Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Борим пушенето сред учениците

Featured Replies

6_11982c.jpg

Национален ученически конкурс "Проектът на нашия клас за живот без тютюнев дим" започва днес, съобщиха организаторите, цитирани от БТА.

Инициативата е на министерствата на здравеопазването, на образованието, младежта и науката, както и на кампанията на Европейската комисия "За живот без тютюн". Всички паралелки от първи до 12-ти клас, разделени в три възрастови категории, както и техните учители, ще могат да се включат в конкурса до 30 октомври. До тази дата те трябва да изпратят видеоклипове със съвети как да не започваме да пушим, как да спрем да пушим и как да не страдаме от пасивно тютюнопушене. Материалите могат да бъдат заснети с мобилни телефони, фотоапарати или любителски камери. Освен с видеоклип, учениците ще участват в конкурса и с проектно предложение за намаляване на тютюнопушенето в тяхната среда, което ще бъде оценено и осъществено през втората фаза - в периода между 19 ноември 2009 г. и 1 май 2010 г.

dnes.dir.bg

Успех на хората , участващи в проекта , но докато самите възрастни не спрат да пушат , няма как да накараме и децата да не го правят . Вредата от тютюна е докана , очевидна , но няма контрол над нищо , камо ли над пушенето сред учениците.

За съжаление , това ще е поредната акция без успех.

• 2 седмици по-късно...

Те пък кво против цигарите имат...

като не щат да не пуша,не сме длъжни всички да сме ''чисти''

Те пък кво против цигарите имат...

като не щат да не пуша,не сме длъжни всички да сме ''чисти''

Я се замисли, като пушиш да не би да тровиш само себе си? Не, даже обратното. Вредата за пасивните пушачи е по-голяма.

Я се замисли, като пушиш да не би да тровиш само себе си? Не, даже обратното. Вредата за пасивните пушачи е по-голяма.

Остави ги ти хората те пушат, за да са гъзари. Какво го бърка трови ли се или не, трябва да са гъзари :P

Редактирано от GetFun (преглед на промените)

Вижте какво се случи с Патрик Суейзи, преди и малко преди да почине от рак на панкреаса, причината за което е страстта му към цигарите:

aae8e65e-0c77-499f-b08b-fbc71956ce56.jpegpatrick-swayze1.jpg

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Като иска да пуши - нека пуши. Но да е на възраст, на която сам да си купува цигарите.

не се безпокойте, 2025 се спира вноса на цигари и тяхното производство на територията на европейския съюз и който се е запасил ще може да пуши (само да не го хванат...) ако някой внася незаконно много вероятно е да хо хванат - ако не по време на вноса то по време на пласирането (пък и да не го хванат цената няма да е по различна от тази на другите наркотици, предвид търсенето...)

не се безпокойте, 2025 се спира вноса на цигари и тяхното производство на територията на европейския съюз и който се е запасил ще може да пуши (само да не го хванат...) ако някой внася незаконно много вероятно е да хо хванат - ако не по време на вноса то по време на пласирането (пък и да не го хванат цената няма да е по различна от тази на другите наркотици, предвид търсенето...)

До 2025 има още 16 години. За 16 години колко хора ще се натровят от цигарите и от дима им.. :cool:

Паралелно с това би било редно да борим и 'пиенето сред учениците' :cool:

Интересно.. от теб го научавам. Все още ми е трудно да изкажа мнение ЗА или ПРОТИВ делегализирането. Но сигурен ли си, че това ще се случи? Доколкото прочетох из интернет, това е само предложение?

Интересно.. от теб го научавам. Все още ми е трудно да изкажа мнение ЗА или ПРОТИВ делегализирането. Но сигурен ли си, че това ще се случи? Доколкото прочетох из интернет, това е само предложение?

И аз за пръв път го чувам. Интересно ? Може ли по-подробна информация около темата ? :P

Ей, честно, винаги съм се чудел на вас, непушачите, как може да сте такива отрепки! Значи аз мога да си пуша, без да си налагам мнението и да ви заповядвам да пушите, а вие задължително трябва да ми казвате какво да правя. Ако искам ще пуша, ако не искам - няма. **************** После ние сме били нетолерантни. Много съм си толерантен даже - когато някой ме помоли да не паля, защото не му понася, се въздържам. Обаче и това не ви стига. Да подчертая: тук не говоря за пушенето сред учениците, а за пушенето въобще. Представете си на вас да ви отнемат нещо, с което сте свикнали и може би ще ни разберете. Ако не - може да си набиете по една кафева във вената и да си лягате!

Не знам кой толерантен или не, ама ще те помоля да се съобразяваш какво пишеш, за да не ти трия обидните квалификации!

Редактирано от Madonna
Изтрити нецензурни обръщения! (преглед на промените)

Ей, честно, винаги съм се чудел на вас, непушачите, как може да сте такива отрепки! Значи аз мога да си пуша, без да си налагам мнението и да ви заповядвам да пушите, а вие задължително трябва да ми казвате какво да правя. Ако искам ще пуша, ако не искам - няма. **************** После ние сме били нетолерантни. Много съм си толерантен даже - когато някой ме помоли да не паля, защото не му понася, се въздържам. Обаче и това не ви стига. Да подчертая: тук не говоря за пушенето сред учениците, а за пушенето въобще. Представете си на вас да ви отнемат нещо, с което сте свикнали и може би ще ни разберете. Ако не - може да си набиете по една кафева във вената и да си лягате!

Не знам кой толерантен или не, ама ще те помоля да се съобразяваш какво пишеш, за да не ти трия обидните квалификации!

Все едно когато пръднеш в лицето на някого, и този някого не те помоли да спреш, да се разсърдиш, когато публично почнат да осъждат същото нещо.

Звучиш смешно и егоистично. В този случай пушачите са активните, а непушачите - пасивните. По-лесно и икономично е вие да спрете да пушите/тоест от активни да станете пасивни/, отколкото ние да предприемем действия/от пасивни да станем активни/ и да си купуваме противогази, например.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Успех и от мен! Дано в близките няколко стотин години да има някакъв ефект.

Е не бъди толкова скептичен де ти пък и ти. Вече ни дърпат конците от горе (ЕС). Учителката ми по философия казваше, че това нарушавало суверенитета на държавата, но пък аз нямам нищо против щот тука няма държава. ЕС има доста "остра" политика против тютюнопушенето и тази политика ще дойде и при нас. В по цивилизованите държави не се пуши по обществени места (не знам дали си ходил, но по улиците и заведенията не се пуши, поне в престоя ми в Австрия хората пушеха само по дворовете и терасите.) и тук ще стане така. Било то, че кутия цигари ще ти е 10 лева (всяка година ги дигат с левче), било то по закони..пушачите намаляват. Една такава кампания да накара 100-200-300-1000 човека да откажат цигарите пак е добре. Нямам нищо против пушачите, най-добрите ми приятели са активни пушачи (за мое съжаление), но това е лош навик и бих се радвал, ако изчезне.

al_bundy316 аз съм бивш пушач и честно да ти кажа...мисля че си слаб. Само слаб човек може да хленчи по този начин, човек който вече се е отказал от всякаква надежда. Бил съм пушач и аз съм правил "компромиси" да не тровя хората около мен, но това не е никакъв компромис. Тежко ми беше само първите 2 седмици..на третия ден виждаш всички пушещи около мен...нещо, на което не обръщах внимание преди, но след втората седмица всичко спря изведнъж. Вече нямах нужда да запаля нито обръщах внимание на пушещите около мен...иначе казано беше ми безразлично. В крайна сметка това беше едно от малкото хубави неща, които съм правил и те съветвам да направиш същото. Не е толкова страшно колкото го описват хората не ти трябват табекси никотинови лепенки или други медикаменти. Вече те "наляха" относно поста ти, та аз ще пропусна тази част :)

Редактирано от Naminator_X_ (преглед на промените)

То до 2025 няма да са останали бели хора на тоя свят. Ще преобладават главно Китайци, Инцийци и Араби :clap:

никакъв ефект няма да има това...по принцип учениците са с изключително негативен манталитет към всякакви такива опити...

Човек ако не иска да спре да пуши, колкото и клипчета и картинки да гледа няма да спре всичко зависи от него! :cool:

Би ми било интересно от финансовата страна на пушенето на учениците. От къде толкова пари?

При една кутия дневно ,за един месец са си някъде към 100лева. Това за мен работещ човек,са много пари.

Би ми било интересно от финансовата страна на пушенето на учениците. От къде толкова пари?

При една кутия дневно ,за един месец са си някъде към 100лева. Това за мен работещ човек,са много пари.

Уча,не пуша,не пия и така... :angry:

И да 100лв като може да си ги пестиш,защо да ги даваш.

Пушенето е гнусно и гадно.Всичко е за гъзарията...И какво става-само се тровиш.

Та защо да даваш пари за нещо което няма ползи,а само вреди...някак...нелогично ми се вижда.

Това е положението :blink: може и да си най-сдухания ама щом си с фас в устата си дет му се вика "пич" .. А въпроса с пиенето ВСЕКИ в буквалния смисъл на думата пие в България ,въпросът е че доста хора нямат мяра..Доста загубена кауза ми се вижда,се едно да накараме Земята да спре да се върти :P

• 3 месеца по-късно...

Това е положението :D може и да си най-сдухания ама щом си с фас в устата си дет му се вика "пич" .. А въпроса с пиенето ВСЕКИ в буквалния смисъл на думата пие в България ,въпросът е че доста хора нямат мяра..Доста загубена кауза ми се вижда,се едно да накараме Земята да спре да се върти :hang:

Ами то си е за всеки.Като пуши на себе си вреди- един от рисковите фактори за рак на БД, изключително злокачествен междудругото, с много метастази и почти винаги с лоша прогноза. Като пие без мярка -алкохолен хепатит, хироза, пак много зле. Да не говорим че и от двете падат защитните сили на организма към различни бактериални и вирусни инфекции - туберкулоза и др. Така че всеки трябва да мисли добре за здравето си. ;)

Ами то си е за всеки.Като пуши на себе си вреди- един от рисковите фактори за рак на БД, изключително злокачествен междудругото, с много метастази и почти винаги с лоша прогноза. Като пие без мярка -алкохолен хепатит, хироза, пак много зле. Да не говорим че и от двете падат защитните сили на организма към различни бактериални и вирусни инфекции - туберкулоза и др. Така че всеки трябва да мисли добре за здравето си. :)

Мммм не само на себе си, ако става въпрос той вреди повече на околните с цигарения дим!

Каквото и да си говорим, то е ясно ... няма да спрат да пушат! То това със забраната на ттютюнопушенето е голям парадокс, хем искат да го забранят на обществени и закрити места, хем инвестират в производтсвото им ! Разбира се, щом са намесени пари .. са като вълци!Нека спрат да се произвеждат цигари(ама наистина, щото кто увеличават цената нищо не постигат..казват, че пушачите имат нямат пари за друго .. за цигари винаги имат) .. да видите как ще спадне процента на пушачите мигновено ... Те дацата като растат в такава среда...трудно ще "устоят на изкушението".

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Мммм не само на себе си, ако става въпрос той вреди повече на околните с цигарения дим!

Каквото и да си говорим, то е ясно ... няма да спрат да пушат! То това със забраната на ттютюнопушенето е голям парадокс, хем искат да го забранят на обществени и закрити места, хем инвестират в производтсвото им ! Разбира се, щом са намесени пари .. са като вълци!Нека спрат да се произвеждат цигари(ама наистина, щото кто увеличават цената нищо не постигат..казват, че пушачите имат нямат пари за друго .. за цигари винаги имат) .. да видите как ще спадне процента на пушачите мигновено ... Те дацата като растат в такава среда...трудно ще "устоят на изкушението".

Няма такова нещо трудно да устояваш на изкушението - или си безсилен и си измисляш управдания и лесно измъкване или се хващаш и се отказваш. Тези, които сега пафкат, след време ще смъркат и пият. И да забраним алкохола все си тая. Има икономически интереси - няма как. В коя сфера на живота всичко не се върти около парите. :) За пасивните пушачи е най-зле, съгласен съм, ама какво да се направи да си изберат друга компания. А за активните - по-добре ги откажете, дробовете ще се изчистят за 5 годинки и ще сте си ок, ще се чувствате подмладени и изпълнени със сила.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.