Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слагат камери във всички училища

Featured Replies

През тази година са предвидени 5 млн. лв. за изграждане на системи за видеонаблюдение в българските училища, съобщи просветният министър Даниел Вълчев.

Програмата е част от модул на един от големите проекти за информационни и комуникационни технологии в образованието по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Около 5 000 лв. струва оборудването на едно училище със съответния брой камери, обхващащи двора, коридорите и част от класните стаи.

Според Вълчев между две и осем класни стаи се използват за държавните зрелостни изпити.

Той съобщи още, че програма за въвеждане на система за видеонаблюдение е започнала миналата година.

От просветното министерство са били осигурени 1,5 млн. лв., още 2 млн. лв. са дофинансирали общините, спечелили проекти.

В моето вече сложиха -до началото на учебната година ще има във всички.Няма да се използват само на изпити а през цялата година. Майка ми работи в училище и каза че в дирекцията има нещо като монитор на което се виждали всички стаи с учениците и учителите вътре. Тези камери ще се наблюдават и във РИО и във министерството на образованието в София.Освен това всичко щяло да се записва на твърд диск :) Например в рио си избират дадено училище и гледат 5 мин как се работи там после друго и така biggrin.gif

Какво мислите за поставянето на камери?

Аз съм 10 клас и мисля, че като сложат камери малко може да се подобри дисциплината в час, защото всеки ще се сеща има камери !

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

Не малко - много ще се подобри, само че не съм очаквал това да стане в демократична страна.

Скоро очаквайте и камери по домовете! РИО ще гледа всеки дом по пет минути и ще следи строго дисциплината на малолетните и непълнолетните лица, обитаващи жилището.

Не мисля, че ще сложат баш във всички училища. Те това от кога го говорят..

Аз съм 10 клас и мисля, че като сложат камери малко може да се подобри дисциплината в час, защото всеки ще се сеща има камери !

В старото ми даскало коридорите са наблюдавани от видео камери (и използвахме това когато се вдетенихме и играхме на стражари и апаши biggrin.gif). Не че на някого му пукаше - сядахме на стълбите и се забавлявахме, защото стълбите не се виждаха. Винаги могат да се намерят места, на които да се вършат простотии. Няма да се промени дисциплината(в междучасията), защото учениците или ще ходят по тоалетните, или на стълбите, или на някое коридорче, на което няма камера...

За сметка на това съм "За" камери в стаите - по-малко преписване, по-малко наглост, по-малко простотии като цяло.

Няма ли да има камери в тоалетните? Знаете ли колко много народ пуши там...не за друго laugh.gif

хаха,те отдавна разрушиха образованието,че с това ли ще го спасяват....

на всички Ви е ясно,че диванетата не им пука от нищо,камоли от някакви камери...и да ги изключат,ще си намерят друго училище,знаете че училищата получават финансиране базирано на броя ученици....

така,че ефекта няма да бъде желания отново...но поне офицялно всички ще видят какво става в "кочинката"

Хах ще е нещо като Big Brother .. същата простотия, всеки ще гледа си покаже магариите biggrin.gif

чудя се - целта е да се предпазват децата от нарко дилъри, педофили и т.н., или да се предпазва училищната собственост от самите деца? Е, предполагам и двете, но кое е приоритет?

• 2 седмици по-късно...

Те освен в училището,и окло него тярбва да сложат.То лесно-вътре си в безопасност ама като излезеш....

И трябва да има достъп до камерите-ако си си оставил колелоъто и янкой ти разбие спирачките ще можеш да видиш кой е напр.(което ми с е случвало)

Аз доколкото знам, тия камери ще бъдат за матурите, тъй като нямало да слагат из цялото училище, ами само из стаите, в които се провеждат матурите. Вчера забелязах, че слагат в даскалото край дома, пък по-късно някой спомена, че и в нашето щяло да има. Пък дали ще ни наблюдават през цялото време не ми дреме особено. То тая година като бяхме до учителската и цялата ни гирултия се чуваше при тях нищо не ни направиха, пък заради камерите да има промяна... Те половината учители не знаят що е компютър...

• 2 седмици по-късно...

Не малко - много ще се подобри, само че не съм очаквал това да стане в демократична страна.

виж, докато не навършиш 18 няма свобода на личното пространство и е най-добре да ги наблюдават малките малоумници. все едно да кажеш, че бейбифоните са противоконституционни, защото майките нарушават личната свобода на бебетата си.

виж, докато не навършиш 18 няма свобода на личното пространство и е най-добре да ги наблюдават малките малоумници. все едно да кажеш, че бейбифоните са противоконституционни, защото майките нарушават личната свобода на бебетата си.

(Повечето ученици завършват на 19, всъщност.)

Сравнението с бебетата е глупаво.

Подкрепям идеята да се наблюдават, ако това ще допринесе за дисциплината в училище. Само че няма. Камерите, доколкото знам, снимат с отвратително качество (поне тези в тукашните училища), пък и надали някой ще обръща особено внимание на записите.

Според по добре ще е ако използват тия камери само когато се правят класни, контролни и т.н. а не през цялото време.

Редактирано от bibi_1234 (преглед на промените)

Аз пък въобще не искам камери, но ако настояват, поне само за класни да има, въобще няма да ни хареса да ни наблюдават с камери през обикновените часове, и особено пък в междучасията.

Искам да питам как работи тази Reputation система. Виждам сте запазили звездичките на юзърите, обаче има и някаква репутация, която на всички за сега е 0 - neutral. От какво зависи тя и как се вдига/намаля репутацията?

Номера е да не ти дреме. ;] Какво ти пука, че ще те гледат през обикновените часове и междучасията? Ще ни видят простотиите, и какво от това? Мислиш ли, че някой ще ти държи сметка? Пък като се замисля за тия, дето се спичат по време на контролно, кой знае какво ще бъде като знаят, че има камери и някой ги гледа... И все пак, от толкова училища в страната, мислиш ли, че някой ще обърне специално внимание точно на твоето и точно на твоя клас? А и както казаха, тия камери няма да са кой знае каква стока, така че...

• 3 седмици по-късно...

В моето училище има камери, ама явно за класната ми стая не са стигнали парите ... :-D И дано да не ни слагат скоро, че ще е много смущаващо ...

в нашето даскало има във коридорите само на 3,4 етаж и във всички класни стаи на тези етажи... двора на училището не е под видео наблюдение, а според мен би трябвало вместо да има в класните стаи камери (които да стресират учениците) да имаше няколко камери на двора.. хем щеше да излезне по евтино, хем щеше да ни е по-удобно и на нас учениците :gift:

Абе защо всеки тръгнал да казва къде има камери в неговото даскало ..Все едно някой го интересува въпросът е че е безсмислена идея ..В моето даскало където погледна камери ( или само поставките за камерите :biggrin: ) и като гледам на никои особено не му пука за тях..Според мен няма да помогне изобщо тази идея.Най-много при матурите и изпитите след 7 клас да имат реално приложение тия камери.Какво точно целят с камерите не ми е ясно :) то ако някой не иска да учи като го гледаш само :D дали ще го накараш ,а дали пък не целят да намалят насилието при учениците :gift: ,малко странно че гледам с насмешка над положението ама комично си е.Кога някой е постигал нещо само с гледане ;) .Или пък дори и да хванат някой "злосторник" на него няма изобщо да му пука дали ще го преместят,дали ще го оставят на домашно обучение или пък че мама и тати ще ги глобят сигурно за неговите простотии,то ако му пукаше сигурно няма да прави мизерии ..Да вземат по един пазач на стая да сложат.Кой знае може и до там да се стигне.

Офтопик:Много са яки новите емотикони :)

Редактирано от loc_dogy (преглед на промените)

И в нашето има почти във всички класни стаи, но на мен лично не ми дреме. Един път ме хванаха, че ям по Български, но това заради една тъпа съученичка, дето уж да ми каже да не ям, че да не ме види директора, ме издъни пред даскала. Но както и да е. Ходихме и до дирекцията, да се убедим, че работят. Даже чувам, че в 9б директора влизал, щото се целели с хартийки, хахах. Очертава се да бъде интересна година :gift:

И в нашето има почти във всички класни стаи, но на мен лично не ми дреме. Един път ме хванаха, че ям по Български, но това заради една тъпа съученичка, дето уж да ми каже да не ям, че да не ме види директора, ме издъни пред даскала. Но както и да е. Ходихме и до дирекцията, да се убедим, че работят. Даже чувам, че в 9б директора влизал, щото се целели с хартийки, хахах. Очертава се да бъде интересна година :(

Кофти е "Big Brother" да гледа постоянно ... добре , че не хванах камерите ... :jumping11:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.