Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си предпазя компютъра?

Featured Replies

Копирал съм го от мой пост в www.download.bg за да не се повтарям (че ми се спи)...някои работи се повтарят с написаното от stanley56

1-во МАХНИ SYSTEM RESTORE POINT...за да не се RECOVER-ни при евентуално изтриване.

2-ро RESTART в SAFE MODE след натискане на F8 след РЕСТАРТ или от

START MENU => RUN => MSCONFIG => BOOT.INI =>сложи отметка пред /SAFEBOOT...

3-то Изтегли си АнтиВирус (в случая NOD32)

4-то закърпи системата с AutoPtacher {www.autopatcher.com} и PreEmpt 2.0 {www.pivx.com}

5-то почисти REGISTRY с SOFTWARE от рода на Registry Medic,RegFreeze,Registry Repair 1.5 който проверява за нанесени поражения от вируси...

6-то Пердиодично сканирай с наличната антивирусна NOD32 (но я и update-вай)

7-мо Изтегли си програмката Process Explorer 9.25 за да следиш подозрителните процеси...

8-мо Бих ти препоръчал програмка за дълбоко търсене на ниско ниво HijackThis (само за по-напредналите потребители)

След това запиши (SAVE AS) т.нар. LOG file и го постави в форума за да ти дадем съвет...

PS:Винаги архивирай данните с програмки от рода на {ACRONIS TRUEIMAGE 9,Norton Ghost 10,GENIE BACKUP MANAGER...}

САМО В КРАЕН СЛУЧАЙ ...!!!!!!!

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Отговори 144
  • Прегледи 16,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор
Копирал съм го от мой пост в www.download.bg за да не се повтарям (че ми се спи)...някои работи се повтарят с написаното от stanley56

1-во МАХНИ SYSTEM RESTORE POINT...за да не се  RECOVER-ни при евентуално изтриване.

2-ро RESTART в SAFE MODE след натискане на F8 след РЕСТАРТ или от

START MENU => RUN => MSCONFIG => BOOT.INI =>сложи отметка пред /SAFEBOOT...

3-то Изтегли си АнтиВирус (в случая NOD32)

4-то закърпи системата с AutoPtacher {www.autopatcher.com} и PreEmpt 2.0 {www.pivx.com}

5-то почисти REGISTRY с SOFTWARE от рода на Registry Medic,RegFreeze,Registry Repair 1.5 който проверява за нанесени поражения от вируси...

6-то Пердиодично сканирай с наличната антивирусна NOD32 (но я и update-вай)

7-мо Изтегли си програмката Process Explorer 9.25 за да следиш подозрителните процеси...

8-мо Бих ти препоръчал програмка за дълбоко търсене на ниско ниво HijackThis (само за по-напредналите потребители)

След това запиши (SAVE AS)  т.нар. LOG file и го постави в форума  за да ти дадем съвет...

PS:Винаги архивирай данните с програмки от рода на {ACRONIS TRUEIMAGE 9,Norton Ghost 10,GENIE BACKUP MANAGER...}

САМО В КРАЕН СЛУЧАЙ ...!!!!!!!

<{POST_SNAPBACK}>

не мисля,че ще мога да се справяsad.gif много е сложно това за мен все пак съм начинаещаsad.gif може ли да направя само това дето ми го каза bennito(от нод32),много сте мили всичките и ви благодаря много!!!!ЦЕЛУВКИ!!!

Бре давай по просто бре момче, това ще го направиш ти и аз, но тя няма да може вярвай ми. :)

имах предвид че е в краен случай а и нали щеше да идва някакво момче дето и то е в ИСПАНИЯ да ти помага :)?

Нищо забрави какво съм ти писал (offtopic_s: :) )...и прави нещата едно по едно...сега по-начина на bennito

Горния пост няма да трия защото може да помогне на някого....ако ли не или аз или модераторите ще го резнат...!!! :nono::nono::nono:

:) :

• Автор
имах предвид че е в краен случай а и нали щеше да идва някакво момче дето и то е в ИСПАНИЯ да ти помага :)?

<{POST_SNAPBACK}>

ами той не писа повече пък и мисля,че не живее влизко до моя град

Да не го обръщаме в чат, а да действаме, защото става късно. Това, което ми казваш Стефи, че NOD 32 е намерил можеш да го изтриеш спокойно. След това продължавай да сканираш, докато антивирусната не спре сама.

• Автор
Да не го обръщаме в чат, а да действаме, защото става късно. Това, което ми казваш Стефи, че NOD 32 е намерил можеш да го изтриеш спокойно. След това продължавай да сканираш, докато антивирусната не спре сама.

<{POST_SNAPBACK}>

давам му делете,но не се маха,излиза пакsad.gif а сканирането е на 90% вече:)още малко остава:)

давам му делете,но не се маха,излиза пакsad.gif а сканирането е на 90% вече:)още малко остава:)

<{POST_SNAPBACK}>

Гледай внимателно какви файлове са заразени, най-вероятно след този има още няколко и антивирусната пита и за тях какво да ги прави.

Станаха 8 страници постове за едно елементарно чистене. Инсталации, омазвации. След като свършиш с това, виж ми поста от 1 страница. Няма инсталации, упдейти, кракове и т.н. Пусни я и тази програма да доизчисти каквото е останало. Пък и двойната проверка е за предпочитане.

Станаха 8 страници постове за едно елементарно чистене. Инсталации, омазвации. След като свършиш с това, виж ми поста от 1 страница. Няма инсталации, упдейти, кракове и т.н. Пусни я и тази програма да доизчисти каквото е останало. Пък и двойната проверка е за предпочитане.

<{POST_SNAPBACK}>

Виждам, че и ти се намърда. Ами да ти кажа стават 8 от такива постове като твоя, който в случая използва критика за да си даде предложението. Моля те, всички виждаме, че темата стана прекалено дълга, но когато на някой не му е ясно не мисля, че би го оставил по подобен начин... или греша?

По добре е да кажеш в случая, че може да провери и това, което предлагаш и ти, но не и по този начин. Така труда, който всички са дали в тези 8 страници сякаш е било напразно, а аз не мисля така.

Уважавай моля те!

Редактирано от bennito (преглед на промените)

• Автор

<{POST_SNAPBACK}>

ами на мене ми е доста сложничкоsad.gifмерси много после ще го видя и него:)

• Автор

Гледай внимателно какви файлове са заразени, най-вероятно след този има още няколко и антивирусната пита и за тях какво да ги прави.

<{POST_SNAPBACK}>

ами нз пише онова дето ти пратих одеве с file....

comment:The file can be deleted. It is strongly recommended that you back up any crucial data before you proceed. Event occurred at an attempt to access the file by the application: C:\Archivos de programa\Spy Emergency 2005\SpyEmergency.exe.

това е

bennito щом е избрала твоя метод можеш да подпомогнеш малко на момичето с screenshots.Иначи си прав за "уважението на труда" :) ПОЗДРАВИ на всички (МИР ДА ИМА = PEACE & RESPECT)...ОСТАВЯМ ВИ...

Ако си пуснала Spy Emergency 2005\SpyEmergency.exe. ще те помоля да я спреш докато протече сканирането.

• Автор
Ако си пуснала Spy Emergency 2005\SpyEmergency.exe. ще те помоля да я спреш докато протече сканирането.

<{POST_SNAPBACK}>

ами тя току що спря със сканирането и я исклучих,след малко ще е готов и нод32:) затворих и онова дадох му remove(ili rename) забравих:)ама се махна вече де:)

Редактирано от stef4e88 (преглед на промените)

Стига за тази вечер, вече имаш антивирусна, която ти работи добре за момента. Утре, когато си готова отново опитай се да следваш стъпките на stanley.

За да не се появяват гадинките отново и отново, направи следното:

1.Изключи System Restore - кликваш с десен бутон върху My Computer - Properties -System Restore и слагаш отметка на Turn off System Restore

2.Спираш интернета

3.Рестартираш и когато уиндоса тръгне да ти зарежда, натискаш F8, докато не ти се появи черен екран с разни надписи, от които трябва да избереш Safe mode

4.Стартираш антивирусната и сканираш като чистиш (триеш) всичко, което ти намери.

5.Рестарт

• Автор

а сега си изчаквам да ми завърщи сканирането искарвам го до край и това е така ли(за тази вечер а утре ще направя това което ми казахте)?БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО!!!!!

Айде и аз да се изкажа :)

Не ми се чете какво сте я съветвали момичето, но смятам да и предложа малко по-различно и интелигентно решение biggrin.gif

Първо, нека почна от там, че аз компютъра ти не бих се наел да го "лекувам". Бих инсталирал всичко на ново, и ако не ме слушаш, да си береш ядовете сама :P

Тъй като, за съжаление, не съм до теб за да ти давам указания кое как да направиш и инсталираш, нека си представим, че някой вече го е направил :P

Нека си представим, че този някой, вече ти е разделил диска на 2-3 дяла поне. От тук на татък, за теб би било важно да не викаш някой през 1-2 месеца да прави същото, а да можеш да се оправиш и сама, без никаква чужда помощ. След инсталиране на софтуера който ползваш, след инсталиране на ЗАЩИТНА стена и антивирус, и след настройка и оптимизация ма всичко това, най горещо ти препоръчвам, ползване на софтуер от сорта на Norton Ghost за правене на имидж на цялата ти инсталация заедно със всички настройки. Повярвай, това ще ти спести изцяло всички бъдещи главоболия. Възстановяването на целия дял, заедно с всички програми, настройки и т.н., ще ти отнема не повече от 5-7 минути. Разбира се, ако поне малко разбираш за какво ти говоря, ще се сетиш, че важни документи и файлове не трябва да съхраняваш на същия дял, на който ти е инсталацията на уиндоус. Същото се отнася и за имидж фаила, който ще направиш. И накрая, още един съвет - антивирусната е едно от най-не-важните неща... Много по-голямо значение е защитната стена. Бих ти препоръчал и за едното и за другото ZoneAlarm Security Suite (още повече, че е със ad-aware защита)

• Автор
Айде и аз да се изкажа :)

Не ми се чете какво сте я съветвали момичето, но смятам да и предложа малко по-различно и интелигентно решение biggrin.gif

Първо, нека почна от там, че аз компютъра ти не бих се наел да го "лекувам". Бих инсталирал всичко на ново, и ако не ме слушаш, да си береш ядовете сама :P

Тъй като, за съжаление, не съм до теб за да ти давам указания кое как да направиш и инсталираш, нека си представим, че някой вече го е направил :P

Нека си представим, че този някой, вече ти е разделил диска на 2-3 дяла поне. От тук на татък, за теб би било важно да не викаш някой през 1-2 месеца да прави същото, а да можеш да се оправиш и сама, без никаква чужда помощ. След инсталиране на софтуера който ползваш, след инсталиране на ЗАЩИТНА стена и антивирус, и след настройка и оптимизация ма всичко това, най горещо ти препоръчвам, ползване на софтуер от сорта на Norton Ghost за правене на имидж на цялата ти инсталация заедно със всички настройки. Повярвай, това ще ти спести изцяло всички бъдещи главоболия. Възстановяването на целия дял, заедно с всички програми, настройки и т.н., ще ти отнема не повече от 5-7 минути. Разбира се, ако поне малко разбираш за какво ти говоря, ще се сетиш, че важни документи и файлове не трябва да съхраняваш на същия дял, на който ти е инсталацията на уиндоус. Същото се отнася и за имидж фаила, който ще направиш. И накрая, още един съвет - антивирусната е едно от най-не-важните неща... Много по-голямо значение е защитната стена. Бих ти препоръчал и за едното и за другото ZoneAlarm Security Suite (още повече, че е със ad-aware защита)

<{POST_SNAPBACK}>

мерси!!!!!

• Автор

сканирането ми приклучи,обаче не знам как да продължа:scan only;scan & clean;quit;help.кое да натсна:)

минимизиране на nod32 - quit

djagi хубаво е да прочетеш преди да пишеш (просто съвет) :)

Добавено

Не ме разбирай погрешно, лично аз ще взема под внимание твоето предложение и ще го приложа за моя комп.

Редактирано от bennito (преглед на промените)

• Автор
минимизиране на nod32 - quit

djagi хубаво е да прочетеш преди да пишеш (просто съвет) :)

Добавено

Не ме разбирай погрешно, лично аз ще взема под внимание твоето предложение и ще го приложа за моя комп.

<{POST_SNAPBACK}>

мерси:P!!!това ли беще за днеска?:P

bennito, приемам съвета!, но просто не ми се четяха 8 страници :) И сега няма да ги чета, най-малкото защото все пак им хвърлих един бегъл поглед, и мисля, че наистина все пак съвета ми е доста полезен и ще спести на stef4e88 (не само) доста главоболия за в бъдеще.

п.п. Наистина решението за правене на имиджи върши страхотна работа, особено когато трябва да знаеш, че можеш да разчиташ на работещ компютър във всеки един момент.

п.п.п. На мен лично, не ми се налага да прибягвам до това, защото след инсталация, всичко ми работи перфектно поне година. Все пак, когато експериментирах с nLite (силно, много горещо я препоръчвам тази програма!!!), ми се налагаше да възстановявам Windows по 3-4 пъти на ден за около 2-3 дена докато налучкам качествената комбинация м/у софтуер, хардуер и моите нужди cool.gif

ами живея в Riba-roja del turia това се намира близо до Валенсия :P

<{POST_SNAPBACK}>

Ами не си мноо близко :)

Та сега малко по темата.Един съвет от мене не взимай акъл от всички,които ти пишат

а просто вземи под внимание ,кой ти казва наи-добре какво да правиш и си оправи компютара !!!

Успех :bye:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.