Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Ubuntu - проблеми,мнения,въпроси

Featured Replies

Да, пускам го, обаче там ненамирам нищо за ТВоут...

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 251,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

И аз ще пробвам да видим какво ще стане :P .Въпреки че като знам ТВ -аута колко е долнопробен ,съм го зарязал отдавна.

кажете който е с убунту -върши ли работа за всичко-мога ли лесно да подкарам wireless интернет примерно на него?

Не мога да си подкарам ВПН на Убунту 5.10 чрез pptp, защото май ppp няма подръжка на mppe. Така ли е и ако е така някой може ли да ми помогне.

Прекомпилираш ядрото и слагаш подръжка за PPP и майкрософтския encryption (MPPE). Мисля че не е проблем и като модул.

Инсталирах днес 6.06 :) Обаче ми е скрит System Tools и Configure editor, пускам ги през конзола, ама така да джуркам всеки пък е малко гадно sad.gif Някой знае ли как да ги изкарам на яве ;) ?

амия едитор се намира тук: Applications>System Tools>Configuration Editor .Това е в сила за Ubuntu 6.06 .По подразбиране това меню е скрито и трябва да го включите от тук: Applications>Add/Remove Applications.

За тв-аута ще трбва да си оправя кабела.Тук обаче има относително качествена статия: http://www.linux-bg.org/cgi-bin/ib3/ikonbo...=12;t=9019;st=0

Трябва да инсталираш НВидия драйвъра през синаптик.Внимавай с бъга който бях описал ,че иначе не се стартира Х.

Да ама : Applications>System Tools>Configuration Editor - изобщо го няма в менюто - стартирвам го през конзола - gconf-editor , add/remove programs - също го няма и него през конзола - gnome-app-install sad.gif Що тъй са скрити при мен хич не ми ясно и хич не ми ясно как да ги покажа sad.gif

Дори и synaptic го яма - и него през конзола стартирвам .... Ужас..

Редактирано от autumn (преглед на промените)

Сигурен ли си че add/remove programs го няма.Най-долу се пада.Цялата философия е че е шорткъта е там но е скрит и само трябва да го пуснеш.Плюс това не съм сигурен дали gnome-app-instal е еквивалентно на горното.Изобщо са ги збозали тези неща в 6.06 .

Едит: В момента не съм с Ubuntu.

Не е било така.Фактически цъкаш с десен бутон на Applications>Edit Menus.

Отваря се Alacarte Menu Editor и оттам ги чекваш ,кое да ти се появява.

Колкото до синаптик виж къде е че менютата са разместени спрямо 5.10 .

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Чекнах ги всичките, обаче го няма, ама че тъпо са го измислили sad.gif Инъче много ти благодаря за чекването :speak::)

П.П: Сега видях, че го има и, че е чекнато, а в Меню Applications липсва.......

Синаптик ли липсва ?

При мен е в System>Administration.

И Synaptic и Add/removes... и nvidia-settings - макар,че е инсталирано, пфу sad.gif

nvidia-settings го оправих, ама останалите се губят, а в администратион между другото имам само 4 неща макар, че другите са чекнати sad.gif : ( sad.gif

Дефакто nvidia-settings го нямаше ,така че си го добавих сам.

Едит: Ще измислим нещо само че сега трябва да изчезвам.

Дефакто nvidia-settings го нямаше ,така че си го добавих сам.

Едит: Ще измислим нещо само че сега трябва да изчезвам.

Мерси много, аз продължавам да ровя :hush:;)

Добрият джедай Линус Торвалдс каза по едно време че гном е за малоумници и че требва да ползваме КДЕ..мене това са ми глупави спорове така или иначе, защото по стечение на обстоятелствата изключително рядко съм ползвал гном. Не мога да ви помогна за гномските проблеми, всъщност и за КДЕ проблемите не мога особено да помогна - много съм скаран с графичните среди по принцип.

Обаче - щом пакета го няма в синаптик, след ъпдейт (apt-get update), предполагам и през GUI-то може да се прави - значи на репозитори-то го няма. Ако го има на друго репозитори, което сте издирили из Интернет - добавете го в /etc/apt/sources.list. После apt-get update и пробвайте пак със синаптик. Би трябвало да се появи :)

Ето решение за проблема със Coding таблиците в gedit.

Отваряте този файл gedit ~/.gconf/apps/gedit-2/preferences/encodings/%gconf.xml .

И го правите да изглежда така:

<?xml version="1.0"?>

<gconf>

<entry name="auto_detected" mtime="1151087772" type="list" ltype="string">

<li type="string">

<stringvalue>UTF-8</stringvalue>

</li>

<li type="string">

<stringvalue>WINDOWS-1251</stringvalue>

</li>

<li type="string">

<stringvalue>ISO-8859-15</stringvalue>

</li>

<li type="string">

<stringvalue>CURRENT</stringvalue>

</li>

</entry>

<entry name="shown_in_menu" mtime="1151085109" type="list" ltype="string">

<li type="string">

<stringvalue>WINDOWS-1251</stringvalue>

</li>

<li type="string">

<stringvalue>ISO-8859-15</stringvalue>

</li>

</entry>

</gconf>

Обмислям решение и за другите проблеми...

Ох аз оправих почти всичко ама ми остана ей тоя проблем:

nvtv

(nvtv:8314): Gdk-WARNING **: locale not supported by Xlib

(nvtv:8314): Gdk-WARNING **: cannot set locale modifiers

Segmentation fault

:)

Добрият джедай Линус Торвалдс каза по едно време че гном е за малоумници и че требва да ползваме КДЕ..

Ами като сме малоумници тогава що се месиш? И на мен не ми се спори, така че и да ми отговориш просто нема да те прочета. Успех с КДЕ-то!!!!!!!! Между другото преди "че" се слага запетая....

Абе я кажете мога ли отнякъде да си дръпна иконките за Виндовс ХП и да си ги сложа на Убунту ?

• Администратор

Не може да използваш иконите на Windows XP защото са под лиценз. Разбира се нищо не пречи да използваш подобни на тях или на тези от Vista. Може да намериш много теми и икони на http://gnome-look.org

Много ти благодаря ;)

Всъщност по въпроса за иконите - можеш да ползваш които си поискаш ,стига да не те интересува EULA.

Фактичеки основния проблем е евентуалната несъвместимост между .ico - .png/.svg .Доколкото ми е известно svg типа за линукс поддържа т.нар прозрачност на иконите ,въпреки че е по-бавен.

Като оставим това иконите могат да бъдат извлечени от user32.dll (май така се каваше там) като .ico ,с помощта на ресурсен редактор.После ги конвертираш до .png/.svg (ако ico не се разпознават от GNOME) и воала - въпросът е уреден ;) .

autumn ,ако направиш нещо одобно - сподели как става и как не ,да знаем от обща култура.

Няма как да го направя, просто затрих Виндовс и от 1 месец съм с Убунту :)

Благодаря. Имам още един последен въпрос - защо не ми работи ./configure . Дава ми следното:

./configure

checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c

checking whether build environment is sane... yes

checking for gawk... no

checking for mawk... mawk

checking whether make sets $(MAKE)... no

checking for style of include used by make... none

checking for gcc... no

checking for cc... no

checking for cc... no

checking for cl... no

configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH

See `config.log' for more details.

Ами не си сложил никакъв компилатор - то ти го изписва.Фактически сложи поне пакета build-esencial ако искаш изобщо да компилираш нещо.Той ще ти сложи gcc автоматично.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.