Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Intel C2D Q9400 или Intel i5 750?

Featured Replies

Здравейте,

Идат празници и почвам да се чудя какво да си подаря (не се надявам само на чорапите под коледната елха)... та, в момента машинката ми у дома крета с процесор:

Intel C2D E4500 на 2.20GHz, бучнат на дъно: GA EP43-S3L.

Чудя се дали да си взема един Intel C2D Q9400 и да го сложа на това дъно (по-горе) или да сменя дъното с това: Gigabyte P55-US3L и процесора да е Intel i5 750 (ще трябва да купувам DDR3 RAM и става малко дебело ама ще се изтърпи евентуално)?

Вие какво бихте направили?

ПС. Давайте и идеи какви пари биха се взели на сегашните ми процесор и дъно: Intel C2D E4500 на 2.20GHz, GA EP43-S3L. Като се има внапредвид, че дъното е в гаранция (на няма и 6 месеца).

Здравейте,

Идат празници и почвам да се чудя какво да си подаря (не се надявам само на чорапите под коледната елха)... та, в момента машинката ми у дома крета с процесор:

Intel C2D E4500 на 2.20GHz, бучнат на дъно: GA EP43-S3L.

Чудя се дали да си взема един Intel C2D Q9400 и да го сложа на това дъно (по-горе) или да сменя дъното с това: Gigabyte P55-UD3L и процесора да е Intel i5 750 (ще трябва да купувам DDR3 RAM и става малко дебело ама ще се изтърпи евентуално)?

Вие какво бихте направили?

ПС. Давайте и идеи какви пари биха се взели на сегашните ми процесор и дъно: Intel C2D E4500 на 2.20GHz, GA EP43-S3L. Като се има внапредвид, че дъното е в гаранция (на няма и 6 месеца).

Според мен i5 си заслужава доста повече. Преспективите са доста по-големи. Сега естествено зависи за какво точно ти трябва и дали си готов да се изръсиш може би почти двойно повече за и5. Според мен нещо такова си заслужава:

52500672.th.jpg

Като си продадеш и старите части...ако продаваш и паметта ще ти излезе и по-евтино.

Ако имаш финансовта възможност последвай съвета на мрик.Аз също мисля , че и5 си заслужава повече от Q9400.Според мен сега да влагаш пари в система със сокет , на който му отминава времето просто няма смисъл.Продай старите части виж какви пари ще събереш , ако не достигат изчакай и си вземи нещо ново!

• Автор

Аз ги имам парите още сега да си поръчам частите, но въпроса е старите дали въобще ще ги пласирам....

планирам да им взема някъде към 300лв. , ето и разбивка:

CPU Intel C2D E4500 2.20GHz - 90лв.

Дъното: GA EP43-S3L - 90лв. (в гаранция)

Памети: 2x2GB DDR2 800MHz Kingston - 2x55лв. (в гаранция)

може да греша за цените, на дъното и процесора не мога да намеря актуални цени

Редактирано от angelovarna (преглед на промените)

На процесора му искаш много пари. За 90лв. има Е5200. Според мен е някъде 20-тина, а може и повече лева надолу. Може би 250лв. на всичко е малко по-реална цена.

• Автор

E4500 го взех преди година за 250лв. клоква се на въздух до 3GHz без проблем, няма игра, която да му се опъне.

E4500 го взех преди година за 250лв. клоква се на въздух до 3GHz без проблем, няма игра, която да му се опъне.

Athlon X2 4800+. Взет преди 2 години за 100лв. Сега я му взема 40-50, я не. Ама кой ще даде 50лв за процесор отпреди амнайсе поколения...

Реално погледнато е стар процесора и новите са по-добри и по-евтини, още повече този е втора ръка. Нормално е да е евтин. Замисли се, в момента, в който купиш компютър цената му моментално пада с 40% само заради това, че ВЕЧЕ е втораръка. И това без идеята, че скоро ще излязат нови части и компа ще остарее още... и ще поевтинее още...

• Автор

Вие ме разбихте. Хайде за процесора мога да се навия за 80лв. да го дам (за справка преди година продадох един Celeron 440 на 1.80GHz за 80лв.). Ама RAM-та, която е на по-малко от половин година, гаранционна и в магазина струва 85лв. парчето да ми се дават 40лв. (сигурно и още пазарлъци надолу ще има), по-добре да си запазя старите части за сувенири... и спомен за добра служба :)

// По темата:

Чудих се и още се чудя понеже -> от една страна имаме процесор с 4 ядра, а от друга страна - отново процесор с 4 ядра. Разликата е в 2МВ повече кеш и нов сокет в полза на втория. Но дали втория е по-производителен от първия, при положение, че е най-евтин от новата серия процесори на Интел, докато първия е един от последните от C2D Q?

Редактирано от angelovarna (преглед на промените)

а може ли да попитам защо ти е нов процесор и дъно, при положение че тези ти вършат работа? Не е ли по-разумно да инвестираш в дъно например? Според мен и5 и7 са все още скъпи. Този процесор къде те спъва, че искаш да го сменящ?

• Автор

Все още никъде, върви си ок, но е старичък вече, гледам и някои от игрите при препоръчителните изисквания искат нещо по-високо. По принцип не съм и чак такъв геймър, така, че не вълнува много това за игрите. Все пак - не се запъват.

На дъното според теб какво му има? В сравнение с предното (асус p5vd2-vm, може и да бъркам модела), с което бях, това в момента е доста по-добре, не виждам какво повече би ми дало някое по-скъпо дъно, на което ще набуча процесор като моя и видео карта gf 9600GT?!?

Все още никъде, върви си ок...

Значи можеш да се замислиш да инвестираш тия пари някъд другаде... Ако държиш да е свързано с компютъра може монитор, принтер, или нещо друго...

и картата ти е приличен среден клас, няма смисъл да се набутваш баш сега покрай коледните увеличения

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.