Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с височина (ръст)

Featured Replies

няма такова нещо - 32 години се растяло... - максимум до 22-25 години, значи щом си на 17 имаш време...

http://www.bb-team.org/articles/2805/ ама доколкото четох на някои места хормона на растежа може да е опасен...

• Отговори 92
  • Прегледи 43,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това рибено масло само за растежа на високо ли помага?Имам предвид защото ходя на фитнес от 2-3 години и искам да кача още някое кило.

Да само за растежа... за другото се иска ядене не спорт Публикувано изображение

когато човек се събуди от сън е по-висок с 1см до 2см това сам си го открих на времето! започвай интензивен спорт...няколко спорта...разбира се баскет и волей,плуване е най-добре за порастването всеки ден си прави гимнастика у вас...разтягай краката...мъчи се да правиш шпагат...нека ти стане като "лош" навик(и хич да не ти пука кой квото да ти вика:tease: ако тавана в апартамента ти е стандартен опитвай се с подскоци да достигаш тавана:) всеки ден си виси на разни лостове(простирни,в децките градини по бесетките) набирай се там:) аз съм на 32г и до преди 3г бях 187см ,но накъде на 29-тата година станах 188см ами и аз исках навремето да съм точно 190см цял живот си тренирам за тонусче навремето баскет и волей...обичам много да плувам...тези 3 спорта правят тялото най-красиво!!! не се отказвай от мечтите никога и никога не се съобразявай с тези,които ти казват,пишат,че нямало да стане и има определени възрасти! абстрахирай се от чужди мнения,които са в разрез с твоите! сега малко химийка да вкараме хаха ами има едно "витаминче" нарича се СЕЛЕН - микро елемент среща се в природата,минерал е,има го в периодичната таблица по химия:)отличен антиоксидант е (тва е против рака:) елиминира свободните радикали дето се отделят в организма ни...а те могат да причиняват ракови образувания! т.е. скапват ни клетките...селенът пък не допуска това...ще се заздрави косата ти и ще расте по-бързо:) иди в аптеките и си купи TRIOVIT това е комбинация от витамини(съвсем безвредни) но съдържат и селен (той спомага клетките да не умират и така човек по-бавно остарява и спомага за растежа...витамин Д също,но си го набавяме от слънцето:) селенът трябва да се приема обаче в много малки количества иначе е опасно за здравето! ща направим висок бе нема се плашиш:) ако пушиш цигарки ОТКАЖИ ги! иначе има да си чакаш да порастнеш:)

Редактирано от brigante (преглед на промените)

Не ще си останеш джудже Публикувано изображение

Това беше бъзик !

Еми яж повече плодове и зеленчуци и в близките 1-2 години ще си 180 см ;)

Ай,ай,ай забравих млеко-то бре Публикувано изображение яж и повечко рибка :help:

Редактирано от asdfag (преглед на промените)

Според мойто скромно мнение разковничето е МЕСОТО преди 2-3 години бях 1,56 а сега съм над 1,80 Публикувано изображение

Това си е риторичен въпрос!

Естествено ,че ще пораснеш ! Ти си едва на 16 години ,расте се до към 22-23 години.

Но щом родителите ти са ниски възможно е да не си много висок .

Има хормонални препарати ,които могат да ти помогнат и да стимулират разстежа.

Но нещо много важно -не пий нищо без да се консултираш с лекар.

Всяко лекарство е опасно ,а хормоните са нещо много сериозно и може да има много нежелани ефекти.

Не приемай на доверие какво да пиеш от случайни хора без медицинско образование.Може да са добронамерени ,но да те подведат от невежество.

Моят съвет е отиди при личния лекар ,поискай направление за ендокринолог .

Той ще ти даде най-точен отговор на тоя въпрос и ще може да ти помогне.

Успех и ще пораснеш споко! ;)

Редактирано от Evva (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Темата си е бая стара вече.Аз пък съм на 16 и последно бях 1.66 но от доста време не съм се мерил и не знам колко съм сега.На 14 да съм бил 1.60 сигурно.По едно време растях с 3 см. на година,а една година мисля че с 6 см.Това не е майтап.

аз съм 9 клас и един от моя клас е 1.50, а друго момче от моя клас е 1.85 .. Ти ще се издъжиш изведнъж няма место за притеснение ;) btw какво ти пука колко си висок ? акъл нямаш ли колкото и да си висок файда няма.. :}

На 14 да съм бил най-много 165. Сега, на 17, съм 190 Публикувано изображение

Имаш двойник.Аз бях в 5-ти клас 163- сега ще съм 10 клас а съм 190 см точно,и съм прекалено доволен от ръста си има големи преимущества Публикувано изображение

Проблема е следния: На 15 г. съм и съм висок 1,65 см . Как мога да порасна по-бързо и да стана 1,72 или 1,75 см до една година? Моля, без празни приказки и разни простотии. Очаквам от вас да ми предложите нещо, което би ми помогнало

:rolleyes:

Редактиран правопис

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

проблема е следния на 15 г и съм 1,65 см как мога да порасна по бързо да стана 1,72 или 1,75 см

до една година без празни приказки и разни простотии очаквам от вас да ми кажете нещо което

да кажа да това можеби ще помогне :rolleyes:

А помисли ли, ако за една година пораснеш с 7-10 см, колко ще си висок след 10 години примерно ?

Щом пък толкова е належащо, иди си направи една операция за удължаване на краката.

P.S. На твое място дори и 1.60 да бях, нямаше да го направя.

А помисли ли, ако за една година пораснеш с 7-10 см, колко ще си висок след 10 години примерно ?

Щом пък толкова е належащо, иди си направи една операция за удължаване на краката.

P.S. На твое място дори и 1.60 да бях, нямаше да го направя.

е да ама аз искам поне да стана 1,70 см имам приятели които са 1,75 въпреки че са на 15 г

е да ама аз искам поне да стана 1,70 см имам приятели които са 1,75 въпреки че са на 15 г

Хората са различни.

Предполагам, че има и такива, които на 14 са около 2 м, и други, които са под 1.60.

А ти имаш още да растеш, така че, не трябва да се притесняваш.

По-добре е да не се върви срещу природата.

Хората са различни.

Предполагам, че има и такива, които на 14 са около 2 м, и други, които са под 1.60.

А ти имаш още да растеш, така че, не трябва да се притесняваш.

По-добре е да не се върви срещу природата.

е да и ти си прав но се пак да видя другите какво мислят по въпроса

Запиши да тренираш баскетбол - определно ще се източиш по-бързо, но незнам дали точно за една година! Но нека това да не ти е приоритет - всичко с времето си все пак! В смисъл невиждам кой знае какви варианти освен някакъв спорт, като баскетбол или волейбол - всичко друго не си струва!

Запиши да тренираш баскетбол - определно ще се източиш по-бързо, но незнам дали точно за една година! Но нека това да не ти е приоритет - всичко с времето си все пак! В смисъл невиждам кой знае какви варианти освен някакъв спорт, като баскетбол или волейбол - всичко друго не си струва!

да ама аз съм добър по футбол и по break Dance

Редактирано от denis_breikara (преглед на промените)

с футбол няма да пораснеш пробвай с баскетбол ( при брат ми имаше резултат ) волейбол и плуване :speak:

Аз си казвам мнението пък ти си решаваш в какво си добър и дали си заслужава да запишеш баскетбол (волейбол) заради ръста!!!

Eй,момче не се притеснявай толкова.Аз съм на 12 и съм 165 аз сепритеснявам да не стана некой маркуч на твойте години. Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Значи на 14 съм и съм 1.60.Баща ми е 1.83 а майка е 1.52 някъде.Притеснявам се да не остана нисък.Повечето ми връсници са по-високи :[

Предлагам да осъдиш майката природа!Както и аз за други параграфи... я стига бе хора всеки е индивидуален..... амън от комплекси...
  • 3 седмици по-късно...

И аз съм със същия проблем..На 14 съм (почти 15) и съм висока едва 150 см..Вярно,че съм момиче,но пак ми пречи ръста..Една много голяма част от приятелите ми са поне с 10 см по високи от мен..И аз искам да намеря начин да се издължа поне с 10-ина см но не знам има ли начин?

P.S. майка ми е висока точно колкото мен (150 см)..а баща ми е 170 см..

Редактирано от kissie (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.