Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво четете в момента

Featured Replies

"Mайстора и Маргарита" на Михаил Булгаков. Много странна книжка, която има доста субтилни послания, добре е да се чете само от напреднали читатели иначе ще ви се стори като скучна и недодялана приказка за магии и вещици.

Прочетох "Колорадеца" на Стивън Кинг. Ужасно слаба книга. 150 странички,изпълнени с най-долнопробната боза,излизала някога от Кинг...Чудя се как изобщо е пуснал на пазара това...

Стивън Кинг ... това литература ли е? :jumping11:
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 312,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Калдата - Форуми

• Преди малко започнах :     Димитър Димов е невероятен просто. Свърших "Поручик Бенц" и веднага започнах с "Тютюн".   Любимата ми - "Осъдени души" си я оставям за финал, като десерт.От сега пре

• За мен е малък празник, когато купувам книги. След тези, които съм набелязала за купуване, избирам и от промоциите. И почти винаги съм доволна.

Публикувани изображения

"1984" на Джордж Оруел /почти я свърших/ и ще започвам "На изток от Рая" на Стайнбек и нея свърших, хубава книга е. И не ви препоръчвам да се хабите със Силмарилион на Толкин :jumping11: мнооого описания, дойдоха ми в повече...

Редактирано от Yang (преглед на промените)

Самичък. Купих си един ден "Хроника на птицата с пружина" и оттам се зарибих...Мисля днес да си взема и "Норвежка гора" на Мураками. Публикувано изображение

"Норвежка гора" съм я чела преди години - вземи си я! Добра е.

А аз като си приключа тази книга на Сюзън Зонтаг мисля да изровя и другите й неща от библиотеката (или поне тези, които са на английски). Интелектуално предизвикателство е тази мацка...

Стивън Кинг ... това литература ли е? :P

Е,недей така...Има и добри книги...

Току що свърших "Захир"на Паулу Куелю-много ми хареса

Скоро приключих с "За мишките и хората" на Стайнбек :) Много ми хареса стила на писане на атора, а книгата беше простоооо... без думи Та сега съм се зарибила по Стайнбек и се мъча да намеря негова библиография, но не е лесно... Ако някой е чел нещо друго негово, може да сподели впечатления и да даде препоръки :)

"Аз и морето"

Петя Дубарова

Една от настолните ми книги

Жалко,че толкова нелепо си отиде от нас Слънчицето

Публикувано изображение

Току що свърших "Захир"на Паулу Куелю-много ми хареса

В тази връзка, какво означава "захир"?

Точно приключих с четенето на "Изповедникът". Книга за най-тъмните тайни на Ватикана и участието на Католическата църква в избиването на евреите.

Захир-нещо,което сме видели или докоснали веднъж и никога повече не можем да забравим,изпълващо мислите ни до такава степен,че ни довежда до лудост.Захира на Паулу Коелю си има име-неговата жена Естер. Захир на арабски означава видим,набиващ се на очи.Състояние,което може да се смята за святост или за лудост.

Захир-нещо,което сме видели или докоснали веднъж и никога повече не можем да забравим,изпълващо мислите ни до такава степен,че ни довежда до лудост.Захира на Паулу Коелю си има име-неговата жена Естер.

Захир на арабски означава видим,набиващ се на очи.Състояние,което може да се смята за святост или за лудост.

Ще се поправя, обещавайки да я прочета :)

Ето това:

"Гестапо - Мюлер. Вербовъчни разговори"

Публикувано изображение

Историята винаги крие много тайни!!!

"Той остава в бункера под райхсканцеларията докрай и изчезва в нощта на 1 май 1945 година. След време намират останките му и ги погребват. През 1963 година отварят гроба му, но експертизата доказва само едно: слуховете за неговата смърт са силно преувеличени. През 1970 година ЦРУ създава специално досие за издирването му, но изводът е песимистичен: практически невъзможно е да се изясни истината за неговото изчезване."

Редактирано от dred (преглед на промените)

Публикувано изображение

Пък който ще да вярва

Аз вярвам в прераждането

Знам-ще се върна отново и отново

"Последният Дон" на Марио Пузо. Едно към едно си е с "Кръстникът"...

В момента чета един трилър... "Първичен страх" на Уилям Дийл. Харесва ми. :P

Хрониките на Нарния -К. С. Луис Племенникът на Магьосника (1955) Лъвът, Вещицата и дрешникът (1950) Брий и неговото момче (1954) Принц Каспиан (1951) Плаването на „Разсъмване“ (1952) Сребърният стол (1953) Последната битка (1956)

Публикувано изображение

Много бързо свърши тази книга... Публикувано изображение

"Войнът на светлината" да видя как ще бъде...

Много бързо свърши тази книга... Публикувано изображение

"Войнът на светлината" да видя как ще бъде...

Ти за два дни и видя сметката :)

Ти за два дни и видя сметката ;)

Много ми хареса, в интерес на истината :) А ако не си гледал филма, съветвам те да я прочетеш ;)

Аааа-не :) Аз в момента съм подхванал всички книги на Люс МакМастър Бюджолд да си препрочитам.Като свърша с тях-съм си планувал препрочитане на Симеон Радев......

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.