Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бойко Борисов е новият премиер на България

Featured Replies

Народът започвал да се разочарова от ГЕРБ

Публикувано изображение

15:35 | 28 септември 2010

Има известното разочарование от управлението на ГЕРБ при около 1/5 от симпатизантите на партията, но не се изчерпва общественото доверие в нея.

Неблагополучията в управлението на ГЕРБ засега не наливат вода в мелницата на нито една друга партия, сочат резултатите от национално представително проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ). То е проведено в периода 15–23 септември, пише "Фокус".

Половината от българите продължават да гледат с надежда на управлението на ГЕРБ, а 35% изпитват по-скоро притеснения. Делът на хората, които изпитват притеснения от управлението на партията на Бойко Борисов, нараства със 17% за последната година.

Надежди към управлението на ГЕРБ по-често от останалите имат хората на възраст до 50 години, жителите на големите градове, образованите и заможните българи, както и избирателите, които не принадлежат към левия политическия спектър.

Забелязва се тенденция за известно изтегляне на симпатизантите на ГЕРБ от по-младите към по-високите възрастови групи. Партията разширява влиянието си в селата.

Премиерът Борисов е подкрепян от 59% от българите, с 2% по-малко в сравнение с юли. Той продължава да бъде най-одобряваният партиен лидер, подкрепян от 92% от избирателите на управляващата партия.

Най-одобряваните министри през втората половина на септември са: Цветан Цветанов (64%), Николай Младенов (42%), Росен Плевнелиев (41%) и Мирослав Найденов (40%). Цветанов продължава да е начело и на класацията на най-популярните български политици, сочат резултатите от националното проучване.

В сравнение с юли, нараства одобрението към министрите Томислав Дончев (с 8%), Росен Плевнелиев (с 6%), Свилен Нейков (с 3%) и Сергей Игнатов (с 2%). Министрите, които получават най-слаба обществена подкрепа през последните месеци са Анна-Мария Борисова (16% одобрение), Тотю Младенов (16% одобрение) и Нона Караджова (17% одобрение).

Макар и със значително по-високи дялове на одобрение, министрите, които губят най-много подкрепа са Симеон Дянков (спад на одобрението с 10%) и Вежди Рашидов (спад на одобрението с 12%), Аню Ангелов и Божидар Димитров, които губят съответно 6% и 5% от рейтинга си.

През последните месеци одобрението за работата на президента се свива с 4% и през втората половина на септември е 42%. Така одобрението и неодобрението за работата на Георги Първанов в момента са с много близки стойности – 42%:41%. Трайна и висока остава подкрепата за президента от при левите избиратели – заявяват я 86% от привържениците на БСП. Високо одобрение за президента има и сред 65% от избирателите на ДПС. 1/3 от привържениците на управляващите също гледат с добро око на действията на Първанов.

Няма значима промяна в електоралните нагласи на българите през последните два месеца. ГЕРБ запазва позициите си на най-влиятелна партия с електорален дял от 35%, следвана от БСП – с 12%, ДПС – със 7%, "Атака" – с 4% и "Синята коалиция" – с 3.3%.

През втората половина на септември съотношението между електоралната подкрепа за ГЕРБ и БСП намалява от 3,5:1 (в края на май) до приблизително 3:1.

БСП излиза от кризата след най-тежките си изборни разочарования през 2009 г. и електоратът й се стабилизира.

Полицията продължава да бъде най-одобряваната държавна институция, като от началото на годината досега трайно поддържа високо одобрение и ниско неодобрение. 68% от симпатизантите на ГЕРБ, както и 56% от привържениците на БСП, одобряват работата на полицията. Жителите на областните и на малките градове най-добре приемат свършеното от вътрешното ведомство. Дори сред столичаните, които са най-критични към работата на МВР, положителните оценки вземат връх над отрицателните.

От пролетта на 2010 г. досега съдът е институцията, която се ползва с най-малко обществено одобрение (14% одобрение и 63% неодобрение). Ниско остава и одобрението за работата на прокуратурата (17% одобрение и 56% неодобрение).

dir.bg

• Отговори 200
  • Прегледи 15,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Поне петима от ГЕРБ ставали за президент

Публикувано изображение

Бойко Борисов откри официално 31 км от магистрала ”Марица”

Сн.: БТА

Премиерът Бойко Борисов и строителният министър Росен Плевнелиев откриха официално близо 31 км напълно нови пътни участъци от автомагистрала „Марица”.

За шест месеца ГЕРБ направи за автомагистрала "Марица" това, което останалите партии са направили за 31 години, каза при откриването на участъка Борисов. Той посочи, че за първи път се връчва официален документ за 31 километра от автомагистралата, като допълни, че до този момент в България няма магистрала със законни документи.

„Тази магистрала за тези 31 години има зад себе си 54 анекса. Анекси за начало, анекси за край. Анекси за замразяване, анекси за минаване дори през хиперинфлацията, тогава когато българите са бориха с големите нули”, коментира строителният министър Росен Плевнелиев, цитиран от bTV.

Следващата открита нова магистрала ще е "Люлин", а правителството предвижда да "реже лентата" на средно по около 60 км готови магистрали на година, каза премиерът. Следващите два лота на магистралата са за 210 млн. евро, които ще се финансират по ОП "Транспорт". Според Бойко Борисов хората трябва да благодарят на вицепремиера Дянков, защото във времето на криза са отделени 36 млн. лв. от държавния бюджет за довършване на открития днес участък. Общата дължина на трасето е 30,28 км и е на стойност 36 млн. лв. Трасето е с две платна за движение по 11 м, както и аварийна лента. Изграден е и мост над река Марица с дължина 392 м, както и четири малки моста, 17 селскостопански подлеза и пет пътни надлеза.

По думите на Бойко Борисов откритата по времето на предишното правителство малка отсечка от магистрала "Марица" (през 2007 година) е "пи ар акция", тъй като пътното платно е било без положен износващ слой на асфалта, предаде БТА.

На въпрос как ще коментира спряганите имена от БСП за евентуални кандидат-президенти Борисов изтъкна, че в ГЕРБ имало поне петима души, които могат да спечелят президентската надпревара. БСП и нейните кандидати за президент не интересували премиера. "Готови сме всеки един момент да се явим на избори", каза Бойко Борисов.

Пред журналисти премиерът коментира съветите, които му даде президентът Георги Първанов. Добре, че някои не съм ги послушал, защото ако бях послушал да вдигна дефицита, сега щях да получавам санкции. Но иначе за другото, което ме съветва, му благодаря, но аз винаги съм бил честен с хората и искам да знаят какво правим и съм ги разбирал - магистрали, метро, възли, и в същото време да пазим строга фискална дисциплина, такава, каквато иска Брюксел, и го правим, каза Борисов, цитиран от БНР.

Борисов и днес каза по повод внесения вот на недоверие, че той е несериозен. "Първият вот на недоверие е бил по здравеопазването и сега те се повтарят едни и същи. В условията на криза ние даваме максимално много пари и в сряда, когато представим новия министър, защото сутринта разговаряхме с него, той ще представи краткосрочна и дългосрочна визия точно какво ще се случи в здравеопазването. Така че надявам се и парите, които дадохме сега, и в новия бюджет, които даваме, да са достатъчно, за да се проведе реформа. Ето, благодаря за съветите на всички, но те ако са могли, тройната коалиция, която президентът сътвори, нямаше да пускат такива недоносчета, без документи, без каквото и да било. Така че - благодаря, аз искам хората да оценяват това, което правим", подчерта още премиерът.

news.dir.bg

Поне прави нещо,нали-я отговорете другите нещо свършиха ли а-

че нямам никакви спомени

:sobbing:

Поне прави нещо,нали-я отговорете другите нещо свършиха ли а-

че нямам никакви спомени

:sobbing:

По джоба си забелязах какво прави - случайно усетих някой да бърка там крадейки последните ми стотинки - беше Бойковият финансов министър - брадър Дянков...

По джоба си забелязах какво прави - случайно усетих някой да бърка там крадейки последните ми стотинки - беше Бойковият финансов министър - брадър Дянков...

И кога ли пък сме имали стотинки а-

аз не помня поне,беше по времето на бай Тошо тая екстра

И кога ли пък сме имали стотинки а-

аз не помня поне,беше по времето на бай Тошо тая екстра

Не очаквах да си буквалистка, Хайдученце. Предполагам, че се сещаш какво имам предвид?

Впрочем тук в провинцията си вървят всички стотинки, такива нямаше само при хиперинфлацията по времето на Виденов, Н.Добрев и бездействието на Гоце(Първанов), който по това време стана шеф на БСП...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Не очаквах да си буквалистка, Хайдученце. Предполагам, че се сещаш какво имам предвид?

Впрочем тук в провинцията си вървят всички стотинки, такива нямаше само при хиперинфлацията по времето на Виденов, Н.Добрев и бездействието на Гоце(Първанов), който по това време стана шеф на БСП...

Не,не съм-говоря за истинския смисъл на думата стотинка

Не,не съм-говоря за истинския смисъл на думата стотинка

Този смисъл го имаше отнова за няколко години след девалвацията през 1999г. Когато 1000лв.(стари) бяха приравнени на един нов, а всички с по-малка стойност банкноти или монети - към стотинки в същото съотношение. Та стотинката отново за някакъв период от време се редеше в категорията пари, но постепенно инфлацията си върви нагоре и почти заличи покупателната й стойност, напоследък. Впрочем не гледайте стъкмистическите резултати :down: Инфлация си има и то осезаема(и нарочна - спекулативна), поради неиндексираните доходи на повечето хора в страната(на депутатите повишение с процента на инфлация на заплатите се прави на всеки три месеца и не е отменено въпреки финансовата криза).

Вноски за здраве само за здраве, за пенсии скачат с 3%

Правителството се отказа да вдига осигурителния стаж за пенсия с 3 г. Вместо това ще бъде вдигната осигурителната вноска с 3%. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на среща със синдикатите. Той оттегли подготвените промени на Кодекса за социално осигуряване и по-късно подписа с тях споразумение за пенсионната реформа.

2% от увеличената вноска ще отиде за пенсии, а 1 - за фонд "Безработица", уточни социалният министър Тотю Младенов.

Затвор ще има за неплащане на социални и здравни вноски.

По-рано на извънредно заседание на лекарския съюз премиерът призна, че с парите за здраве тихомълком са плащани пенсии. Стотинка от резерва на здравната каса обаче не била пипната, всички пари били в БНБ. Порочната практика да се плащат пенсии от здравните вноски била заложена от предишните управляващи.

Знаело се от определен кръг хора, но никой не искал да говори за това публично, защото било непопулярно. "Повече няма да допусна да приемам пасиви или да се чувстваме гузни за неща, за които нямаме вина. Ще кажем истината", заяви Борисов.

От догодина всички събрани пари за здраве ще се харчат само за здравеопазване, увери премиерът. Бюджетът на касата за 2011 г. ще е 2,6 млрд. лв. През 2010 г. тя харчи реално около 1,6 млрд. лв. Толкова ще са прогнозно парите, които ще се съберат от здравни вноски плюс това, което държавата плаща за пенсионери, ученици и военни.

По този начин удовлетволяваме и синдикатите, и лекарите, отсече Борисов. Очаква се при това положение насрочените протести на профсъюзи и доктори да бъдат отменени. "Здравната каса ще се отдели от държавата.

още по темата - "24 часа"

И ето лъснаха парите къде отивали и защо в болниците нямаме и заплати вече :

премиерът призна, че с парите за здраве тихомълком са плащани пенсии.

:whist:

Някой спомня ли кой за последно намали пенсионните вноски?

а цитата

...още от първия ден дадох 900 млн. на пенсионерите...

чий е ?!

Нали това са негови, на премиера думи .

Сега обвинява липсата на пари точно с тези 900 млн. лв., които тройната коалиция била дала. Кога лъже - сега или преди ? каква тройна коалиция го гони отново, след като от една година той и Дянков се разпореждат с бюджета ?!

На предната си среща с БЛС, през март ли беше, през април ли, не помня вече , помните ли как Бойко Борисов обвини лекарите,че са спали и не са протестирали когато са се харчели пари за Цанков камък ?!

А сега пак ли да спим и да не протестираме, когато вече НЕГОВОТо, на ГЕРБ правителството е изплащало ПЕНСИИ с парите събрани за здравеопазване то всички нас ? :down:

Баси простотията.

А после съм за затвора нали, защото само за пари мисля, и ми стърчат пачки от джоба. ;)

Трихо, не си ли се отказал вече да търсиш каквито и да било наченки на мисъл в действията и изказванията на Б.Б? Има само биене в гърдите по повод или най-често без, непрестанно повтаряне "аз правя", "аз строя", "аз, аз, аз......" Но когато нещо се издъни- като по магия някой опира пешкира след Боковите соло-акции. Не си хаби нервите!

Трихо, не си ли се отказал вече да търсиш каквито и да било наченки на мисъл в действията и изказванията на Б.Б? Има само биене в гърдите по повод или най-често без, непрестанно повтаряне "аз правя", "аз строя", "аз, аз, аз......" Но когато нещо се издъни- като по магия някой опира пешкира след Боковите соло-акции. Не си хаби нервите!

Абе - накрая ще се откажа от цялата държава, мисля аз.....

Баси простотията - тия хора се изправят пред тебе и все едно нищо не е ставало, нищо не са казвали само месец преди това, а то е точно обратното на това, което говорят в момента.

А ето само преди минути без малко да ми умре в ръцете едно цигане, пострадало при ПТП с ЧМТ, доста голям темпоро-париетален хематом .За работа от където и да го погледнеш.Събирам екип, викам скенер, ехо, през това затръбвам, крепя шока.....Търча като магаре с перфузора и осцилога по коридорите бутайки и количката.Връщаме се, оправям документите -чуквам в компютъра -неосигурена.От 2000-та година насам -нито лев платен на НОИ.какво да направим -да я оставим да мре ли ? а не стига, че болницата няма да получи и лев от касата тъпа, ще платим всичко от заплатите си ами един мангал почва да ми вдига гири, че бил с температура, а чакал от 1 часа отпред ..... Аз като ти казвам,ч е ще ми е по-добре в затвора, ти ми не вярваш.Там поне бат ти Бойко ще ме храни и облича.

Обобщение на някои от "постиженията" на ББ правителство:

1. Опоскаха държавният валутен резерв почти изцяло и изкараха бюджета на дефицит от близо 4%

2. Убиха коледните добавки за пенсионерите за 2009г., на които от 150% живот им останаха жалките 25%. Дsнков! Това не е FPS или Shooter!

3. На същите очукани от тежкият и дълъг трудов стаж хора или по-скоро на тези които успяха да оцелеят над 75 годишна възраст в шантавата ни действителност, същият дявол Дянков отказа да изплаща предвидените ежемесечни добавки, към пенсиите, които бяха приети от предишният парламент. Нещо повече, кучият син спря нормалното случващо се два пъти годишно индексиране на пенсиите съобразно инфлацията, известно сред пенсионерите като увеличение, но всъщност компенсация целяща поне да запази покупателната стойност на пенсиите в относително еднакъв размер при повишаващите се цени или поевтиняващ лев(кой както иска да го тълкува, само да не го нарича с противната капиталистическа галиматия "икономически разтеж")

4. Да не забравяме, че и лекарите ще остареят. Така че, ако ще се борят за нещо с правителството, защо да е само за едно нещо - за настоящето, като може да се борят и за своето бъдеще като пенсионери(който смята и смее да води тази борба на българска територия, разбира се)!

...Там поне бат ти Бойко ще ме храни и облича...

Док! ...и ще те обича, така че това за обличането не е много сигурно - по-скоро обратното...

• 1 година по-късно...

Нарисувай си държава

Любослава Русева

На 1 април 1940 г. генералисимус Франсиско Франко издава указ за изграждането на мемориален комплекс в Долината на падналите, който да събере „цялата история на Испания – такава, каквато бе, и каквато започна да се пише на 18 юли 1936 година” (датата е известна с паролата, дадена под формата на метеорологичен радиобюлетин: “Над цяла Испания небето е безоблачно“, с която започва метежът на фалангистите срещу републиканците).

За целта Франко привиква в кабинета си известните архитекти Педро Мугуруса и Диего Мендес и за около час им описва как си представя комплекса, върху който ще бъде поставен най-високият (150 метра!) кръст в света. Вместо да обяснява какви са изискванията му, каудильото грабва цветните моливчета и започва да рисува. Впоследствие той лично контролира строителството и продължава да наставлява архитектите с надраскани на коляно скици. По време на една от срещите им, която продължава не повече от половин час, Мугуруса възкликва: „Каудильо, Вие поставихте архитектурен рекорд!“

Докато нахвърляше на листче собствения си проект за преустройство на т. нар. Военно НДК, премиерът Бойко Борисов – вероятно без да знае, разби на пух и прах рекорда на Франсиско Франко. Преди броени дни той нарисува за 15 минути вътрешен архитектурен план за новата сграда на Софийския районен съд и обясни, че сам е направил финансовия разчет – 30 милиона лева!

Според репортажите за това историческо събитие, Борисов отишъл на крака в кабинета на временния председател на СРС Методи Лалов и лаконично изложил визията си за вътрешния дизайн на т. нар. военно НДК и на сградата на бившето ГУСВ, които трябва да подслонят районните съд и прокуратура. Специално заради вътрешния министър Цветан Цветанов той започнал и да чертае с думите: „За Цецо да го нарисувам бившото ГУСВ. За шест милиона и половина го ремонтираме”, след което смело прокарал четири успоредни линии…

Планът (по „Медиапул“) всъщност бил следният:

През юни 2013 г., точно преди изборите, срещу 10 млн. лева военното НДК ще отвори врати като Наказателно отделение на Софийския районен съд. Отделно 4 милиона лева ще бъдат похарчени от Столичната община за преместване на трамвая от бул. “Скобелев” и махането на релсите от тунела под НДК, където вече ще минават само автомобили. Малко над 6 милиона лева ще бъдат отпуснати за сградата на ГУСВ, която ще приюти Гражданското отделение на районния съд. Ремонтът там ще е готов до януари следващата година. Сегашната сграда на районния съд ще бъде новият подслон за Софийския окръжен съд и съответната прокуратура. Служителите на регионалното министерство, които сега се помещават в сградата на ГУСВ, пък ще бъдат пратени някъде зад столичния КАТ.

Самият Бойко Борисов „нарисувал“ схемата ето така:

“Взимаме сега (от военното министерство) и го прехвърляме тука (на правосъдното)… Тука има една зала, подобна на НДК (зала 1 на НДК) за около 2000 души. Тя така се пада под наклон, тука има един огромен екран (рисува го). Това нещо тука ще сложим и още пет-шест милиона като за начало.“

За повече прегледност той показал нарисуваното на съдия Лалов с допълнителни разяснения:

„Това тука се маха (залата във военното НДК). Ето така ще изглежда и тука правим, колко бяха – 35 съдебни зали. Няма да са точно 35, защото тука има поне 10 съдебни зали, които могат само да се накичат с тия, нали, съдийските атрибути, банка, столове, каквото е в специализирания съд, същата архитектура, така да го кажем.“

Дали защото съдия Лалов не разбрал, или премиерът бил във вихъра на вдъхновението, последвали още рисунки:

„Тя (сградата на военното НДК) е хубава, модерна, по тертип и тука правим 30 съдебни зали. Паралелно с това даваме 4 милиона на Столична община и трамвая на “Скобелев” ще го извадиме, няма да минава отдолу, а ще минава тук по “България” и нагоре (отново чертае). Тунелът ще е само за автомобили от Петте кьошета до “Макдоналдс” на НДК. Улицата ще я разширим по посока на двора. Тоя двор е голям (рисува), не ви трябва толкова, дали 3-4 метра ще се дръпне навътре.”

Вниманието на вицепремиера Цветанов отново било изострено с допълнителни скици:

“500 са в тия четири етажа на ГУСВ. Има два етажа отгоре и те са на МРРБ, които ги взимам с постановление и ги давам пак на Ковачева, индиректно, фактически, на вас (на съда). Стават шест (етажа, рисува). Тука покривче (рисува покривче), керемидки (рисува и тях), всичко ново трябва да е и тука и слагам още 500 съдии.”

Доволен от себе си, Борисов се изправил, но на изпроводяк все пак лекичко се притеснил:

“90 човека от МРРБ с кански писък се носят. Тия къде ги сложих? (за хората, които работят в двата горни етажа на ГУСВ)“.

Срещата, твърдят хроникьори, продължила не повече от 20 минути. В името на рекорда – Бойко Борисов нарисувал всичко това за една трета от времето, за което испанският генералисимус едва успял да очертае контурите на Долината на падналите…

Впрочем Франко остава назад в художествената самодейност не само по линия на архитектурата. Преди шест години светът научи, че той разнообразявал ежедневието си на военен в Мароко с рисуване, след като три негови картини бяха пуснати на търг от севилската аукционна къща AIG. Предоставени от дъщеря му – Кармен Поло, те изобразяваха човек край езеро, малка църква и седящи пред къща мароканци в традиционни носии, но по мнението на културния критик на “Ел Мундо” Рикардо Барнатан работите не блестели с нищо оригинално и показвали, че са дело на аматьор.

Само за сравнение: през същата 2006 г., в качеството си на столичен кмет, Бойко Борисов неочаквано разкри една от малките си тайни – обича да рисува. По-точно да прерисува. Най-силен бил в “Слънчогледите” на Ван Гог, които му „ставали като истински”. По онова време бившият главен секретар на МВР призна в интервю за “Труд”, че ставал посред нощ, за да работи с четката. Научил го негов служител в охранителната му фирма, който бил студент в Художествената академия. Студентът показал на Борисов как да опъва платната и да ги грундира, преди да положи боите. След като завършел картината, бъдещият премиер се подписвал и поставял платното в рамка.

За разлика от Борисов, Франко имал комплекс на самодеец и никога не показал на приближените си министри свои картини от „мароканския период”. Дори пред талантливото мекотело Мугуруса изпитвал притеснения. Често търсел и професионални мнения за художници като Дали и Пикасо, които по време на неговия режим се махнали от Испания. Искал да стане „поне наполовина Пикасо”, но знаел, че „няма да мога, дори да притежавам целия свят.”

Малко, след като ГЕРБ взе властта, Бойко Борисов продължи да рисува и по време на правителствени заседания. „Той има потенциала на Пикасо в изкуството”, каза културният министър Вежди Рашидов, а столичен вестник публикува няколко скици на премиера – кръст, две бурми и болт в проекция. Мнението на д-р Йордан Йорданов, началник на отделение в Центъра по психично здраве и превенция във ВМА в София, беше, че те са рисувани от човек, който се намира в сложен етап от живота си. “Ако приемем, че болтът е “Аз”-ът на автора, то той не е никъде, не е вътре, дори е в процес на разминаване с бурмата, т.е. с целта.”

От същия синдром, казват, страдал и Франко, който от един момент нататък престанал да се интересува от друго, освен от футболните си увлечения. През 1943 г., например, „Барселона” губи от ”Реал Мадрид” в полуфинал за Купата на Генералисимус Франко след намесата на директора на сигурността на Франко, който напомня на играчите на Барса, че имат възможността да играят единствено и само заради “щедростта на режима”.

Съперничеството между „Реал” и „Барселона” датира от първите години на испанския футбол, но неговият връх е през 30-те години на миналия век, когато избухва Гражданската война. Франко лобира за „Реал” и стига дотам, че през март 1938 г., малко преди окупацията на Каталуня, офисите на „Барселона” са разрушени от бомба.

По онова време Испания е в тежка финансова криза, но генералисимусът играе по цели нощи на карти. Каудильото почти не спи, докато пляска белот „на вързано”, залагайки собствените си скъпоценности и предимно държавата…

В това отношение българският премиер Борисов, злослови Томас Розер от „Ди Велт”, отново превъзхожда Франко. Цитирайки в. „Преса”, Розер упреква нашия министър-председател за интересен конфликт в упражняването на конфликт на интереси:

„В дъното на светското пътуване на българския отбор “Витоша” – Бистрица към Черно море е една изгубена игра на карти. Понеже централният нападател и премиер Бойко Борисов изгубил на карти от съпартиеца си Емил Димитров, трябвало да му изпълни едно желание. С желанието си скандално известният представител на ГЕРБ надали е предизвикал недоволството на премиера – “Бистрица” да излезе в приятелски мач срещу “Чавдар” – Етрополе, собственик на който е Димитров… И така, под ръководството на Борисов и Димитров, двата отбора се качват на Ербъса на българското правителство – самолетът откарва косматите футболни прасци на приятелски мач във Варна”…

Наскоро в Испания почина Мануел Фрага Ирибарне, който беше последният жив министър от правителството на Франко, изпълнявал длъжностите министър на туризма и на информацията. Преди да си отиде от този печален свят, той разказва, че властта заслепила каудильото до степен да не забелязва какво се случва в държавата и как живеят т.нар. обикновени хора. Франко, според Ирибарне, започнал да се разпорежда с Испания като с лична собственост, и тъй като критичните гласове били твърде слаби, не можел да си даде реална сметка за своите действия. За един изкълчен крак, например, каудильото привиквал всички светила в медицината – не само травматолози, но и гастроентеролози, офталмолози и т.н., смятайки, че те са длъжни да го обгрижат дори посред нощ.

Тук Бойко Борисов също вече догонва Франко, за което свидетелства обстоятелството, че наскоро изпрати правителствения самолет да транспортира външния министър Николай Младенов от резиденция „Евксиноград” (където Младенов се гмуркал и си разтегнал мускул на крака) до правителствена болница в София (където бил свикан едва ли не консилиум от най-опитни специалисти). Премиерът, казват, звънял на шефове на сума ти столични болници, като че във Варна няма медицинско обслужване и хората там изобщо не се разболяват…

„Премиерът управлява държавата като султан, все едно тя е негова лична бащиния”, коментира с възмущение лидерът на БСП Сергей Станишев, но Борисов подмина репликата с пренебрежение, без дори да хвърли вината за разтегнатия мускул върху тройната коалиция. А спокойно можеше да го направи – така, както шляпа карти, с весел непукизъм. Все пак страна, която се управлява с рисунки на листче и никой от управляваните не реагира на художествената (и не само) самодейност, напълно заслужава и такава подигравка.

Сп. „Тема”

72% са срещу икономическата политика на Борисов

72% от българите не одобряват икономическата политика на своето правителство, като броят им е вторият най-висок в Европа, предаде БГНЕС.

Това показват данните от изследването "Трансатлантически тенденции" на авторитетната германска неправителствена организация "Джърман Маршал Фонд".

89% от българите са се чувствали най-тежко засегнати от европейската икономическа криза през 2011 г., което представлява ръст от 5% спрямо 2010 г., когато в това отношение по-недоволни са били единствено румънците.

Броят на българските граждани, които се чувстват тежко засегнати от финансовата криза, остава стабилен и много висок, посочват авторите на проучването.

Според 53% членството в ЕС не е повлияло положително върху икономиката на страната. 45% от българите също смятат, че въвеждането на еврото ще им се отрази лошо.

63% от българското общество одобрява мерките на ЕС за справяне с кризата, а 66% гласуват доверие на германската канцлерка Ангела Меркел. Това е вторият и най-висок резултат в Европа.

Европейският съюз продължава да бъде най-популярен сред най-новите си членки. В България и Румъния положителното отношение към Евросъюза е съответно 88% и 84%. Българите гледат най-положително на Германия /88/ и Гърция /53%/.

Анкетата още обръща внимание на позицията на българите относно Китай, Русия и Близкия Изток. 65% от нашите сънародници не изпитват тревога от военната мощ на Китай.

47% имат положително мнение за Израел, което е най-високото от всички изследвани държави. Швеция и България са единствените страни, в които преобладаващата част от населението одобрява интервенцията в Ирак, съответно 56% и 55%. Освен това мнозинството в същи тези две страни подкрепя и военната намеса в Афганистан, съответно 62% и 56%.

Единствените страни в Европа, споделящи положително мнение за Русия, са Словакия /64%/ и България /78%/, което е с 10% спад спрямо 2011 г.

Въпреки че остава положителен, рейтингът на американския президент Барак Обама в България се понижил с 21 пункта за последните три години и вече е 51%.

actualno.com

Явно още има гламави, които да харесват тоя мафиот.

Това е защото той им прави пътищата. :D

Редактирано от frozener (преглед на промените)

Явно още има гламави, които да харесват тоя мафиот.

Винаги има заблудени, но те не са много.

Известно е, че у нас съществува определена група хора, които харесват само тези от които имат полза...но докато я имат ползата...

След като нямат вече полза от някого, започват изнасянето на кирливите му ризи, за да се харесат на друг, от когото ще имат полза.

Такива хора се наричат политически прос*итутки, независимо от това дали са в голямата политика или са хорица с определени интереси.

Около ББ те кръжат на рояци, както са кръжели около предишните и ще кръжат около бъдещите, ако разбира се някой не им подреже крилцата, което обаче е малко вероятно.

Европейският съюз продължава да бъде най-популярен сред най-новите си членки. В България и Румъния положителното отношение към Евросъюза е съответно 88% и 84%.

Това изследване и толкова представително, че ако само аз изкажа негативното си отношение към еврЕопейският съюз, процентите положително настроени българи ще спаднат на 38%, като съотношението на попитаните, ще е 3:5(трима към петима анкетирани) , включително и автомнениедаващиятбездагопитат -аз...

По прочетох това-онова,но никой не казва Каква е Алтернативата на това Управление....!?

"България не е имала министър-председател, който е толкова голям карък. За 3 г. имаше няколко земетресения, наводнения, пожари и атентат - нещо, което не се е случвало от десетилетия. Не ни върви с него, затова трябва да го сменим". Такава констатация направи във Варна Даниел Вълчев, член на Националния съвет на "България на гражданите".

trud.bg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.