Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е това семеен вампиризъм-чували ли сте?

Featured Replies

Темата може би е за раздел "Религия, мистика и езотерика" , но понеже е налудничава ,искам да бъде в този раздел, ако може. И дали съществува или не?

Темата може би е за раздел "Религия, мистика и езотерика" , но понеже е налудничава

Щом е налудничава си е точно за там, според мен biggrin.gif

Темата може би е за раздел "Религия, мистика и езотерика" , но понеже е налудничава ,искам да бъде в този раздел, ако може. И дали съществува или не?

Това е когато искаш да прегризеш гърлото на тъща си и да й изпиеш кръвчицата biggrin.gif

П.П. или свекървата.И темата си е наистина за друг раздел

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор
бе става въпрос вероятно за енергиен вампиризъм.

енергиен вампиризъм, но от близък на близък. Казват, че имало такова нещо- е, дано да няма, не стига, че и по улицата, в работата ами и в семейството. От свекърва- на снаха и обратно и между две етърви, и зълва и снаха и т. н.

енергиен вампиризъм, но от близък на близък. Казват, че имало такова нещо- е, дано да няма, не стига, че и по улицата, в работата ами и в семейството. От свекърва- на снаха и обратно и между две етърви, и зълва и снаха и т. н.

близък далечен - нема значение.

тва си е от човек на човек.

ама като е в семейството е по болезнено шото

сте заедно ЗАВИНАГИИИИ и си под ръка на вампира ежедневно

а той само това чака...

Вампиризъм е тогава, когато се черпи енергия не от Духа, а от материята. Храненето с кръвни материи - меса, е също вид вампиризъм. Вампиризъм е да не можеш без тялото на човек, защото от него черпиш енергиите си, които са нисши.

Затова на изток във всички школи за духовно развитие проповядват и наблягат на непривързването като едно от първите условия за духовно развитие.

Непривързаността е вид некармични отношения, на които се гради вашата връзка. Връзката в едно семейство бива два вида - вертикална и хоризонтална. Когато има връзка само между двама човека, то тя е хоризонтална, материална, тоест изчерпваща се в един момент и няма как да не се изроди до вампиризъм. А когато двама са свързани отгоре като мартенички например, а не са привързани помежду си и са свободни, без да се обсебват, това се нарича любов. Вампиризъм е да не можеш без един човек, а любов е когато можеш и с него, и без него, защото връзката ви не е материална, а е отгоре и минава първо през Бога, което е пълнотата, а не само през материята, на която едно характерно качество е вечната ненаситност.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

защо пък точно вампиризъм? Психолозите често откриват, че ако има човек с поведенчески проблеми, това може да се дължи на член на семейството, който на пръв поглед си изглежда съвсем наред. Да не говорим за много по-честия случай на психологическото насилие - да тормозиш някого, за да се почувстваш значим. Никакъв вампиризъм или магия няма тука - най-обикновена емоционална простащина. Или ти имаш предвид нещо друго? Какво конкретно?

защо пък точно вампиризъм? Психолозите често откриват, че ако има човек с поведенчески проблеми, това може да се дължи на член на семейството, който на пръв поглед си изглежда съвсем наред. Да не говорим за много по-честия случай на психологическото насилие - да тормозиш някого, за да се почувстваш значим. Никакъв вампиризъм или магия няма тука - най-обикновена емоционална простащина. Или ти имаш предвид нещо друго? Какво конкретно?

+1000

Мислех ,че таласъмите и вампирите са плод на народното творчество,нашето и на комшиите от Влашко. :huh:

Много вярно казано, но как да се спаси човек от това ?

Не съм видяла въпроса, извинявам се за късния отговор.

Има. Това, че хората са слепи и глухи за някои неща, не означава, че те не съществуват. Емоционалната простащина, както ти наричаш явлениято, е породена от нещо, което хората не виждат. Но него го има. Сега не ми е до обяснения. cool.gif Както казва един готин - койТ чул, чул, койТ видял, видял и койТ хванал, хванал. biggrin.gif

Lucia_free , не се съмнявам, че има енергиен вампиризъм. След като двама души са привързани един към друг и в един момент се разделят, според твоите думи това води също до вампиризъм. Склонна съм да вярвам, защото мисля че го преживях и може би още преживявам това. Та въпроса ми е как да се оттърва от това? Знам, че и аз съм си виновна за това, но вече няма връщане назад....

Редактирано от _Fairy_ (преглед на промените)

Lucia_free , не се съмнявам, че има енергиен вампиризъм. След като двама души са привързани един към друг и в един момент се разделят, според твоите думи това води също до вампиризъм. Склонна съм да вярвам, защото мисля че го преживях и може би още преживявам това. Та въпроса ми е как да се оттърва от това? Знам, че и аз съм си виновна за това, но вече няма връщане назад....

Просто е. Човек трябва да си даде ясна сметка кое е това, което го свързва с друг човек. Има само два вида връзки - истинска и илюзорна. При истинската не боли след раздяла, защото там се знае - раздялата е илюзия, ако връзката се основава на любов. И нищо и никой не е в състояние да разруши такава връзка. Нито време, нито пространство, нито дори смъртта.

Вампиризмът е подобно на паразитизъм състояние. Там ги боли и откъсващият и откъснатият. Като се отдели кърлеж от тялото ти и кърлежът го боли, че няма какво да смуче повече, и тялото ти го боли, където е раната. Изводът е да внимаваме какви връзки градим и на какво се основават те.

И не е Времето това, което лекува раните. Времето нищо не лекува. Лекува единствено Любовта.

Вампиризъм е тогава, когато се черпи енергия не от Духа, а от материята. Храненето с кръвни материи - меса, е също вид вампиризъм. Вампиризъм е да не можеш без тялото на човек, защото от него черпиш енергиите си, които са нисши.

Затова на изток във всички школи за духовно развитие проповядват и наблягат на непривързването като едно от първите условия за духовно развитие.

Непривързаността е вид некармични отношения, на които се гради вашата връзка. Връзката в едно семейство бива два вида - вертикална и хоризонтална. Когато има връзка само между двама човека, то тя е хоризонтална, материална, тоест изчерпваща се в един момент и няма как да не се изроди до вампиризъм. А когато двама са свързани отгоре като мартенички например, а не са привързани помежду си и са свободни, без да се обсебват, това се нарича любов. Вампиризъм е да не можеш без един човек, а любов е когато можеш и с него, и без него, защото връзката ви не е материална, а е отгоре и минава първо през Бога, което е пълнотата, а не само през материята, на която едно характерно качество е вечната ненаситност.

така е , но е трудно

• 6 месеца по-късно...

От всичко изчетено до тук, ми стана ясно че и най-малка представа се няма за истинският енергиен вампиризъм... Та да изкажа и аз мнение, защото макар и нова във форума съвсем не съм такава в материята. Енергииният вампиризъм съществува, в това число и семейният. Не са малко случайте в които родители изсмукват енергия от децата си, а най-разпространеният вариант е при наличието на болен в семейството (дърпа от където и каквото може). Само че тук говорим за неосъзнат и ненарочен вампиризъм. Сега с риск да получа осъдителни забележки, ще споделя че аз когато не съм се наспала добре, или се чувствам в дискомфорт а нямам възможност да се снабдя с необходимата енергия по естествен път, също прибягвам до подобни техники. Мога да си я набавя в автобуса, на работа или дори просто по телефона. Разстоянията нямат значение, нито пък "жертвата". Може да е произволна( случаен човечец случил се в полизрението ми, или пък някой който ме е бутнал в рейса), може и да е "нарочена", някой който ме е издразнил преди време или нещо такова. Не го препоръчвам за постоянна употреба защото води до пристрастяване!!!

Сега с риск да получа осъдителни забележки, ще споделя че аз когато не съм се наспала добре, или се чувствам в дискомфорт а нямам възможност да се снабдя с необходимата енергия по естествен път, също прибягвам до подобни техники. Мога да си я набавя в автобуса, на работа или дори просто по телефона. Разстоянията нямат значение, нито пък "жертвата".

По нета можеш ли? Аз съм доброволец. Само ме предупреди кога, че да се подготвя. Всъщност, има една проста логика, която Лао Дзъ е изразил по следния начин: "Който знае, не говори. Който говори, не знае"

Т.е. ако можеш да правиш съзнателно подобни неща няма да започнеш да го споделяш по форуми, драга Анакондо :) Дали не си прекалила с четенето на Лукяненко?

По нета можеш ли? Аз съм доброволец. Само ме предупреди кога, че да се подготвя. Всъщност, има една проста логика, която Лао Дзъ е изразил по следния начин: "Който знае, не говори. Който говори, не знае"

Т.е. ако можеш да правиш съзнателно подобни неща няма да започнеш да го споделяш по форуми, драга Анакондо :) Дали не си прекалила с четенето на Лукяненко?

:) Браво ! Много си оригинален! :) Не е ли форумът за това, да споделяме опит, та бил той понякога и горчив... Коментара който си вкарал в профила ми се видя повече от странен, НЕ СЪМ ТУК ЗА ДА СЪЗДАВАМ ПРИЯТЕЛСТВА. Единствената причина да се регна е че правя една статистика, а кой колко и какво е чел или пък може, не мисля че можеш да определиш от 2 поста в даден форум! Прати ми снимка на [email protected]

post-261342-1265259446,41_thumb.jpg

Тя сега вероятно е заета с черни заклинания, щото се е добрала до снимката в профила ми, ама аз там съм с маска. С маска хваща ли, да знам да се притеснявам ли? :D

Хваща, но май ти се размина ;)

Това със снимката беше насочено към определен човек и по негово желание, така че всички останали коментари в тази насока са ИЗЛИШНИ !!!

.

Един истински маг/чародей/вампир/вещица и пр., трябва да може да се справи и без снимки. Протофотографията (дагеротипията)е открита от Дагер през 1839. Как мислиш са се справяли твоите колежки преди това ;)

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

Вампиризъма е инфекция, когато пиеш кръвта на животно или човек или когато го убиеш или инфектираш и то/той самия/самото стане вампир и продължи да прови същото.

Енергийните вампири, не съществуват, това е просто енергийно манипулиране на слабите хора.

Пробвай да вземеш енергия от някой силен, един поглед стига, за да ти източи твоята.

Редактирано от d0ck (преглед на промените)

Енергийните вампири, не съществуват, това е просто енергийно манипулиране на слабите хора.

Пробвай да вземеш енергия от някой силен, един поглед стига, за да ти източи твоята.

Как така не съществуват и същевременно, един поглед стига? Мисли преди да пишеш! Моля!

Ppn, като термин не съществуват, което е грешно написано.

Ppn, като термин не съществуват, което е грешно написано.

Прочети тази статия и после можем пак да поговорим има ли или няма енергийни вампири.

"Биологичният живот на човешкия организъм се поддържа по много енергийни начини. Ще разгледаме три от тях.

Два са видими: това са храненето и дишането. Тези главни сили за тялото са тежки и плътни енергии. Те имат количествени и качествени характеристики за обем, тегло, плътност, което дава възможност да се провежда техният анализ. Тези сили поддържат живота на организма на физическо и клетъчно равнище, но не му дават силата на живота.

Третият начин е скритият, невидим източник на фините енергии, чийто акумулатор се явява душата на човек, неговото сърце или, с други думи, неговият духовен свят. Той е източникът на жизнена сила, здраве и дълголетие. В него се събират силите, даващи истинския живот.

Духовният свят или силите на душата се формират от енергиите на радостта, любовта и мъдростта. Именно те, заедно с вярата, волята и надеждата, преобразуват плътните енергии на храненето и дишането в качествено ново състояние, лежащо в основата на здравия и щастлив живот.

Радостта, изпълваща нашата душа, прониква във всяка клетка на организма и ни кара да я споделим с другите.

Любовта обхваща сърцето и разнася тази енергия по органите. Най-чистата и фина енергия на любовта се стреми да бъде отдадена. Във всички философски и религиозни учения се казва, че сам ти трябва да обичаш, а не да чакаш да бъдеш обичан.

Мъдростта дава спокойствие, вяра и разбиране за истината. Ако нямаме мъдрост, ние можем да попаднем в лъжливата Вяра, коварната Надежда, а това ще породи съкрушителната Воля.

Понеже тези енергии не могат да бъдат докоснати, притеглени и измерени, тяхното тълкуване се намира във философията на тайните /езотерични/ учения.

Тези качества правят човека “отворена космическа система”. Естествените и чисти чувства на любовта и радостта му дават енергията, способна да върши чудеса; тези необичайно фини, нежни и чувствителни енергии са невидимата сила на душата, която поддържа, окриля и вдъхновява човека. Той се радва сам, обича другите и животът му придобива божествен смисъл.

Без тези качества човек става “затворена космическа система”, затворена за финото възприятие на света и реализацията в него. Той живее сред грубите, плътни енергии, които го задушават, пренасищат и раздразняват. Той е принуден да ги прехвърля на околните. Такива хора мислят само за себе си, живеят само за себе си, те са егоисти. Впоследствие те стават и енергийни

вампири"

източник

Само да уточня, кое е задължителното условие, един човек да стане енерго вампир и това е затворенета коронна чакра, от където нормално хората черпят космическа енергия. Затвори ли се тази чакра, човек търси алтернативен начин да си я набави и това става, чрез кражба от другите хора. За да стане тази кражба, вмпирите трябва да пробият биополето на отсрещния. най-лесно това се постига, когато вампирът раздразни жертвата и в този момент тя се "отваря" за него. Ако човек е непукист, никакви енергийни вампири не могат да го докопат.

Само да уточня, кое е задължителното условие, един човек да стане енерго вампир и това е затворенета коронна чакра, от където нормално хората черпят космическа енергия. Затвори ли се тази чакра, човек търси алтернативен начин да си я набави и това става, чрез кражба от другите хора. За да стане тази кражба, вмпирите трябва да пробият биополето на отсрещния. най-лесно това се постига, когато вампирът раздразни жертвата и в този момент тя се "отваря" за него. Ако човек е непукист, никакви енергийни вампири не могат да го докопат.

Един човек да изкаже адекватно мнение по въпроса, само че не е задължително да не можеш да черпиш ресурси както от вселенското пространство така и от хората. Всичко е въпрос на много тренировки и умения. Иначе съм съгласна с теб ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.