Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 850лв?

Featured Replies

Дъно- GB MA790FX-UD5P /AMD790FX/AM2+

Процесор- AMD Athlon II X2 Dual Core 250, 3.00GHz, 2M, AM3, BOX

Видео- SAPPHIRE 1024MB HD4870 GDDR5 PCI-E

Ram- KINGSTON 2GB DDR II 800

HDD- SEAGATE 500GB 7200 32MB SATA II

Кутия и захранване- Codegen E6099 -CА w/atx 500W/USB/FAN &PW1

Искам одобрението ви! Рамта ще има още една плочка след месец но като за начало?

Знам че и захранването не е свет но се надявам да издържи и то като за начало понеже върви с добро кашонче.

А иначе всичко е 890лв. :)

• Отговори 51
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дъното е твърде скъпо. Няма смисъл от висок клас дъно за нисък клас процесор. На твое място бих взел някое два пъти по-евтино, например: Gigabyte MA770-UD3, AMD 770, AM2+/AM3, DDR1200 за 130 лв (само

• Дъно- GB MA790FX-UD5P /AMD790FX/AM2+ Процесор- AMD Athlon II X2 Dual Core 250, 3.00GHz, 2M, AM3, BOX Видео- SAPPHIRE 1024MB HD4870 GDDR5 PCI-E Ram- KINGSTON 2GB DDR II 800 HDD- SEAGATE 500GB

• Уха-а, дъно от висок клас и захранване предполагащо по-късен ъпгрейд с топ видеокарта, че и 4 ядрен звяр(Ако случайно на феном 2 Х2 550 не се отключат блокираните във фабриката)!

Дъното е твърде скъпо. Няма смисъл от висок клас дъно за нисък клас процесор. На твое място бих взел някое два пъти по-евтино, например: Gigabyte MA770-UD3, AMD 770, AM2+/AM3, DDR1200 за 130 лв (само че гледай да е rev 2.0) и да "налея" разликата във видеокартата (за една R5850 например). По въпроса за захранванията - досега съм виждал изгърмели основно две марки: JNC и Codegen. Прави си сметката сам, но бих ти препоръчал Foxconn или Fortron дори да са по-слаби (400-450W).

И не е зле да посочваш цените, т.к. не можем да гадаем откъде пазаруваш и защо конфигурацията ти струва 890 лв.

Щом казваш, че трябва да си взема хубаво видео кое от тези двете е по-добро?

ATi HD5770, 1GB, Sapphire, PCI-E, DDR5, 128bit, HDMI, 2xDVI, DisplayPort

ATi HD4890, 1GB, Sapphire Vapor-X, PCI-E, DDR5, 256bit, HDMI & DVI

Казвам, че най-добро е R5850 (ако можеш да доплатиш още 70 лв) или с AMD конфигурация. Но т.к. си се спрял на по-лошия вариант (Core i5) - тогава избери R4890, която в днешните игри е забележимо по-бърза (а след 2-3 години така или иначе и R5770 няма да е актуална)...

П.П. Тъй-като двамата (GERMANY и radislav) сте се спрели на един ценови диапазон (макар че GERMANY е надхвърлил 900 лв май), но различни варианти (inTel и AmD) - ще ми е много любопитно да видя бенчове от вас (Crysis, Stalker 2, 3DMark Vantage), като си сглобите машините...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Аз си търся дъно с 2xPCI-Ex16 slota решил съм след време да добавя още едно видео и захранването ще сменя но като за начало пърите 4-5 месеца да е така, а дъното което ти си посочил к'во има? Таратанци! И ще ми се налага и него да сменям ;)

Редактирано от radislav (преглед на промените)

• Автор

Дъното е твърде скъпо. Няма смисъл от висок клас дъно за нисък клас процесор. На твое място бих взел някое два пъти по-евтино, например: Gigabyte MA770-UD3, AMD 770, AM2+/AM3, DDR1200 за 130 лв (само че гледай да е rev 2.0) и да "налея" разликата във видеокартата (за една R5850 например). По въпроса за захранванията - досега съм виждал изгърмели основно две марки: JNC и Codegen. Прави си сметката сам, но бих ти препоръчал Foxconn или Fortron дори да са по-слаби (400-450W).

И не е зле да посочваш цените, т.к. не можем да гадаем откъде пазаруваш и защо конфигурацията ти струва 890 лв.

Казвам, че най-добро е R5850 (ако можеш да доплатиш още 70 лв) или с AMD конфигурация. Но т.к. си се спрял на по-лошия вариант (Core i5) - тогава избери R4890, която в днешните игри е забележимо по-бърза (а след 2-3 години така или иначе и R5770 няма да е актуална)...

П.П. Тъй-като двамата (GERMANY и radislav) сте се спрели на един ценови диапазон (макар че GERMANY е надхвърлил 900 лв май), но различни варианти (inTel и AmD) - ще ми е много любопитно да видя бенчове от вас (Crysis, Stalker 2, 3DMark Vantage), като си сглобите машините...

Значи аз никога не съм казвал, че ще взема i5 тука малко си се объркал. Вече започнах да се замислям по твоите приказки, но както казах в началото предимно за игри, но и за програми.Там не важи видео картата и затова избрах тази конфигурация:

Последно реших да си взема:

SAPPHIRE HD5750 1G GD5 HDMI/DP

PHENOM II X4 945 /BOX

GB MA790XT-UD4P

Adata 2GB DDR3-1333 Ram Dimm (PC3 10666. 7-7-7-24)

Благодаря много на всички, които се отзоваха. :blink:

Само един последен въпрос за тази цена не може ли да се измисли нещо с INTEL i5 ?

Пък и се надявам до началото на другата година да паднат цените, когато евентуално ще си взема тази нова конфигурация.

Аз си търся дъно с 2xPCI-Ex16 slota решил съм след време да добавя още едно видео и захранването ще сменя но като за начало пърите 4-5 месеца да е така, а дъното което ти си посочил к'во има? Таратанци! И ще ми се налага и него да сменям :whist:

В много случаи две,нисък клас ,видеокарти в SLI или Crossfire работят по-лошо от една,но от висок клас и съотношението цена/качество е в полза на единичната от висок клас...Колегата се е обосновал за препоръката,ти молиш за съвет,така че,бъди по умерен в изказванията си.

Значи аз никога не съм казвал, че ще взема i5 тука малко си се объркал. Вече започнах да се замислям по твоите приказки, но както казах в началото предимно за игри, но и за програми.Там не важи видео картата и затова избрах тази конфигурация:

Пък и се надявам до началото на другата година да паднат цените, когато евентуално ще си взема тази нова конфигурация.

Имаше подобни постове и съм се подвел.

Въпреки това си остава факта, че си избрал 4 ядрения Phenom, вместо 4 ядрен Athlon II (P2 без L3 cache). Разликата е 10% в скоростта (имаше тестове в THG) и 50% в цената. А и си се спрял на дъно за ентусиасти - демек също неизгодно ценово. С парите от разликата можеш да вземеш и R5870 :) Но това са празни приказки, т.к. след НГ цените и наличностите ще са други (а и ще се появи NV300 на пазара).

Аз си търся дъно с 2xPCI-Ex16 slota решил съм след време да добавя още едно видео и захранването ще сменя но като за начало пърите 4-5 месеца да е така, а дъното което ти си посочил к'во има? Таратанци! И ще ми се налага и него да сменямц

Парите са си твои, хвърляй ги ако щеш на вятъра. Искаш съвет - давам ти. Имаш правото да си съгласен или не, но не мисля че е удачно да се заяждаш, особено като не споделяш предварително нужната информация...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Не смятам да се заяждам просто опоменавам към какво съм се насочил. А ти ми казваш че било грешно! Добре тогава предложи ми ти дъно коета да е в рамките на този бюджет(240лв.), да си струва и съответно да не е DDR3 защото пари за i5, i7 НЕМА :)

Редактирано от radislav (преглед на промените)

В много случаи е така, обаче и двамата знаем какво постигат картите на АМД/АТИ от 4770 серията, което в не по-малка степен важи и за 5750/70 картите! Човекът има право на собствено мнение по въпроса и не е наша работа да определяме това му право, това е опит за насилие над свободата на изказ, още повече, че не виждам обида към никого в неговият пост! Освен това, в крайна сметка е негово право как ще похарчи парите си, а от нас се иска, само да му помогнем в избора! П.П. На някого не съм удобен! Следете репутацията ми! От сега нататък само ще се мазня, да видим какъв ще е ефекта! :angry:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Може би се залъгвам от този тест, но тук Athlon e по-бавен от Phenom. Аз искам мощен процесор, защото не съм привърженик на честата смяна на конфигурацията, а винаги мога да си направя CrossFire.

CrossFire

Редактирано от GERMANY (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте! Вече ще взимам новите части за компютъра и ето на какво се спрях.

РАМ: OCZ DDR3 PC3-12800 Gold Low Voltage Dual Channel 4GB от Кю Трейд

Дъно: GIGABYTE 790XTA-UD4 от SKY

Процесор: Phenom II X4 Quad Core 925 от SKY

Видео: Gigabyte R585D5-1GD-B HD5850 1GB GDDR5 256Bit от Кю Трейд

Захранване: FSP Fortron SAGA II 500 (Не знам дали ще ми стигне) от Кю Трейд

Общо=1076лв

Първо искам да ви питам струва ли си GIGABYTE 790XTA-UD4 с USB 3.0 SATA 3 или по-добре да си взема GIGABYTE MA770T-UD3P(и мога да взема Phenom II X4 Quad Core 955 - в место 925), че ще ми излезе по-евтино?

Компютъра ще се използва за игри, програми и HD филми.

Моля ви за съвет. :yanim:

Редактирано от GERMANY (преглед на промените)

Общо=1076лв

Първо искам да ви питам струва ли си GIGABYTE 790XTA-UD4 с USB 3.0 SATA 3 или по-добре да си взема GIGABYTE MA770T-UD3P(и мога да взема Phenom II X4 Quad Core 955 - в место 925), че ще ми излезе по-евтино?

Взимай по-хубавото дъно и щом имаш възможност по-добрия процесор разбира се!Само захранването да е малко по-силно като това http://q-trade.bg/product_info.php?cPath=25&products_id=814 за 135 лв или това http://www.plesio.bg/power-supply-c-69977705/aps-550s-psu-550w-p-236113.html за 120лв.Иначе мисля , че фортрона ще се справи ,но ще бъде на ръба на силите си!

Общо=1076лв

захранването ще издържи, най-верочтно, аз бях с 450ватовата сага и въпросната видео карта и искам да ти кажа че на моменти като позаиграя някоя по-тежка игра почваше бая да бръмчи захранването, чифтето на daredevil не е лошичко и според мен ще се справя по-добре от фортрона

• Автор

Взимай по-хубавото дъно и щом имаш възможност по-добрия процесор разбира се!Само захранването да е малко по-силно като това http://q-trade.bg/product_info.php?cPath=25&products_id=814 за 135 лв или това http://www.plesio.bg/power-supply-c-69977705/aps-550s-psu-550w-p-236113.html за 120лв.Иначе мисля , че фортрона ще се справи ,но ще бъде на ръба на силите си!

За захранването добре, но трябва да избирам между дъно и процесор и не знам кое да избера.Трябва ми хубаво дъно, защото искам да си отключа и другите ядра.

Ядрата са си отключени по начало, тъй че не ти трябва по-добро дъно да отключваш какво и да било.Бонусите на по-доброто дъно са както ти си написал USB 3.0 и SATA 3, по-добрия чипсет и като цяло си е по-добро във почти всяко отношение - особено ако ще клокваш.Процесорите бонуса на 955 е, че е на по-висока честота и е black edition, което е по-добро за игри, като цяло.Ти решаваш между дъно и процесор :)

По-скъпото дъно има 2 PCI-e слота което е добре за игрите, защото можете да сложите 2 карти, от друга страна надали ще играете чак така че да ви трябва кросфайър(това вие ще го кажете).А избора е между по-добро дъно и по-добър процесор. Нещо като по-добре построена къща или по-добро обзавеждане(лош пример ама само това измислих). И за да не ви обърквам повече смятам че трябва да изберете по-доброто дъно (GA-790XTA-UD4)

защото ще имате по-голям потенциал за ъпгрейд и в последствие по-малко разходи за поддържане на компютъра

up to date.

Да ви питам и дали някой си е вземал нещо от Q-Trade ?

Аз не но ако могат да гарантират за стоката си и там е по-евтино купувайте.

Захранването ми е от там.Фирмата е на 10 мин от нас.Обслужването ми хареса , хората ми обясниха всичко за захранването , въпреки , че преди това го бях разучил.

Дънни платки за AMD GIGABYTE 790XTA-UD4, AMD 790X, DDR III 1866(O.C)/1333/1066, SATA III, SATA II, RAID, 1394, GLAN, AM3

Процесори AMD AMD Phenom II X2 Dual Core 550, 3.10GHz, 2x512K (L2 Cache), 6M (L3 Cache), BOX, AM3

RAM памети за настолни компютри KINGSTON 2GB DDR III 1600 HyperX

Видео карти SAPPHIRE 1024MB HD5750 HDMI DDR5 PCI-E

Кутии и Захранвания CORSAIR Захранване 650W CMPSU-650TXEU

890лв.

От sky.bg

• Автор

Phenom II X4 Quad Core 925 Няма да имам проблем с HD филми нали ? Защото чух, че AMD не става за HD филми.

Бреее, тия амд...тзтз много назад с технологията, един HD филм неможе да изгледа човек от тях.

Няма проблеми да гледаш каквито и да е филми с това видео :biggrin: процесора рядко има нещо общо със play-ването на HD филмите в днешно време. С това почти изцяло се занимава графичния процесор :biggrin:

Phenom II X4 Quad Core 925 Няма да имам проблем с HD филми нали ? Защото чух, че AMD не става за HD филми.

За филми не знам, ама ако успееш да подкараш някоя програма, пак си на далавера.;-)

• Автор

За филми не знам, ама ако успееш да подкараш някоя програма, пак си на далавера.;-)

Толкова ли са бавни ? Защото често работя с най различни програми и ще е голяма набутвация ако не се справят добре. Пък и един хубав Intel струва повече от Phenom.

Добре де, човек, не улови ли бъзика в последните два поста :) Процесора, доколкото мога да съдя от прочетенето, надали ще успееш да го натовариш качествено и на 30% от възможностите му, видеото също :) Ще гледаш филми, ще играеш игри спокойно :)

Бреее, тия амд...тзтз много назад с технологията, един HD филм неможе да изгледа човек от тях.

Няма проблеми да гледаш каквито и да е филми с това видео :) процесора рядко има нещо общо със play-ването на HD филмите в днешно време. С това почти изцяло се занимава графичния процесор :)

Тея надявам се са майтап някъв... Нали се сещате, че в момента конкуренция по цена/производителност на 925 Phenom няма?

Айде ся по-сериозно. Ако успееш да го натовариш 50% - браво. Това последно поколение Phenom е зверси успешно. В сравнение със предишния феном всичко е зверски успешно, но... В момента интел нямат какво да предложат срещу процесор от калибъра на 925... Core i3 са приятна изненада, но дъната им са скъпички. По-добър процесор за тея пари - успех ти желая...

ПП: Изпреварили са ме :)

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.