Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво четете в момента

Featured Replies

Аз съм започнал да чета Карлос Кастанеда-Силата на вторият пръстен :bye: :bye: :bye:

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 312,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Калдата - Форуми

• Преди малко започнах :     Димитър Димов е невероятен просто. Свърших "Поручик Бенц" и веднага започнах с "Тютюн".   Любимата ми - "Осъдени души" си я оставям за финал, като десерт.От сега пре

• За мен е малък празник, когато купувам книги. След тези, които съм набелязала за купуване, избирам и от промоциите. И почти винаги съм доволна.

Публикувани изображения

Майстора и Маргарита на Булгаков... .....за изпит по руска литература :rolleyes:

"Криптата на флорентинеца" от Йън Колдуел и Дъстин Томасън Всеки който е чел Дан Браун и му е допаднал, ще остане доволен :rolleyes:

GABRIELA Публикувано на Днес в 16:34

Майстора и Маргарита на Булгаков...

.....за изпит по руска литература 

Цялата руска литература е направо велика!!! Моя излит по руска на 20в. и 19в. мина и прочетох почти всичко....с малки изключения няма книга, която да не си заслужава. GABRIELA , прочети и "Престъпление и наказание" на Достоевски, ако не си я чела още , а също и "Архипелага Гулак" на Солженицин е мн добра!

Аз сега чета по "Българска литература след Освобождението" "Нова земя"-Иван Вазов и паралелно Габриел Гарсия Маркес "100 години самота" - прекрасна книга!

Цялата руска литература е направо велика!!! Моя излит по руска на 20в. и 19в. мина и прочетох почти всичко....с малки изключения няма книга, която да не си заслужава. GABRIELA , прочети и "Престъпление и наказание" на Достоевски, ако не си я чела още , а също и "Архипелага Гулак" на Солженицин е мн добра!

Аз сега чета по "Българска литература след Освобождението" "Нова земя"-Иван Вазов и паралелно Габриел Гарсия Маркес "100  години самота" - прекрасна книга!

<{POST_SNAPBACK}>

Аз ти пратих лично съобщение за Архипелагът ГУЛаг, т.к не мога да го намеря да го чета. Иначе споделям мнението ти за руската литература. Прочетох Престъпление и наказание и Ана Каренина. Много ми харесаха. Сега съм на Майстора и Маргарита и на Братя Карамазови на Достоевски. Първата я чета на ПС-то, другата си я имам и малко повече ми харесва да си чета в леглото, но... А Доктор Живаго чела ли си я? Хубава ли е? :speak:

Между другото от Гогол не съм доволна.

В момента чета ''Шестото клеймо''на Дан Браун

Аз ти пратих лично съобщение за Архипелагът ГУЛаг, т.к не мога да го намеря да го чета. Иначе споделям мнението ти за руската литература. Прочетох Престъпление и наказание и Ана Каренина. Много ми харесаха. Сега съм на Майстора и Маргарита и на Братя Карамазови на Достоевски. Първата я чета на ПС-то, другата си я имам и малко повече ми харесва да си чета в леглото, но... А Доктор Живаго чела ли си я? Хубава ли е?

Между другото от Гогол не съм доволна.

Gabriela, четох и "Доктор Живаго" , но на мен лично не ми е толкова интересна. Малко е една такава обаркана книга :) постоянно се сменя сюжета,действието, не може да следиш мисълта, трябва да се връщаш постоянно да гледаш кой кой е, понеже има много герой; а инъче се разправя за революциите в Русия, за войната и за съдбите на няколко семейства през цялото време (от детството до зряла възраст) и техните изживявания и емоции. Сама трябва да я прочетеш и прецениш. ;) Мисля, руската лиература не е никак лека за четене, пълна със символики и какво ли още не, затова понякога си е голям труд да ги разбереш и да ти хареса :hush: На мен лично Гогол ми харесва( чела ли си "Мъртви души"), правя си асоциаций с геройте и хората които ме заобикалят :hush: и така ми е по-интересна.

Може би единственото нещо досега, което определено не ми допадна беше т.н. "новоселска поезия" на Есенин, и разни разкази на Бунин, но останалото си струва да се прочете. Утопичната лиература също е интересна.

btw. мисля, че "Майстора и Маргарита" е една от най-великите книги на всички времена и трябва всеки да я прочете, за да разбере, тя дори не може да се опише, защото си губи чара :P няма такава втора книга! ;)Публикувано изображение

"Шестото клеймо"още го чета от компа,но сега почнах пак от от копма и "Мотив с върба"от поредицата "Китайски загадки" на Робърт Ван Хюлик Но чета и трета книга-на хартия"Следа"на Патриша Корнуел

Когато имам време, се опитвам да чета "Световната конспирация срещу здравето" на д-р Атанас Гълъбов. Доста сериозно и интересно четиво. Малко ме измъчва да чета от монитора, но поне ToM Reader малко улеснява нещата. Публикувано изображение

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ако сте пропуснали през ученическите години..или сега ви предстои да четете книгите "Дядо Горио" на Балзак или "Червено и черно" на Стендал, не ги подминавайте! Много хубави книги, със страхотни послания! :bye:

Аз пък сега започвам Публикувано изображение "Шифърът на Леонардо" Публикувано изображение на Дан Браун

Препрочитам "Под игото" на Вазов, много яка книга!

Аз пък сега започвам  Публикувано изображение "Шифърът на Леонардо" Публикувано изображение  на Дан Браун

<{POST_SNAPBACK}>

Страхотна книга!!! :)

В момента чета втората част от Малазанска книга на мъртвите - "Дверите на Скръбния дом" на Стивън Ерилсън, после мисля да почвам Колелото на времето на Робърт Джордън :blink:

"ШИФЪРЪТ НА ЛЕОНАРДО"-Дан Браун

в електронен вид :)

И аз , просто невероятна и различна книга, от другите неща , които съм чел за момента....

Вчера четох "Сън за щастие" от Сладейков! Прпоръчвам на тези, които не са я прочели да го направят!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.