Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента?

Featured Replies

Мисля си дали въобще има смисъл цялата тази работа? sad.gif

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 99,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И по-яко, и по-интересно някой да си упражнява модераторските способности. Освен това, лично аз колкото пъти съм цъкала на линкове във форум "Игри", толкова пъти не съм намирала търсеното. Пък и

• OMGGGGGGGGGGGGGGGG

• Аз пък си мислех, че ще ме насочиш по въпроса със снимките и виртуамните бебета...жалко !

За родителската среща, на която бях преди малко и как просто не го виждам моето момче... Супер изнервено ми го връщат, хем че до обяд стои първите няколко дни. За сметка на това пък бил единственият, който строял с конструктор. Горкото ми патенце, такава истерия, такова-нещо. А мамите разправяха, че миналата година в групата били даже 42 деца (парашутисти), при все че трябва да са 23. А в Швеция и Холандия в детската градина (яслата) групите са от по 10 дечица и са на светлинни години.

Много ми е скучно :cool:

сефте, мишле ( :

къде са MusicAngel, petinka90, hopepper, wertyusa, little_amore, кotarakos, black hawk , karademirev, vorfax??????

А мамите разправяха, че миналата година в групата били даже 42 деца

Миличка, да знаеш само шума колко ги изморява, да не говорим за задължителните ситуации, които до края на трета група стават три плюс незадължителни две...Кошмар...

За родителската среща, на която бях преди малко и как просто не го виждам моето момче... Супер изнервено ми го връщат, хем че до обяд стои първите няколко дни. За сметка на това пък бил единственият, който строял с конструктор. Горкото ми патенце, такава истерия, такова-нещо. А мамите разправяха, че миналата година в групата били даже 42 деца (парашутисти), при все че трябва да са 23. А в Швеция и Холандия в детската градина (яслата) групите са от по 10 дечица и са на светлинни години.

shock.gif кой е разрешил да има толкова деца ? Жена ми проверява яслите и градините и знам от нея, че на броя на децата се държи особено строго.

От какво се изнервя детето ?

Говорите ли си с него ? Да не би да няма приятелчета ? Или някой по-яко от него да го тормози ?

Моята дъщеря не искаше да седи в къщи - искаше в яслата, после в градината и сега в училище само.Винаги е твърдяла, че в къщи и е скучно и иска да бъде с другите деца.

Интересно ми е твоето от какво се изнервя.

Я го поразпитай - да не би да се бои да не ви загуби и да иска да е постоянно само с вас ?

Варианти за причините има много, но ти си тази, която трябва да разбере от какво се стресира дететои ако имаш нужда от нещо - казвай , ще помагаме с каквото можем.

Миличка, да знаеш само шума колко ги изморява, да не говорим за задължителните ситуации, които до края на трета група стават три плюс незадължителни две...Кошмар...

Предполагам, но моят е много, наистина много емоционален и с характер чудо (това и докторката му го казва), та днес даже ходихме при нея за някакво успокоително. Майка ми беше директор на детска градина, та са ми ясни нещата донякъде, но толкова деца в групата мисля, че е престъпление спрямо самите деца! (сестрите не мога да ги мисля как още не са психясали)

Интересно ми е твоето от какво се изнервя.

Я го поразпитай - да не би да се бои да не ви загуби и да иска да е постоянно само с вас ?

Варианти за причините има много, но ти си тази, която трябва да разбере от какво се стресира дететои ако имаш нужда от нещо - казвай , ще помагаме с каквото можем.

Док, то нашето още не може да говори, макар да е на година и девет месеца вече. Кво да го правиш, явно на баща си се е метнал (късно е проговорил, но иначе всичко разбира). Само сочи, крещи, скимти... и такива от сорта. За трети ден е на ясла, та предполагам е в период на адаптация, но днес беше направо неузнаваем. Не мога да го успокоя - половин час тръшкане, треперене, почервенява целият - чудо! Той от край време си е нервак (то затова и аз се изнервих с това майчинство, а има майки, които въобще не зная какво е да имаш дете - където го остави, там стои). Стига съм мрънкала, само дано го преживее по-бързо, че се плашим в какви състояния изпада от този стрес.

Предполагам, но моят е много, наистина много емоционален и с характер чудо (това и докторката му го казва), та днес даже ходихме при нея за някакво успокоително. Майка ми беше директор на детска градина, та са ми ясни нещата донякъде, но толкова деца в групата мисля, че е престъпление спрямо самите деца!

Има деца, които бързо свикват с новостите, адаптират се светкавично...

Има деца, които "вечно" тъгуват за мама и дома (като моето, нищо, че е в ІV клас), така и не свикват с ДГ...Различен темперамент...

А относно пълняемостта на групите:вече никой не строи ДГ, даже ги приватизират...

В Япония статистиките сочат, че малчуганите показват отлични резултати и една от причините е, че са в групи от 7-8 деца...Предполагам, че знаеш за какво иде реч...

shock.gif кой е разрешил да има толкова деца ? Жена ми проверява яслите и градините и знам от нея, че на броя на децата се държи особено строго.

Мда, ама не! Те дори и самите госпожи си го казват, завоалирано, де. Една майка каза, че и по две са спели на легло, защото прекалено много били децата. Коментарът е излишен.

Мда, ама не! Те дори и самите госпожи си го казват, завоалирано, де. Една майка каза, че и по две са спели на легло, защото прекалено много били децата. Коментарът е излишен.

Е, ако беше в Плевен - щях да ти помогна, ама си далеко

:mad:

Знаеш ли какъв акт щеше да получи директорката -та свят да и се завие.Глобите започват от 2 000 лева и са персонални - за виновното лице ( тоест за директорката, че е допуснала такова грубо нарушение на закона)

Док, то нашето още не може да говори, макар да е на година и девет месеца вече. Кво да го правиш, явно на баща си се е метнал (късно е проговорил, но иначе всичко разбира). Само сочи, крещи, скимти... и такива от сорта. За трети ден е на ясла, та предполагам е в период на адаптация, но днес беше направо неузнаваем. Не мога да го успокоя - половин час тръшкане, треперене, почервенява целият - чудо! Той от край време си е нервак (то затова и аз се изнервих с това майчинство, а има майки, които въобще не зная какво е да имаш дете - където го остави, там стои). Стига съм мрънкала, само дано го преживее по-бързо, че се плашим в какви състояния изпада от този стрес.

О, Боже - трети ден , а ти си се замислила :lol6:

Ей -я да се стягаш -ти ако знаеш само какво те чака от тук нататък - жива ще се заровиш.

хих.

Спокойно, няма от какво да се притесняваш - това е само първоначалният период на адаптация към новите условия, към това, че вече не център на внимание и т.н. и т.н. След около две-три седмици ще го видиш колко ще е щастлив :) Всички сме минали по този път.Ето сега - племенничката ми е на вашия хал - на сестра ми и е побеляла косата, че детето реве, тръшка се, не иска да ходи на яслата, а там даже и побийва момчетата :P

Спокойствие - това му е майката :)

няма от какво да се притесняваш

Уф, сестрата като почна днес да ми обяснява как развалял цялата дисциплина в групата и... свърши с това да го заведа при личната му да му изпише успокоително, ако трябва и при невролог! ;) Личната почна да се смее, но за наше успокоение предписа хомеопатично (тъй като гледам не му се отразява никак). Силно се надявам и приказките за броя деца в групата да се опровергаят, щото иначе няма да оставя така нещата, то и другите майки също.

Благодаря ви за съветите и на двамата (Бели и Док) kiss.gif (факт е обаче, че и майка ми, която толкова е видяла и тя се уплаши днес :blink:)

;) абе -ти да не си оставяш детето в яслата на Франкенщайн ?! Какви са тия съвети за успокоителни що се отнася до дете на няма и две години ? :blink:

Тази вечер ти просто ме изненадваш със всяко свое твърдение ...

Тия къде се намират ?

;) абе -ти да не си оставяш детето в яслата на Франкенщайн ?! Какви са тия съвети за успокоителни що се отнася до дете на няма и две години ? :blink:

Тази вечер ти просто ме изненадваш със всяко свое твърдение ...

Тия къде се намират ?

А, сестрите ми се виждат свестни, но и познавам моето малко човече, та съм сигурна, че ги е ошашавило! Още лятото мъжът ми ми разправяше, че не го вижда детето на ясла, но няма начин - трябва да свиква и да се приобщава.

Мисля си Минкова кво търси далече от Чирпан.

А там е едно убаво, чисто, китно, хората наизлезли на хубавото време, щъкат насам-натам майки с колички и секва сволоч мургава...

А бе хубав край си е.

Мисля си Минкова кво търси далече от Чирпан.

А там е едно убаво, чисто, китно, хората наизлезли на хубавото време, щъкат насам-натам майки с колички и секва сволоч мургава...

А бе хубав край си е.

Да хубаво ,ако имаше работа и бабите не се занимаваха с клюки и мургавите бяха по-малко както преди. ;) Но все пак обичам да си ходя,тихо и спокойно.

Мисля си, че за мен работната седмица свърши и сега ми е кеф. Пак ще мога да си поспивам до 10-11...

Ха де - Защо в разказа “Дервишово семе” всички герои са жертви? spiteful.gif

изобщо не смятам да им отговарям.

Защо днешните ученици искат готови есета е въпроса ? Не могат да мисля тли, или просто ги мързи ?

http://www.youtube.com/watch?v=4xrXjvzu5e4&feature=related

Детето е закарано на училище, жената - да работа, време е да се погрижа за собственото си удоволствие, не мислите ли ?

Мисля си за няколко неща:

На този... много бързо му се подобри настроението... да, знам, велика съм!!! :angry:

Мисля си и за това как може да ме събудят в осем часа и то точно в деня, в който нямам домашни и нямам за учене...

Мисля си и за пребиването вчера докато се учих да играя на баскетбол и за това, че май съм единствената в класа, която вчера не беше оцелена от шише или хартиено топче :D :D :D

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.