Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за проекта АЕЦ ”Белене”

Featured Replies

преди 38 минути, M.Николов написа:

То бива да си глупав, ама чак пък толкова!

Подобен на тоя металолом от над 30 години ти произвежда електричество в АЕЦ Козлодуй бре, главчо.:angry:

Ти верно ли ми го казваш това , бе "УМЕН" ??? :lol6:

На фона на това че дори в страната производител НЕ СЕ прозивеждат и монтират вече такива !  Дори не става въпрос за нива на сигурност и т.н.

Смешник ... :getout:

• Отговори 465
  • Прегледи 60,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Напротив,, България има нужда от нови мощности. Причината е, че за да се построи нова мощност, примерно АЕЦ, минават 10 - 15 години. Дори да удължим сроковете на двата ни реактора, то след десетина го

• Да, ама наглостта на платените като Миро, няма граници. Ей го пак заучените лъжи, на Прокопиев. тоя е на хранилка там, смешника му жалък. Революция в енергетиката, с вятръни централи, боже може ли так

• Бас държа, че от телефонния разговор да разпространяването на новината Бойко си е променил мнението още поне 5 пъти. Чий интерес защитаваш, хайде, кажи си преди да си идеш. Иначе на Уорлик му се праве

Да, драги ми смехурко, това е изпитана с годините технология.Няма никакви проблеми със сигурността.

Все едно да спрем всички по-стари бензинови двигатели, защото вече има по-нови.:angry:

преди 5 минути, M.Николов написа:

Да, драги ми смехурко, това е изпитана с годините технология.Няма никакви проблеми със сигурността.

Все едно да спрем всички по-стари бензинови двигатели, защото вече има по-нови.:angry:

Смехоране, бъркаш прозиводство и внедряване с... доизживяване.

Пак ти казвам , ама още не ти е стигнало до двете гънки - дори в страната производител не се произвеждат такива реактори и не се вкарват в експлоатация.

А нивото и класа на сигурност дори не го коментирам . отпреди '90-та е :hush:

преди 6 минути, miro20 написа:

Пак ти казвам , ама още не ти е стигнало до двете гънки - дори в страната производител не се произвеждат такива реактори и не се вкарват в експлоатация.

Пълни глупости!

• 4 седмици по-късно...
на 27.02.2021 г. в 19:45, M.Николов написа:
на 27.02.2021 г. в 19:38, miro20 написа:

Пълни глупости!

Опровергай ме де ?

И една новина от която пак става ясно че оттърване НЯМА . Дори труп да купим от руснаците, ще сме принудени во веки веков да сме абонирани за тяхна консервация. :lol6:

https://www.actualno.com/business/nek-dava-milioni-na-rusnacite-koito-ni-osydiha-za-milioni-da-rykovodjat-prekonservacija-v-aec-belene-news_1573957.html

а мислех че набутването бе само с 3 млрд .

Точенето продължава.

АЕЦ - Белене отдавна трябваше да работи и да връща направените инвестиции, както и да осигурява поминък за хиляди българи!

Но вместо това - милиарди разходи за военна техника!

Защо унищожихте това, което имахме?

Зная какво ще ми отговориш!

Естествено че знаеш. Казвал съм го 1001 пъти по назад в темата и не само в тази тема :) :)  

Не че аз съм го казал де.. аз обикновенно само цитирам ваши  висши отговорни "другари" които са писали едни не много приятни за четене доклади още преди '89 г за състоянието на икономиката.

преди 1 час, M.Николов написа:

Ти какво му пишеш, то какво ти отговаря!:speak:

А бе за всичко са виновни комунистите.:wub:

И аз това се чудя. Ти имаш ли някакво мнение по това как ни го набутаха руснаците и продължават да ни го набутват с консервацията ? Няма оттърване.

Само че такива като теб са изключително доволни да им го набутват. Необяснимо за мен , но ... вие си знаете.

А за комунистите питай тоя дето намеква как все някой  друг му е "унищожил" каквото сме имали .

И аз се чудя - кво му говоря, той кво ми отговаря :)

А ти какво искаш, те да работят без заплащане, понеже ние не можем да решим ще правим ли централа или не?

Като отидеш в някоя фирма и си поръчаш някакво оборудване заплащаш ли го?

преди 15 минути, M.Николов написа:

А ти какво искаш, те да работят без заплащане, понеже ние не можем да решим ще правим ли централа или не?

ти знаеш ли вече бетона който е излят в замята, дали ще става вече за основа

преди 1 час, M.Николов написа:

После ходя на сервиз където си искам другаде.

Ама ти верно не схващаш , нали :giggle1:

А и нещо не виждам да подкрепиш по назад за глупостите дето нарече. Чакам да ме опровергаеш  .

Ходиш, ама друг път!:hush:

Да си чул нещо за оторизирани сервизи?

преди 13 минути, miro20 написа:

А и нещо не виждам да подкрепиш по назад за глупостите дето нарече. Чакам да ме опровергаеш  .

Аз отдавна съм те опровергал, но трябва някой да може да чете и разбира.:hush:

Само да те питам какви реактори работят в АЕЦ"Козлодуй"?

преди 9 часа, M.Николов написа:

Ходиш, ама друг път!:hush:

Да си чул нещо за оторизирани сервизи?

Аз отдавна съм те опровергал, но трябва някой да може да чете и разбира.:hush:

Само да те питам какви реактори работят в АЕЦ"Козлодуй"?

Разбира се че ще оправдаваш рашисткия монопол.  Не знам дали се правиш на неразбрал, или просто това са ти задачите да се правиш на сляп.:getout:

По втория въпрос, какъв Козлодуй те гони, като аз те питам - къде има да се произвеждат и въвеждат в експлоатация тези доставени реактори ???

Като дори в страната производител - РФ  вече НЕ СЕ произвеждат такива и НЕ СЕ въвеждат никъде такива

Някой наистина не може да чете и да разбира.

:hush:

преди 20 часа, miro20 написа:

И аз това се чудя. Ти имаш ли някакво мнение по това как ни го набутаха руснаците и продължават да ни го набутват с консервацията ? Няма оттърване.

Само че такива като теб са изключително доволни да им го набутват. Необяснимо за мен , но ... вие си знаете.

А за комунистите питай тоя дето намеква как все някой  друг му е "унищожил" каквото сме имали .

И аз се чудя - кво му говоря, той кво ми отговаря :)

Ха-ха!

Нищо ново в репертоара ти!

Чакам отговор - кога ще започнем отново да произвеждаме клечки за зъби?

Мирча Кришан и Сорина Дан - Краставицата_(480p).mp3

• 8 месеца по-късно...
преди 16 минути, VeeeSeLa написа:

И къде е връзката с АЕЦ Белене? 

преди 4 минути, M.Николов написа:

Помоли някой да ти обясни.

този ми пост мисля че отговаря на въпросите ви

ЕС ще признае атомната енергия и природния газ за чисти

току-що, VeeeSeLa написа:

Ма вие всички ще дойдете големи шарани бре! 

белене е спрян - ще се разширява козлодуй

преди 3 минути, VeeeSeLa написа:

Па ти за какво си? Обяснявай! Айде!

ОбъркАла си се нещо!

Хубаво би било да не ме занимаваш повече с твоята особа.

• 2 месеца по-късно...

Да изровя темата. Кирчо и кокорчо не щат да строят Белене. Щели да правят бент през Дунав от койтo уж ще дръпнат 2000MW. Да, ама не. Не знаят елементарни физически закони и сметки. Да правят паралел с "Железни врата" - там няма и 1000MW при много по-голям пад. Да се казвам че екологоята отива на . . . .някъде си. Есетровите риби ще ги коментират само еколозите.

Изрових една стара статия как се се мислило и работило на времето от "другарите комунисти". Всеки да си прави изводите.

https://www.168chasa.bg/article/1398547

преди 50 минути, Филипов написа:

там няма и 1000MW при много по-голям пад.

Като си такъв експерт иди им го кажи , че няма да стане по тяхната . А ако беше Кириленко обещал АЕЦ БЕЛЕНЕ ехеее кво ли щеше да си говорим сега ааа ?

преди 1 час, adersa написа:

Като си такъв експерт иди им го кажи , че няма да стане по тяхната . А ако беше Кириленко обещал АЕЦ БЕЛЕНЕ ехеее кво ли щеше да си говорим сега ааа ?

незнам дали е по времето на това изследване, но имам спомени че някъде четох старо изследване, което показваше - че вец на дунав нестава, защото брега от Бг. страна е твърде стръмен и емергията която ще е нужна за изпомпването по тръби до евентуална централа ще надвиши тази която ще се произвежда - мисля че изследването бе направено за някаква стар проект за централа край Силистра

Не е въпроса в българския бряг, а в ниския румънски и колко ще залее там. Пад само 2 метра ще вдигне нивото чак до Видин.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.