Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дяволът е последният хуманист

Featured Replies

Привет, рядко пиша в тази тема, не се интересувам от религия, но това ме остави без думи. Дали наистина Дяволът е последният останал хуманист и защо...

Привет, рядко пиша в тази тема, не се интересувам от религия, но това ме остави без думи. Дали наистина Дяволът е последният останал хуманист и защо...

Не е така. Дяволът е "хуманист", който не се интересува от запазването на Човека, като душевност, а само на генетично ниво.

Въпреки, че "дявол" е метафизическа абстракция за демоничните духове, които се въплъщават тук-таме... cool.gif

Светската система на пирамидална структура на "княза на този свят" има за връх дълбоко в Земята-"криптата", но привлича в своята структура с хуманистични доктрини, така че нивото на земната повърхност на системата се нарича "Светски хуманизъм". "Зарибиш" ли се-ще изплащаш в нивата по-надолу, докато стигнеш нивата на змиите..

Иначе се предлага светска реализация, слава, оцеляване на гените ти, дори и "вечен рай в градината" с цел да му служиш. Социализмът е вид демоничен хуманизъм.

ПС: забравях да спомена, че т.нар. "дявол" умее да манипулира изкустно материалните енрегии и може да върши т.нар. "чудеса", по които някои религии от Близкия изток много си "падат". cool.gif

Какво представлява т.нар. "чудо". Това е акт на учудване у естествения човек, този чието съзнание е моделирано на принцип на логическата последователност във времето, на чиито принцип е построена матрицата.

При демон-страция на чудо се нарушава този алгоритмичен закон, което съвсем не значи, че не е подвластно на законите на матрицата, но създава впечатление.

Чудото е смъкване ("преобразуване") на енергия от Астралния свят към Света на сенките(т.нар. феноменален свят на грубата реалност), а НЕ идва от Духовният свят, който е отвъд Астралния. И за това- чудото не е задължително да идва, като "знак на Бога"(от Духовния свят), а особено в днешния упаднал век, ако не придружено с морално послание от общ характер, източникът му е доста съмнителен, меко казано... cool.gif

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Кой те кара да вярваш на всичко, което е казал някой си ?

А на мен ми е интересно, как някои хора се сдобиват с информация от "първа ръка" ?

• Автор
Кой те кара да вярваш на всичко, което е казал някой си ?

А на мен ми е интересно, как някои хора се сдобиват с информация от "първа ръка" ?

Гледай Адвокат на дявола. Но не само там...

Наистина човек е сложно устроено същество. Бори се с много свой първосигнали. Дали пък не трябва просто да ги пуснем на свобода...

Дявол и Бог има там , където вярват в тях.

Редактирано от kai_99 (преглед на промените)

U.Ra постояно се заяжда със Съформуците... .той служител ли е на Дявола biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

По темата: не мисля че Дявола е висшата СИЛА за да му обръщаме чак толкова Внимание , все пак БОГ е над всичко ;)

Дали е Хуманнист или не какво значение има ? Бог си е Бог.

U.Ra постояно се заяжда със Съформуците... .той служител ли е на Дявола biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

По темата: не мисля че Дявола е висшата СИЛА за да му обръщаме чак толкова Внимание , все пак БОГ е над всичко :P

Дали пък нямаме различни критерии за "Бог" и "дявол" с тебе?.. cool.gif така както се пише от ляво на дясно или от дясно наляво?.. cool.gif ...само внимавай аз да не те обвиня в нещо подобно, че тогава ...?... biggrin.gif

Какво значи "да се заяждаш"?... В демократичните общества повдигане на дискусия не е табу или "заяждане" и не се счита за акт, който се преследва от закона. Но в тези държави се преследва "преследването на личността" от закона.

В демократичните държави да имаш различно мнение не е престъпление, грях и не е "обида" за мнозинството. Това нещо не знам дали го осъзнаваш макар и на 17, все пак живееш в 17 век и си в държава, която уж от малко преди да се родиш, си смени политическата система.. ;) уж , де...

Редактирано от Maat (преглед на промените)

По темата: не мисля че Дявола е висшата СИЛА за да му обръщаме чак толкова Внимание , все пак БОГ е над всичко :P

А ти Лиско като пускаш безмислени постове....да не си служител в министерството на образованието biggrin.gif

Това нещо не знам дали го осъзнаваш макар и на 17, все пак живееш в 17 век и си в държава, която уж от малко преди да се родиш, си смени политическата система.. ;) уж , де...

Абе не знам за вас,ама аз живея в 21 век...поне така си мисля

Редактирано от visentii (преглед на промените)

• Автор

Щом Бог е висша сила, то и неговага противоположност - Дявола трябва да е такава. Дяволът, Сатаната винаги са свърззвани с човешките грешки и несгоди. Струва ми се, че точно те ни правят хора. Точно грешките...

Иначе ставаме суетни...

А ти Лиско като пускаш безмислени постове....да не си служител в министерството на образованието biggrin.gif

Абе не знам за вас,ама аз живея в 21 век...поне така си мисля

cool.gif
cool.gif

стига говорете за тоя дявол.Не е хубаво.

Привет!

Като пущаш тема, би ли обяснил, ако обичаш, това теза ли е, антитеза ли е и къде му е обосновката. Мяташ някакво твърдение, неизвестно от къде и толкова. Какво да дискутираме? Дай му най-напред определение що е туй нещо си дявол и тогава питай дали е хуманист или анти такъв, щото ето - LIS, например, вижда дявола в човек, който е слънчево лъчезарен и се шегува, а аз например, го виждам в хора, които не могат да проумеят това, защото точно дявола им пречи... biggrin.gifbiggrin.gif

стига говорете за тоя дявол.Не е хубаво.

абе я го дайте тук този дявол да го разнищим какво толкова страшно има в него... biggrin.gif:yanim:

дяволите ги обичам най-много приготвени пържени в собствен сос :)

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

заглавието на темата можеше да бъде и - Торкемада- първия хуманист или Адолф- - първия хуманист или

Грузинеца Йосиф - първия хуманист и т.н. т.н.

абе с една дума Кумчо Вълчо-най добрия приятел на овцете или Кумчо Вълчо-най добрия приятел Червената шапчица..........

Малко разсъждения (не казвам в какво вярвам аз да подчертая).

Замислял ли си се, че може да няма Дявол, а Дявола да е наименованието на несгодите и т.н., които се случват? Само наименование говорим. Замислял ли си се, че всичко което се случва е умишлено, макар привидно да е обратното. Някои ще кажат, както и аз за себе си, "не го заслужавам, защо ми се случва?" - можеш да понесеш и това, ще ти се случи. Градиш своята сила и развиваш своята душевност въз основа на несгодите. Защо има приказка, че мъдрия човек е изстрадалия такъв (риторичен в-с). Да, някои щастливи събития също те изграждат душевно като израстнала душа, но някои те развалят или даже някои ГИ развалят. Ако има живот след смъртта, а то има (поне аз вярвам в това и имам основания), би следвало да има и прераждания, а преражданията са с цел издигане на духовното ниво. Как се издига? - с изпитания, страдания и заедно с това успоредно съхранение на доброто в теб, извличане на поуки в същото време и стъпка напред и нагоре. Следователно, би възникнал в-са, след като се грижат нещастията за нашето духовно, душевно развитие, следователно несгодите не идват ли от Бог, а Бог обича своите деца - хората, нали така (или поне, доколкото важи " ('там') всички са равни" ?

По същия начин би възникнал в-са, дали ако несгодите идват от Дявола, то, той наистина не е хуманист, понеже спомага за издигане на нивото на душите ни? Е, да на някои се издигат, но на други не - обратно - отсяване кой е силен и кой заслужава крайния плод. Дали няма хармония, равновесие и един неписан контракт между Бог и Дявола, където Дявола спомага за отсяването, а Бог за останалото?

Дали пък сам за себе си човек не е "Дявола"? Дали сам не си причинява несгодите с песимизма си, отрицателната енергия, която излъчва и изпраща до всичко около себе си и Цялото, след което се завръща при него като бумеранг и се редят една след друга несгодите, при което обикновено възкликваме "Е, нямаше ли край, защо ми го причиняваш!?", пък Бог се грижи да се държиш? А, защо не пък несгодите да са умишлени - така е трябвало, защото ще дойде нещо друго, за което обстоятелствата са трябвали да се наредят така?

Отделно, разбира се, що е то Дявол.

Привет!

Като пущаш тема, би ли обяснил, ако обичаш, това теза ли е, антитеза ли е и къде му е обосновката. Мяташ някакво твърдение, неизвестно от къде и толкова. Дай му най-напред определение що е туй нещо си дявол...

biggrin.gif Хахахахха е, ти си ме изпреварила! Браво! Бива ли чак пък толкова еднакво да ги мислим?! :headphones:

Тъкмо в началото като четох поста на човека си помислих откъде му щъкна мисълта "Дявола е последния хуманист", че просто го изплю без никаква обосновка. После - да се помисли що е туй Дявол. Първо писах поста си, после погледнах какво си писала и паднах хахаха . :whist:

Редактирано от Someone_Else (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Аз бих добавила и друго: че Дяволът е и последният спасител.

Невероятна си, невероятна!

Дяволът е и последният спасител... отвъд "светостта" на богоизбраните.

Зависи какво разбирате под Дявола - козела-Дионис, или Воланд от Майстора и Маргарита например може и да са хуманисти. Обаче ако говорим за злото като такова, това е съвсем друг въпрос. Нищо положително няма в него. Нито пък романтично.

Зависи какво разбирате под Дявола - козела-Дионис, или Воланд от Майстора и Маргарита например може и да са хуманисти. Обаче ако говорим за злото като такова, това е съвсем друг въпрос. Нищо положително няма в него. Нито пък романтично.

Ако злото, както го наричаш ти, не беше толкова романтично, нямаше да има литература (особено готическите романи от Средновековието или романите от края на 18 век - напр. Рене на Шатобриан) и философия, особено посветени на злото, казано твърде опростенчески. Да определяш Дяволът като зло, е християнски предразсъдък и да идентифицираш Дявола със Злото - отново, но и с нюанс на племенен юдаизъм ...

Дяволът, извън християнските болезнени архетипи е носител на промяната и на осмислянето. Достатъчно е да си спомним Гьотевият Фауст или Ницшевият Свръхчовек. Отвъд човека или отвъд Дявола няма как да има интелектуална перцепция за каквото и да било. Както, и отвъд нас самите, т.е. отвъд нашата психика няма как да има някаква имагинерна същност, наречена зло, Дявол или Сатана.

Дяволът е по-скоро метафора на Сянката, единствена тя може да стане или предвестник за нашето спасение или за нашата гибел. И в този смисъл антропоморфните гротескни образи на Дявола от различните (ала и еднакви) малоазийски култове (вкл. и християнството), са създали една завършена проекция на страха от другият в теб - за по-лесно наричан Дявол.

Редактирано от Ада (преглед на промените)

Като чета такива сектанти нонстоп...

...добре че те има,Господи

jesus.jpg

Като чета такива сектанти нонстоп...

...добре че те има,Господи

jesus.jpg

Господи, сектантът си ти, особено с този захаросан образ на Иисус, все едно от брошурка на някой евангелистки пастор.

Последният? Аз бих казал по-скоро - първият :) Нали според легендите точно той изкушава Адам и Ева да вкусят от дървото на познанието и да започнат да разпознават доброто и злото. В което аз поне не виждам нищо лошо. Именно способността да различаваш нравствените категории отличава homo sapiens от животните. Т.е. дяволът е този, който превръща хората от домашни животни в райската градина в ЧОВЕЦИ :)

Всеки, запознат с постулатите на сатанинската библия на Антон Шандор Ла Вей, не би се замислил и за секунда, преди да класифицира сатанизма като най-висша форма на хуманизъм. Сатанистите точно това проповядват - здрав егоизъм, грижа за себе си и близките си, ненасилие над животните и всички хора, които не ни вредят умишлено, толерантност към околните, до колкото и те са толерантни към нас, равенство на всички църкви, включително и сатанистката пред закона и освобождаване на религиозните институции от данъчни преференции...

От друга страна - живеем в 21-ви век, по дяволите, не в 12-ти :) Вярата в богове, задгробен живот, рай, да, прераждания и всякакви други дивотии отдавна се е превърнала в признак на не особено здрава психика и е само въпрос на време да бъде включена в 5-та глава на МКБ, раздел F72 или F73 примерно ;) Така че, не виждам причина един нормален, здрав човек да се нуждае от митологични персонажи като дявола, за да отстоява принципите на хуманизма в живота си.

Последният? Аз бих казал по-скоро - първият :blink: Нали според легендите точно той изкушава Адам и Ева да вкусят от дървото на познанието и да започнат да разпознават доброто и злото. В което аз поне не виждам нищо лошо. Именно способността да различаваш нравствените категории отличава homo sapiens от животните. Т.е. дяволът е този, който превръща хората от домашни животни в райската градина в ЧОВЕЦИ :baby:

Една малка забележка: Според Библията Адам и Ева не са хора. Хората са създадени на земята, през седмицата на Сътворението (четвъртия или петия ден, в зависимост от тълкуванието), като изначално са им дадени изключителни права на земята. Адам и Ева са създадени по-късно, в рая, с предимно декоративни цели.

Нещо повече - в Библията излишно се указва и че вече на земята потомците им са отвличали човешки жени. Очевидно смесването им с човечеството е било предпочетено пред кръвосмешението като начин за съхраняване на расата им.

А що се отнася до разликата между хората и животните - определено може да се поспори дали е именно в това. Мога да те уверя, че животните отличават доброто от злото много по-добре дори от най-простите хора, докато за интелигентен човек е значително по-трудно да направи ясно разграничение.

Редактирано от asa (преглед на промените)

Последният? Аз бих казал по-скоро - първият :angry: Нали според легендите точно той изкушава Адам и Ева да вкусят от дървото на познанието и да започнат да разпознават доброто и злото. В което аз поне не виждам нищо лошо. Именно способността да различаваш нравствените категории отличава homo sapiens от животните. Т.е. дяволът е този, който превръща хората от домашни животни в райската градина в ЧОВЕЦИ :eek:

Змията изкушава Адам и Ева, не дяволът. Така пише. Дявол на англ. е d`evil, т.е. злото. Това е просто персонификация. Когато се говори за Луцифер и змията става въпрос за реални същества и групи от същества.

Ада, точно това имах предвид - има романтична представа за злото, като готиката, която няма нищо общо със злото всъщност. Има и реално зло - ако мислиш, че има нещо романтично в изнасилени или малтретирани деца например, което е пример за истинското зло, помисли си пак. Така че - всичко зависи от това как дефинираш дявола. (за който не съм и сигурна че всъщност съществува, не би трябвало, ако бог беше всемогъщ, нали? но това е друга тема)

Ада, точно това имах предвид - има романтична представа за злото, като готиката, която няма нищо общо със злото всъщност. Има и реално зло - ако мислиш, че има нещо романтично в изнасилени или малтретирани деца например, което е пример за истинското зло, помисли си пак. Така че - всичко зависи от това как дефинираш дявола. (за който не съм и сигурна че всъщност съществува, не би трябвало, ако бог беше всемогъщ, нали? но това е друга тема)

А какво общо има Дяволът с малтретираните деца, старци или други хора?

Не мисля, че има някъде някой всемогъщ бог, имаме само душата си, която мазохистично разчленяваме, разгеле я унищожим от толкова взиране и обожествяване.

Мерси.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.