Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете се с компютъра си

Featured Replies

То ако за тези гениални умозаключения са нужни пари и опит, егати тъпунгерите са тези дето ги влагат в мисловната си дейност. Хайде преди и вие да се сдобиете поне с едно от двете - кинти и опит, не пробутвайте лафове от сорта на "Слънцето топли" или "небето е синьо". Смяната на процесор, видео и т.н. при разлика ново-старо в рамките на 10-15% почти никога не си е струвала. Що се правите на разбирачи от нищо?

Не разбрах кого имаш предвид, но си прав за 10-15%. Но ти волно или неволно описваш някои хора в HBG,  които сменят 780 с 970  и недоволстват. И как няма да недоволстват, като гледат само бъгавия тест на Метро и от там си правят заключенията, че 290-ката давала 35 минимални, а картите на NVIDIA  10. Значи били по-лоши. Това е несериозно. Само дето не отчитат факта, че аз с някаква карта за 60-70 лева вадя физика и гладка картина, а те изобщо няма да се докоснат до максимума на играта. 

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 427,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дойдоха чарковете днес. Сега ми остават само скобите за водния блок и всичко това(плюс още няколко неща) трябва да влезе в онова дървеното от другата тема. Обаче като гледам как ме сърбят ръ

• Янко Влахов
    Янко Влахов

А защо изобщо му се връзвате? Ако наистина е поръчано подобно нещо, то това са едни от най-глупаво похарчените пари.

• Айде да почнем на чисто! Няколко снимки от днешното почистване. Машината от подписа:         За жалост в mallbg.com се беше изчерпала R9 290 за 500 лв., иначе щях да се подсиля с нея. Ам

Публикувани изображения

Кой ти говори за слабост? Картата има потенциал за клок, но той умело е заключен от NVIDIA  и тук таме се намират някои ентусиасти с моднат BIOS  за GTX980. Гледам стигат 1640 mHz  честота, а това е много повече от стандартните 1500-1550  при клок. Цялата работа е, че TDP  и волтажите са заключени. Ако се отключи това TDP,  GTX970  ще мине не само стандартна GTX980. Лесно е на някои да говорят за това, как някои карти от седма серия минават новата 9-та. Само че не отчитат факта, че BIOS-ите все още не могат да се пипат. Така бе в началото и с GTX750Ti. Има тук таме някакви BIOS-и из нета, но лично на мен не ми се рискува все още. Нека нещата се поуталожат и да се види ясно ще го бъде ли мода или няма да го бъде.  А и честно казано, тая карта е предостатъчна за 1920х1080. Ако има клок, то той ще е валиден за много по-високи резолюции и включен DSR  или за монитори с по-голяма от 1920х1080 резолюция. Който ползва 1920х1080, не му трябва и грам клок. Дори даунклока ще му свърши работа за тая резолюция.  А тия тестове в HBG  ги знаем - пуснали два теста на Метро и Heaven  и заключенията готови. Ама ти сериозно ли? 

И как ще я пуснеш тая 4K  резолюция с 290X  на скапания си монитор? Разликата между 9-та серия и 290 е в това, че NVIDIA предлага подобна резолюция и с FullHD  монитори.  Откакто пуснах DSR  при почти всички игри, 1920x1080  ми се струва като 1280х720  навремето.  И хубавото е, че GTX970  е достатъчно мощна, за да се пусне комбинация от AA  и DSR. Ей тогава картината заспива. 

Те тез твойте хора с пари и опит, имат опита си само от бенчове. А една карта се взема не да се бенчи, а да се играе и кефи човек. 

Да може би наистина 970-ката си струва,но това DSR как се пуска?

Да може би наистина 970-ката си струва,но това DSR как се пуска?

Като си вземеш тая карта, ще разбереш. Просто си го разрешаваш от драйверите, а след това избираш резолюцията от играта.  На практика може да имаш всякакви резолюции до 4К, а не само максималната поддържана от монитора ти. Или по-точно казано, разполагаш с два пъти по-висока резолюция от тая на монитора. Защото не е много точно да се каже, че поддържаната резолюция е 4К. 

Като си вземеш тая карта, ще разбереш. Просто си го разрешаваш от драйверите, а след това избираш резолюцията от играта.  На практика може да имаш всякакви резолюции до 4К, а не само максималната поддържана от монитора ти. Или по-точно казано, разполагаш с два пъти по-висока резолюция от тая на монитора. Защото не е много точно да се каже, че поддържаната резолюция е 4К. 

Значи получаваш детайлите на 4к,на 1080п монитор ?

Значи получаваш детайлите на 4к,на 1080п монитор ?

Ако изключиш по-малкото пиксели на монитора, да. Бях пуснал снимки, но по непонятна за мен причина, те не изглеждат така, както са наистина. Дали от тоя сайт или от нещо друго, не знам, но когато публикувах тия снимки тук, те си бяха перфектни. След няколко дни ги погледнах и видях, че са с много намалени детайли. Все пак ще пусна две снимки специално за теб, защото там се вижда каква е разликата, дори да намалят качеството:

2014-10-26_224407.jpg

2014-10-26_224308.jpg

Обърни внимание на слънцето и лъчите към земята, защото то се набива най-добре в очите. Едната снимка е при използване на резолюция 1920х1080, а другата при включване на DSR  при 2715х1527. Нарочно съм дал пример с тая по-ниска резолюция от 4К, защото при нея аз все още поддържам 60 fps  с вертикална синхронизация, докато при 3820х2160 и същите настройки, кадрите в тоя отрязък са 42. Така, че тук има смисъл клока и всеки мегахерц отгоре е добре дошъл. Абаче ако няма да се ползва DSR,  е безсмислено да се клоква, освен ако не се цели игра с вертикална синхронизация и 4/8хАА.

ПП: А ето и как е при 4К резолюция за сравнение, макар там кадрите да падат доста под заветните 60:

2014-10-26_225040.jpg

А сега ми кажи, как да играе човек на скапаните 1920х1080? Ако някой ми отговори на скапания въпрос, предлагам го одма за Нобелова награда. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Ако изключиш по-малкото пиксели на монитора, да. Бях пуснал снимки, но по непонятна за мен причина, те не изглеждат така, както са наистина. Дали от тоя сайт или от нещо друго, не знам, но когато публикувах тия снимки тук, те си бяха перфектни. След няколко дни ги погледнах и видях, че са с много намалени детайли. Все пак ще пусна две снимки специално за теб, защото там се вижда каква е разликата, дори да намалят качеството:

2014-10-26_224407.jpg

2014-10-26_224308.jpg

Обърни внимание на слънцето и лъчите към земята, защото то се набива най-добре в очите. Едната снимка е при използване на резолюция 1920х1080, а другата при включване на DSR при 2715х1527. Нарочно съм дал пример с тая по-ниска резолюция от 4К, защото при нея аз все още поддържам 60 fps с вертикална синхронизация, докато при 3820х2160 и същите настройки, кадрите в тоя отрязък са 42. Така, че тук има смисъл клока и всеки мегахерц отгоре е добре дошъл. Абаче ако няма да се ползва DSR, е безсмислено да се клоква, освен ако не се цели игра с вертикална синхронизация и 4/8хАА.

ПП: А ето и как е при 4К резолюция за сравнение, макар там кадрите да падат доста под заветните 60:

2014-10-26_225040.jpg

А сега ми кажи, как да играе човек на скапаните 1920х1080? Ако някой ми отговори на скапания въпрос, предлагам го одма за Нобелова награда.

Аз АА няма да използвам,защото разлика не забелязвам...Значи DSR и ултраби 4к ще мога ли да играя каквото и да било?

Аз АА няма да използвам,защото разлика не забелязвам...Значи DSR и ултраби 4к ще мога ли да играя каквото и да било?

Каквото и да било не. Но без АА се губи смисъла от всичко. Вземай по-добре r9 290x, щом не те интересуват филтрациите. Аз говоря за хора, които ги интересува картината, а не броя fps. Те също са важни, но много fps  без филтрации се получават и от карти за 300 лева. 

Каквото и да било не. Но без АА се губи смисъла от всичко. Вземай по-добре r9 290x, щом не те интересуват филтрациите. Аз говоря за хора, които ги интересува картината, а не броя fps. Те също са важни, но много fps  без филтрации се получават и от карти за 300 лева. 

Аз със моя asus r9 290 directcu2 нямам въобще никакви проблеми. Всичко ми върви на макс над 70-100фпс с вкл АА и т.н.

Bildera ако имаш желание да направим един тест.

Аз със моя asus r9 290 directcu2 нямам въобще никакви проблеми. Всичко ми върви на макс над 70-100фпс с вкл АА и т.н.

Bildera ако имаш желание да направим един тест.

Ами ще ти върви, как няма да ти върви като ти гледам процесора.  И кой говореше за fps? Аз пак казвам, че говоря за съвсем различни неща и че много по-евтина карта ще свърши работа за FHD  в 95% от случаите. Ама като искаш, давай да правим тестове, само че в друга тема или на лична. 

Не е ли по-добре да виждаш реалната картина на играта вместо да пускаш този DSR като според мен той е чист Upscaling на мониторо и това същото го правех от Nvidia Control Panel преди няколко месеца като му добавя още една резолюция освен тази на монитора във моя случай 1366x768 аз му добавям и 1920х1080 и пак същия "DSR" :)

Не е ли по-добре да виждаш реалната картина на играта вместо да пускаш този DSR като според мен той е чист Upscaling на мониторо и това същото го правех от Nvidia Control Panel преди няколко месеца като му добавя още една резолюция освен тази на монитора във моя случай 1366x768 аз му добавям и 1920х1080 и пак същия "DSR" :)

Ами нали виждаш, че не е същото? Освен всичко има и филтър, който може да настроиш.  

А разликата между 1920х1080 и 3840х2160 е огромна. Бях публикувал снимки в темата за Maxwell, но по неясни за мен причини те са преоразмерени и омацани от тоя сайт. Там много ясно се вижда разликата примерно при Crysis 3. Същото е и при DIRT III  да кажем, където се появяват доста повече детайли, а назъбванията по автомобила, дори след 8хАА, изчезват. 

Ако ти не правиш разлика при снимките, които публикувах по-горе, значи си за очен лекар. 

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! 

Старото дъно (ASRock B75 DGS) беше с дефектен втори слот за РАМ. Замених го с Gigabyte B75M-DV2. Сложих още една плочка РАМ и продадох Seagate-a. Беше шумен и бавен (нямаше лоши сектори) Не ми се занимаваше да го сменям, понеже или нямаше да ми го сменят въобще, или щяха да ми дадат същия. Затова и вече не го предлагам в конфигурациите. Много по-добър избор е WD или Тошиба, или някой по-скъп Seagate, поне според мен. Нямах време да се занимавам с кабелите и ги нахвърлях на бързо. През седмицата ще се постарая повече. Между другото N300 си е прехвалена кутия. Имам я отдавна. След кратко ползване вентилаторите се раздрънкват, няма достатъчно място за всички кабели. Има само една дупка отдолу, през която е трудно да минат кабелите от панела и кабела за дъното. Между капака и дъното има малко място и самия капак се затваря трудно, ако не се справиш както трябва. Идва с 2 вента, един USB 3.0, един филтър на захранването. В българските магазини се предлага версията с непрозрачен капак с опция за инсталиране на вентилатор. Все пак за тези пари е чудесна, но много по-добър избор е ENERMAX OSTROG.Q ECA3351B-BT-U3. Виждал съм я и нея, по-качествена е.

Ето малко снимки:

7711175l.jpg

7711182o.jpg

7711176T.jpg

7711178h.jpg

7711179L.jpg

7711180S.jpg

7711181H.jpg

7711184m.jpg

Кашона е празен. Просто за снимката съм го турил и него.По Коледа ще си взема още един хард и ССД.

Те всички CM  се раздрънкват за нула време. Особено ако се купи отделен вентилатор на CM. Големи боклуци са и се чудя, какво да правя моите. Не че и FD  не са боклуци, но лично аз не съм доволлен от вентилаторите нито на CM, нито на FD,  който пък почва да шуми гадно още при много ниски обороти, въпреки че е 140 mm  уж  silent и с гумени уплътнения към кутията. А кутиите на CM  са си такива. Поне моята CM690  е с ужасен кабелмениджмънт и едва съм прокарал кабела на процесора. Освен това тенекиите толкова вибрират и така бързо се огъват и чупят крачетата, че се чудя защо навремето дадох 140 лева. Ама то за по-малко пари кутиите са още по-големи боклуци. Човек трябва да вади хилядарките, ако иска качествен хардуер. 

Не знам само как прецени, че Тошиба и WD  са много по-добър избор. Аз изобщо не съм съгласен с това. един хард диск може лесно да се повреди при транспорт и крайните заключения не трябва да се отнасят за хард дисковете, още повече че в БГ се предлагат хард дискове на парче, без опаковки и без никаква защита. Не знам изобщо как стигат до България, но лично аз съм оставал ужасен при доставката на хард дискове, опаковани с хартия и тиксо. Това, че ние поръчваме и купуваме боклуци, си е наш проблем. Но при малко късмет с транспорта, няма разлика между Seagate  и останалите. и аз имам Seagate  на 9 години без нито един лош сектор. Не мога да си изкривя душата и да кажа, че той е лош, защото нямам повод да казвам това. Виж, хард диск винаги може да замине и лично аз съм чел както за много заминали Тошиби още при доставката, така и за дефектни WD. Впечатлението, че SG  е по-чуплив идва от това, че се купува най-много. Тошиба малко хора купуват и пазарният дял е малък. Все есно да кажеш, че Форд се чупи а Мерцедес S-класа не. Напротив, Фиеста се чупи много по-малко, но е в пъти по-разпространена от S-класата, та затова и впечатлението, че сервизите били пълни с еди какви си коли.  Имаше един виц...спира един дядка с Лада на кръстовището до един Ролс Ройс, отваря прозореца и пита - момче, тия коли чупят ли се, че гледам много не ги карат. Та и нашата работа същата. 

Те всички CM се раздрънкват за нула време. Особено ако се купи отделен вентилатор на CM. Големи боклуци са и се чудя, какво да правя моите. Не че и FD не са боклуци, но лично аз не съм доволлен от вентилаторите нито на CM, нито на FD, който пък почва да шуми гадно още при много ниски обороти, въпреки че е 140 mm уж silent и с гумени уплътнения към кутията. А кутиите на CM са си такива. Поне моята CM690 е с ужасен кабелмениджмънт и едва съм прокарал кабела на процесора. Освен това тенекиите толкова вибрират и така бързо се огъват и чупят крачетата, че се чудя защо навремето дадох 140 лева. Ама то за по-малко пари кутиите са още по-големи боклуци. Човек трябва да вади хилядарките, ако иска качествен хардуер.

Не знам само как прецени, че Тошиба и WD са много по-добър избор. Аз изобщо не съм съгласен с това. един хард диск може лесно да се повреди при транспорт и крайните заключения не трябва да се отнасят за хард дисковете, още повече че в БГ се предлагат хард дискове на парче, без опаковки и без никаква защита. Не знам изобщо как стигат до България, но лично аз съм оставал ужасен при доставката на хард дискове, опаковани с хартия и тиксо. Това, че ние поръчваме и купуваме боклуци, си е наш проблем. Но при малко късмет с транспорта, няма разлика между Seagate и останалите. и аз имам Seagate на 9 години без нито един лош сектор. Не мога да си изкривя душата и да кажа, че той е лош, защото нямам повод да казвам това. Виж, хард диск винаги може да замине и лично аз съм чел както за много заминали Тошиби още при доставката, така и за дефектни WD. Впечатлението, че SG е по-чуплив идва от това, че се купува най-много. Тошиба малко хора купуват и пазарният дял е малък. Все есно да кажеш, че Форд се чупи а Мерцедес S-класа не. Напротив, Фиеста се чупи много по-малко, но е в пъти по-разпространена от S-класата, та затова и впечатлението, че сервизите били пълни с еди какви си коли. Имаше един виц...спира един дядка с Лада на кръстовището до един Ролс Ройс, отваря прозореца и пита - момче, тия коли чупят ли се, че гледам много не ги карат. Та и нашата работа същата.

Моя seagate е чуден,бърз и надежден на 6 години е проблем не е правил,имам и още един целия с лоши сектори той е 10 годишен,а на лаптопа е 8 годишен тошиба и го смених преди една седмица с ssd,защото и той имаше лоши сектори,ама ти казвам win да не можеш да сложиш...Seagate-а много стърже,явно ще сдава багажа...

Моя seagate е чуден,бърз и надежден на 6 години е проблем не е правил,имам и още един целия с лоши сектори той е 10 годишен,а на лаптопа е 8 годишен тошиба и го смених преди една седмица с ssd,защото и той имаше лоши сектори,ама ти казвам win да не можеш да сложиш...Seagate-а много стърже,явно ще сдава багажа...

Сменяй докато е време :) Лично аз ще си купя WD  точно никога. Какъвто съм карък, дори на 1000 един да се чупи, тоя чупливия ще е при мен. Човек да бяга от нещата, които не се чупят. Бях противник на Палит, но след като се сдобих с Palit GTX750Ti StormX Dual  ей така на пук, разбрах че това е много добре направена карта, макар и с евтини материали. Човек ако чете ревюта ще остане с впечатлението, че едва ли не това е най-лошата възможна карта, само дето цената и ставала. Ама истината е, че нито шума е толкова голям, колкото го изкарват, нито е толкова гореща, че да пържи човек яйца на нея, нито пък има нещо кой знае какво, което да я отличава от останалите карти, правени в същия завод в Китай. Е не е същия, ама такава е думата. Някой сигурно може да ми гарантира, че китайците правещи GB  или Asus  са по-съвестни от китайците, правещи Palit. Ако ми каже това, директно го пращам при братчедката в Бяла. преди време колко ме ъвещаваха да не си вземам евтин Xeon, но аз понеже знам какъв съм карък, предпочетох точно Xeon  да взема, както и по-скъпичко H77 дъно на GB + оплюваната A-DATA. Дъното е върха за парите си, паметта е най-доброто, което съм имал досега за парите си. И да продължа нататък. Понеже не вярвам на слухове, купих си и SSD  за кеш. Изобщо не сгреших. Малко по-назад във времето преди 9 години всички мнения за Seagate  в тоя форум бяха като за чуплив диск, аз нарочно си купих няколко такива. И тия дето ги заплюваха за чупливи, вече са на 9 и на 7 години без лоши сектори. 3 броя, двата работили в какви ли RAID комбинации. Та следващата ми покупка също ще е нещо оплювано тук, в това съм напълно сигурен. 

Сменяй докато е време :) Лично аз ще си купя WD точно никога. Какъвто съм карък, дори на 1000 един да се чупи, тоя чупливия ще е при мен. Човек да бяга от нещата, които не се чупят. Бях противник на Палит, но след като се сдобих с Palit GTX750Ti StormX Dual ей така на пук, разбрах че това е много добре направена карта, макар и с евтини материали. Човек ако чете ревюта ще остане с впечатлението, че едва ли не това е най-лошата възможна карта, само дето цената и ставала. Ама истината е, че нито шума е толкова голям, колкото го изкарват, нито е толкова гореща, че да пържи човек яйца на нея, нито пък има нещо кой знае какво, което да я отличава от останалите карти, правени в същия завод в Китай. Е не е същия, ама такава е думата. Някой сигурно може да ми гарантира, че китайците правещи GB или Asus са по-съвестни от китайците, правещи Palit. Ако ми каже това, директно го пращам при братчедката в Бяла. преди време колко ме ъвещаваха да не си вземам евтин Xeon, но аз понеже знам какъв съм карък, предпочетох точно Xeon да взема, както и по-скъпичко H77 дъно на GB + оплюваната A-DATA. Дъното е върха за парите си, паметта е най-доброто, което съм имал досега за парите си. И да продължа нататък. Понеже не вярвам на слухове, купих си и SSD за кеш. Изобщо не сгреших. Малко по-назад във времето преди 9 години всички мнения за Seagate в тоя форум бяха като за чуплив диск, аз нарочно си купих няколко такива. И тия дето ги заплюваха за чупливи, вече са на 9 и на 7 години без лоши сектори. 3 броя, двата работили в какви ли RAID комбинации. Та следващата ми покупка също ще е нещо оплювано тук, в това съм напълно сигурен.

Е то и китайските захранвания били "бомби"..Мойто е 350 ватов shit на 6 години и не е направило проблем,сигурно ефективността му е 60%...Няма как да пуснат някакъв пълен боклук на пазара,нали идеята е да захранва,не е произведено да прецака компонентите.

То не е задължително проблема да се дължи на захранването. Реално спестените защити го правят евтино и по-продаваемо.

Проблема е че нещо като стане от енергото ти казват да духаш супата. Например лоши сектори по-харда си е проблем.

Истината е че качественото захранване е по-добър вариант от некачествено + някви защити тип разклонител и т.н.

Най-малкото имаш по-ефективно захранване а и по-тихо. Та не е само до избягване на рестартите при ниско напрежение .

Редактирано от naruto (преглед на промените)

То не е задължително проблема да се дължи на захранването. Реално спестените защити го правят евтино и по-продаваемо.

Проблема е че нещо като стане от енергото ти казват да духаш супата.

Истината е че качественото захранване е по-добър вариант от некачествено + някви защити тип разклонител и т.н.

Има и още нещо, което се твърди от някои хора, сменили евтините си захранвания с по-скъпи. А именно Coil Wine  намалява и дори изчезва при използване на качествено захранване с GTX970/980. Така че @monicho,  имай и това предвид.  После да не ревеш, как картата ти жужи. 

И има голяма логика в това, защото захранването на видеокартата се налага да изправя по-малки пулсации от захранващия ток. За дъната и техния дълъг живот също е важно пулсациите да са по-малки. То не е само захранването дали ще държи 6 години или не. Ще държи, да, ама дали кондензаторите на дъното ще държат и дали видеото ще е тихо, без Coil Wine  с евтино захранване?

Чел съм такива оплаквания от хора с HD79XX и Корсари както и старите SilentPro та сигурен ли си че е от захранването а не от картата? 

Има и още нещо, което се твърди от някои хора, сменили евтините си захранвания с по-скъпи. А именно Coil Wine намалява и дори изчезва при използване на качествено захранване с GTX970/980. Така че @monicho, имай и това предвид. После да не ревеш, как картата ти жужи.

Човек,това са подробности..Пускаш си някоя игра и музика и си играеш,без нерви..Къде ше пускам програми,къде ше си слушам картата какво прави...Скапе се,скапе здраве да е,новата конфигурация ще я взема с по-качествени компоненти,но тази я взехме за под 1000 лева готова с 2 гиги рам беше обаче...А този процесор беше нещо като i5 в момента...Доволен съм не ме е предала досега,а пък новата ще я пазя повече с по-хубави компоненти,най-вероятно ще взема кутия n400,така че ще трябва да си купувам вентилатори на корсар или ноктуа...fan контролерче мисля да си купя също...

Чел съм такива оплаквания от хора с HD79XX и Корсари както и старите SilentPro та сигурен ли си че е от захранването а не от картата? 

Happy Halloween everyone! I received the new psu today and went ahead replacing my old corsair psu. After testing it with a few games I can confidently say that the Coil Whine has noticeably gone down to a level that is acceptable in my book. You can still hear some coil whine, but it has improved so much with the new psu that I can't hear it with the side panel on. I'm glad in the end I was able to find a solution after trying numerous suggestions,it seems that having a high quality psu with clean power output was the solution. I hope I was able to at least help some of you if you had a similar problem. I'll be updating my review to 4 stars because really this is a great value for a graphics card. Thanks everyone!

И други подобни мнения. Оказва се, че не е толкова от картата, защото това го има при всички съвременни карти, включително R9 290, а вероятно от големите пулсации на тока. затова и се четат мнения, как при едни го имало, при други го нямало. няма го, защото ако процесора спъва видеото, то видеото не се товари на макс. А точно при максимално натоварване се появяа Coil Wine. Освен това много хора играят с вертикална синхронизация, а с нея е на практика невъзможен Coil Wine,  освен ако си включил тая ВС само за парлама, а не да ти върши работа, изглаждайки картината с 60 постоянни фпс. А като добавиш, че захранванията са различни, ето ти безпочвени обвинения към производителите. 

И други подобни мнения. Оказва се, че не е толкова от картата, защото това го има при всички съвременни карти, включително R9 290, а вероятно от големите пулсации на тока. затова и се четат мнения, как при едни го имало, при други го нямало. няма го, защото ако процесора спъва видеото, то видеото не се товари на макс. А точно при максимално натоварване се появяа Coil Wine. Освен това много хора играят с вертикална синхронизация, а с нея е на практика невъзможен Coil Wine, освен ако си включил тая ВС само за парлама, а не да ти върши работа, изглаждайки картината с 60 постоянни фпс. А като добавиш, че захранванията са различни, ето ти безпочвени обвинения към производителите.

Аз с vsync държа бетон 60 кадъра на LoL,а без нея са 50-75..

И други подобни мнения. Оказва се, че не е толкова от картата, защото това го има при всички съвременни карти, включително R9 290, а вероятно от големите пулсации на тока. затова и се четат мнения, как при едни го имало, при други го нямало. няма го, защото ако процесора спъва видеото, то видеото не се товари на макс. А точно при максимално натоварване се появяа Coil Wine. Освен това много хора играят с вертикална синхронизация, а с нея е на практика невъзможен Coil Wine,  освен ако си включил тая ВС само за парлама, а не да ти върши работа, изглаждайки картината с 60 постоянни фпс. А като добавиш, че захранванията са различни, ето ти безпочвени обвинения към производителите. 

Добре де, нали си инженер? Отговорът е толкоз лесен, че чак не е истина колко пъти се върти този въпрос по различни форуми! Но мисля да пасувам и да се наслаждавам на невежеството всенародно. :shock11:

П.П. Извинявам се за офтопика, но мисля и последните мнения са доста далече от естеството на темата. 

Добре де, нали си инженер? Отговорът е толкоз лесен, че чак не е истина колко пъти се върти този въпрос по различни форуми! Но мисля да пасувам и да се наслаждавам на невежеството всенародно. :shock11:

П.П. Извинявам се за офтопика, но мисля и последните мнения са доста далече от естеството на темата. 

Изобщо не са далече мненията от естеството на темата. Хвалим се с компютрите си. И ги оплюваме. Надявам се темата да не е само за хвалба.  А темата за жуженето може да се върти колкото иска из форумите (макар да не знам какво точно имаш предвид), но из същите тия форуми невжеството относно работата на една PC система при игри е много по-голяма. Такова невежество, че ако бях на мястото на NVIDIA  и AMD,  щях да потривам доволно ръчички. 

ПП: И накрая се научи да натискаш точния бутон като искаш да ме цитираш. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.