закона не е лоша обаче другата Сребърен пламък нещо не ме грабна незнам защо.започмах да я чета и като стигнах до там където тя избяга от него ии отиде при децата и той после я последва и спрях да я чета хем че не ме грабна ами си спомням че патувах на някъде и после известно време нямах време да чета и я зарязах така.

Любов извън закона не е лоша обаче другата Сребърен пламък нещо не ме грабна незнам защо.започмах да я чета и като стигнах до там където тя избяга от него ии отиде при децата и той после я последва и спрях да я чета хем че не ме грабна ами си спомням че патувах на някъде и после известно време нямах време да чета и я зарязах така.

Е,ха де! Аз обратно."Сребърен пламък" ми допадна, а другата не толкоз. Помня, че много след "Сребърен пламък" издадоха "Отровни думи" на Линдзи и там идеята с купуването също беше използвана,което здраво ме подразни. Макар че реда на издаване в България нищо не означава и не става ясно кой от кого е "преписвал". Впрочем, чела ли си "Блейз", тя е за мамата и таткото на главния от "Сребърен пламък" и ми легна мноооого на душа. Асега е време да си кажа,че тия книги съм ги чела преди 15-16г. и основно ми е останало усещане а не конкретни спомени за действието. И предвид заглавието на темата, Джонсън е любителка на секса /и незадоволена/. Има други авторки които наблягат на това, но при тях иде реч чиста форма на секс-просто физическа необходимост, до бруталност /Смол/, а Л.Джонсън просто "вкусва" думите докато описва еротични и сексуални моменти. Планирам да я "преговоря" авторката, защото забравих как се казва една точно определена нейна книга-или пък да питам в дискусиите.....

Ако си падате по по-горещите книжки, потърпете, в скоро време "Дрийм Тийм" ще ви сготви нова авторка и нещо... ГОРЕЩО :blink:

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Ако си падате по по-горещите книжки, потърпете, в скоро време "Дрийм Тийм" ще ви сготви нова авторка и нещо... ГОРЕЩО :rolleyes:

Малиии,подпали ми фитилите ;)

Малиии,подпали ми фитилите :)

И има защо :rolleyes:;)

Е,ха де! Аз обратно."Сребърен пламък" ми допадна, а другата не толкоз. Помня, че много след "Сребърен пламък" издадоха "Отровни думи" на Линдзи и там идеята с купуването също беше използвана,което здраво ме подразни. Макар че реда на издаване в България нищо не означава и не става ясно кой от кого е "преписвал". Впрочем, чела ли си "Блейз", тя е за мамата и таткото на главния от "Сребърен пламък" и ми легна мноооого на душа. Асега е време да си кажа,че тия книги съм ги чела преди 15-16г. и основно ми е останало усещане а не конкретни спомени за действието. И предвид заглавието на темата, Джонсън е любителка на секса /и незадоволена/. Има други авторки които наблягат на това, но при тях иде реч чиста форма на секс-просто физическа необходимост, до бруталност /Смол/, а Л.Джонсън просто "вкусва" думите докато описва еротични и сексуални моменти. Планирам да я "преговоря" авторката, защото забравих как се казва една точно определена нейна книга-или пък да питам в дискусиите.....

От Сюзън само "Любов извън закона" съм чела,но иначе на Б.Смол съм чела "Робиня за любов""Брачен договор""Пламенно" и ми харесва как пише ,но наистина за секса е вярно ,че го изобразява като физическа необходимост и имало моменти където много ме дразни когато главната не спи с главния,а съм свикнала да чета обратното,приех го като разнообразие.

Ето един цитат където много се ядосах.Не стига че спи с там някакъв си ми и тройка си правят:

Вратата едва се беше затворила зад гърба й, когато другата се отвори и дукът влезе в стаята. Също като Арабела, той беше гол. Отиде до леглото, наведе се и я целуна. Нещо не беше наред! Арабела нервно се отдръпна. Питаше се къде е проблемът. После чу познат смях и стреснато вдигна глава, за да види още един Адриен Морло, също гол, да влиза в стаята.

— Не можа да я заблудиш. Ален — каза той доволен. — Ти може и ла си мой огледален образ, но не можеш да целуваш като мен.

— Никога не съм чувал жените да се оплакват от моите целувки, Адриен — каза раздразнено първият мъж.

Дали не полудяваше? Арабела въртеше глава и поглеждаше ту единия, ту другия.

— Адриен? — каза тя, без да се обръща определено към някого. — Кой е този мъж и защо му позволи да влезе в спалнята ми? — Тя инстинктивно придърпа завивките към брадичката си.

— Хайде, скачай в леглото, Ален — заповяда дукът и сам той легна от едната страна на любовницата си. Целуна я бегло и продължи. — Не се ядосвай, хубавице. Това е изненадата, която ти обещах. Този господин ми е брат и се казва Ален дьо Морло.

— Твой брат?! — За Бога, защо ли повтаряше думите му.

— Нека ти обясня, любима.

— Да, моля те, трябва да ми обясниш. Не можеш просто ей така да караш и други мъже да лягат в леглото ми!

Тя хвърли гневен поглед към Ален дьо Морло, а той й се усмихна нежно. Единствената разлика между тях беше в цвета на очите. Адриен имаше сини очи, а Ален — тъмнокафяви.

— Моля те, не се ядосвай, хубавице — каза тихо той. — Позволи на Адриен да ти обясни, преди да започнеш да го съдиш.

Арабела се намери седнала, подпряла гръб на високите възглавници, между двамата мъже.

— Е, Адриен? — попита тя.

— Ален е мой брат и най-близкият ми приятел. Споделям с него всичките си мисли, дори най-съкровените. А ти, мила, ми причини огромна мъка, макар да го направи несъзнателно. Много ме боли заради това, че не можах да ти доставя удоволствие. Това не ми се е случвало никога преди. Сигурен съм, че вината не е само моя, Бела. Но много ми се иска да ти дам този специален подарък. Хрумна ми, че може би двамата с Ален ще успеем да свършим това, което аз не успях да свърша сам. При нормални обстоятелства, не споделям любовниците си с никого. Но тъй като много искам да ти доставя удоволствие, аз мога да те разделя единствено с Ален, моя брат и най-близък приятел. Заедно ще те доведем до екстаз, Бела!

Арабела не знаеше дали да плаче, или да се смее. Тя се беше постарала да остане хладна, за да задържи вниманието на Адриен, докато получи желаната информация. Не беше й хрумнало нито веднъж, че той ще я сметне за жена, неспособна да стигне до оргазъм. Не беше и помисляла, че ще му причини мъка! Дори беше решила тази нощ да се люби с него без задръжки. А сега, за Бога, какво щеше да прави сега?

— Милорд — поде тя, но той сложи дланта си на устните й.

— По очите ти виждам, че се страхуваш, хубавице моя, но не бива. Ален и аз ще бъдем най-нежните любовници на света. Ще познаеш удоволствия, които не си познала досега, обещавам ти. — Той я погали по бузата. — Виж как тя се изчерви, Ален. Не е ли очарователно? Мисля, че се срамува да се отдаде едновременно и на двама ни.

Пфууу и после все преценяват и стигат до извода че секса без любов не е секс .

"Робиня за любов"повече ме хареса от трите книги.В "брачен договор" с размяната на сестрите направо ми взе акъла.Сестрата на главната не харесвала секса и чак до насилие се стигна та да може да и направи бебе и после при раждането и тя и бебе починаха и се разбра за измамата и се ожени главния за тази която трябваше.и такаааа

Моята Кони Мейсън с нито една книга не ме е разочаровала :)

• Автор

Ако си падате по по-горещите книжки, потърпете, в скоро време "Дрийм Тийм" ще ви сготви нова авторка и нещо... ГОРЕЩО :)

Поне жокерче?Нещо?:wors:

Поне жокерче?Нещо?:D

Ако дам жокерче ще бъда скалпирана, убита и сварена за вечеря. Само ще кажа, книжката е УНИКАЛНА и е почти готова. :wors:
  • Автор

Бъди смела.Какво е една коса в края на краищата?Ще порасте пак,а и какви хубави перуки има...:D

Бъди смела.Какво е една коса в края на краищата?Ще порасте пак,а и какви хубави перуки има...:)

Аз съм от скубещите. Забранила съм секво инфо докато не стане. Ще е специална голяма изненада за всички любителки на по-горещите сцени, ама ша потърпите докато разберете кое точно е книжлето.

Аз съм от скубещите. Забранила съм секво инфо докато не стане. Ще е специална голяма изненада за всички любителки на по-горещите сцени, ама ша потърпите докато разберете кое точно е книжлето.

Ето виждате ли, веднага ме надушиха и ще ме отепат ако гъкна. :ph34r: Ама чаканео ще си заслужава :go ahead:
  • Автор

Хубао,де,нема а ви дрънкаме поиче.Сега засядам да мисля коя може да е авторката.Интересно дали ще я надуша.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.