Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента?

Featured Replies

Има ли по-тъпо нещо от тези риалити-та ...

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 99,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И по-яко, и по-интересно някой да си упражнява модераторските способности. Освен това, лично аз колкото пъти съм цъкала на линкове във форум "Игри", толкова пъти не съм намирала търсеното. Пък и

• OMGGGGGGGGGGGGGGGG

• Аз пък си мислех, че ще ме насочиш по въпроса със снимките и виртуамните бебета...жалко !

Мисля си, че май пак мислим еднакво :)

Токчета-мокчета и поли...не си ли е да стъпиш на равно и да си ходиш спокойно, не е работа :speak:

И се надявам, днес да си по спокойна и усмихната :wors:

Привет :)

Да, усмивката се върна още снощи :) Благодаря :)

А за дънките и маратонките - спокйствието от факта да не си зяпаш постоянно в краката ти дава възможността да ... си хванеш автобуса навреме /особено, ако трябва да го гониш... :)/

За какво си мисля в този момент?!

Мисля си за разочарованието от хора, които омаловажавайки "проявата" на едни се опитват да изтъкнат себе си. И за това как най често прибягват до нападки. мислех си, до колко човек трябва да е обезумял или озверял, за да позволи сам на себе си да се въвлича в "подобни интриги". Замислих се и за това, колко малко ни трябва, за да "пренасочваме" вината и отговорностите си към всеки друг, но не и към себе си. И мислейки всичко това си спомних нещо казано от много мъдър и ценен за мен човек: Когато направиш нещо /например да обиждаш или удряш/- поеми отговорността. Не прехвърляй вината някому друг и да се самозалъгваш, че този друг " те бил предизвикал: или "изкарал от кожата". Той не е виновен, че ти си си позволил подобна "фриволност"... Тогава спорих дълго време с него. И не защото не усъзнавах колко е прав, а само защото съм инат и исках да устоявам позицията си. Но това е самата истина.

Ей за такива "глупавички" работи си мисля. А сега даже ми дойде наум, че сигурно ще бъда оплюта, наречена надменна или дори позьорка. Но какво от това.

Редактирано от sericsson (преглед на промените)

Мисля си за това ,колко сме озлобени и колко е удобно анонимно да очерниш някого.Също така си мисля ,колко малко хора харесват явно Миряна Башева,Хемингуей и Евтим Евтимов и не само че не ги харесват а и смятат за проява най-малкото на лош вкус човек да ги чете.

Мисля си за любимите хора ..как те идват в живота ти, но и винаги си тръгват по един или друг начин .. и как никой не знае дали той няма да е следващия тръгнал си пръв .. мисля си и за хората едининаци .. такива се раждат и такива умират .. и ако някой от тях успее да се привърже по някаква случайност към друг човек, колко усилия му коства за да не показва това, което му е в природата...... мисля си още, колко монотонни и безразлични същества сме станали .. дразнещи се на толкова дребни и незначителни постъпки, че може и да пропуснем най-важното,което се случва с нас .. улисани в безсмислени ядове за това как някой те е настъпал в автобуса или как си бил притиснат до вратата му .. Защо в толкова повърхностни хора сме се превърнали, че да искаме да знаем колко си е изкарал съседа от далавера .. а не как се чувства душата ти до този същия далаверажия и дали въобще мястото й е там .. мисля си още , че сега трябва да се усмихнем на слънцето днес .. но да не забравяме да се усмихваме и когато е мрачно .. тъмните облачета също имат нужда от усмивка ..

Абе ей .. ако се вгледаме в себе си .. може и да станем по - добри .......

ПП Нека се огледаме в очичките на децата си и те ще ни кажат какви хора сме .. тези очички никога не лъжат ..

Редактирано от elica.elica (преглед на промените)

Аз пък си мисля за това:

"Чаша кафе, чинийка с бискивити, бурканче със сладко, купичка с мед, бял хляб на филийки, бучици захар, парче шоколад, бонбониера сърце.Мъжка риза, усмивка широка до Бога, черна рошава дълга коса, до прозореца седнала,пуши и гледа как се буди ухилен света."

Страхотно е :wors:

Хах.... ама че биологичен часовник... точно навреме огладнях :wors:

Оня ден беше денят на изцепките(спънах е около 125356 пъти, блъснах се в няколко души, изръсих, че мисля, че учителката ми английски е от Русия и т.н.), вчера - денят на глупостите (вдетиняване, целене с хартийки, умишлено изпускане на какво ли не с цел момичето пред теб да не чуе нищо от последните няколко часа, защото не спира да се хили (това бях аз), както и преследване на автобус от мола до МГ от някой си Франсоа, за да се запознае с едно момиче :) ). Следва обичайния въпрос: какъв ден ще бъде днес? Може би денят на смъртта ми, ако не седна веднагически да си пиша домашното....

След малко ще трябва да ходя да си купувам бележки.

досега съм се мъчил с разни AdSense чудесии и блог-ролове.

profruit ще го убивам с това, че ме запали.

Мисля си за глупости. Ама в пълния смисъл на думата.

И Евва и Скорцени са прави, като се дразнят от простотията ! Но пък, човешката глупост граници няма и това е всеизвестен факт...Не се ядосвайте, защото ще се борим, докъто можем :wors:

Мисля си за глупости. Ама в пълния смисъл на думата.

И Евва и Скорцени са прави, като се дразнят от простотията ! Но пък, човешката глупост граници няма и това е всеизвестен факт...Не се ядосвайте, защото ще се борим, докъто можем :rolleyes:

А то "простотията" е относително понятие, да ви кажа под секрет.

Това, което е "простотия" за един - за друг е "мъдрост".

Koперник едно време е възкликнал "O, sancta simlicita" (о, свещена простота) когато една бабичка е сложила съчки в огъбя на кладата му.

За него, пък и за нас в момента, това си е ужасна постъпка, простотия, но за бабичката е било акт на възмездие и опрощение на греховете и.

Бабичката искренно е вярвало, че постъпката и е мъдра, а Коперник е вършел простотии.Точно толкова Коперник е вярвал, че неговата постъпка пък е мъдра, а бабичка в проста.

А сега ми кажете вие кой е крив, кой е прав от двамата ?

Всъщност -каквото и да кажете -все ще бъде грешно, защото и вие ще мерите според собственият си аршин и ще съдите по вашему си.

А дали ще е правилно ?

И за каква борба говорите ? Срещу кого и какво се борите ?

Дон Кихот също се е борил.За бего великаните са също толкова реални, колкото за Санчо Панса - вятърните мелници.Тук пък нещата са обърнати - простакът (Санчо) вижда ясно реалността и отсъжда мъдро, а интелектуалецът, мъдрият по презумпция (Дой Кихот) вижда изопачено и отсъжда откачено, решавайки, че фантазията му е реалност.Тоест - простакът е мъдрец, а мъдрецът - луд и ръси простотии на всяка крачка.

Съответно - цялата му борба е простотия.Защо ли борбата му е смешна - как мислите.И дали си струва да водите подобна бораба и вие - този върпос си задайте.

Изводът, до който стигнахме най не ви харесва ?

Да, ама не.Това е реалността.Всяко нещо може да се разглежда така.Абсолютна Простотия няма.Както няма и абсолютна Мъдрост.Когато разсъждавате, никога не допускайте грешката да назовавате нещо с главна буква с съзнанието си.Истина, Лъжа, Простотия, Мъдрост, Зло - всичко това са относителни понятия и което за един е едно, за друг е точно противоположното.Дори и за Вас самите - след време едно и също нещо, една и съща случка, дума, изглежда съвсем различна.Никога ли не сте си спомняли преди време за нещо, което сте направили и да си мислите "Боже, как съм могъл(а) да направя ( или кажа) подобна простотия ? ".А спомняте ли си тогава какво сте мислили ? Колко сте се гордели, че сте направили същото това нещо ?

Та проверете си собствените постове от едно време тук, във форума - сами ще се изненадате какво сте писали и как сте реагирали на нещо и спрямо някого....

p.s.май се получи "съчинение-разсъждение" вместо пост laugh.gif време ми е да се махам от тук, че ще ме погнете да ме биете

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

аз пък ви се чудя какво ви става баш в петък? ;)

моята основна грижа е накъде да забия в неделя :rolleyes:

аз пък ви се чудя какво ви става баш в петък? :eek:

моята основна грижа е накъде да забия в неделя :rolleyes:

Мисля...аз си подсигурих и съботата и неделята вече ;)

Мисля...аз си подсигурих и съботата и неделята вече :rolleyes:

съботата отпада - народа е на даскало

обаче в неделя се чудя дали да не отида до Демир баба теке

съботата отпада - народа е на даскало

обаче в неделя се чудя дали да не отида до Демир баба теке

Сборяново, добър избор ! Направо, действай по въпроса :rolleyes:

Пуснали сме в офиса музиката на...

34442922.png

и си представяме как сме се излегнали на шезлонг край морето.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

гледам картата и потривам доволно ръчички - археологически резерват Сборяново :rolleyes:

Съзерцание

Съзерцанието само по себе си е едно пасивно състояние, при което човек се оставя да действа върху него обективният – физическият или Духовният свят. При това състояние човек, след като е придобил концентрация, съсредоточава вниманието си върху определен предмет или върху определена идея и ги оставя да въздействат върху неговата душа. Той само трябва да наблюдава какво въздействие ще окажат те върху неговата душа, какви мисли, чувства и преживявания ще породят.

Човек може да съзерцава красотата и хармонията във външната Природа, може да съзерцава един идеален образ, например образа на Христа, на Учителя, и да се стреми той да оживее в неговото съзнание и постепенно да стигне дотам, че да може във физическия образ да вижда духовния образ на Христа и на Учителя или на някой друг велик човек. По такъв начин силите, които действат в съзнанието на Христа и на Учителя, постепенно започват да действат върху ученика и да организират неговото Духовно тяло. Също така ученикът може да съзерцава творбите на великите художници - Леонардо, Рафаело, Микеланджело и други и да се стреми да долови идеята, която художникът е вложил в дадена картина. Може да съзерцава някаква идея, за която се създава един образ - как идеята преминава и се изразява в образа. При съзерцанието човек може да влезе във връзка с душата на нещата и тя да му разкрие тайните и законите на своето проявление. Гьоте, който е познавал този закон, е използвал съзерцанието като метод в своите научни и литературни творби. Човек също може да съзерцава цветовете на дъгата и тези цветове да оживеят в съзнанието му и да го свържат със Съществата, от които идват. Също така може да съзерцава звездното небе и да оставя звездите да действат върху него, да се стреми да ги почувства като живи същества, да се свърже с тях и да получи благословението на Съществата, които живеят на тези звезди. Има хиляди неща за съзерцание, които въздействат върху човешката душа и събуждат в нея сили, които организират Духовното й тяло и развиват органите в него.

Източник: Общество на Бялото братство / Влад Пашов

40 Евро самолетен билет до Барселона със всички такси - как да се въздържи човек!?!?!? sad.gif

Съзерцание

.....

Източник: Общество на Бялото братство / Влад Пашов

Съцерцавам в момента това нещо и се чудя защо ли си го подхванала....

Да продъжавам ли да се чудя ?

Отделно на това, в момента се чувствам като бременна хлебарка - издут с порция сърнели, две кърначета, купа таратор и една голям халба бира.Детето се легна, пуснал съм и "Василиса-умница" на грамофона за приспиване, пуша цигара и не мога да се вдигна от стола, та да се добера до дивана за да легна да сиестата sad.gif

40 Евро самолетен билет до Барселона със всички такси - как да се въздържи човек!?!?!? sad.gif

:biggrin: с коя компания и за кога е офертата ? казвай бързо и без бой, че имаче .... :nono:

yvsot, пристрастие мое - много помниш бря :biggrin: задавих се с бирата си, като видях маргаритката laugh.gif

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

:biggrin: с коя компания и за кога е офертата ? казвай бързо и без бой, че имаче .... :nono:

не посмях да питам, че ще взема да си купя билет кавито са ми слаби ангелите....

но мога да попитам

П.П. а ти си прасе. Така да се натъпчеш със сърнели.

не посмях да питам, че ще взема да си купя билет кавито са ми слаби ангелите....

но мога да попитам

П.П. а ти си прасе. Така да се натъпчеш със сърнели.

питай - интересува ме, и то много.

мерси предварително.

п.п.

цяла чиния погълнах аз - с връх.

а сега - не мога да си поема дъх.

sad.gif

питай - интересува ме, и то много.

мерси предварително.

п.п.

цяла чиния погълнах аз - с връх.

а сега - не мога да си поема дъх.

sad.gif

а аз вчера обикалях пазара да си търся сърнелки и нямаше sad.gif

ще ме снабдят с линк до един час. За средата на ноември била прИмоцията

Че си изгубих обецата ,която много харесвах и обичах. :wow: .

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.