Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента?

Featured Replies

Ше спя спокойно, мерси, ше ги видя скоро с очите си ;)

:angry: на живо, в естествената им среда ли ? ;)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 99,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И по-яко, и по-интересно някой да си упражнява модераторските способности. Освен това, лично аз колкото пъти съм цъкала на линкове във форум "Игри", толкова пъти не съм намирала търсеното. Пък и

• OMGGGGGGGGGGGGGGGG

• Аз пък си мислех, че ще ме насочиш по въпроса със снимките и виртуамните бебета...жалко !

:angry: на живо, в естествената им среда ли ? ;)

Е, не biggrin.gif

В зоопарка на Мюнхен. И в един друг задължително ще ида, записах си в тефтерчето biggrin.gif с най-голямата Ара в света. Нищо, че съм я виждала и преди laugh.gifbiggrin.gif

Магарета нямат, обаче. Ако искаш, да те сложа в куфара laugh.gif

Е, не biggrin.gif

В зоопарка на Мюнхен. И в един друг задължително ще ида, записах си в тефтерчето biggrin.gif с най-голямата Ара в света. Нищо, че съм я виждала и преди laugh.gifbiggrin.gif

Магарета нямат, обаче. Ако искаш, да те сложа в куфара laugh.gif

Мда, зоопаркът си заслужава. Кога заминаваш? Да не се засечем в Германия за кафе?! biggrin.gif (макар, аз вече да не пия)

Мда, зоопаркът си заслужава. Кога заминаваш? Да не се засечем в Германия за кафе?! biggrin.gif (макар, аз вече да не пия)

Не съм си резервирала билет още, иначе съм навита :whist:

Ще хапнеш някой чийзкейк, не бой се :hush:

Мисля си, че днес ми дойде в повече :whist: Много повече :hush:

Не съм си резервирала билет още, иначе съм навита :whist:

Ще хапнеш някой чийзкейк, не бой се :hush:

За това съм винаги готова laugh.gif ... или почти винаги

Мисля си, че днес ми дойде в повече :hush: Много повече :angry:

близнаци или тризнаци се оказаха laugh.gif;)

Вземай сопата и почвай наред, може и с мене

За това съм винаги готова laugh.gif ... или почти винаги

Шъ съ разберем на очна ставка :hush:

А, не. Още едни близнаци не мога да понеса за днес. Не, че е лошо. Просто трудно се гледат :whist:

близнаци или тризнаци се оказаха laugh.gif:whist:

Вземай сопата и почвай наред, може и с мене

biggrin.gifbiggrin.gif За сега имам три фалшиви тревоги.

Семейният рекорд на баба ми е седем. До тогава имам време biggrin.gif

ади бе, омаляхме да те чакаме biggrin.gif

Още малко, съвсем малко :whist:

ади бе, омаляхме да те чакаме biggrin.gif

Тиху, че за едната ти си виновна, ама ме мързеше да помърморя...

Тиху, че за едната ти си виновна, ама ме мързеше да помърморя...

брау бе! Що пък аз? :whist:

брау бе! Що пък аз? :whist:

Защото същия ден само ми даваше зор laugh.gif

Ще ви разкажа, ама не тук...

Защото същия ден само ми даваше зор laugh.gif

Ще ви разкажа, ама не тук...

хахаах, Диде, сега ти видях това "на ръба...." - точно за случая е biggrin.gif

Баси как ме метна тоя .... :whist:

пристига преди малко един мъж, окървавен целия, държи си едно топче тоалетна хартия на челото.Под хартията -рана - точно в основата на носа, около 4 см. на дължина, дълбочина - до коста.Кърви яко от прекъсната артерийка.Обработвам го аз, лигирах съда, шия раната...Питам го "От какво стана това ?", той ми вика - "Един ме удари с тояга".Бре - виждал съм доста удари, ама това ми изглежда точно като разрязано, не като ударено.Питам го пак -пак същия отговор.Разправя ми, че не го познавал, пред някакво заведение се скарали.както и да е де - оправих го, снимах му чутурата -няма нищо счупено.Тъкмо да си тръгват и идва един полицай - къде, е вика, пострадалият от ПТП ? Вкарваме го в залата - "Ето го." (А точно по това време имахме и един , който както си карал каруцата - една кола го блъснала отзад, та паднал, с фрактура на черепа....Да, ама полицаята вика "Не, това не е този". Шах. В туй време, моят, зашитият се задава по коридора и полицаят го гепна. Оказа се, че този се блъснал в стълб на центъра.Раната била от предното стъкло.

Баси как ме метна тоя .... :speak:

Така се трупа опит,следващия път няма да питаш от каво е.

За това са за предподчитане старите доктори(или която и да е друга професия),защото колкото и да си чел в учебниците, с годините се трупа опит,пък и винаги има какво ново да се научи в практиката.

Веднъж ,преди демокрацията,ходих на лекар и една младичка докторка ми казва,Мисля ,че е еди какво си,но чакай да проверя все пак, и си извади от бюрото учебника.:)

Така се трупа опит,следващия път няма да питаш от каво е.

За това са за предподчитане старите доктори(или която и да е друга професия),защото колкото и да си чел в учебниците, с годините се трупа опит,пък и винаги има какво ново да се научи в практиката.

Веднъж ,преди демокрацията,ходих на лекар и една младичка докторка ми казва,Мисля ,че е еди какво си,но чакай да проверя все пак, и си извади от бюрото учебника.:speak:

Напротив - всеки път се пита и по презумция аз трябва да вярвам на пациента си.

Да ти приличам на следовател ?

Каквото ми кажат -трябва да се вярва, защото ако започна да се съмнявам в оплакванията на пациента, и начинът по който е получил болката или травмата си - за нищо няма да ставам.

Не знам какво си имала предвид, разправяйки за случая с колежката ми, но тя също е постъпила правилно - не е срамно да си признаеш незнаенето и да направиш справка.Срамно е ако ти беше казала "има ти това и това" и да ти бие шута отзад, а то да се окаже нещо съвсем различно. В Япония например (колега от "Токуда" ми го е разправял), в някои болници лекарите са задължени да сравняват симптомите на болните си с база данни на диференциални диагнози по интернет....

Това пък е другата крайност, защо можеш да си умреш от печатна грешка.

Между другото, foti, в горният случай аз се бях обадил в полицията още преди това, защото пичът не си беше направил сметката, че ние уведомяваме полицията за всеки случай на насилствено причинена травма и като каза, че му е бил нанесен побой - автоматично получава обаждане в РПУ-то.

Между другото, foti, в горният случай аз се бях обадил в полицията още преди това, защото пичът не си беше направил сметката, че ние уведомяваме полицията за всеки случай на насилствено причинена травма и като каза, че му е бил нанесен побой - автоматично получава обаждане в РПУ-то.

Сюжета на случката до тук добре .. само не разбрах как идвайки полицая търси ранен при ПТП а не ударен с тояга при пиянски скандал .. след като обаждането на Доктора е било за удар с пръчка пред заведение...

Сюжета на случката до тук добре .. само не разбрах как идвайки полицая търси ранен при ПТП а не ударен с тояга при пиянски скандал .. след като обаждането на Доктора е било за удар с пръчка пред заведение...

От РПУ-то бяха изпратили да търсят пострадал при ПТП .След като стана ясно за акво иде реч - полицаят уведоми и РПУ.

Браво бе, няма ме три дни и форума облякъл новите дрешки biggrin.gif

За това си мисля в момента...

не само дрешките са нови ;)

От РПУ-то бяха изпратили да търсят пострадал при ПТП .След като стана ясно за акво иде реч - полицаят уведоми и РПУ.

не само дрешките са нови ;)

Ясно .. ;)

Мисля си, че кака нарочно ми готви вкусни неща, защото не иска да успея да си вляза в новите си панталони. ;)

Мисля си и за песничката, която измислих за Зак Бебефрон, вдъхновена от разкрасяването на мазната му физиономия. biggrin.gif

Мен не ме мисли, специално твоята си я представих ;)

Чудя се какво ли си си представил..

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.